Τελευταίες αναρτήσεις

20 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ…

"Παντοτινή σύντροφος της Ελλάδας είναι η φτώχεια της, την αγωνιστικότητά της όμως την έχει αποκτήσει από αλλού. Είναι δημιούργημα της σοφίας και ενός απαραβίαστου ηθικού κανόνα ζωής. Και είναι αυτή η αγωνιστικότητα το όπλο της Ελλάδας απέναντι στην φτώχεια και την σκλαβιά"
ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Σε μια εποχή κατά την οποία η οικονομική αντίληψη – με αιχμή τον εργασιακό μεσαίωνα, τη βαρβαρότητα και τη σύνολη αποδόμηση των δομών του κοινωνικού κράτους – σε συνάρτηση με την πλήρη αμφισβήτηση της πολιτικής, κατισχύει της κοινωνικής, πολλώ δε μάλλον διάφοροι, διατεταγμένοι κολαούζοι ήτοι επιτήδειοι επιβήτορες της εξουσίας, μέσω ύποπτων χορηγιών, απομυζούν και ενθυλακώνουν παρανόμως καθημερινά το δημόσιο χρήμα…..

Σε μια περίοδο κατά την οποία – με αιχμή την αναβίωση του κοινωνικού αυτοματισμού και την ανάπτυξη ποικίλων, γκρίζων κοινωνικοοικονομικών ζωνών – κορυφώνεται η άμετρη, ανθελληνική, βουλιμική συμπεριφορά των δανειστών και με περισσή κυνικότητα, η ανοιχτή απειλή περί της χρηματοδοτικής ασφυξίας της χώρας και της εξόδου από την ευρωζώνη…..

Τέλος, σε μια εποχή κατά την οποία ο εθνομηδενισμός και συνακόλουθα ο αφελληνισμός της κοινωνίας, καθίσταται σήμερα κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινής ιδεολογικοπολιτικής δράσης και ο κατ’ εξοχήν άξονας της πολιτικής συμπεριφοράς τινών πολιτικών οργανισμών, είναι προφανές ότι η ως άνω ρήση του μεγάλου Έλληνα ιστορικού, αν μη τι άλλο, απαύγασμα σοφίας και πίστης στις αρετές του λαού μας, λειτουργεί ως ισχυρό δείγμα ανδρείας και διαχρονικό εργαλείο ερμηνείας, κατανόησης της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς του υπερήφανου λαού μας…..

Αυτή λοιπόν είναι σήμερα η αδιαμφισβήτητη, δυναμική και διαχρονική αλήθεια, η οποία σε κάθε περίπτωση απομακρύνει και αποτρέπει τον ελληνικό λαό από τον ραγιαδισμό της εποχής των επονείδιστων μνημονίων και δίνει δυναμική και περιεχόμενο στην ίδια τη ζωή του, ώστε συνακόλουθα να αποκτήσει δυνατότητα νέας προοπτικής και ζωντανή έκφραση ελπίδας. Μια διαχρονική ιστορική μαρτυρία, που ζητά σήμερα επιβεβαίωση!!!!!!!

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός – Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.