Τελευταίες αναρτήσεις

2 Φεβρουαρίου 2017

Οι Βρυξέλλες καλούν σε "πανστρατιά για την αντιμετώπιση του Τραμπ"! (άρχισε ο πόλεμος)

Οι Βρυξέλλες καλούν σε "πανστρατιά για την αντιμετώπιση του Τραμπ"! Zούμε πρωτοφανείς εποχές. Στην ΕΕ θεωρούν ότι είναι αρκετά ισχυροί για νά πάνε κόντρα στον πρέδρο τω ΗΠΑ.
 
Ως εξωτερική πρόκληση που απειλεί την συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σε επιστολή του προς τους 27 (πλέον) αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.
 
Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Παρασκευή στη Μάλτα, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., ο Πρόεδρος Τουσκ συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση Τραμπ, μαζί με την Ρωσία, την Κίνα και το ριζοσπαστικό Ισλάμ ανάμεσα στις εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωση.
 
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατονομάζει τρεις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε και ζητεί από τους «27» να προετοιμαστούν ώστε την 25 Μαρτίου στη Ρώμη, με αφορμή τα 60 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για την ίδρυση της ΕΟΚ», να δείξουν οτι όχι απλώς πρέπει αλλά επιθυμούν να είναι ενωμένοι, καθώς αυτή είναι η μοναδική απάντηση στις τρεις αυτές απειλές.
 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Τουσκ αναφέρεται στην εξωτερική πρόκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία σχετίζεται με τη νέα γεωπολιτική κατάσταση στον κόσμο και πέριξ της Ευρώπης.
 
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ολοένα και πιο διεκδικητική Κίνα, ειδικά στις θάλασσες, στην επιθετική πολιτική της Ρωσίας έναντι της Ουκρανία στην τρομοκρατία και στο χάος σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, το ακραίο Ισλάμ και την νέα αμερικανική κυβέρνηση. «Όλα αυτά κάνουν το μέλλον μας εξαιρετικά απρόβλεπτο. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, σε ένα όλο και πιο πιο σύνθετο εξωτερικό κόσμο, τόσοι πολλοί εμφανίζονται ανοιχτά αντιευρωπαϊστές ή ευρωσκεπτικιστές στην καλύτερη περίπτωση», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Προέδρου Τουσκ, υπογραμμίζοντας ότι ιδιαίτερα η αλλαγή στην Ουάσινγκτον θέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς η νέα κυβέρνηση θέτει υπό αμφισβήτηση τα τελευταία 70 χρόνια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
 
Η δεύτερη απειλή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι εσωτερική και έχει να κάνει με την άνοδο αντιευρωπαϊκών, ξενοφοβικών και εθνικιστικών φωνών μέσα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η τρίτη απειλεί εντοπίζεται στην μείωση της πίστης στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ακόμα και από τις φιλοευρωπαικές φωνές.
 
Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τους «27»: «Σε έναν κόσμο γεμάτο ένταση και αντιπαράθεση, αυτό που χρειάζεται είναι το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η πολιτική αλληλεγγύη των Ευρωπαίων. Χωρίς αυτά δεν θα επιβιώσει. Αν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, στο βαθύτερο σκοπό της ενοποίησης, γιατί θα πρέπει να πιστεύει κάποιος άλλος». Ο Πρόεδρος Τουσκ καλεί τους ηγέτες να δείξουν «ευρωπαϊκή υπερηφάνεια» και η Ε.Ε. να σταθεί ενωμένη ανεξάρτητα αν συνομιλεί με την Ρωσία, με την Κίνα, με τις ΗΠΑ ή την Τουρκία. «Ας έχουμε το θάρρος να είμαστε υπερήφανοι για τα δικά μας επιτεύγματα, τα οποία έχουν κάνει την ήπειρό μας το καλύτερο μέρος στη Γη. Ας έχουμε το θάρρος να αντιταχθούμε στη ρητορική των δημαγωγών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι ωφέλιμη μόνο για τις ελίτ, ότι οι απλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει μόνο και ότι οι χώρες θα αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις μόνες τους και όχι από κοινού».
 
Ο Πρόεδρος Τουσκ τονίζει  στους «27» ότι μόνο μέσω της Ε.Ε. τα κράτη-μέλη μπορούν να είναι πραγματικά ανεξάρτητα καθώς απομονωμένα θα εξαρτώνται από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, είτε πρόκειται για τη Ρωσία και την Κίνα, είτε ακόμα και τις ΗΠΑ και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την περαιτέρω ολοκλήρωση της Ε.Ε. Μέτρα που θα στοχεύουν στην εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια, στην ευημερία των πολιτών, μέσω της ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης , της συνεργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της προστασίας της τάξης εντός του χώρου Σένγκεν. Ο Πρόεδρος Τουσκ προτείνει ακόμα την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. την αύξηση των κονδυλίων για την ευρωπαϊκή άμυνα αλλά ακόμα και την αύξηση των επενδύσεων, την μείωση της ανεργίας.  
 
«Πρέπει να αξιοποιήσουμε την αλλαγή στάσης στο εμπόριο από τις ΗΠΑ ως ευκαιρία για να  για συνομιλίες με εταίρους που ενδιαφέρονται την ίδια στιγμή που θα προστατεύουμε τς συμφέροντά μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον ρόλο της ως εμπορική υπερδύναμη, ανοιχτή σε άλλους εταίρους, προστατεύοντας τις επιχειρήσεις και τους πολίτες μας, δείχνοντας ότι ελεύθερο εμπόριο σημαίνει δίκαιο εμπόριο.» 
 
Ο Πρόεδρος Τουσκ καλεί τέλος τους «27» να μην παραδοθούν σε όσους επιθυμούν να καταστρέψουν την διατλαντική σχέση, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε παγκόσμια τάξη και ειρήνη.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Τα νεοτάξίτικα σκυλιά το λένε πλέον στα ίσια....
Τόσα χρόνια έχτισαν με προσοχή την Νέα Παγκόσμια Τάξη κι αυτή τώρα απειλείται από μέσα και απο έξω... 
Το βλέπουμε καθαρά στην τελευταία παράγραφο του άρθρου....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.