8 Μαρτίου 2020

Αυτονόητα συμπεράσματα, για τα επεισόδια ντροπής, που προκλήθηκαν από ομάδα «Ελλήνων» Κυπρίων στα οδοφράγματα της Πράσινης γραμμής Λευκωσίας….

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

Τα παρακάτω είναι μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα ειδησεογραφίας, που δημοσιεύονται στον Κυπριακό τύπο… με πρόσθετα σχόλια…

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ….. ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ… ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΑΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ…ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ, ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ… ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ….

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ…

Σάλος ξέσπασε με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο οδόφραγμα της Λήδρας όπου πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το προσωρινό κλείσιμο μερικών οδοφραγμάτων σε μια προσπάθεια οχύρωσης από την επιδημία του κορωνοϊού.

Οργισμένοι πολίτες μπούκαραν και έσπασαν τα οδοφράγματα ενώ πολίτης φαίνεται να επιτίθεται σε στρατιώτη. 

Απ’ την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ενώ αναμένεται να εξακριβωθούν τα στοιχεία του πολίτη που επιτίθεται στον στρατιώτη.

Ο τελευταίος να σημειωθεί ότι δεν προέβη σε καταγγελία, ωστόσο η Αστυνομία προέβη σε αυτεπάγγελτη έρευνα του συμβάντος.

Όπως φαίνεται, το προφίλ του ατόμου που πρωταγωνιστεί στο βίντεο με τον εθνοφρουρό έχει «κατεβεί» από το Facebook.

Έντονη ήταν η καταδίκη του Υπουργείου Άμυνας που προέβη σε ανακοίνωση για το συμβάν. «Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να τονίσει ότι ουδείς νομιμοποιείται να χειροδικεί για οποιοδήποτε λόγο κατά μελών της Εθνικής Φρουράς τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Παρά την απουσία μου στο εξωτερικό παρακολουθώ στενά την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και είμαι σε πλήρη συνεννόηση με τον Υπουργό Άμυνας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης. 

Να σημειωθεί ότι ομάδα διαδηλωτών έσπασε τα κιγκλιδώματα που τοποθέτησε η Αστυνομία για το κλείσιμο του οδοφράγματος και πέρασε στην Νεκρή Ζώνη για να συνενωθεί με τους Τουρκοκύπριους. 

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή ώστε να γίνει αποτελεσματικότερος έλεγχος είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στο κλείσιμο οδοφραγμάτων. 

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν εντωμεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου 29/2 στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα.

Διαδήλωση υπέρ της ειρήνης και μιας ενωμένης Κύπρου πραγματοποίησαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, το οποίο παραμένει κλειστό με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πολίτη Ε/κ και Τ/κ διαδηλωτές μπήκαν στη νεκρή ζώνη με αποτέλεσμα Ε/κ αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών.

Yπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε προσωρινό κλείσιμο 4 οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού μέχρι την Δευτέρα όπου και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και θα διαφανεί εάν θα παραμείνουν κλειστά ή εάν θα αρθεί το μέτρο.

Σημειώνεται ότι μέσω των οδοφραγμάτων λαθραία περνούν εκατοντάδες …μετανάστες … προς ελεύθερες περιοχές…αλλά και το λαθρεμπόριο και παραεμπόριο ανθούν με επακόλουθο η Κυπριακή Δημοκρατία να έχει απώλειες εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ….. και να αφαιμάσσεται η κυπριακή οικονομία και να αιμοδοτείται το παράνομο ΤΚ καθεστώς…. Για να κάνει τουριστικά έργα εις βάρος μας, αλλά και να θωρακίζεται στρατιωτικά…. Τα αργύρια μας …σε τουρκικά βόλια μετατρέπονται…. Έλληνες …..

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛHΔΡΑΣ: Ντροπιαστική εικόνα – Πολίτης κάνει επίθεση σε στρατιώτη - εθνοφρουρό…. που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία …. 

Από το πρωί του Σαββάτου (29/02), επικρατεί ο κακός χαμός στο Οδόφραγμα της Λήδρας, όπου πολλοί Κύπριοι Πολίτες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Μεγάλη οργή προκαλεί το video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου όπου ένας διαμαρτυρόμενος πολίτης κάνει επίθεση σε στρατιώτη κτυπώντας τον με πλακάτ στο κεφάλι, αλλά και με γροθιές στο πρόσωπο.

ΑΙΔΩΣ…..!!!!!

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΠΡΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ…..
ΚΑΜΑΡΩΣΤE MAΣ! 
(Αποσπασματικές πληροφορίες PHILENEWS.)

ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ – ΕΛΑ…….

ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Ο ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ …ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ…. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΔΑΦΩΝ…. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ …ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ……ΔΕΝ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ … ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΟΝΤΑΙ;;;;;;;

Ατελείωτες ουρές Ελληνοκυπριακών αυτοκινήτων στα Τουρκικά οδοφράγματα… Όχι! Η πλειοψηφία δεν πάει για να επισκεφθεί τις κατεχόμενες πατρογονικές εστίες, αλλά πάει για ψώνια και διασκέδαση….

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 αναφέρεται ότι 2 εκατομμύρια 684 χιλιάδες 175 άτομα (Διελεύσεις), επισκέφθηκαν το κατεχόμενο τουρκικό Β. τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου περνώντας, από τα σημεία ελέγχου κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός.

Αν κατά προσέγγιση το κόστος αγορών…., αναψυχής και … λαθρεμπορίου, για κάθε Ελληνοκύπριο που μεταβαίνει στα κατεχόμενα είναι περίπου 350 Ε. τότε αφήνουμε συνάλλαγμα ματωμένο στην κατεχόμενη Κύπρο 939,461,250 Ε. (Τα φανερά) Δια 6 μήνες 156,576,875 ΜΗΝΙΑΙΑ….! Μια άνευ προηγουμένου οικονομική αιμοδοσία στο παράνομο ΤΚ καθεστώς…, για αγορά όπλων, για συντήρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής, επενδύσεις και αξιοποίηση των κατεχομένων ΕΚ περιουσιών….Αιδώς! 

Αλήθεια, όσοι *περνάτε τα τουρκικά οδοφράγματα υπό την σκιά της κατοχικής τουρκικής σημαίας, δεν σας πιάνει δέος, δεν αισθάνεσθε εθνική ντροπή….; Όταν βλέπετε την πολιτιστική μας κληρονομιά συλημένη δεν δακρύζετε; 

ΤΕΤΛΑΘΙ ΔΗ ΚΡΑΔΙΗ ΚΑΙ ΚΥΝΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΤ΄ ΕΤΛΗΣ.
ΚΡΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ ΒΑΣΤΑΞΕΙ ΠΟΝΟ.

Ομήρου Οδύσσεια. (Ραψωδία υ, στίχος 18.) Ο Οδυσσέα φώναξε την παροιμοιώδη φράση, όταν επέστρεψε από την «Οδύσσεια» του και είδε την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι του….

*Ποτέ δεν αποτόλμησα να επισκεφθώ την αιματόβρεκτη κατεχόμενη Ελληνική Β. Κύπρο, παρ΄όλον ότι η καταγωγή της οικογένειας μου είναι από την κατεχόμενη Βατυλή Μεσαορίας και ήθελα να επισκεφθώ και εγώ τον ιερό τόπο όπου έπεσε μαχόμενος ο ήρωας αδελφός μου, οι θείοι μου, οι φίλοι μου. Εκεί που είναι οι πατρογονικές εστίες, που τις μολύνουν βάρβαροι κατακτητές…. 

Ναι, δειλιάζω, όταν σκέφτομαι ότι θα πατήσω αιματόβρεκτα ιερά χώματα, φοβάμαι ότι θα βουλιάξω και ψυχικά και σωματικά, φοβάμαι ότι θα μολυνθώ από τους αιματοβαμμένους βαρβάρους…. Το καθαγιασμένο αίμα των πεσόντων ηρώων Ελλήνων και Κυπρίων αδελφών….φοβάμαι ότι θα με πνίξει…οι λυγμοί και το αίμα των νεκρών μας θα με παρασύρουν σε ένα χείμαρρο πύρρειων δακρύων και αχνιζόντων αιμάτων…., που θα καταλήξει στην οργισμένη θάλασσα της Κερύνειας….. Ερυθρά θάλασσα θα βαφτεί, Νεκρά Θάλασσα… Μαύρη μαυρίλα και Μαύρη Θάλασσα θα γενεί όπως του Εύξεινου Πόντου, όπου και αυτή μαύρισε, από την γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων…Οι δίνες από τον χείμαρρο φοβάμαι ότι θα ρουφήξουν το πνεύμα μου…., το σώμα μου …, το είναι μου…., την ύπαρξη μου….Θα πάψω να υπάρχω…..

Και όμως αναμένω καρτερικά και προσδοκώ, όπως όλοι οι Έλληνες Κύπριοι…..

ΕΜΦΥΤΟΣ ΠΑΣΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ Ο ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΘΟΣ. Διονύσιος ο Αλικαρνεύς.

Πραγματικά με πύρρεια δάκρυα καταγράφω τα πιο πάνω δυσάρεστα. Δεν θέλω να προσβάλω, ούτε να εκθέσω κανένα συμπατριώτη Έλληνα Κύπριο… Όμως είναι αυτονόητου περιεχομένου τα δημοσιευθέντα και ο καθένας μας ας αναλάβει και τις ηθικές και τις πατριωτικές του ευθύνες. 

Τα περί ειρηνικής συμβίωσης και επαναπροσέγγισης ως δικαιολογία και ως πρόφαση εν αμαρτίαις, για τους συμπατριώτες μου που μπαινοβγαίνουν και είναι τακτικοί επισκέπτες των κατεχομένων, είναι εκτός πραγματικότητας, εφόσον η Τουρκία και το παράνομο ΤΚ καθεστώς, εχθρικές προθέσεις, προκλήσεις και παράνομες διεκδικήσεις διατηρούν και συντηρούν κατά της Κύπρου…., αλλά και της Ελλάδας…, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο….Και ο ΟΗΕ, αλλά και οι άσπονδοι μας σύμμαχοι, με εγκληματική απάθεια ανέχεται… Αυτά!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ….
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ….

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ 
www.ledrastory.com 
cyprushellenica.blogspot.com



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.