29 Αυγούστου 2019

Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.  
https://ethnikistikosagwn.blogspot.com 

Η χρεοκοπία είναι μια δυσάρεστη αρνητική κατάσταση που συνδέεται με μια αποτυχημένη οικονομική συναλλαγή, είτε σκόπιμη είτε ως αποτέλεσμα ανικανότητας. Όταν οι ζημίες υπερβαίνουν τα κέρδη μιας επιχείρησης ή ενός κρατικού προτεκτοράτου, τότε ο ζημιάρης περιστέλλει την παρουσία του στην αγορά. Όταν όμως το Έθνος είναι Ζωντανό, καταργεί το προτεκτοράτο, αναλαμβάνει τα ηνία τής Πολιτείας και δεν χρεοκοπεί σε καμία περίπτωση.

Η περιουσιακή κατάσταση δεν εξαρτάται από το μικρό ή το μεγάλο πορτοφόλι, αλλά από την καλή ή την κακή διαχείριση τής περιουσίας. Αυτός που είναι σπάταλος, αυτός που ζει με ξένους πόρους, αυτός που υπηρετεί ξένους σκοπούς παρέχοντας ηθελημένα εξουσίες με αντάλλαγμα γη, αυτός θα χρεοκοπήσει ακόμη κι αν έχει πολύ μεγάλο πορτοφόλι. Αυτός που εξασφαλίζει τα απολύτως απαραίτητα αγαθά, αυτός που ζει με τούς δικούς του και μόνον πόρους, αυτός που καλύπτει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες αποφασισμένος να ζήσει με το δικό του μονάχα πορτοφόλι, όσο μικρό κι αν είναι αυτό, δεν θα καταβληθεί από καμία χρεοκοπία.

Μια επιχείρηση πάλι μπορεί να χρεοκοπήσει αν βυθίσει στην ανυποληψία την παραγωγή της ή εάν προβεί σε προβληματική και παράνομη οικονομική συναλλαγή. Αν κρύψει έσοδα, αν δανειστεί περισσότερα χρήματα από το κεφάλαιο της, αν πάψει να είναι ανταγωνιστική, αυτή η επιχείρηση θα κλείσει. Το κράτος που δίδει λόγο των έργων του στην εθνική του κοινότητα, το κράτος που προοδεύει αποκλειστικά με την εργασία τού λαού του, αυτό το κράτος ανήκει μονάχα στο λαό του. Κι όταν ο λαός παράγει αγαθά και εισόδημα που τροφοδοτούν την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και την κοινωνία, ασκεί διαρκή έλεγχο στην κρατική διαχείριση και εξουσιάζει τον βίο του, μηδέποτε περιερχόμενος σε χρεοκοπία.

Ανάμεσα λοιπόν σ’ ένα υγιές κράτος και ένα ζωντανό έθνος, την εξουσία την ασκεί άμεσα και ολοκληρωτικά το έθνος. Δεν ασκεί την εξουσία μήτε ένα διεφθαρμένο κράτος μήτε μια τράπεζα. Δυστυχώς το ελληνικό κράτος τής αστικής δημοκρατίας καμώθηκε πως είναι κάτι που δεν ήταν ποτέ. Δεν υπήρξε ποτέ μήτε κράτος μήτε ελληνικό με λαϊκή κυριαρχία. Τούτη η σκέψη ήρθε αμέσως στο μυαλό μου όταν άκουσα έναν εργαζόμενο συνέλληνα να αναφέρει σε μια συζήτηση που παραβρέθηκα τυχαία ότι ακόμη και τα πλέον αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα το καθεστώς τα μετέτρεψε σε αισχρή συνδιαλλαγή συνδικαλιστών, πολιτικών και δημοσίων στελεχών. Μια διαδικασία που γνώρισε δυστυχώς λαϊκή συμμετοχή. Δώσε την ψήφο, να πάρεις το δίκιο και κάτσε φρόνιμα, γιατί υπάρχουν και δυσμενείς μεταθέσεις…

Αυτό το κράτος πρέπει να λευτερωθεί με τις ενέργειες τού δικού του λαού και μόνον. Αυτός ο λαός πρέπει να αλλάξει άμεσα νοοτροπία. Να ενεργήσει ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης τού κράτους του. Αυτό το Έθνος, το Ελληνικό Έθνος πρέπει να πάρει την απόφαση ότι όσα έχει κάνει στην υπερχιλιετή ιστορία του, μπορούν να συμβούν ξανά, πράττοντας άπαντα τα σωστά και διαγράφοντας όλα τα λάθη του. Ο σκοπός του είναι να μείνει όρθια η Πίστη του, να ζήσει η Φυλή του στο διηνεκές, να φτιάχνει διαρκώς πολιτισμούς, να γίνει ολάκερο ένα Σώμα, όπου κάθε κύτταρο ενεργεί σε απόλυτη συνεργασία με το διπλανό του, καταγράφοντας νίκες και επιτυχίες, σβήνοντας προβλήματα. Και η Ελλάς να κυριαρχεί διαρκώς οπουδήποτε υπάρχουν ελληνικές ψυχές. 

Αυτό λοιπόν που χρεοκόπησε είναι το πολίτευμα τής αστικής δημοκρατικής συναλλαγής και τού ψευτορωμέϊκου νεοταξισμού τής παγκοσμιοποίησης. Αυτό που ανέρχεται είναι μια εργώδης και συμπαγής Εθνοκρατία. Τα σύνορα ξεμακραίνουν, μηδέποτε καταργούμενα. Η ελληνική γη και η ελληνική παραγωγή γίνονται πραγματική εθνική οικονομία. Κάθε Έλλην εκπροσωπεί ολάκερη την Ελλάδα και το Έθνος εργάζεται και μάχεται για ολάκερη την Ελλάδα. Η γη που μάς έδωσε ως προίκα ο Θεός έχει γερά προσόντα και πολύ προγονικό αίμα που την πότισε. Δεν αναγνωρίζουμε καμία παράνομη συναλλαγή τού προτεκτοράτου. Η συναλλαγή τού Έθνους φέρνει περισσότερο και ακμάζοντα Ελληνισμό κάτω από τα εθνικά μας λάβαρα.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.