Τελευταίες αναρτήσεις

22 Φεβρουαρίου 2017

Ορισμένοι στην Κύπρο, διέρρηξαν τις φουστανέλες τους και αποδύθηκαν την γαλανόλευκη

Την μια, με την «αποκοπή του ομφάλιου λώρου» από την Μητέρα Πατρίδα, την άλλη, με την επιτήδεια ουδετερότητα της αποχής (έμμεσης καταψήφισης) στην τροπολογία για ολιγόλεπτη διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία μας, οι «Ελληνόφρονες», που δεν χρειάζονται μαθήματα «Εθνικοφροσύνης», συνετάχθησαν (όπως έτσι και αλλιώς μας έχουν συνηθίσει στο Κυπριακό) με τους νεοκύπριους της επαναπροσέγγισης, του «εκάμαμεν τζιέ εμείς πολλά», που έχουν περισσότερα κοινά με τους Φοίνικες παρά με τους Έλληνες. Άλλοι και αυτοί, ξέχασαν ποιοί πρωτοστάτησαν και  ποιοι παρακινούσαν τον λαό της εργατιάς να συμμετάσχει μαζικά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα;

Δυστυχώς η αδυναμία μας και η φοβία μας να υπερασπιστούμε την Ελληνική καταγωγή μας και να διαλαλήσουμε με όλη την δύναμη της φωνής , της καρδιάς και της ψυχής μας, την Εθνική υπερηφάνια του να είσαι πρώτα Έλληνας  και μετά Έλληνας της Κύπρου, μας έχει φέρει εδώ που είμαστε σήμερα. 

Δεν είναι εθνικιστικό , ούτε ρατσιστικό, ούτε φασιστικό να είσαι υπερήφανος για την Εθνική σου καταγωγή. Ούτε και η διδασκαλία μιας ιστορικής πραγματικότητας, η οποία μάλιστα δεν αμφισβητείται από κανέναν, και δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Πιθανότατα, εκ των υστέρων κρίνοντας, σήμερα, ορισμένοι να θεωρούν ότι η εγκατάλειψη του οράματος της  Ένωσης ήταν λάθος. Αυτό αδικεί όλους όσους πίστεψαν και αγωνίστηκαν για την Ένωση αλλά τελικά συνθηκολόγησαν με την ανεξαρτησία. Και συνθηκολόγησαν όλοι. Και ο Μακάριος και ο Γρίβας. Υπό τις περιστάσεις η αποδοχή της ανεξαρτησίας, έστω και δοτής, έστω και κολοβής, ήταν καλύτερη από την τριχοτόμηση, η οποία ήταν η εναλλακτική λύση.

Αυτό δεν εξυπακούει ότι ο πόθος και ο στόχος της Ένωσης είχε εγκαταλειφθεί. Η  Ένωση μπορούσε να επιτευχθεί στο μακρινό μέλλον, αφού πρώτα εδραιωνόταν και ενδυναμωνόταν και λειτουργούσε πάνω σε σωστές, δημοκρατικές βάσεις , χωρίς πάτρονους και προστάτες, η Κυπριακή Δημοκρατία. Κάποιοι όμως θέλησαν, για ιδιοτελείς σκοπούς, που στόχο είχαν την αναρρίχηση στην εξουσία και όχι την Ένωση, να επιβάλουν την Ένωση (την διπλή ένωση) εδώ και τώρα, εξυπηρετώντας έτσι τους Τουρκικούς σχεδιασμούς. Δυστυχώς τα αποτελέσματα τα ζούμε για τα τελευταία 42 χρόνια.

Για τους παππούδες μας ο στόχος της Ένωσης ήταν συνώνυμος με την ελευθερία. Την ελευθερία του να μιλάς την γλώσσα σου, να διδάσκεσαι την ιστορία, θρησκεία και παράδοσή σου. Να διαφεντεύεις τον τόπο σου και να καρπούσαι τα οφέλη του κόπου και του μόχθο σου, του να κτίζεις ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδία σου. Αυτό, τότε, ήταν μόνο εφικτό με την Πολιτική Ένωση και ενσωμάτωση της Κύπρου στον μητροπολιτικό κράτος της Ελλάδας. 

Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι άρρηκτα ενωμένες εδώ και 3,500 χρόνια. Η γλώσσα, η παράδοση, ο πολιτισμός μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, η θρησκεία μας, όλα Ελληνικά. Και μάλιστα, πολύ περήφανα Ελληνικά. Δεν χρειαζόμαστε κανένα στρατό και καμία κυβέρνηση για να μας το επιβεβαιώσει.

Τους αρέσει ή όχι, το 1960 δημιούργησαν ένα δεύτερο Ελληνικό κράτος.  Τους αρέσει ή όχι η Κύπρος είναι Ελληνική , όχι επειδή οι Έλληνες Κύπριοι, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ( και από τις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος) έχουν απαγάγει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά επειδή ο γηγενής, αυτόχθονας πληθυσμός είναι Έλληνες και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτό του νησιού. 

Η τουρκική κοινότητα είναι μια μειονότητα μεταναστών, κατάλοιπο της Οθωμανικής σκλαβιάς. Σαν κοινότητα δεν διαφέρουν από τους Τούρκους στην Γερμανία , τους Ιρακινούς και Πακιστανούς στην Αγγλία ή τους Μαροκινούς στην Γαλλία ή τους Μαυριτανούς στην Ισπανία. Δηλαδή μετά από 200 χρόνια η Τουρκία θα ζητά τουρκικό κρατίδιο στην Γερμανία; Ή θα έχει την απαίτηση η Γερμανοί να μην διδάσκονται την ιστορία τους; 

Σήμερα τελούμε υπό κατοχή, όχι επειδή επιδιώκαμε την Ένωση αλλά επειδή η Τουρκία θεωρεί την Κύπρο κτήμα της.

Σήμερα δεν χρειαζόμαστε την  Ένωση για να ελευθερωθούμε.  Χρειαζόμαστε την Κυπριακή Δημοκρατία σαν κράτος δικαίου, όπως είναι αναγνωρισμένο σήμερα στο διακρατικό σύστημα. Όπως είναι ενταγμένο στον ΟΗΕ και την ΕΕ. Να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί έως τέτοιο και μετά την λύση. 

Σήμερα δεν διεκδικούμε την  Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Εξασκούμε  το δικαίωμα μας σαν Κράτος  να διδασκόμαστε την ιστορία μας. 

Την ελευθερία, την δίκαιη, βιώσιμη και ευρωπαϊκή λύση (χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις) δεν μας την στερεί το δικαίωμά μας να εορτάζουμε ή όχι τις εθνικές μας επετείους , αλλά ο Τουρκικός στρατός κατοχής. 

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.
Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗ.ΚΟ. Πάφου.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.