10 Νοεμβρίου 2019

… και μην ξεχνάς Έλληνα, μην είσαι Ρατσιστής…

Γράφει η Δήμητρα Γεωργίου
για το ιστολόγιο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ«


Μέρες τώρα γίνεται λόγος για το προσφυγικό. Κονταροχτυπιούνται οι πολιτικοί για τη μάχη του θεαθήναι. «Πανελίστες» λένε για τη ρατσιστική συμπεριφορά των Ελλήνων και δημοσιογράφοι σε ζωντανές συνδέσεις με μέρη που υποφέρουν από την εισροή των μεταναστών εκνευρίζονται με την αγανάκτηση των κατοίκων, ειρωνεύονται και λένε λόγια σκληρά από την αναπαυτική θέση τους στα στούντιο και την ηρεμία των σπιτιών τους.

Έλληνες ξυπνήστε!!! Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε για τις αποφάσεις ανθρώπων αναίσθητων, χωρίς πίστη, χωρίς ιδανικά που στο βωμό του χρήματος και της φήμης προδίδουν την ίδια την πατρίδα; Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε για ανθρώπους που το ανήθικο το ονομάζουν ηθικό, το ανώμαλο φυσιολογικό; Συνεχίστε και σκύψτε το κεφάλι…

Όλοι μας υποφέρουμε βλέποντας τις εικόνες μικρών παιδιών και τις οικογένειές τους να παλεύουν μέσα στα κύματα και οι «ρατσιστές» κάτοικοι των νησιών να τρέχουν να βοηθήσουν με μια ζεστή αγκαλιά για τα μικρά, λίγο φαγητό και μέρος για να μείνουν μέχρι να αποφασίσουν την τύχη τους οι άρχοντες της χώρας. Ο καιρός περνάει, αποφάσεις δεν παίρνονται, ο κόσμος κουράζεται, πεινάει, εξοργίζεται και ξεκινούν οι λεηλασίες, οι επιθέσεις και ο Έλληνας φοβάται στην ίδια του την πατρίδα να πει «φτάνει πια». Μια «πατρίδα» που βλέπει τους μετανάστες ως το νέο αίμα, ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί για τους Έλληνες οι οποίοι δεν πειράζει να υποφέρουν. «Μην είμαστε ρατσιστές», «ας πεινάει το δικό σου παιδί, ας είναι άρρωστο, μην έχεις δουλειά, μη μιλάς, να λες και ευχαριστώ»!

Τι κι αν ήσουν και εσύ μετανάστης σε άλλες χώρες και πάντα σεβόσουν τους νόμους, τη θρησκεία του εκάστοτε κράτος που σε φιλοξενούσε και δούλευες σκληρά χωρίς να ενοχλείς τον άλλον, χωρίς να απαιτείς παραπάνω από τα αυτονόητα. Όχι από φόβο, αλλά από τις καταβολές σου ήξερες τί εστί καλό, τί κακό και ήξερες ότι η οικογένεια είναι το στήριγμα σου, η ελπίδα σου και η κινητήριος δύναμη να συνεχίσεις, για να χτίσεις ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Πάντα με σημαία σου την πίστη σου στον Θεό και στην πατρίδα. Ήξερες και σεβόσουν τους προγόνους σου για το τι είχαν περάσει από τα χέρια ξένων κατακτητών, μα έδωσες παλιά γενιά πολλά και η νέα ξέχασε, χαμένη μέσα στην προοδευτικότητα, πιστεύει στο τίποτα, στο εφήμερο, ζώντας σε μια ουτοπία ευημερίας.

Είμαστε μαριονέτες στα χέρια άλλων… ακόμα και τώρα που τα πράγματα στενεύουν εμείς κάνουμε μια αλλόκοτη υπομονή σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια. Σκύψε Έλληνα το κεφάλι και μην σκέφτεσαι αν όλοι αυτοί που έρχονται εδώ είναι απλές οικογένειες ή είναι ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής της δικιά σου πατρίδας. Μην αναρωτηθείς αυτοί οι άντρες των 16 έως και 40 χρονών χωρίς οικογένειες που έρχονται σαν μετανάστες από δήθεν εμπόλεμες περιοχές με το κινητό στο χέρι, με απαιτήσεις και μίσος θρησκευτικό, που λιγουρεύονται καθετί δικό σου, το σπίτι σου, την οικογένεια σου. «Όχι μην είσαι ρατσιστής»… Μην αναρωτιέσαι που είναι ο τρόμος του πολέμου στα μάτια τους, τα σημάδια στο κορμί τους, στην ψυχή τους… όχι Έλληνα, μην είσαι ρατσιστής …..

Τί συγκρίνεις τους δικούς μας προγόνους που ζήσανε τον πόλεμο του 1821, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη γενοκτονία των Ποντίων, τον πόλεμο του ’40, την πείνα με τα σκελετωμένα σώματα να σέρνονται στους δρόμους εκλιπαρώντας για ένα ψίχουλο τα άψυχα σώματα μικρών και μεγάλων; Τις μαυροφορεμένες μάνες των στρατιωτών – θαρρώ μικρά παλικαράκια ήταν 16 ετών και πάνω – που χάνανε τη ζωή τους υπερασπίζοντας την Πατρίδα. Αλλά ξέχασα είχαν τη λύση να πάρουν βάρκα και να φύγουν σαν μετανάστες…

Κάτσε αποχαυνωμένος σε αυτά που σου σερβίρουν… τί; πιστεύεις στον Θεό; μα τί ‘μπανάλ’, τι οπισθοδρομικό… πιστεύεις στην οικογένεια, μα γιατί; μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις σήμερα. Μάθε στα παιδιά σου να είναι ελεύθερα χωρίς όρια, χωρίς πίστη, να πιστεύουν ότι η οικογένεια μπορεί να σταθεί με δύο άτομα από το ίδιο φύλο, γιατί η φύση όπως λένε και οι επιστήμονες, έκανε λάθος και η πολιτεία είναι εδώ να σε στηρίξει δίπλα σου με νόμους, με παρελάσεις που οι γυναίκες συμπεριφέρονται σαν άντρες και οι άντρες σαν γυναίκες. Πάλεψε για τα δικαιώματα των ζώων, πάλεψε για τα παιδιά άλλων λαών πρώτα και αν σου περισσέψει και λίγη αγάπη για τα δικά μας παιδιά, ας τη δώσεις. Πρέπει τα παιδιά να ξέρουν να έχουν μόρφωση γι’ αυτά τα πράγματα τα τόσο σημαντικά. Γιατί να μάθουν την ιστορία του Έθνους ή το μεγαλείο της θρησκείας μας;

Κάνεις τον σταυρό σου; μα τί ντροπή… πηγαίνεις στην εκκλησία με την οικογένεια σου; νηστεύεις; Είσαι τόσο πίσω, δεν εξελίσσεσαι, μπορείς παράλληλα να πιστεύεις ότι είσαι Χριστιανός, να κάνεις γιόγκα, να ασπάζεσαι λόγια σοφών από άλλες χώρες και γενικά να φέρνεις τη θρησκεία σου στα μέτρα σου. Μη βλέπεις τους Μουσουλμάνους που σκοτώνουν για τον Θεό τους, που δεν αφήνουν κανέναν να αμφισβητήσει την ύπαρξή του και θέλουν παντού να κυριαρχήσει η δική τους πίστη. Τί κι αν έχουμε τόσους Αγίους που αποδεδειγμένα είναι δίπλα μας με τα θαύματά τους; Τί κι αν η ίδια η Παναγία εμφανίζεται να μας προστατέψει όταν χρειάζεται; Όχι, μην πιστεύεις! Πίστευε όλα τα άλλα που σου λένε και όλα θα πάνε καλά, μείνε ήσυχος! Μόνο μην φωνάξεις «Παναγιά μου» μου όταν έρχονται να πάρουν όσα σου ανήκουν και βασανίσουν εσένα και την οικογένεια σου. Πίστευε ό,τι σου λένε… και μην ξεχνάς Έλληνα, μην είσαι Ρατσιστής…

Δήμητρα Γεωργίου 
για το ιστολόγιο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ» 
ΑΒΕΡΩΦShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.