31 Αυγούστου 2019

ΕΦΘΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

Γράφει ο Αμφικτύων

Εδώ γίνεται εκτεταμένη εισβολή και κατοχή ακριτικών νησιών μας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ-όπως και η προκάτοχη της του Συριζα- δεν έχει ούτε είχε προφανώς αποτελεσματική πολιτική για την αντιμετώπιση της εισβολής.

Σήμερα 31/8/2019 βγήκε ο άλλοτε λαλίστατος διεθνολόγος και νυν βουλευτής κ. Συρίγος και είπε ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο ΝΑΤΟ και να ζητήσουμε την ενίσχυση της FRONTEX. Τώρα που έγινε βουλευτής έχασε τα λόγια του και έγινε αγνώριστος. Τόσο πολύ τους αλλάζει η εξουσία; Τι να κάνει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX; Να κάνει «ντακα-ντάκα» την Τουρκία; 

Το θέμα των προσφύγων είναι όπλο από κοινού των ΗΠΑ και της Τουρκίας-ίσως και της Ρωσίας- η κάθε μια το χρησιμοποιεί για δικούς της λόγους. Οι ΗΠΑ για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη και να την αποσταθεροποιήσουν ώστε να τεθεί και πάλι κάτω από το πέλμα τους, όπως ήταν κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Η Τουρκία για να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους σκοπούς της δηλαδή τον διαμελισμό της Ελλάδος και την φινλανδοποίηση της, ενώ βραχυπροθέσμως επιδιώκει τη συμμετοχή της εξ ίσου στην διανομή των Ελληνικών υδρονονανθράκων της Ανατ. Μεσογείου και του Αιγαίου. Προς τούτο έχουν συμφωνήσει και οι ΗΠΑ όπως δείχνουν με τις δηλώσεις τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «περί μοιράσματος των Κυπριακών υδρογονανθράκων εξ ημισείας με τους Τουρκοκυπρίους».

Όσον αφορά στην Ε.Ε εδώ και χρόνια έχει καταστήσει την Ελλάδα χώρα-αποθήκη των λαθρομεταναστών με ανοιχτά τα σύνορα εισόδου αλλά κλειστά και επτασφράγιστα τα σύνορα εξόδου τούτων. Και ενώ το πρόβλημα των προσφύγων είναι διεθνές τα διάφορα κέντρα το έκαναν Ελληνικό διότι βρήκαν δουλοπρεπείς ελληνικές κυβερνήσεις και τις εξεβίασαν με το χρέος και τις λάδωσαν με πακέτα για την συντήρηση δήθεν των λαθρομεταναστών εντός Ελλάδος.

Επομένως το θέμα της εισβολής των λαθρομεταναστών τούτες τις στιγμές είναι καθαρά ελληνικό πρόβλημα . Η Τουρκία κάνει τούτες τις ώρες εισβολή στα νησιά μας και εμείς κοιτάζουμε αλλού, στον ουρανό και δίνουμε αερομαχίες, ενώ τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν την τουρκική προπαγάνδα και το αφήγημα του λαλίστατου Ερντογάν. Κανείς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ούτε να μας λυπηθεί. 

Μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση ΑΜΕΣΑ: 

1/ Να σταματήσει δια «πυρός και σιδήρου» την εισβολή. Προς τούτο να χρησιμοποιήσει το Π.Ν μας, το Λ.Σ και την Εθνοφυλακή ώστε να κρατούν δια πυρός κλειστές τις διόδους εισόδου

2/ Να κλείσει τις θάλασσες μας, τους λιμένες, τις ακτές μας στην πλεύση των λαθρομεταναστευτικών σκαφών, καθώς και τα επίγεια σύνορα μας. 

3/ Να επιστρέφει άμεσα τους τυχόν αποβιβασθέντες λαθρομετανάστες στις χώρες τους. 

4/ Να σταματήσει την παροχή βοηθείας από το Λ.Σ διότι η βύθιση των πλοιαρίων είναι σκόπιμη. 

5/ Να ναρκοθετήσει τις επίμαχες ακτές και να θέσει εμπόδια ώστε να εμποδίζεται η προσέγγιση των φουσκωτών λέμβων. 

6/ Με εναέρια, επίγεια και θαλάσσια παρατηρητήρια να επιτηρεί νυχθημερόν τις θαλάσσιες διόδους. 

7/ Να ανοίξει τα σύνορα ώστε να διερρέουν οι πρόσφυγες προς Ευρώπη ώστε να ευαισθητοποιηθεί προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα (στρατιωτικά, οικονομικά κ.α) κατά της Τουρκίας.

Είναι καιρός να προστατεύσουμε επί τέλους την Ελληνική επικράτεια και να αντιμετωπίσουμε όπως κάνουν όλα τα κράτη που σέβονται τον εαυτόν τους την προκλητική Τουρκία. Τα λόγια και η κατευναστική πολιτική απέτυχαν και μας έφεραν στην παρούσα δεινή θέση. 

Αμφικτύων 
31/8/2019 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών  
http://amphiktyon.blogspot.com/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.