11 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΡΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Επειδή η Ιστορία πάντα διδάσκει, θυμάμαι μια θλιβερή προσπάθεια συνδιαλλαγής (παζάρι) της επίσημης πολιτείας με τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν το 2004, στο εθνικό συγκρότημα συμπαρομαρτούντων και των συμβουλατόρων των, πόσα χρήματα απαιτούν, οι ποδοσφαιριστές και πόσα το κράτος δίνει για την ευχάριστη και ανέλπιστη αυτή προσφορά για το γόητρο της πατρίδος και την χαρά των Ελλήνων. Όταν η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα εστέφθη Πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

- Πίστευα και πιστεύω ότι η προσφορά για την πατρίδα από οποιοδήποτε μετερίζι και αν βρίσκεται ο Έλλην, αποτελεί τιμή και υποχρέωση. Με κορυφαία την υπεράσπιση της ακεραιότητα της πατρίδος από κάθε ξένο επιβουλέα, μέχρις αυτοθυσίας.

- Σκέπτομαι έτσι όπως πάμε, κάθε προσφορά προς την πατρίδα, που αντανακλά σ’ όλους τους Έλληνες, εάν κοστολογείται σε κάποια ποσά τότε τι; Πρέπει να ζητήσει ο Έλλην από την πατρίδα, όταν προσπαθώντας να υπερασπιστεί την ύπαρξη και την ακεραιότητά της, πίπτει στο πεδίο της μάχη, θυσιάζοντας ό,τι πολυτιμότερο είχε, την ζωή του;

- Ας έλθουμε στην ουσία του θέματος. Βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη, διαιώνιση και λειτουργία ενός κράτους, θα πρέπει να θεωρείται, από όλους ότι, η προσφορά προς την πατρίδα είναι ΤΙΜΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, και ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

- Οι Ποδοσφαιριστές που μετείχαν τότε στην Εθνική Ομάδα, επελέγησαν μεταξύ των καλυτέρων της χώρας μας και επέτυχαν για το 2004 τα κάτωθι:

. Πρώτον: Να βγει από την αφάνεια και την ανυποληψία το ποδόσφαιρο της Ελλάδος, προβληματίζοντας τους Ευρωπαίους αντίστοιχους ότι, στην Ελλάδα φαίνεται να γίνεται σωστή δουλειά και ότι οι Έλληνες και η Ελλάδα προς τιμήν των υπερέβησαν τους εαυτούς των. Χαρά οι Έλληνες. Μπράβο στους υπεύθυνους. Συγχαρητήρια στους παίκτες.

. Δεύτερον: Η αντίστοιχη Ομοσπονδία εισέπραξε από την Ευρώπη, αν θυμάμαι καλά, ένα τεράστιο ποσόν (νομίζω 20.000.000 €) για να το διαθέσει όπως αυτή κρίνει. Μεγάλη δύναμη στα χέρια των υπευθύνων για περισσότερη προσπάθεια στην συνέχεια.

. Τρίτον: Η πατρίς τους ετίμησε και τους έδωσε στο πανελλήνιο μια θέση, την οποία και ποιος δεν θα ζήλευε, τους τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση και πολλοί άλλοι φορείς με το αζημίωτο. Έλεγαν λοιπόν οι σοφοί πρόγονοί μας: «κάτθανε γαρ διαγόρα ουκ εις όλυμπον αναβήσεις» ή και «τα πλούτη πολλοί μίσησαν την δόξαν όμως ουδείς’.

. Τέταρτον: Η μεγάλη αξία που απέκτησαν σαν ποδοσφαιριστές όχι μόνο στο Πανελλήνιο, αλλά και παγκοσμίως. Μεγάλη ωφέλεια των ιδίων για το επαγγελματικό μέλλον των. Έφθασαν μάλιστα μέχρι και ευρωβουλευτές. 

- Μετά από τα παραπάνω, δυστυχώς οι συμβουλάτορες των παιδιών αυτών, ενώ αυτά δεν είχαν τέτοια πρόθεση, παρ’ όλα αυτά προέτρεπαν αυτά, παραβλέποντας κάθε αρχή ηθικής,, πατριωτισμού και προσφοράς, να εκβιάζουν το κράτος και να ζητούν ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ αντί του αξιοσέβαστου ποσού των εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ΕΥΡΩ που προσέφερε η Κυβέρνηση με ευχαρίστηση και αυτό βέβαια πάντα από το υστέρημα αυτού του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού.

- Πιστεύω μπρος σε μια τέτοια προσωπική επιτυχία και ωφέλεια ενός εκάστου, αντί αυτών των ενεργειών κάποια άλλη συμπεριφορά θα ολοκλήρωνε την λάμψη των, σ’ όλους τους Έλληνες: Αν π.χ. σύσσωμοι οι παίκτες με ευχαρίστηση να εδέχοντο το ποσόν αυτόν, που τους πρόσφερε η πατρίς των και αφού ευχαριστούσαν αυτήν, δήλωναν ότι έκαστος θα προσφέρει το 1/5 του ποσού αυτού, σε κάποιο κατά την κρίση των κοινωφελές ίδρυμα πχ. «Στο Χαμόγελο του Παιδιού» κ.λ.π. 

- “Η Αρετή έχει πολλούς Δασκάλους , αλλά λίγους αγωνιστές». (ΠΛΑΤΩΝ).

- Μέγα δίδαγμα: Οι παρεμβατικοί νέοι μας δεν έγιναν μόνοι τους είχαν κακούς συμβουλάτορες (ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ, ΣΧΟΛΕΊΟ).

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.