Τελευταίες αναρτήσεις

28 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα στην ΠΑΝΑΓΙΑ της Σεϊδανάγιας. Ο Πρόεδρος Άσσαντ συναντά μαζί με τις μοναχές και την Γερόντισσα Ακυλίνα που της παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στην Ελλάδα.

Τα πατήματα της Ρωμιοσύνης υπάρχουν και στην Συρία.

Είναι λογικό η γνωστή Γερόντισσα Ακυλίνα της Παναγίας της Σεϊδανάγιας στην Συρία να διαμήνυσε στον Πρόεδρο Άσσαντ την προ ενός έτους θαυμαστή εμπειρία που είχε με τον ΑΓΙΟ ΠΑΣΙΟ, όταν επισκέφτηκε για ιατρικούς λόγους την Ελλάδα, όπως η ίδια περιέγραψε ζωντανά. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ακριβώς πριν ένα χρόνο στις 17 Νοεμβρίου 2017 γράφαμε ότι η επίσκεψη της Γερόντισσας Ακυλίνας στην Ελλάδα και η έκτακτη παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σε αυτήν δένει την Συρία και την Ελλάδα ενώπιον του ίδιου κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και είναι ο ακραίος θρησκευτικός φανατισμός (βλ. σήμερα τοποθετήσεις εμπρηστικών μηχανισμών έξω από Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς στην πατρίδα μας) 

Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. 

Παραμονές Χριστουγέννων 19 Δεκεμβρίου στις 9:59 μ.μ 

O πρόεδρος Άσσαντ οικογενειακώς επισκέπτεται το γνωστό προσκύνημα της Παναγίας της Σεϊδανάγιας έξω από την Δαμασκό. Τα πρόσωπα του ιδίου, της συζύγου και των παιδιών του είναι ευφρόσυνα, ουσιαστικά λάμπουν. Μα περισσότερο χαρούμενες είναι όλες οι μοναχές της Ιεράς Μονής που βγαίνουν να προυπαντήσουν τον υψηλό επισκέπτη.

Αυτό που φαίνεται στο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο Facebook  
https://www.facebook.com/mouhbi83/videos/1178641708968613/ 
είναι μια μεγάλη εορτή καρδιάς. 

Οι ασπασμοί, τα χειροφιλήματα όλων προς όλους δείχνουν την κοινωνία με τον τεχθέντα ΧΡΙΣΤΟ που έχουν μέσα στις καρδίες τους. 

Το πρόσωπο της Γερόντισσας Ακυλίνας πρωτοστατεί στην υποδοχή και η σύζυγος του προέδρου κάποια στιγμή την υποβοηθεί στον βηματισμό της λόγω του τραυματισμού που είχε εξ αιτίας όλμου σε επίθεση των τζιχαντιστών. 

Αυτό μάλιστα το πρόβλημα ήταν και η αιτία να επισκεφτεί την πατρίδα μας. 

Ο πρόεδρος Άσσαντ κάθεται με οικειότητα μέσα στο αρχονταρίκι και μετά στην κεφαλή της εορταστικής τραπέζης που παρέθεσαν οι μοναχές. Φιλάει ένα – ένα τα ορφανά του πολέμου που ορφανοτροφούν οι μοναχές και τα έντυσαν μάλιστα αγιοβασιλάκια. 

Όλα αυτά τι δείχνουν αδελφοί; 
Πολλά πράγματα, αρκεί να έχεις καρδιά για να τα δεις. 

Όμως ένα χρόνο πριν, φθινόπωρο του 2017, ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έδειξε από τον ακριτικό Έβρο και την Αλεξανδρούπολη ένα ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ μέσω της Γέροντισσας Ακυλίνας από την Συρία. 
της είπε: «Έλα να με βρεις στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη» 

Αδελφοί δεν είναι εύκολο να γράφεις κάτι θαυμαστό που είναι χειροπιαστό γιατί το ομολογεί η ίδια η Γερόντισσα Ακυλίνα που είναι η πνευματική μητέρα στο Παγκοσμίου Ορθόδοξης Ιστορικής φήμης Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Σεϊδανάγιας πλησίον της Δαμασκού. 

Ουσιαστικά έρχεται η Γερόντισσα Ακυλίνα από την Εμπόλεμη – Αιματοβαμμένη και Μαρτυρική Συρία με τους νέους Νεομάρτυρες της εποχής μας… 

Έρχεται Θεία Οικονομία στην Ελληνική Συνοριογραμμή μας στον Έβρο, στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και στο Πανεπιστήμιο της για ιατρικούς λόγους όπως εκθέτει η ιδία και τότε της παρουσιάζεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στις 7 Οκτωβρίου 2017. 

ΤΗΝ παροτρύνει ο ΑΓΙΟΣ να τον βρει στο «σπίτι του», στο γνωστό πανέμορφο εκκλησάκι της περιοχής του Μαΐστρου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης που τιμάται στην μνήμη των Αγιορειτών Πατέρων και του ιδίου. 

Αυτά μας τα πληροφόρησαν αυτόπτες μάρτυρες και τα είδαμε σε βίντεο που κυκλοφορεί.


Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι οικουμενική και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ αγκαλιάζει και την Συρία. 

Είναι τόσο ζωντανός ο Άγιος που για να διευκολύνει την Ηγουμένη Ακυλίνα στην προσπάθεια ανεύρεσης του συγκεκριμένου χώρου, της παρουσιάζει το Εκκλησάκι αυτό μέσα σε ΦΩΣ και μαζί τον άνθρωπο που το ανοικοδόμησε, τον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο λέγοντας της … 
· Αυτό είναι σπίτι μου 
· Και αυτό το παιδί μου, είναι γιός μου 
· Θα το δεις . 

Όπως ακούγεται στο βίντεο. 

Η συνάντηση γίνεται και τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν εκεί σε μοναδικές πνευματικές στιγμές που ακουμπούσε ο Ουρανός την Γη με τα θαυμάσια του. 

Μικρά παιδάκια και μεγάλοι άκουγαν από την ευλογημένη αυτή Γερόντισσα που διακονεί την Ιστορική Ιερά Μονή της της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας που ανοικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό … 

Άκουγαν στην λουλουδιασμένη απλωταριά του προαύλιου χώρου, από τα ίδια τα χείλη της Ηγουμένης Ακυλίνας τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου και συγκεκριμένα το ΘΑΥΜΑ που έκανε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας και συντάραξε την Οικουμένη με τον κατασφαγμένο Σαουδάραβα μεγιστάνα από τον ταξιτζή – Σύριο δολοφόνο που έκρυψε τα κομμάτια του σώματος του στο πορτ – μπαγκαζ τα οποία συνέρραψε η ΘΕΟΤΟΚΟΣ και τον επανέφερε στην ζωή θαυματουργικά. 

Είναι πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που περιγράφεται αυτό το ΘΑΥΜΑ όχι από κάποιον που το άκουσε αλλά από κάποιον που το έζησε σαν μάρτυρας για αυτό και έχουμε σήμερα τόσες λεπτομέρειες… 

Αδελφοί μου ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ φυλάει σκοπιά στα νοητά σύνορα της Πατρίδας μας, φυλάει Θερμοπύλες και βρίσκεται ένα βήμα από το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ την Κωνσταντινούπολη, που μας ανακοίνωσε θεόπνευστα ότι θα το δούμε στις μέρες μας. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη στην Ηγουμένη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας που προέρχεται από μια εμπόλεμη περιοχή, σημειολογία που δείχνει ότι είμαστε προ των πυλών γεωπολιτικών εξελίξεων. 

Δεν μπορούμε να μην πιστέψουμε στα λεγόμενα της Ηγουμένης Γερόντισσας Ακυλίνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας. 

Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε λόγους αγιορείτη πατέρα που μας δόθηκαν πριν λίγες ώρες: 
«-μέσα στις φετινές εορτές αναβαθμίστηκε η μέσα και η έξω απειλή ..μετά τα ΦΩΤΑ θα μας αλλάξουν τα φώτα..;; 
- Γέροντα πως θα σωθεί η Ελλάδα; 
- με καρδιοαναπνευστική ανάταξη σαν αυτούς που έπαθαν έμφραγμα.» 

Η ΕΛΛΑΔΑ μας δεν θα χαθεί , πρέπει να δώσει και άλλα θαυμαστά στην ανθρωπότητα και στον πολιτισμό. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.