5 Νοεμβρίου 2019

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

Γράφει ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής

Στο «Τετράδιο Εργασιών» της Α' τάξης του Γυμνασίου (σελίδα 76) υπάρχει κείμενο του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ με τίτλο: «Μεγάλη Παρασκευή στην Εκκλησία».

Στο κείμενο αυτό διαβάζουμε: «..... μια φορά τον έλεγαν Άδωνη, τώρα Χριστό!!!».

Φίλοι μου Αγαπημένοι!!!
Οι επίορκοι συνάδελφοι μου εκπαιδευτικοί, που έγραψαν αυτά τα άθεα και ανθελληνικά βιβλία, από τα τόσα και τόσα ενδιαφέροντα λογοτεχνικά κείμενα του μεγάλου μας λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη, αυτό το ατυχές λογοτεχνικό κείμενο του, διάλεξαν, για να το παρουσιάσουν στους μικρούς μαθητές μας;.

Αντί να επιλέξουν κείμενα (από αξιολογότατους Έλληνες λογοτέχνες), που κάνουν θαυμάσιες αναφορές, στην απείρου κάλους Διδασκαλία του Ιησού Χριστού μας, επέλεξαν κείμενο, που μας αποκαλύπτει ότι το παρατσούκλι του Θεανθρώπου Χριστού μας, ήταν Άδωνης;

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για τους επίορκους Εκπαιδευτικούς, που έγραψαν τέτοια επαίσχυντα βιβλία γλώσσας, που δεν σέβονται το Ναζωραίο Διδάσκαλο μας!!!

Είμαι βέβαιος, Φίλοι μου, ότι το έκαναν επίτηδες, για να περιπαίξουν Τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας, στα μάτια των ανήλικων μαθητών μας!!!

Γι΄αυτό, Αγαπημένοι μου Φίλοι, πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να ενώσουμε τις φωνές μας, να ξεσηκωθούμε και να βροντοφωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας:

ΕΞΩ ΤΑ ΑΘΕΑ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!.

Γιατί μετατρέπουν τα παιδιά μας σε σύγχρονους γενίτσαρους, χωρίς Αγάπη για την Πατρίδα και χωρίς Πίστη Στον Τριαδικό Θεό μας!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ



Share

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κατανόηση της αλήθειας είναι δύσκολη, γιατί η ίδια η αλήθεια είναι σκληρή και ενίοτε “απάνθρωπη” για τον άνθρωπο. Ο θάνατος πάντα καραδοκεί και είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα έρθει. Το ίδιο και η φθίση των γηρατειών, το ίδιο και οι ασθένειες αλλά και τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις που συχνά δείχνουν τα δυσκολότερα από όλα. Η τύχη (καλή η κακή) επίσης παίζει και αυτή έναν σπουδαίο ρόλο. Όλα αυτά δείχνουν ένα βάρος ανέλεγκτο και δυσθεώρητο που αντιμετωπίζουν όλοι. Γιατί η ζωή μας η ίδια είναι τραγική -τραγικότατη- και η αντιμετώπιση της τραγικότητας της αυτής, δεν είναι εύκολη, αν δεν στηρίζεσαι σε κάτι που θεωρείς εσύ απόλυτα σταθερό και σωστό και που πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει. Η θρησκεία δίνει εύκολες απαντήσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα και έτσι ο πιστός έχει την αίσθηση μιας σιγουριάς, που ενισχύεται από την περιρρέουσα κοινωνία που πριμοδοτεί και επιτείνει την ασφάλεια στον άνθρωπο μέσα στο πλαίσιο αυτό, που συχνά είναι και ένα “ασφαλές” πλαίσιο Παράδοσης.

Δυστυχώς για εμάς τους επικριτές των θρησκειών, δεν υπάρχει κάποιο εύκολο και πιασάρικο στον κόσμο αποκούμπι για να προβάλουμε στους άλλους, πέρα αυτό που έχουμε και εμείς, δηλαδή την ίδια την γνώση, την λογική, την επιστήμη και την πίστη στην εξέλιξη και πρόοδο (κάτι που έχει δουλέψει στην ανθρωπότητα αποδεδειγμένα όπως είδαμε τουλάχιστον δύο φορές) με την ελπίδα για το θετικό μέλλον της κοινωνίας μας αν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο και δεν παρασυρθεί από την βολή της αδράνειας και των εύκολων/έτοιμων και ανέξοδων απαντήσεων. Αυτό, είναι μεγάλη εσωτερική ευθύνη που δεν μπορεί να αναλάβει ο κάθε ένας. Το μεγάλο πλήθος έχει ακόμα την ανάγκη από έναν συγκεκριμένο ηγέτη ή και αφηρημένο επουράνιο πατερούλη -δεν έχει σημασία που αυτός είναι φανταστικός- για να μπορεί να ακουμπάει σε αυτόν, να τον κρατάει ήσυχο και ασφαλή, να αισθάνεται ότι έχει ένα σταθερό και εξασφαλισμένο μέλλον, έστω και μετά τον θάνατο όπως νομίζει. Αυτό φυσικά είναι ανωριμότητα και μόνο έτσι μπορούμε να το βλέπουμε και να το κατανοούμε. Όσοι μεγάλωσαν παιδιά, ξέρουν ότι το “απογαλάκτισμα” των παιδιών από τον πατερούλη και την μανούλα, θέλει, αρχικά ενδιαφέρον, πολύ χρόνο, γνώση, συνειδητότητα, συγκεκριμένη σταθερή θέση και υπομονή.
Η μόνη λοιπόν δυνατότητα επούλωσης ενός τέτοιου τραύματος χωρίς την φανταστική αυτή βοήθεια ενός υπερβατικού και ιδεατού “μπαμπά”, είναι η παιδεία, η διαρκής έρευνα, η γνώση, η διάκριση, η φιλοσοφία, και το κυριότερο η συνειδητή ανάληψη των ευθυνών μας και του εαυτού μας και δυστυχώς, όλα αυτά είναι επίπονα, δύσκολα και δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είναι για πολλούς.

Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

«Ακριβώς όπως οι τσαρλατάνοι αυτών των λατρειών εκμεταλλεύονται την αφέλεια των εύπιστων και τους τραβούν από τη μύτη, έτσι γίνεται και με τους χριστιανούς δασκάλους· κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να διατυπώσουν ούτε να ακούσουν ένα επιχείρημα πάνω σε αυτά που πιστεύουν, προτιμώντας το “πίστευε και μη ερεύνα” και “η πίστη σου θα σε σώσει”, και “η σοφία αυτού του κόσμου είναι κακό πράγμα”, ενώ το να είσαι απλοϊκός είναι καλό».
(Κέλσος, «Αληθής λόγος»)

Η λογική, που είναι αποτέλεσμα νοητικής ή διαλεκτικής εργασίας, δεν έχει ανάγκη από ψυχολογικά προβλήματα για να κριτικάρει κάτι που δεν έχει λογικό έρεισμα. Η έλλειψη, όμως, ερεισμάτων και λογικής των πιστεύω τους δεν τους ανησυχεί και προσπαθούν να αιτιολογήσουν την κριτική με οτιδήποτε απίθανο. Στην ουσία αδυνατούν να διαπιστώσουν την φασιστική τους νοοτροπία, γιατί μόνο ο φασισμός προσπαθεί χωρίς λογικά επιχειρήματα αλλά με συναισθηματικά, να επιβάλλει στους άλλους την θεώρηση του με την πειθώ, την απειλή, ή την θεωρητική πλειοψηφία που έχουν στην κοινωνία μας, ή τέλος την παράδοση και για τους χριστιανούς φίλους μας στην πραγματικότητα είναι τα μόνα βασικά όπλα αντιπαράθεσης στην λογική, όπλα χωρίς λογική.

Ανώνυμος είπε...

Όσο πιο απάνθρωπη ,πιο σκληρή και καταπιεστική είναι η κοσμική εξουσία , τόσο πιο μεγάλους και τέλειους , παντοδύναμους , πάνσοφος και πανάγαθος θεούς κατασκευάζει , για να φαίνονται ατελείς , μικροί αδύναμοι , ασήμαντοι και τιποτένιοι μπροστά τους οι άνθρωποι πράγμα που τους κάνει, μοιρολάτρες θρησκόληπτους , δησιδαίμονες και ευκολότερα υποτάξιμους .
Ο θεός τελικά είναι η μάσκα που φοράει η κάθε εξουσία , για να γίνει αποδεκτή και ανεκτή από τους εξουσιαζόμενους .
Κ. Λάμπος

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστιανισμός ,όπως και η κάθε Θρησκεία , (και ο δωδεκαθεισμός φυσικά ), είναι η συνωμοσία της άγνοιας ενάντια στην λογική , του σκοταδιού ενάντια στο φως , της υποταγής και της σκλαβιάς ενάντια στην ανεξαρτησία και την ελευθερία , της άρνησης της δύναμης και της ομορφιάς ενάντια στην κατάφαση της χαράς και της δόξας της ζωής.
Κυριαρχείται από μια βλαβερή δουλική ηθική, την απάρνηση της ζωής, και καταστρέφει όλα τα στοιχεία που δημιουργούν δύναμη και προσωπικότητα.
Ο Χριστιανισμός είναι θαυμάσια προσαρμοσμένος στην εκπαίδευση δούλων, στην διαιώνιση της δουλικής κοινωνίας εν ολίγοις στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ως σήμερα.
Πράγματι δεν θα μπορούσε η κοινωνία να εκφυλιστεί στο τωρινό αποκρουστικό στάδιο, εάν δεν υπήρχε η βοήθεια του χριστιανισμού.
Οι ηγέτες της γης έχουν συνειδητοποιήσει από καιρό την ισχύ του δηλητηρίου που ενυπάρχει στην χριστιανική θρησκεία. Αυτός είναι και ο λόγος που την καλλιεργούν, για αυτό δεν αφήνουν τίποτα άπραχτο ,ώστε να ενσταλαχτεί στο αίμα των ανθρώπων από τη νηπιακή τόσο ηλικία .Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οξύνοια των χριστιανικών διδαγμάτων είναι μια πιο δυνατή προστασία ενάντια στην εξέγερση και στην δυσφορία από το ρόπαλο και το όπλο.
Όπως όταν η επιστήμη αντικαθιστά την τυφλή πίστη, η θεολογία χάνει την ισχύ της.
Αποστόλης Λυμπερίδης

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αφού σε ευχαριστησω για το εκτενες σχόλιο σου σε 4 συνέχειες αγαπητε σχολιαστή και αποδεικνύοντας οπως διαπιστωνεις ότι ως Χριστιανός και Ελληνας το δημοσίευσα, καταρρίπτωντας κατευθείαν ενα σου επιχείρημα περι φασισμου των χριστιανών διδασκάλων, (αν και δεν συγκαταλεγομαι στους διδασκάλους, αλλά στους απλούς πιστούς), να πω ότι μέσα από αυτό είδα σοβαρά προβλήματα κατανόησης της βιωματικής δύναμης του Χριστιανισμού....
Ναι μεν υπαρχει αυτή η επιστημονικοφανής επιχειρηματολογία με στήριξη της γνώσης της λογικης και του υποτιθεμενου ρεαλισμού, αλλά απουσιάζει παντελως οποιαδήποτε γνώση επί του αντικειμένου του Χριστιανισμού και κυρίως απουσιάζει η γνώση της βιωματικής της Χριστιανικης ζωής....
Πως λοιπον να συζητησουμε για ένα θέμα που εσυ αγνοείς παντελως;
Το δικο σου θέμα και τις αντιληψεις τα γνωριζω παρα πολυ καλα και εχω κανει απειρες συζητησεις με ατομα παρομοιας συλλογιστικης ακομα και με τον αγαπητο μου λόγιο και εξαιρετο κ Κωστα Λαμπο (που αναφερεις κι εσυ) και συνεπως ειμαι σε θεση να καταλαβαίνω απολυτα ολοκληρο το εκτενες σχόλιο σου....

Δυστυχως ομως οσα κι αν πω εγω μεσα απο το δικο σου με παρωπιδες φίλτρο θα δυσκολευτεις οχι μονο να το δεχτείς αλλά ούτε και να το καταλαβεις....

Ωστοσο θεωρω χρεος μου μιας και ειχες την ευγενη καλοσυνη να επισκεφθείς το ιστολογιο μας και να αφησεις το σχόλιο σου, να προσπαθησω να πω κι εγω καποιες σκεψεις ελπιζοντας ότι αντιστοιχως δεν θα τυχω φασιστικης αντιμετωπισης οπως συμβαίνει συχνα σε παρομοιες συζητησεις μου με εμπαθείς εχθρούς πρωτιστως του Χριστιανισμου και δευτερευοντως της θρησκείας γενικως (οσο κι αν ετσι θελουν να παρουσιαστουν)...

(συνεχιζεται)

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ο Χριστιανισμος δεν μπορεί να μπει στο πλαίσιο των θρησκειών. Αποτελει την αποκαλυψη του Θεού στον ανθρωπο και περιεχει το μεγαλυτερο μυστηριο της ζωης για ολους μας.
Η αγαπη του Θεου για τον ανθρωπο ολοκληρωθηκε μεσα απο την αποστολη και την ενσαρκωση του Υιου και Λογου Του Ιησου Χριστού.
Και θα μου πεις ουτε κι αυτο το πιστευω.... καποια ανακαλυψη θα ειναι των ανθρωπων...
Το θεμα ειναι οτι ψαχνοντας τις ιστορικες πηγες βγαινουν αλληλοσυγκρουόμενα αποτελεσματα που άλλοτε ενισχύουν την μια κι άλλοτε την άλλη εκδοχή όσο κι αν συντριπτικα η ακαδημαική παγκόσμια κοινοτητα αποδεχεται την υπαρξη του Χριστου ως υπαρκτο ιστορικο προσωπο...

Για μας τους Χριστιανους ομως ολα αυτα αποτελουν κουραφεξαλα....
Διοτι εμεις ζουμε εν Χριστω. Βλεπουμε την παρουσια του στην ζωη μας αμεσα...
Και θα μου πεις "ειστε φαντασιοπληκτοι" έτσι νομιζετε...
Αυτο ειναι μια αυθαιρετη και αντιεπιστημονικη δηλωση....
Εζησες την εν Χριστω ζωή; Εκανες τουλαχιστον αυτο που ησουν ως επιστημονας υποχρεωμενος; Αφιερωσες καιρό της ζωη σου να κατανοησεις τι ειναι ο Χριστός;
Γνωρισες και συζητησες με ανθρωπους πνευματικους;
Μηπως μεσα απο προσωπικα βιωματα αποφασισες να καταδικασεις την Αληθεια;

Ενα λοιπον θα πω κλεινοντας το σχολιο μου.
Θα μπορεσουμε να συζητησουμε επι άλλης βασης όταν θα γινει η απαραίτητη αυτη ερευνα και όταν κατανοησεις (οχι προσωπικα το λεω γενικως) το τι ειναι ο Χριστός στην ζωη του ανθρωπου....

Εγω προσωπικα θα πω μονο ένα.
Οπως ακριβως αν ερθει καποιος και μου πει οτι δεν υπαρχει η μανα μου θα του πω "δε πα να λες οτι θελεις" εγω την βλεπω και νοιωθω το χαδι της και την μητρικη της φροντιδα...
Ακριβως το ιδιο θα πω και για τον Χριστό μου. Νοιωθω και το χαδι του και την πατρικη του φροντιδα.
Απλά πραγματα...

Ξερω οτι μπορει να πεις οτι κι ο μουσουλμανος δεχεται το χαδι του Αλλαχ κι ο βουδιστης του Βουδα και παει λεγοντας...
Ομως εσυ εισαι Ελληνας και γεννηθηκες με αυτην την ευλογία.
Οφειλεις λοιπον αν θελεις να ερευνησεις τις θρησκειες ουσιαστικα κι οχι επιδερμικα, να ξεκινησεις απο την Ορθοδοξία μας με το σκεπτικο οτι ευκολα μπορεις να βρεις πολλούς και καλούς πνευματικους διαθεσιμους και προσφορους στο να συζητησουν με τον καλοβουλο ερευνητη ανθρωπο κι οχι φυσικα τον εμπαθή που θα τους αρχισει στους αφοριμους ως φασιστες και εξουσιαστες....

Να εισαι καλα.

Άκων είπε...

Καποια στιγμή
συνειδητοποίησα
οτι
μετά από αιώνες
φιλοσοφικής αναζήτησης
το
αποτέλεσμα είναι

κι άλλη
...αναζήτηση
και...διαφωνία.


Θα έπρεπε δηλαδη
να ζήσω με εναν
τρόπο που θα ήταν

δυνάμει σωστός
άρα και δυνάμει
λάθος

και ο οποίος σε
μ ε λ λ ο ν τ ι κ ό χρονο

πιθανότατα μετά
το τέλος της ζωής
μου
ί σ ω ς να
αποδυκνυόταν τελικα

ένα λάθος.

Αυτό το τραγικό
"ίσως",
προβαλλόταν
ως ο ιδανικότερος
τροπος ζωης.


Φυσικά η πολυδιαφημιζόμενη
υποκριτική στάση
ζωής των
"Χριστιανών",

λειτουργεί συχνά
ως ο τέλειος
μπαμπούλας,

αλλά απο την άλλη μεριά ,
ποιός ειλικρινής άνθρωπος

-χωρίς υποτέλεια σε μικροσυμφέροντα-

δεν βλέπει πόσο
κρεμασμένοι στα
π ά θ η τους είναι
όσοι διαφημίζουν
έναν ελευθεριάζοντα τρόπο ζωής;

Και πόσο αναγκαίο
να περιστοιχίζονται
από ταλαίπωρα
κορόϊδα που θα
υπηρετούν την
κορδακιζόμενη κακομοιριά-εξάρτηση
από αυτά τα πάθη;

Η αλήθεια πάντως
είναι οτι η
γνωριμία με αληθινούς
Χριστιανούς
(σ'έναν κόσμο που το
πάσης φύσεως fake
ζεί το επίγειο νορβάνα του)

είναι το μόνο που μπορεί να βγάλει
τον σύγχρονο
άνθρωπο από τον
εγκλωβισμό του
στην

τραγική
βεβαιότητα
του

λ ο γ ι κ ά

α β έ β α ι ο υ

που προκαλείται
απο τον

συνεχή

και

από παντού

βομβαρδισμο του
από τα "δόγματα"
της επιστήμης

που θα χρειαζόταν
πολυάριθμες ζωές

για να τα

μελετήσει,

ερευνήσει σε βάθος

και ενδεχομένως
να τα απορρίψει.











Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.