19 Νοεμβρίου 2019

Η πανάρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρος ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς 

Κιτιον. Η αρχαιότερη Ελληνική Κυπριακή πόλις. 

Αετόκρεμνος/ Αετόγκρεμνος 10.500 π.Χ.
Τρόοδος 10.000 π.Χ. 

Ασπρόγκρεμνος 8.800 π.Χ. 
Μυλούθκια 8.600 π.Χ. 
Κλίμονας 8.600 π.Χ. 
Σιλλουρόκαμπος 8.400 π.Χ. 
Ακάνθου 8.200 π.Χ.
Άης Γιώργης 7.900 π.Χ. 
Χοιροκοιτιά 7.000 π.Χ.
Τρόοδος Άγ. Ιωάννης-Βρετσία-Άνω Ρουδιάς 7η χιλιετία π.Χ.
Κάστρος 6.000 π.Χ. 
Βρυσί 4.400 π.Χ.

Όλα σχεδόν τα τοπωνύμια στην Ελληνική Κύπρου, προέρχονται από ένδοξους Έλληνες προγόνους μας ιδρυτές Μερικά τοπωνύμια της Κύπρου, τα οποία βεβαιώνουν τις βαθιές ελληνικές αρχέγονες της ρίζες…..

1. Αθηαίνου, από τον πρώτο οικιστή Έλληνα Αθηνογένη.
2. Αστρομερίτης, από τον πρώτο οικιστή Έλληνα που καταγόταν από το Άστρος Πελλοπονήσου ή και από όνομα Αφροδίτης που ονομαζόταν και Αστρά.
3. Άσσια,από τους πρώτους οικιστές που καταγόταν από το Άσσος Μ. Ασίας.
4. Αχερίτου, από όνομα θεάς Αφροδίτης που ονομαζόταν και Ασιερά, Αστάρτη.
5. Βρομολαξιά ή σημερινή Δρομολαξιά, από το Βρόμιον (Βρομολαξιά), επίθετο του Βάκχου. Αρχαίος οικισμός βρέθηκε περί τα 2 χλμ. από το χωριό, που χρονολογείται από το 1400 π.Χ. Αρχαία αγγεία απεικονίζουν τον Βάκχο Βρόμιον.
6. Δερύνεια, από οικιστές που ήρθαν από την πόλη του Νέστωρα, Γερύνεια
7. Ιδάλιον, από χρησμό του Μαντείου των Δελφών που δώθηκε σε έλληνες οικιστές με αρχηγό τον Χαλκάνορα να βρουν στη Κύπρο το μέρος όπου ο ήλιος ανατέλλει φωτεινός. Φτάνοντας στη περιοχή όλοι φώναξαν για τον ήλιο του Ιδαλίου… «Ίδον Άλιον», είδα τον λαμπερό ήλιο.
7. Καραβάς, από οικιστή ναυπηγό που ναυπηγούσε τέλειες πολεμικές τριήρεις. Οι πολεμικές τριήρεις της Κύπρου, ήταν ξακουστές και χρησιμοποιήθηκαν και στην εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου σε όλες τις ναυμαχίες και ειδικά στην Ινδία.
8. Καρπάσι, από την αρχαία λέξη Κάρπασος, λεπτό λινάρι, που παραγόταν στη περιοχή. Από αγνό Καρπασίτικο βαμβάκι που το χρησιμοποιούσαν οι Αθηναίοι σαν φυτίλι, για την άσβεστο φλόγα της θεάς Αθηνάς στον Παρθενώνα.
9. Μόρφου, από εποίκους Λάκωνες, που έκτισαν περικαλλή ναό της θεάς Αφροδίτης, η οποία έφερε και όνομα Θεά – Μορφώ (Όμορφη). Αρχικά λεγόταν Θεομόρφου και μετά παρέμεινε το Μόρφου.
10. Λήδρα, η σημερινή Λευκωσία, από την αρχαία Ελληνική πόλη Λέδρες. (Λευκωσία, από τον πρίγκηπα Λεύκιο γιο του έλληνα βασιλιά της Αιγύπτου Πτολεμαίο Α΄, ο οποίος την ανοικοδόμησε και ανακαίνησε.)
11. Λάρνακα – Κίτιον, από τις αρχαίες ελληνικές νεκροπόλεις όπου οι νεκροί θάβονταν σε μαρμάρινες λάρνακες σαρκοφάγους.

Κίτιον. Αρχαία Μυκηναϊκή πόλη, βασίλειο της Κύπρου. Η πόλη αναφέρεται από τον 12ο αιώνα π.Χ. σε Αιγυπτιακές γραφές και στην Αγία Γραφή. Μετά τον Τρωικό πόλεμο το Κίτιον εξελίσσεται σε πνευματικό και εμπορικός κέντρο του Ελληνισμού. Κατά τον Ιώσηππο (Ιωσήππου Εβραϊκά αρχ. Α. 7.), η πόλη ιδρύθηκε μετά τον κατακλυσμό του Νώε και δόθηκε από τον Νώε στον Χετίμ ή Κιτίμ γιο του Ιαυάν, ο οποίος, κατά την παράδοση ήταν Έλληνας. Είναι η πρώτη πόλη, που ιδρύθηκε στον Ελληνικό χώρο και η αρχαιότερη. Αναφέρεται 28 φορές στην Παλαιά Διαθήκη.
12. Πάφος. Από τον γιο του Κίνυρα του ιδρυτή της πόλης Πάφου.
13. Κερύνεια, από Αχαιούς που ήλθαν από τη αρχαιότατη πόλη Κυρηνεία της Αχαϊας από το 1300 π.Χ. Ιδρυτές οι Αχαιοί Κηφέας και Πράξανδρος θρυλικοί ήρωες του Τρωικού Πολέμου. Κ.λ.π.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – www.ledrastory.com



Share

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Tο πιο κάτω πληροφοριακό το απέστειλα στον φίλο Θάνο και "αρνήθηκε" να το προσθέσει στο κείμενο, δίνοντας μου μια αποστομωτική απάντηση...Αρνούμαι να το δημοσιεύσω διότι αυτονόητο είναι ότι η Κύπρος και η αρχαιότερη Ελληνική πόλις το Κίτιον από την Γένεση τους αδιαμφισβήτητα ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ...
Εγώ παίρνοντας την ρεβάνς αντί να αποστομώσω τον φίλο μου που με ...αποστόμωσε θα το κάνω στους άσπονδους φίλους που παραχαράσσουν την ιστορία της Ελληνικής Κύπρου..με ανακρίβειες...( Ίδε..Μιλούν οι δόλιοι ολετηρες, οι ευεργετηθένες από τον Ελληνικό Πολιτισμό)

Συνοπτικά, περί τον 13ο -12ο αιώνα π.Χ. καταστροφή των Μυκηναϊκων συγκροτημάτων στη Κύπρο από εχθρικούς λαούς....περί τον 8ον αιώνα παρουσία των Φοινίκων στη Κύπρο..κλπ.
Κατά την Λιθίνη εποχή αρχαιότατοι έποικοι Έλληνες απο΄Μ. Ασία...
Ο Πλάτων υπολογίζει ότι ο κατακλυσμός του Νώε έγινε 10000 χρόνια πρό της εποχής του, δηλ. Προ Κοινής Χρονολογίας....(Π.Κ.Χ.)
Αναφέροντας λοιπόν τον κατακλυσμό του Νώε στο δια ταύτα...ΚΙΤΙΟΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΙΤΤΙΜ (ΚΙΤΙΟΝ) ΓΙΟ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ( ΙΩΝΕΣ ), ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΝΩΕ. 27 ΦΟΡΈΣ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΤΙΟΝ ΣΤΗΝ Π. ΔΙΑΘΗΚΗ...ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΠΟΛΗ ΜΕΤΡΑ 32 ΑΙΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΠΟΛΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ...ΚΑΠΟΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΦΟΙΝΙΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...
Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΘΑΡΣΗΣ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΩΝΕΣ...Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΙΩΥΑΝ ( ΙΩΝΑΣ ) ΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΙΩΝΑ,,,10ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΕΣΕΩΣ...τον Γενάρχη των Κιτιέων και Ροδίων... Θαρσείς οι Κύπριοι και Ρόδιοι...
Οι Σημιτικές φυλές θωρούσαν τους Κυπρίους απογόνους των αρχαιότατων ΙΩΝΩΝ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ...
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ - www.ledrastory

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΟΡΟΣ "ΠΡΟ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ" (Π.Κ.Χ) ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ. ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ...
Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ (π.Χ.) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΘΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ...ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΟΠΩΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΤΟΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ.
ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε μου φιλε Αντωνη δεν υπαρχει κανενας λογος απολογιας.
Το ενα χερι νιβει το άλλο και τα δυο το προσωπο....
Ολοι βαζουμε τα λιθαρακια μας να κραταμε ψηλα Ελληνισμο και Ορθοδοξια.
Εμείς σε ευχαριστουμε για τις υπερπολυτιμες πληροφορίες που μας παραθέτεις τόσο στα έξοχα άρθρα σου όσο και στα σημαντικά σχόλιά σου.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.