Τελευταίες αναρτήσεις

7 Αυγούστου 2019

Από τα Κυπριακά Εξαμίλια στα Ελληνικά είναι μια δρασκελιά δρόμος για να ξαναγραφεί πάλι η ιστορία.

Πριν μπούμε στα βαθιά νερά της Αν. Μεσογείου να πούμε κάτι που ακούσαμε από τα χείλη μιας απλοϊκής ψυχούλας: 
«άνοστοι άρχοντες παιδί μου δεν μπορούν να νοστιμέψουν τις άχαρες ζωές μας γιατί δεν έχουν το άλας ΧΡΙΣΤΟΣ» 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τα Κυπριακά με τα Ελληνικά Εξαμίλια είναι μια δρασκελιά δρόμος ,είναι όσο κρατάει ένα τρισάγιο για τις ψυχές των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας του 74. 

Ρωτάει ο τούρκος και παζαρεύει από πού θα μου δώσετε δώρα – αντιπαροχή (από τον Ευφράτη τα εκεί ενεργειακά ή από την Αν. Μεσόγειο); για αυτό και εκβιάζει κάθε τόσο με εισβολή στην Βόρεια Συρία μέχρι να έρθει απειλητικά στα δικά μας νερά αίφνης. 

Βιώνουμε σε μια συγκλονιστική ροή εξελίξεων, γεωτρήσεις για ενέργεια- σεισμοί- πολεμικές αναγγελίες. 
Μπορεί ο σεισμός να είναι φυσικό φαινόμενο, όχι τυχαίο αλλά εργαλείο μετατόπισης της ανθρώπινης ιστορίας όχι εκεί που θέλουν τα πονηρά σχέδια των ανθρώπων.
Μέχρι τώρα οι σεισμολόγοι εφιστούν την προσοχή σε σεισμούς που μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα, όμως στην Τουρκία περιμένουν μεγαλύτερους. 

Τα ενεργειακά γεωλογικά αντίκλινα της λεκάνης της Αν. Μεσογείου -ΑΙΓΑΙΟΥ έχουν άμεση σχέση με τους πιθανούς μεγάλους σεισμούς, τα επερχόμενα καταστροφικά τσουνάμι και τις πολεμικές αναμετρήσεις; 
Ο βυθός της θάλασσας βράζει. Στα βάθη που θέλουν να τρυπήσουν οι κολοσσοί εταιρείες οι λασπογενείς ηφαιστιογενείς κώνοι ελκύουν το περιεχόμενο τους, λες και διαμαρτύρονται που διαταράσσεται η ησυχία τους τόσων αιώνων. 

Όμως η ενέργεια σήμερα είναι το δέλεαρ και η κατάρα του αθώου αίματος 
Βράζει ο πυθμένας των θαλασσών, βράζει και ο τούρκος και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό. 
«Η τουρκική εφημερίδα Sabah, γράφει ότι το γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ ξεκίνησε να κάνει γεώτρηση στον κόλπο της Καρπασίας. 

Η Sabah γράφει ότι το ΓΙΑΒΟΥΖ θα παραμείνει στην περιοχή τρεις εβδομάδες. Για τον ΠΟΡΘΗΤΗ, υποστηρίζει ότι έχει κάνει γεώτρηση που φθάνει στα 5χλμ.» https://www.militaire.gr/i-toyrkiki-efimerida-sabah-grafei-oti-to-giavoyz-xekinise-geotrisi-stin-karpasia/ 

«Ανησυχία στη Λευκωσία προκαλούν οι δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τις τουρκικές φρεγάτες να βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη πέριξ της Κύπρου, με σκοπό να επιτηρούν τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Πορθητής. 

Λίγες ώρες μετά το νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων περί συνέχισης των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Κύπρο, το Image Satellite International (ImageSat Intl.) δημοσιοποίησε μια σειρά δορυφορικών εικόνων από την περιοχή. 

Στις εικόνες, που ελήφθησαν στις 20 και 22 Ιουλίου, εμφανίζονται τα δυο γεωτρύπανα της Τουρκίας Γιαβούζ και Πορθητής, καθώς και τις ακριβείς τοποθεσίες τους.» https://www.iefimerida.gr/kosmos/toyrkia-doryforikes-eikones-apo-fregates-se-kypro 

Η Άγκυρα δεν κατέβασε μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ τα μεγάλα κόκκινα γεωτρύπανα της βλ Πορθητή, Γιαβούζ, κατέβασε και υποβρύχια για να βλέπει καλύτερα τι γίνεται στα σκοτεινά βάθη. 

Η νευρικότητα και η ανασφάλεια του τούρκου σήμερα θα επιταχύνει τις εξελίξεις.
Από την Κύπρο μέχρι τα Αιγαιοπελαγίτικα νερά η αναγγελία του πολέμου θα είναι σαν ένα ΤΡΙΣΑΓΙΟ στην μνήμη των αγνοουμένων μας. 

«Μέσα σε όλες τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Άγκυρα έχει ξεκινήσει και έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμο στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο. 

Όμως αν προσέξει κανείς την γενική εικόνα δείχνει πως μεθοδικά η Τουρκία προετοιμάζεται για μείζον πολεμικό επεισόδιο. Πρώτη φορά ασκεί τόσο έντονη υποβρυχιακή δραστηριότητα που σημαίνει ότι εξασκεί σχέδια αποκοπής των ελληνικών νησιών από την αποστολή βοήθειας και ενισχύσεων από την ενδοχώρα.» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/724736_h-agkyra-thetei-aigaio-ypo-kathestos-ypovryhioy-polemoy 

Είναι πρώτη φορά στα ιστορικά δρώμενα που έχουμε σαν Έθνος να αντιμετωπίσουμε ένα τσουνάμι εξωτερικών και εσωτερικών απειλών.
Η τουρκική πρόθεση  είναι ολοκάθαρη  επιδιώκει να επεκτείνει την εμπλοκή της από την Βόρεια Συρία στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο ΑΙΓΑΙΟ ακόμα και στην Λιβύη.
Σκοπός της η υφαρπαγή μεγάλου τμήματος της ΑΟΖ νότιας της Κρήτης εκεί που είναι και το «ψωμί» 

Και για αυτό θα τα χρησιμοποιήσει όλα ακόμα και πληρωμένους τρομοκράτες.  
“Η Τουρκία στρατολογεί τρομοκράτες εναντίον των Κούρδων” έγγραφαν ξένα ΜΜΕ 
Μήπως και για την Ελλάδα; 
Κάπου εκεί στα μεγάλα βάθη της λεκάνης του Λεβιάθαν θα ενταφιαστεί η προκλητικότητα της.  
Από τα Άγια μέρη της Κύπρου θα ξεκινήσουν ΠΟΛΛΑ…  
Όπως η Ελληνική Μεταπολίτευση ξεκίνησε με την Κυπριακή τραγωδία  στην προκειμένη περίπτωση η ιστορία αποφάσισε να τρέξει ανάποδα και η τουρκική πρόκληση τώρα να έρθει από την Κύπρο στην Ελλάδα.  

Η  Τουρκία θέλει να δείξει  ότι είναι δυνατή και φωνάζει  αλλά δυστυχώς αυτές οι κραυγές ομοιάζουν με ρόγχο.  
Το παρακάτω  μας αφορά όλους, Ελλαδίτες και Κύπριους.  

«Ρωτήθηκε ο Γέροντας Παίσιος  πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος, και απάντησε:   
«Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι. Να κάνετε πνευματικές βάσεις για να διώξουν τις βάσεις των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών».   
«Έβλεπε δηλαδή το Κυπριακό ως πνευματικό θέμα, όχι ως εθνικό η πολιτικό, και ότι η λύση του θα προέλθει από την μετάνοια του λαού και την προσευχή.»    
Πηγή: Ιερομονάχου Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, Έκδοσις Καλύβης Αναστάσεως, Καψάλα, Άγιον Όρος, Άγιον Όρος 2004. 
Προς το παρόν τα κυπριακά ΜΜΕ ασχολούνται πλην των άλλων και με τις εξελίξεις για την διενέργεια τυχόν ποινικών διώξεων σε επιχώριο Μητροπολίτη.  
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.