Τελευταίες αναρτήσεις

22 Αυγούστου 2019

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ που Εορτάζει στα Εννιάμερα, να Φανερώσει Σύντομα το Σχέδιο του ΘΕΟΥ για την Μεγάλη Ελλάδα.

Φώτο: Παναγία η Τρυφώτισσα (Τριφώτισσα), από την Αίνο της Ανατολικής Θράκης (Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης). https://mikrasiatwn.wordpress.com/2014/ 
Όταν λέμε για Μεγάλη Ελλάδα δεν λέμε για Μεγάλη Αλβανία, ούτε για Μεγάλη Βρετανία, ούτε για Μεγάλη Ρωσία, αλλά ομιλούμε και εννοούμε περί της μήτρας των αξιών του Παγκόσμιου Πολιτισμού. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αναφυλακτικό ΣΟΚ αν μιλήσεις και τους πεις «προσεχώς Ρωμαίικο» και αυτό το δικαίωμα να μας το στερήσουν στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων. 

«…και για την ψυχή του ανθρώπου καθισμένη στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού,
πού ειχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πελάγου τον καημό σαν ήβρε το ζύγιασμα της καλοσύνης…» Γιώργος Σεφέρης, Ημερολόγιο καταστρώματος.


Για ποια Μεγάλη Ελλάδα και Μεγάλο Σχέδιο μας μιλάς, ειδικά σήμερα που όλα τα θεριά εξημερωμένα και άγρια θέλουν να μας κοντύνουν; 
Αλλά τι έπαθαν αυτοί και δεν περιμένουν; 
Μα τόσο αχόρταγοι είναι και κλείνουν από τώρα ¨τραπέζι¨; 

«Ότι η τύχη μάς έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά». Στρατηγός Μακρυγιάννης 

Τι έπαθαν αυτοί και έρχονται να φάνε από την ¨ξινή μαγιά της Ελλάδος¨; 
Όλοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού με το πεπρωμένο τους σε αυτό το ανεμοδαρμένο γωνιακό ¨ρωμαίικο αλωνάκι¨ που μοίρα θεική το έκανε φράκτη της ανθρωπότητας απέναντι στην βαρβαρότητα των χρόνων. 
Δεν προλαβαίνουμε τα ραντεβού. Ετοιμαζόμαστε για επισκέψεις επί επισκέψεων. 
Τούρκοι – τοκογλύφοι – και άλλοι πολλοί μουσαφιραίοι δίχως κάλεσμα. 
Η καλύτερη γωνία της Χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης, η Κωνσταντίνου – ΠΟΛΗ ανοίγει σε λίγο.

Αν και δεν άνοιξε ακόμα το ¨ΡΩΜΑΙΙΚΟ τους υποδέχεται ¨αβραμιαία¨ και τους τρατάρει από αυτό το ολίγον που απέμεινε δηλ από την Ελληνική Ξινή Μαγιά του Στρατηγού Μακρυγιάννη. 

Ας πάρουν μια γεύση για να δούνε αν μπορούν να την αντέξουν μέσα στο κύριο μενού που θα προσφέρεται στο μέλλον. 
Και ποια είναι η συνταγή της Ρωμιοσύνης; 
Η πιο απλή καθημερινότητα που παράγει πολιτισμό και ανθρωπιά. 
Ο Θεάνθρωπος ΧΡΙΣΤΟΣ στην μέση και το ανθρώπινο πλάσμα να γεύεται ειρηνικά τους καρπούς της γης. 

Να γιατί τα πάντα μοσχομυρίζουν σε αυτό το αλωνάκι; 
Επειδή η Ρωμιοσύνη έχει Χριστολογικό και ανθρωπολογικό θεμέλιο την Ελληνοχριστιανική Παράδοση με την οποία ζυμώθηκε και παρήγαγε Πολιτισμό-τρόπο ζωής, επιστήμες, τέχνες , γράμματα. 

Αυτός δε ο πολιτισμός ¨εκπολίτισε¨ τους προγόνους των δήθεν σήμερα πολιτισμένων που την αποστρέφονται μετά βδελυγμίας, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να ¨γευτούν ¨ κάτι ουσιώδες από αυτήν.

¨η Ρωμιοσύνη βιώνει την πεποίθηση ότι η Πίστη και η Ζωή αναδεικνύει το Ορθόδοξο φρόνημα του ήθους και της πρακτικής μέσα στην καθημερινότητα που γίνεται το φύραμα ή η μαγιά για να θρέψει τις ανθρώπινες γενιές με αξιοπρέπεια από αυτή που λείπει στους καιρούς μας. Και το πετυχαίνει αυτό με ΧΡΙΣΤΟ, ΠΑΝΑΓΙΑ και Λεβεντιά δίχως θρησκοληψίες και φανατισμούς αλά Ισλάμ και Παπικές σταυροφορίες.¨ 

Ο ίδιος ο Πατρο-Κοσμάς μας προτρέπει να ανοίξουμε ¨Ρωμαίικο ¨ μαγαζί με φαγιά καθαρά και πνευματικά. 
Γιατί άραγε μας λέει … 
¨Θἄρθη πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο· νὰ μὴ τὸ πιστέψετε· θὰ φύγη πίσω.¨ ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Προσέξτε αυτό που μας μεταφέρθηκε από ΑΓΙΟ άνθρωπο 
«όταν η κρύα μαρμαρωμένη από την αμαρτία υπόσταση του Έλληνα ζεσταθεί από τις δυσκολίες και τον ΦΙΛΟ του ΘΕΟΥ θα δούμε και η ΠΟΛΗ θα μας παραδοθεί»


Αυτός ο ΑΓΙΟΣ άνθρωπος μας ζήτησε να επαναλάβουμε τα παρακάτω γιατί υπάρχει μεγάλη πνευματική δίψα λόγω του δαιμονικού καύσωνα των ημερών μας.   

«η παράδοση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ στους Έλληνες σύμφωνα με τις άγιες προφητείες των Πατέρων μας είναι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ;» 
OXI MONO AYTO ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ 

Ακριβώς διότι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η έναρξη του Επανα-ευαγγελισμού της ρημαγμένης από την αμαρτία και την διαστροφή ανθρωπότητας για να μπορεί να τρώει αυτή γλυκό ψωμί στα σπίτια της. 

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους.

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς.

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.
Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η χιλιόχρονη οικουμενική και κοσμοπολίτικη ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.
 

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αληθινή έκδοση της Παγκοσμιοποίησης της πραγματικής ανθρωπιάς. 
Γνωρίζουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας που έρχονται κάθε τόσο και λιγάκι για να τσιμπολογήσουν από την μαγιά ότι πριν ανοίξει το πνευματικό μαγαζί ¨η Ωραία Ελλάς¨… 
Επέρχεται η κάθαρσις… Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει!!! 

¨διότι όπως βλέπουμε σήμερα τόν κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’όλη τήν οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού τήν αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θά δείτε σέ λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.¨ 
¨Όχι μόνο θά δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη τήν οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δέν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ό Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τά έθνη; 

Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος; 
Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε: 
«Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου», 
¨ Άμα λοιπόν, διά τούτο καί φυλάει ό Θεός τήν Ελλάδα, τώρα ιδιαιτέρως νά τήν δοξάσει, αν καί πάντοτε έδειχνε τό μεγαλείον όταν εγινότανε πόλεμος, αλλά καί τώρα ιδίως πού πρόκειται λοιπόν άπαντες διά παντός.¨ 
¨Όχι ότι θά τήν μεγαλώσει ό Θεός. Θά τήν ανυψώσει, θά την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις έχουμε ολίγες ημέρες νά μην έρχονται σέ απόγνωση! 
μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού καί νά λέγωμε παντού ότι καί πολλά καλά θέλουμε,¨ 
¨Ήλθε η ώρα πλέον νά καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, νά καθαρίσει τήν ήρα άπό τό στάρι.¨ 

¨Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ό τάφος τους όμως της Τουρκίας!¨ 

Αποσπάσματα -Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”. (απομαγνητοφωνημένο κείμενο) Πηγή ‘Aφυπνιστής’  
http://pneymatiko.wordpress.com http://orthodoxgreek.blogspot.gr/ 

Είκοσι μέρες πριν κοιμηθεί ο Γέροντας πήραμε την ευχή του για πρώτη φορά που τον συναντήσαμε στην ζωή μας . Όταν έβλεπε κάποιος τους οφθαλμούς του, έβλεπε ΧΡΙΣΤΟ και την επερχόμενη Ρωμιοσύνη να προελαύνει. 

Πίστη και Ελπίδα
 

Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.