Τελευταίες αναρτήσεις

11 Αυγούστου 2019

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ, ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Εμείς που δεν αρθρογραφούμε επαγγελματικά, αγαπάμε την Πατρίδα μας και δεν διεκδικούμε καμιάς μορφής εξουσία ,έχω την γνώμη ότι, δικαιωματικά μπορούμε να επισημάνουμε, να υποδείξουμε και να προτείνουμε λύσεις, για διάφορα θέματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας και κάνουν δύσκολο τον βίο των Ελλήνων. Βέβαια! Τον τελικό λόγο τον έχει πάντα η Κυβέρνηση.

Επισημαίνω εξ αρχής ότι, η άποψη μου δεν είναι γενικά, ούτε ρατσιστική ούτε και ξενοφοβική, για τους πρόσφυγες που επίσημα επιθυμούν με την έγκριση της πολιτείας να μείνουν στην Ελλάδα. Επίσης δεν διαφωνώ στην έκφραση της θρησκείας των, ούτε τα ήθη και έθιμα των και Πιστεύω ακράδαντα στην φιλοξενία. Υπενθυμίζω δε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ο μοναδικός Λαός, που είχε Θεό της φιλοξενίας, τον “ξένιο Δία”. Αλλά! Σαν Έλλην πολίτης με την μεγάλη ιστορική κληρονομιά, απαιτώ να με σέβεται ο κάθε πρόσφυγας που επέλεξε να μείνει εδώ και να μοιράζεται την χώρα μας, μόνο αν θέλει να ενσωματωθεί στην κοινωνία που τον φιλοξενεί. Αυτά για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση. 

Τα πολύ σοβαρά και πλέον ανησυχητικά στοιχεία για την πληθυσμιακή κατάσταση της Ελλάδος, διαπιστώνουμε από διάφορα κατά καιρούς δημοσιεύματα, που έρχονται από την Euro stat με στοιχεία πληθυσμιακής μεταβολής κρατών μελών και μη μελών της Ε. Ε. 

Παραθέτω παρακάτω στοιχεία της Euro stat από το 2010, τα οποία σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, θα πρέπει στους καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιθύνοντες, έντιμους και φιλότιμους Έλληνες πολιτικούς όλων των κομμάτων και ιδίως της Κυβέρνησης, να μην τους πιάνει ύπνος και να τους κατατρέχουν οι ερρυνίες για την για πολλά χρόνια επιορκία και αδιαφορία των.

Ιδού λοιπόν η μελανή κατάσταση της πατρίδος μας, από τα στοιχεία του 2010. Σκεφθείτε σήμερα….

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 κρατών, ο συνολικός πληθυσμός μέσα σ’ ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 2.018.000 άτομα, ήτοι ρυθμός αυξήσεως 0,7 ανά 1000 άτομα.

Στην γειτονική Τουρκία κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο συνολικός πληθυσμός των 71.609.000 ατόμων αυξήθηκε κατά 911.000 άτομα, ήτοι ρυθμός αυξήσεως 12,6 ανά 1000 άτομα.

Στην Ελλάδα επίσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο συνολικός πληθυσμός των 11.075.700 ατόμων αυξήθηκε κατά 36.500 άτομα εκ των οποίων τα 34.700 άτομα είναι ξένοι μετανάστες και μόνο από αυτή την αύξηση Έλληνες πολίτες είναι μόλις 2.300 άτομα, ήτοι αύξηση σχεδόν μηδενική.

Σήμερα! Όπως μας γνωρίζει ο Αξιότιμος κ. Θ. Κατσανέβας, η οικονομική κρίση εκτός από οικονομικά αδιέξοδα, ανεργία κλπ, έχει δημιουργήσει παράλληλα και ένα τεράστιο πρόβλημα δημογραφικής κατάρρευσης και εξάρθρωσης του Ελληνισμού.

Την ώρα που εισρέουν μαζικά στην χώρα μας, εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι μη αφομοιώσιμοι μετανάστες, ο Ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά. Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί κατά 15% από το 2008, οι θάνατοι ελληνογενών είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ 150000 συμπατριώτες μας έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Το κύμα της μεταναστευτικής εξόδου των Ελλήνων αυξάνεται συνεχώς, αφού η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, 27% στο σύνολο και 60% για τους νέους.

Άρα από δημογραφικής πλευράς το κάθε έτος, είναι για την Ελλάδα αρνητικό, όχι μόνο για τα μεγέθη της χώρας μας, αλλά και σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αλήθεια ότι, η σημερινή Κυβέρνηση, προς τιμήν τις, από τα πρώτα μέτρα που παίρνει είναι και αυτά, για την ενίσχυση των πολυτέκνων. Όμως! αυτά δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του δημογραφικού μας προβλήματος, που είναι πολύ σοβαρό για την Ελλάδα.

Αυτό είναι το υπ’ αριθμό ένα εθνικό θέμα της πατρίδος μας και όχι η σωρεία αθλιοτήτων που μας παρουσιάζουν δυστυχώς νυχθημερόν τα ΜΜΕ χωρίς ν’ αγγίζουν το σοβαρό αυτό θέμα και να επισημαίνουν, με διάφορες ομιλίες, την προτεραιότητα αυτού σε κάθε κυβέρνηση. 

Για να επιτευχθεί, έστω σχετική, ανάκαμψη του εθνικού αυτού δημογραφικού μέγα προβλήματος επιβιώσεως του έθνους των Ελλήνων,κατά την γνώμη μου, επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα,με συμμετοχή,αν χρειαστεί,ακόμη και της Εκκλησίας της Ελλάδος: Όπως!

ΠΡΩΤΟΝ: Μας γνωρίζουν οι ειδικοί, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε μια χώρα, απαιτείται ανάπτυξη του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος άνω του 3,5% ετησίως. Επί πλέον, για να αποπληρωθούν κάποτε τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη μας, χρειαζόμαστε ετήσια ανάπτυξη της τάξεως τουλάχιστον του 4%. Συνολικά δηλαδή, απαιτείται ετησία ανάπτυξη της τάξεως του 8% για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί και το βασικό ζητούμενο για την επιβίωση της.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να δοθούν οικονομικά κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες,ανάλογα με των αριθμό των παιδιών. Μια πολύτεκνη γυναίκα για το μεγάλωμα των παιδιών της να θεωρείται εργαζόμενη και ασφαλισμένη μέχρι ενηλικιώσεως των παιδιών της. Η Επιχορήγηση αυτή, εν τω μέτρω των δυνατοτήτων να καλύπτει τουλάχιστον τα βασικά έξοδα της οικογενείας και να συμβαδίζει με τον πληθωρισμό. Ενδεικτικά,από τρία παιδιά και άνω, για κάθε παιδί 250 ευρώ μηνιαίως μέχρις ενηλικιώσεως των.

ΤΡΙΤΟΝ: Σε περίπτωση μη υπάρξεως στέγης να διατίθεται στέγη είτε δια διαθέσεως ανάλογης κατοικίας ή δια της εξασφαλίσεως του ενοικίου μιας αξιοπρεπούς οικίας, μεγέθους αναλόγου των μελών της οικογενείας.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: από δημοσιογραφικές πληροφορίες γνωρίζουμε ότι ο Έλλην πληρώνει 74 είδη φόρων. Πληρώνουμε φόρο, ακόμη και για το σπίτι μας που μένουμε. Να πληρώσουμε λοιπόν ακόμη ένα φόρο άνδρες και γυναίκες για τους πολυτέκνους.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Στα τέκνα των πολυτέκνων οικογενειών, να δοθεί σχετική επιδότηση,τουλάχιστον για την εισαγωγή των στις Στρατιωτικές Σχολές, στα πανεπιστήμια της χώρας και στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Οι επιτυχίες στην ζωή χρειάζονται αγώνες και θυσίες και ένα κράτος – έθνος έχει μέλλον όταν ο λαός του θεωρεί υπεράνω όλων το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον της πατρίδος του. Έτσι μόνο οι σημερινοί Έλληνες δεν θα έχουμε την τύχη των αρχαίων Χετταίων, Φοινίκων και Καρχηδονίων.

Εάν συνεχισθεί όμως, αυτή η θλιβερή πολιτική αντίληψη των πολιτικών μας και συνεχισθεί η διχαστική αντιπαράθεση των κομμάτων στη βουλή, πολύ φοβούμαι, οι επόμενες γενεές των παιδιών μας, είναι αμφίβολο αν θα έχουν θέση στον Ήλιο αυτής της όμορφης πατρίδας μας, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. 

Δυστυχώς! Οι πολιτικοί και οι πολιτικές που ασκούνται ακόμη και σήμερα,επικεντρώνονται στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενεές.

"Αρχή άνδρα δείκνυσι" 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.