24 Μαρτίου 2020

Σχετικά με το «Γερμανική κτηνωδία»: Κατάσχουν μάσκες και υλικό που προορίζεται για Ελλάδα και Αυστρία…

ΙΔΕ:
Γερμανική κτηνωδία: Κατάσχουν μάσκες και υλικό που ... 

Γερμανική κτηνωδία: Κατάσχουν μάσκες και υλικό ... - Olympia
Ειδήσεις - Απίστευτες αποκαλύψεις! Οι... | Palo.gr 



Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

Πρόσθετο σχόλιο και μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα και φώτο αυτονόητου περιεχομένου και συμπερασμάτων….

ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟ ΑΩΤΟ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ…. ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΛΕΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΗΔΗ ΒΑΡΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ) ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ …. ΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ…. 
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΗ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ…. π.Χ. ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ….. 
ΕΞΩΦΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ…Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΠ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΠΠ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ…. ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΝΑΖΙ…. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ… ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ…. ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΩΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ…. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΡΑΪΧ…..

ΞΥΠΝΑ …ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ… ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕ (Σολωμός) ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ή ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ…. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…..

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ …ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ .. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…. 

ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ …. ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ … ΠΛΕΟΝ …. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ…. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΗΤΗΣ ΓΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ KGB, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ …
Η KGB ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜ. 1991 ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΓΕΛΤΣΙΝ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚ 1995, ΜΙΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ… Η ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ Α. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΗΚΕ… ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΗΓΕΤΙΔΑ ..ΕΛΕΟΣ…. ΑΝΟΗΤΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ… ΕΘΕΛΌΤΥΦΛΟΥΝΤΕΣ…. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΦΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ… ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ …ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛ…. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΡΩΣΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ…..

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΗΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ. ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ…

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.




"Καθρέφτη καθρεφτάκι μου έλα για πες μου τώρα.. Ποια είν’ η ομορφότερη σε τούτη δω τη χώρα;"
Ο καθρέφτης έδειξε να διστάζει για λίγο, αλλά στο τέλος απάντησε.
"Βασίλισσα μου όμορφη και σ’ όλα προικισμένη, ακόμα είσαι ωραία, μα ακόμα κι από σε πιο ωραία είν’ η Χιονάτη"(Ελλάδα.)
"Η βασίλισσα δεν μπορούσε να πιστέψει στ’ αυτιά της. Πρασίνισε από το κακό της κι άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά της"
"Αυτή η καταραμένη Ελλάδα! Θα το πληρώσει πολύ ακριβά".



FIRST WORLD WAR... KALLIPOLI, SEPT. 1915, SLAUGHTER BY BARBARIC TURKS AND GERMAN NAZIS (DEAD 140-150000, INJURED 60-70000 - ENGLISH-FRENCH) etc.WW2, TURKEY HELPED GERMANY A LOT.... DARDANELIA, AIRPORTS, PORTS CLOSED FOR ALLIES. FOTO JULY 1941 IN BERLIN (you can see also Hitler s foto). TURKISH NEWSPAPERS, ANATOLI, SON POSTAN AND ALL OTHERS. IN WW 2, MAY 7th AND 22nd APRIL 1944 ...WE REMAIN FRIENDS OF GERMANY!

Στον ΑΠΠ τον Σεπτ 1915 στην Καλλίπολη… σφαγιάστηκαν από τους βαρβάρους Τούρκους και τους Γερμανούς ΝΑΖΙ οι εγκλωβισμένοι Αγγλογάλλοι… (νεκροί 140-150000, τραυματίες 60-70000) (Οι υπεράριθμοι πλήρως εξοπλισμένοι ΝΑΖΙ και Τούρκοι απαγόρευσαν ακόμη και την περισυλλογή των τραυματιών και νεκρών από το πεδίο της άνισης μάχης…) ΒΠΠ η Τουρκία βοήθησε την Γερμανία τα μέγιστα. Για τους συμμάχους κλειστά τα Δαρδανέλια, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια. Φώτο Ιουλίου, 1941, (Διακρίνεται και η φώτο του Χίτλερ. Υπό την σκιά της υπέγραφαν τα σύμφωνα φιλίας και συμμαχίας…) Όλες οι Τουρκικές εφημερίδες π.χ. ANATOLI, SON POSTANT ακόμη και όταν η πλάστιγγα έγειρε νικηφόρα υπέρ των συμμάχων έγραφαν πρωτοσέλιδα ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ 22 Απρ. 2 Μαϊου 1944 κ.ά. 

Σύμφωνο μη επίθεσης και φιλίας με την χιτλερική Γερμανία στις 18 Ιούνη 1941.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ:

(από wikipedia)

Η Άνγκελα Δωροθέα (Κασνερ) Μέρκελ (Angela Dorothea (Kasner)Merkel, 17 Ιουλίου 1954) είναι Γερμανίδα πολιτικός (CDU) που ασκεί καθήκοντα καγκελαρίου της Γερμανίας από το 2005 έως και σήμερα.

Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.

Η Μέρκελ ήταν μέλος της επίσημης νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος, της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ). Αργότερα έγινε μέλος περιφερειακού προεδρείου και γραμματέας αγκίτ-προπ της οργάνωσης, που έμεινε μέχρι το 1984. Από το 1973 μέχρι το 1978 σπούδασε φυσική στην Λειψία. Στο διάστημα αυτό (το 1977) παντρεύτηκε τον συμφοιτητή της Ούλριχ Μέρκελ. Ο γάμος αυτός διήρκεσε μέχρι το 1982. Από το 1978 μέχρι το 1990 εργάστηκε στο Κεντρικό Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας (ZIPC) στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου γνώρισε τον χημικό Γιοάχιμ Ζάουερ, τον οποίο παντρεύτηκε 

Ο παππούς της, Ludwik Marian Kaźmierczak ήταν Πολωνός. Στην διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρετώντας το γερμανικό στρατό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στην γαλλική πλευρά, οπού εθελοντικά υπηρέτησε τον νεοσύστατο πολωνικό στρατό. Μένοντας στην Γερμανία, το 1930 άλλαξε το επίθετο του σε Κάσνερ. Πολωνικές ρίζες παρατηρούνται και στην οικογένεια της μητέρας.
Η Άνγκελα Μέρκελ μιλάει επίσης αγγλικά και ρώσικα.

(από την iefimerida

Η αποκάλυψη του σκανδάλου των "μαύρων λογαριασμών" του CDU τον Νοέμβριο του 1999 σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας το 2000 και αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στη σταδιοδρομία της Μέρκελ. Αποκαλύφτηκε ένα σύστημα παράνομης χρηματοδότησης της κομματικής οργάνωσης μέσω λογαριασμών στην Ελβετία. Οι ανώνυμες αυτές "δωρεές" ανέρχονταν συνολικά στα 6,1 εκατομμύρια περίπου ευρώ, ενώ ο Χέλμουτ Κολ κατηγορηματικά αρνιόταν να προβεί σε οποιαδήποτε αποκάλυψη σχετικά με την προέλευση των παράνομων δωρεών. 30 Δεκεμβρίου 1998.

(από το The Best)

Η Αγκελα Μέρκελ έχει πράγματι κατά το ένα τέταρτο Πολωνική καταγωγή. Αυτό που ξέρουμε τώρα: Δεν είχε μόνο ο παππούς της πολωνική καταγωγή, αλλά η καγκελάριος γεννήθηκε ως Άγκελα Καζμίερτζακ. Ο παππούς της, ο Λούντβιχ Καζμίερτζακ, γεννήθηκε το 1896 στο Πόζναν, κατόπιν μέρος του γερμανικού Ράιχ. Η οικογένεια ήταν περήφανη για τις Πολωνικές ρίζες της. Προφανώς όχι όμως και ο παππούς που μετανάστευσε στο Βερολίνο όταν το Πόζναν έγινε και πάλι πολωνικό μετά το πέρας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

(από την Καθημερινή)

Μέρκελ: Η ζωή στην Ανατολική Γερμανία ήταν σχεδόν άνετη

H ζωή στην κομμουνιστική Γερμανία ήταν απλούστερη και μερικές φορές μπορούσε να είναι «σχεδόν άνετη» με τον τρόπο της, δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung.

Μιλώντας στο γερμανικό έντυπο, ενόψει της αυριανής, 30ης επετείου της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, η Μέρκελ αναφέρει ότι η δυτική Γερμανία είχε μία μάλλον στερεοτυπική αντίληψη για την Ανατολική.

Η Αγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι είναι άλλο πράγμα το ανατολικογερμανικό κράτος και άλλο η ζωή των πολιτών του και σημειώνει:
«Με έχουν ρωτήσει εάν μπορούσε να είναι κανείς ευτυχισμένος στη Γερμανία, αν μπορούσες να γελάσεις. Ναι, και εγώ και πολλοί άλλοι έδιναν μεγάλη σημασία στο να μπορούν να κοιταχτούν στον καθρέφτη κάθε μέρα, αλλά κάναμε συμβιβασμούς. Ηταν πολλοί αυτοί που δεν ήθελαν να αποδράσουν κάθε μέρα ή να φυλακιστούν. Αυτό το αίσθημα είναι δύσκολο να το μεταδώσεις».

(από το enikos)

Η Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν ένα παρελθόν που δεν μπορείτε να το σκεφτείτε. Αυτός ήταν πράκτορας της KGB στην Ανατολική Γερμανία όταν έπεσε το Τείχος και σίγουρα δεν ήταν χαρούμενος γι' αυτό. Ίσως η αντιπαλότητα έχει τις ρίζες της στον ψυχρό πόλεμο. Η Μέρκελ πήρε μια γεύση από την «εκφοβιστική» του πολιτική από πολύ νωρίς. Όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Κρεμλίνο ως καγκελάριος, ο Πούτιν της έδωσε για παιχνίδι ένα σκυλάκι ως δώρο.

Η Μέρκελ φοβάται πάρα πολύ τους σκύλους ύστερα από ένα δάγκωμα που της επεφύλαξε ένας σκύλος στα μέσα της δεκαετίας του '90. Αλλά ο Πούτιν δε σταμάτησε εκεί. Στην επόμενη συνάντησή τους, στη θερινή κατοικία του στη Μαύρη Θάλασσα, άφησε ελεύθερο το μαύρο Λαμπραντόρ του. Η Μέρκελ κάθισε παγωμένη ενώ οι εικόνες έδειχναν τον Πούτιν με ένα σαρδόνιο χαμόγελο στο πρόσωπό του, με τα πόδια του διάπλατα ανοιχτά.

Επομένως, πως θέλει η Μέρκελ να βγούμε πραγματικά από το χάος του ευρώ; Θα χρειαστεί η Γερμανία να πληρώσει γι' αυτό. Αν απαλλαγεί από την Ελλάδα; Να πιέσει περισσότερο τις Βρυξέλλες; Σίγουρα όχι....

(από την Καθημερινή)

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στέλνει στον Βλαντιμίρ Πούτιν μπουκάλια pilsner μπύρας που παράγεται στη Σαξονία, αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt». 

«Κατά διαστήματα η Άγγελα μού στέλνει μερικά μπουκάλια μπύρας Radeberger» δηλώνει ο Ρώσος ηγέτης στο ντοκιμαντέρ «Putin» της VGTRK (Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων) αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο με το μικρό της.

(από το iefimerida)

Σαρκοζί: «Στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, για παράδειγμα, η Γερμανία δεν ήθελε πρόγραμμα αρωγής. 'Σου άρεσε η Lehman; Θα λατρέψεις την Ελλάδα', είπα στην καγκελάριο για να επιχειρήσω να την πείσω πως, όσο περισσότερο περιμένουμε για να βοηθήσουμε την Αθήνα, τόσο πιο δαπανηρό θα είναι»

(από το sigmalive)

Καθώς ο Τούρκος πρόεδρος έβγαζε το παλτό του την ώρα που τον υποδέχονταν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γ.Γ. των ΗΕ, η Άγγελα Μέρκελ έκανε μία κίνηση με το χέρι της, δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να πάρει το παλτό του Ερντογάν. 

Αμέσως, όμως, έσπευσε ένας βοηθός του Ερντογάν και πήρε το παλτό του πριν η Γερμανίδα καγκελάριος αναγκαστεί να κάνει και τον… καλόγερο του Τούρκου προέδρου.

Ήδη, η Μέρκελ ακούει αρκετά αυτές τις ημέρες από τα γερμανικά ΜΜΕ για το… χαλί που έχει γίνει στην Τουρκία του Ερντογάν.

(από το pronews)

Η ανησυχία για την κατάσταση στη Λιβύη έχει εκτοξευθεί μετά τις τελευταίες δηλώσεις από αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, ότι προετοιμάζεται αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη, αλλά και τις δυνάμεις του στρατηγού Χ.Χαφτάρ να προελαύνουν προς το κέντρο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα η Γερμανίδα καγκελάριος στην επικοινωνία της με τον Πούτιν και πιστή σύμμαχος της Τουρκίας ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να "πιέσει τον Χαφτάρ να σταματήσει την επίθεσή του στην Τρίπολη, μέχρι την διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου".

Σε αυτή θα επιχειρηθεί να βρεθεί "πολιτική λύση" στο πρόβλημα της Λιβύης, σύμφωνα με τα όσα επιθυμεί η Άγκυρα και το φιλότουρκο καθεστώς της Τρίπολης, όπου μετέχει η Τουρκία, άγνωστο με ποια αιτιολογία και ως τι, αλλά φυσικά όχι η Ελλάδα.

(από το iefimerida

«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild σε άρθρο της, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις συνομιλίες της Κυριακής.

«Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε πιέσεις στη Γερμανίδα Καγκελάριο;», είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου.

«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις συνομιλίες. Ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης, επισημαίνει η εφημερίδα Bild.

Η σύνοδος στη Μόσχα για την κατάπαυση του πυρός απέτυχε. Ο στρατάρχης Χαφτάρ έφυγε από τη συνάντηση χωρίς να υπογράψει συμφωνία.

«Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο. Η τουρκική πλευρά έχει επισημάνει ότι τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την ΕΕ φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα...», αναφέρει η εφημερίδα.

(από το Βήμα)

Η Αγκυρα, το χρώμιο και ο χρυσός των Εβραίων

Η Αγκυρα, το χρώμιο και ο χρυσός των Εβραίων Ο Σπύρος Κουζινόπουλος εξηγεί πώς τα αποθέματα χρυσού 27 τόνων στις αρχές του Β» Παγκοσμίου Πολέμου έφθασαν στο τέλος τους 216 τόνους. 
Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τμήμα Ιστορίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τον εφοδιασμό της χιτλερικής Γερμανίας από την Τουρκία κατά την περίοδο του Β» Παγκοσμίου Πολέμου με χρώμιο και άλλες πρώτες ύλες για την Παρασκευή βαρέως οπλισμού….

(από το Ατέχνως

Και μια λεπτομέρεια με «ελληνικό χρώμα»: Όταν στις 6 Απριλίου 1941 τα χιτλερικά στρατεύματα εισέβαλαν στα Βαλκάνια και η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με τον Αξονα, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρουστού Σαράτσογλου όχι μόνο αρνήθηκε να προσχωρήσει η χώρα του στον πόλεμο, στο πλευρό των συμμάχων, αλλά απέρριψε ακόμη και μια απλή συμβολική διπλωματική αποδοκιμασία της επίθεσης κατά της Ελλάδος. Η τακτική να «παίζει σε δύο ταμπλό» είχε να κάνει με την επιδίωξη της άρχουσας τάξης για την εξασφάλιση των περισσότερων ανταλλαγμάτων. Όπως έγινε γνωστό στις διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές οι Τούρκοι απαιτούσαν όχι μόνο εδάφη, όπως τη Θράκη, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία, αλλά και δικαιώματα με το αναχρονιστικό σύστημα των «εντολών» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και στην Αλβανία. Επίσης, εξέφραζαν την επιθυμία να αποκτήσουν ελληνοκατοικημένες περιοχές, όπως τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο και επιπλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια….. 

«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε» Σολωμός.

Διάταξη και επιμέλεια.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ  

www.ledrastory.com 
cyprushellenica.blogspot.com



Share

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Για να λέμε την αλήθεια....Διάταξη εγώ.... Επιμέλεια και Διορθώσεις ο φίλος Θάνος. ΕΥΓΕ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Και επειδή κάποιοι ανιστόρητοι φιλογερμανοι υποστηρίζουν και σχολιάζουν ότι οι ξενόφερτοι Βαυαροί Γερμανοί ...έσωσαν την Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, μια σχετική δέουσα απάντηση... οχι δική μου αλλά μέσω την Ελληνική Ιστορία.

Ο Μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης εγραψε και λάλησε....
Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ...ΗΛΙΘΙΟΣ ΗΤΑΝ .... ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;

«Τὰ δεινὰ της Πατρίδος ἔπαυσαν. Ἅπασαι αἱ ἐπαρχίαι καὶ ἡ Πρωτεύουσα συνενωθεῖσαι μετὰ τοῦ Στρατοῦ ἔθεσαν τέρμα εἰς αὐτά, ὡς κοινὴ ἔκφρασις τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους ὁλοκλήρου κηρύττεται καὶ ψηφίζεται: Ἡ Βασιλεῖα τοῦ Ὄθωνος καταργεῖται. Ἡ Ἀντιβασιλεία τῆς Ἀμαλίας καταργεῖται. Προσωρινὴ Κυβέρνησις συνιστᾶται ὅπως κυβερνήσῃ τὸ Κράτος μέχρι συγκαλέσεως τῆς Ἐθνικῆς Συνελεύσεως συγκειμένης ἐκ τῶν ἑξῆς πολιτῶν: Δημητρίου Βούλγαρη, Προέδρου, Κωνσταντίνου Κανάρη, Βενιζέλου Ρούφου.»

Ο Όθων τελικά παραχώρησε το Σύνταγμα του 1844, αλλά η νέα κυβέρνηση ζητούσε από τον βασιλιά όχι μόνο αμνηστία, αλλά και την απονομή μεταλλίου στους πρωτεργάτες της Επανάστασης. Ο βασιλιάς αρχικά δε συμφώνησε, αλλά τελικά πιέστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις, υποχώρησε και έγινε δεκτός από τον λαό και τον στρατό. Η νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου αποτέλεσε το τέλος της απόλυτης μοναρχίας στην Ελλάδα.
Κάποιοι ιστορικοί αναφέρουν ότι ο Όθων αγάπησε την Ελλάδα όσο τίποτε άλλο, όχι όμως και τους Έλληνες.
Τα υπόλοιπα για τους ανιστόρητους για τις ημερες και πραξεις των Βαυαρών είναι καταγραμμένα ανεξίτηλα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΜΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕ.......
ΝΟΡΜΑΝ, ΦΡΗΝΤΡΙΧ, ΒΙΛΧΕΛΜ, ΣΙΛΕΡ, ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Α., ΧΕΡΝΤΕΡ, ΓΚΑΙΤΕ, ΚΡΟΥΓΚ,ΝΑΓΚΕΛ, ΝΕΑΝΤΕΡ, ΝΙΜΠΟΥΡ . ΣΧΙΕΡΑΪΠΕΡ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ.....
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΏΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ...ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ...ΘΑΡΣΕΙ. ΛΕΓΩΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΟΥ ΣΦΑΛΕΙ ΠΟΤΕ.....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.