Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιουνίου 2018

Όταν η γειτονιά ήταν μια οικογένεια... (μια αγνή Ελλάδα πριν την επέλαση της Νέας Τάξης)

Ωραίο δίπατο σπίτι με ξύλινη εσωτερική σκάλα, οικιακή βοηθό…

Δεν είχε πολλά η γειτονιά…άσε που οι πρόσφυγοι όπως τους έλεγαν με τις παράγκες και τα πρόχειρα σπιτάκια χαλούσαν την εικόνα.

Όταν έπεσαν οι παράγκες και σουλουπώθηκαν τα σπιτάκια με κόπο και ιδρώτα
κάπως έφιαξαν οι σχέσεις πλούσιων και φτωχών.


Έδειχναν κατανόηση και έδιναν ότι τους ήταν περιττό…

Είχαν παιδιά και αυτοί …είχαν την οικονομική άνεση της ανανέωσης των ρούχων τους.
Καλοί πελάτες του Μούγερ…του Λαμπρόπουλου…του Δραγώνα στα παιδικά τμήματα με την εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή τιμή.


Τα παλιά παιδικά ρούχα τα μοιράζανε στην γειτονιά…
Δηλαδή η των δημοσίων σχέσεων γειτόνισα αναλάμβανε αυτό το έργο να βρεί τα μπόγια των παιδιών που θα τα έδινε.

Οι τιράντες βοήθησαν πολύ εκείνα τα χρόνια…

Έπαιρνες δώρο το παλιό παντελόνι που ήταν και φιρμάτο και για να μην σου πέφτει στο παιχνίδι και γελάνε τα κορίτσια σου έβαζαν τιράντες και στο έφερναν μέχρι το σαγόνι…
Η αλληλεγγύη στην γειτονιά ήταν κανόνας…
Οι φτωχοί βοηθούσαν τους φτωχότερους… υπήρχαν βαθμίδες …

Ήταν και κάποιες οικογένειες που δεν είχαν ούτε πετρέλαιο να ανάψουν την γκαζιέρα αλλά και κάτι να ρίξουν στην κατσαρόλα.

Δεν είναι υπερβολή…

Τα μεσημέρια έβλεπες τις νοικοκυρές με πιάτα να πηγαινοέρχονται στην γειτονιά.
Δεν ξεχνώ το αμπαλάζ… βαθύ πιάτο με το φαϊ και πάνω σκεπασμένο με άλλο άδειο και τα δύο μαζί τυλιγμένα με πετσέτα φαγητού παστρικά πλυμένη και σιδερωμένη και δεμένη φιόγκο…

Χτυπούσαν την πόρτα της κάμαρας το έδιναν μαζί με συμβουλή….
«…να το φάτε τώρα που είναι ζεστό…»
Και η συνηθισμένη απάντηση….
«…ο Θεός να σ΄έχει καλά παιδί μου…»

Και η αλήθεια είναι ότι Αυτός μανατζάριζε τα πράγματα γιατί αλλιώς δεν εξηγείται πώς επέζησε ο κοσμάκης στις αυλές των θαυμάτων.

πηγή: http://pisostapalia.blogspot.gr 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ "ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ"Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.