Τελευταίες αναρτήσεις

12 Αυγούστου 2019

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Όπως έγραψε προ ημερών ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς: 
«Ο Ίων Δραγούμης έτρεφε βαθειά εκτίμηση για τον Παύλο Μελά: “καταφεύγω σε εσένα γιατί είσαι ο καλλίτερος πατριώτης που είδα στην Ελλάδα”! 

Στο Μοναστήρι, ο Ίων Δραγούμης οργανώνει τις κοινότητες της Μακεδονίας με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του βουλγαρικού επεκτατισμού.

Ο Δραγούμης εργάστηκε σκληρά ξεπερνώντας τα συμβατικά καθήκοντα ενός διπλωματικού υπαλλήλου. Άλλωστε, δεν πίστευε μέσα του στην πάγια οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών “να μη γεννά ζητήματα”! Αγνοώντας ο Δραγούμης την ποταπή αυτή προτροπή έδειξε ότι ήταν μια προσωπικότητα που είχε άντερα, αφού πρωταγωνίστησε στην οργάνωση του Μακεδονικού Αγώνα, ιδρύοντας την “Μακεδονική Άμυνα”! 

Ταυτόχρονα, συνέβαλε στην οργάνωση των Ελληνικών κοινοτήτων στο αντί-βουλγαρικό του αγώνα. Οι πολιτικές ιδέες του Δραγούμη επηρεάστηκαν από τους Νίτσε, Χ. Σπένσερ και από τον Γάλλο πολιτικό και θεωρητικό του Γαλλικού εθνικισμού, Μ. Μπαρρές, τον οποίο συνάντησε το 1900 στην Αθήνα…»!

Αυτοί οι Μεγάλοι Έλληνες, Δραγούμης και Μελάς έδωσαν τη ζωή τους για την Μακεδονία μας! Προβλέποντας ο Ίων Δραγούμης:

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιόμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε»!
Έξι χρόνια μετά ο Εθνικός Ήρωας Παύλος Μελάς πέφτει νεκρός στα Σιάτιστα και το αίμα του ξυπνάει τους κρατούντες από το λήθαργό τους! 

Συνυπεύθυνοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ…

Ωστόσο σήμερα, δεν υπάρχει ούτε Ίων Δραγούμης, ούτε Παύλος Μελάς για να μεταλαμπαδεύσουν τον πατριωτισμό τους υπέρ της Μακεδονίας μας στους Έλληνες! 

Οι σημερινοί κυβερνώντες (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυβέρνηση ΝΔ) δεν διδάσκονται απολύτως τίποτε από τη νεώτερη ελληνική ιστορία! Χωρίς στάλα εθνικής συνείδησης, χωρίς ντροπή παραχώρησαν τη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς! Διαπράττοντας ιστορικό έγκλημα κατά της Ελλάδος, που οι συνέπειες αυτού του εγκλήματος δεν έχουν ακόμη δεόντως εκτιμηθεί! Αφού το πτώμα βρίσκεται στο κρεβάτι του ιατροδικαστή και περιμένει τη νεκροψία του!

Από αυτούς τους ανιστόρητους, ποιος άραγε να ακούσει τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη; Ποιος να νιώσει τον πατριωτισμό του Παύλου Μελά; 

Και μην σας εκπλήσσει το γεγονός, πως βάζω στο ίδιο δισάκι ευθυνών και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (που υπέγραψαν την παραχώρηση της Μακεδονίας μας) και την ενός μηνός κυβέρνηση της ΝΔ! 

Ναι, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της προηγούμενης κυβέρνησης, παραχώρησαν χωρίς κανένα αντάλλαγμα τη Μακεδονία μας στα Σκόπια! Εκτελώντας τις εντολές και τις επιθυμίες του διεθνή παράγοντα (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ)! 

Όμως η ΝΔ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση – προφανώς εκ του ασφαλούς – κόμπαζε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας στη Βουλή, συμμετέχοντας στα πανελλαδικά – πανεθνικά συλλαλητήρια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης! Ανάμεσα στους συμμετέχοντες Βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, ο σημερινός Πρόεδρός της, Βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας! Ο τρίτος στην τάξη θεσμικός παράγοντας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας! 

Σήμερα λοιπόν, το πρώτο πράγμα που όφειλε να πράξει αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ήταν να καλέσει όλους εκείνους τους έγκριτους συνταγματολόγους, νομικούς, διπλωμάτες κ.α. και να ακούσει την τεκμηριωμένη άποψή τους περί της ακυρότητας της προδοτικής διμερούς Συμφωνίας – και όχι Συνθήκης – των Πρεσπών! 

Γιατί δεν τους καλεί; Μπορεί ενδεχομένως να είναι ορθή η άποψη των συμβούλων της ΝΔ και του Πρωθυπουργού, αλλά γιατί δεν ακούει και την άλλη άποψη; Δεν τον ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη η άποψη έγκριτων επιστημόνων; Μήπως δεν του το επιτρέπει ο διεθνής παράγοντας, που τόσα επένδυσε σε αυτήν την προδοτική παραχώρηση της προηγούμενης ελληνικής κυβερνήσεως; Μήπως δεν του το επιτρέπει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την τερατογέννηση της “Βόρειας Μακεδονίας”; Αφού το βράδυ της 26ης Μαΐου 2019, το βράδυ των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, η κ. Μέρκελ του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και να του υπενθυμίσει πως πρέπει να σεβαστεί την “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Και εκείνος ως υπάκουος Κυβερνήτης της Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, σέβεται και θα συνεχίζει να σέβεται την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! Νομιμοποιώντας την απολύτως, αφού μετά το ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επικυρώνει το “Βόρεια Μακεδονία”!

Αλίμονο όμως, σε όλους εκείνους που στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ψήφισαν τη ΝΔ ευελπιστώντας ότι θα αγωνιστεί υπέρ των δικαίων και ιστορικών παρακαταθηκών του Ίωνα Δραγούμη και του Παύλου Μελά! Ατύχησαν σφόδρα! 

Όμως είναι σίγουρο, πως για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι απολύτως μικρής πνοής, παρ΄ ότι αυτοδύναμη στη Βουλή, με την απόλυτη πλειοψηφία Εδρών! 
Γιατί η Μακεδονία εκδικείται όλους εκείνους, τους επιλήσμονες της μακραίωνης Ιστορίας της!

Παρά την “μεταμέλεια” του Πάνου Καμμένου ο λαός δεν την δέχτηκε; 

Ο Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρος του κόμματος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και τους οποίους ήδη η “Μακεδονία εκδικήθηκε”, θα καταγραφούν από τον ιστορικό του μέλλοντος με τα μελανότερα γράμματα. Γιατί όχι μόνο συνετέλεσε στο εθνικό έγκλημα κατά της Μακεδονίας μας, αλλά έπαιξε και πρωταγωνιστικό ρόλο, μη αποχωρώντας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την ώρα που έπρεπε, πριν δηλαδή την κολοβή ψηφοφορία στη Βουλή, της ψήφισης αυτής της προδοτικής συμφωνίας!

Όμως η “Μακεδονία εκδικείται”! Και όλοι ενθυμείστε την έκρηξη του τότε ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο υπουργικό Συμβούλιο της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί τα μέσα Οκτωβρίου 2018, κατά του τότε ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά (αντίδραση όπως του Ιούδα, όταν πρόδωσε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό)! Μια έκρηξη του Πάνου Καμμένου, η οποία άφησε άφωνους και αποσβολωμένους, τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τους άλλους Υπουργούς! Σε αυτό το υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά πως χρηματίστηκε από τον Τζορτζ Σόρος, τον Ούγγρο-Αμερικανό-Εβραίο κερδοσκόπο, επενδυτή, επιχειρηματία, πολιτικό και ακτιβιστή, προκειμένου να προχωρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών! Τον κατηγόρησε επίσης πως, εμπλέκεται σε κυκλώματα με βίζες που έχουν να κάνουν με την κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ!

Τρεις μήνες μετά και ενώ γι΄ αυτό το ζήτημα ακολουθήθηκε από όλες τις πλευρές μια “άκρα του τάφου σιωπή”, στις 17 Ιανουαρίου 2019 η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τον Πρόεδρό της ιατρό κ. Αθανασιάδη Ιωάννη και διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της, κ.κ. Στέλιο Γρηγορίου και Γιάννη Μαλταμπέ, κατέθεσαν ενώπιον της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός προσώπου εμπλεκομένου εις την διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Καταγγελλόμενα αδικήματα… 

Δωροληψία πολιτικών Αξιωματούχων (159 ΠΚ), Παθητική Δωροδοκία (235 ΠΚ), Ενεργητική Δωροδοκία (236 ΠΚ), Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ως και παντός άλλου διαπραχθέντος αδικήματος! 

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία αποτελεί νόμιμα αναγνωρισμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση, τρίτου βαθμού εκπροσωπήσεως, η οποία εκπροσωπεί 4 Ομοσπονδίες της Κεντρικής, και της Ανατολικής Μακεδονίας και τις Ομοσπονδίες των Σερρών και Δράμας, με 90 πρωτοβάθμια σωματεία, που εκπροσωπούν τους απανταχού Μακεδόνες.

Καταστατικός σκοπός της και αποκλειστικός λόγος της συγκροτήσεώς της είναι η προστασία της ελληνικότητας, του πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας, της ιστορικής συνέχειας των Μακεδόνων, ως αναπόσπαστο τμήμα του καθόλου Ελληνισμού…

H ΠΟΠΣΜ “επιτίθεται”…

Όμως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), με επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς των έξι κομμάτων της νέας Βουλής ζητά τις υπογραφές τουλάχιστον τριάντα βουλευτών για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή κατά του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, η οποία αντικειμενικά, έγκυρα και επίσημα θα διερευνήσει τα αδικήματα που του προσάπτονται σχετικά με την “Συμφωνία των Πρεσπών”! Εάν στους τριακόσιους δεν βρεθούν τριάντα βουλευτές να υπογράψουν θα πλανάται μόνιμα η σκιά της συνενοχής και της συγκάλυψης σε όλο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος! 

To κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου διαθέτει του δέκα Βουλευτές του! Αναζητούνται άλλοι είκοσι! Άντε να δούμε ποιοι από τη ΝΔ θα έχουν τα άντερα να υπερκεράσει ο πατριωτισμός τους το κομματικό συμφέρον! 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής (23 Ιουλίου 2019) είναι το παρακάτω:
Με την έναρξη λειτουργίας της νέας Βουλής θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, έχει κάνει μήνυση κατά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά για ενέργειές του σχετικά με την προετοιμασία, την υπογραφή και το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών! 

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, κρίνοντάς την βάσιμη, παρέπεμψε την δικογραφία στην Βουλή των Ελλήνων, όπου απαιτείται η συναίνεση 30 βουλευτών για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή διερεύνησης των αδικημάτων που του αποδίδονται.

Ζητούμε να συναινέσετε στην σύσταση αυτής της εξεταστικής επιτροπής και να επιτρέψετε σε όποιον από τους βουλευτές του κόμματός σας επιθυμεί, να προσυπογράψει την σύστασή της. 
Η ενέργειά μας αυτή δεν έχει κανέναν πολιτικό ή κομματικό χαρακτήρα στείρας προσωπικής αντιπαράθεσης αλλά εντάσσεται, αποκλειστικά και μόνον, στην καταστατική υποχρέωσή μας ως Μακεδόνων Ελλήνων, μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, να προασπίσουμε την σημερινή Μακεδονική μας πολιτιστική ταυτότητα μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού. 

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ κοντονησ

Οι ενοχές κυνηγούν τους Συριζαίους…

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΣΜ από τις 5 Ιουλίου 2018, πριν δηλαδή την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε διαβιβάσει τη μήνυση, μέσω του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στη Βουλή, η οποία όμως έμεινε στο συρτάρι του κ. Κοντονή για περισσότερο από 2,5 μήνες και στο μεταξύ είχαν προσφύγει (28 Ιουνίου 2018) οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών:
 

“Παρότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, γνώριζε το γεγονός αυτό, κράτησε στο γραφείο του την παραγγελία της κυρίας Εισαγγελέως για διαβίβαση στην Βουλή, για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 2,5 μηνών (...) Από τις 5 Ιουλίου 2018 η μήνυσή μας βρισκόταν στα συρτάρια του Υπουργού Δικαιοσύνης κατ' επιλογήν του και κατά παράνομο τρόπο, διότι ο νόμος επιτάσσει αμελλητί την διαβίβαση στη Βουλή. Η Βουλή έκλεισε με θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, από τον φρούραρχο στις 13 Ιουλίου 2018 (ημερομηνία μάλιστα, κατά την οποία συζητείτο η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ)”!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.