27 Δεκεμβρίου 2018

Από τα γκαζάκια στις βόμβες μολότoφ

Το υπερπλαίσιο που έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη της τρομοκρατίας 

Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό. Η Ελλάδα είναι εδώ και δεκαετίες η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει πρόβλημα αριστερής τρομοκρατίας. Πρoβλήματα τρομοκρατίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο υπάρχουν μόνον από πλευράς του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Στο παρελθόν κινήματα ανεξαρτησίας είχαν παρουσία, αλλά την τελευταία δεκαετία έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Γιατί, όμως, στη χώρα μας υπάρχει μια σαφής και διακριτή πορεία εδώ και δεκαετίες της αριστερίστικης τρομοκρατίας, που δεν σταμάτησε ούτε με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη;

Ποιες είναι οι συνθήκες που έχουν επιτρέψει την επιβίωση και την ανά καιρούς ένταση του προβλήματος;

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η «ηρωοποίηση» της επαναστατικής Αριστεράς για πολύ μεγάλο χρόνο και σε πολύ ευρύ επίπεδο. Η «ηρωοποίηση» που ήλθε ως μέρος της «εθνικής συμφιλίωσης», η οποία έγιναν προσπάθειες να επιτευχθεί δίχως τους κατάλληλους όρους. 

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον αυτοί που ξεκινούν βάζοντας γκαζάκια σε ATM και συνεχίζουν στέλνοντας βόμβες. Το πρόβλημα είναι και αυτοί που νομιμοποιούν τη βία, ρομαντικοποιώντας τη, βαπτίζοντάς την επανάσταση.

Είναι και αυτοί που διαδίδουν τα λενινιστικά τσιτάτα περί επαναστατικής πρωτοπορίας. Είναι και αυτοί που κάνουν προπαγάνδα σε παιδιά κάθε ηλικίας, προκειμένου να τους εμπεδώσουν τις ιδέες της «κοινωνικής δικαιοσύνης», η οποία φυσικά, επειδή δεν είναι απλώς δικαιοσύνη αλλά «κοινωνική», επιτυγχάνεται μέσω της κινητοποίησης του «λαού» ως δικαστή Ντρεντ. Είναι και αυτοί που έχουν επιβάλει στη χώρα μας την απόλυτη κυριαρχία του ακροαριστερού λόγου, σε τέτοιο σημείο ώστε να τον θεωρούμε σχεδόν λογικό.

Αλλά είναι και αυτοί, οι οποίοι έχουν «χτίσει» συγκεκριμένα κεκτημένα, θεωρώντας το φυσιολογικό να έχουμε φυτώρια τρομοκρατών, ολόκληρα γκέτο, μέσα στα οποία ο «ένοπλος αγώνας» θεωρείται κάτι απολύτως αποδεκτό και η μόνη διαφωνία περί αυτού είναι το επίπεδο της έντασής του.

Είναι και αυτοί που ηρωοποιούν τρομοκράτες και μετατρέπουν σε «πανηγύρια» τις εξόδους τους από τις φυλακές, αλλά και αυτοί οι οποίοι φροντίζουν με κάθε τρόπο να τους κάνουν τα «χατίρια», είτε στο όνομα της «ηρεμίας» είτε στο όνομα της φροντίδας των «πελατών» τους.

Είναι και αυτοί που κρυφογελούν ακόμη και με δολοφονίες νέων παιδιών, επειδή αυτοί ήταν «κακοί» και «φασίστες», είναι και αυτοί που φροντίζουν να θαφτεί το θέμα. Είναι και αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να χρησιμοποιείται με βάση πολιτικά κριτήρια και όχι να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Και όχι, δεν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρομαι σε μια πληθώρα ανθρώπων από σχεδόν όλους τους χώρους του πολιτικού φάσματος. Είναι και αυτοί που δεν βγάζουν κουβέντα για τρομοκρατικές επιθέσεις σε ανθρώπους ή σε οργανισμούς, όταν αυτοί δεν είναι αρεστοί. Και όλο αυτό το υπερπλαίσιο έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη της τρομοκρατίας. 

πηγήShare

3 σχόλια:

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Αναζητείστε τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την "αριστερή τρομοκρατία".

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ Μ'ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΑΙ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Θα σου απαντησει ο δευτερος ανωνυμος σχολιαστης στην ερωτηση σου φιλε Γιωργο....;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.