Τελευταίες αναρτήσεις

9 Φεβρουαρίου 2017

Κατά του Ντόναλντ Τραμπ: προπαγάνδα πολέμου

Τα προηγούμενα άρθρα μας σχετικά με τον πρόεδρο Τραμπ έγειραν έντονες αντιδράσεις από τους αναγνώστες μας. Ορισμένοι αποδίδουν «αφέλεια» στον Τιερί Μεϊσάν, παρά τις προειδοποιήσεις από τον διεθνή Τύπο και τη συσσώρευση αρνητικών σημάτων. Ιδού η απάντησή του, όπως πάντα με επιχειρήματα. 

Του Τιερί Μεϊσάν 
Δίκτυο Βολταίρος 7 Φεβρουαρίου 2017 

Δύο εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του, ο δυτικός τύπος συνεχίζει το έργο παραπληροφόρησης και διαταραχής του κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Ο τελευταίος και οι πρώτοι συνεργάτες του πολλαπλασιάζουν δηλώσεις και φαινομενικά αντιφατικές κινήσεις, έτσι ώστε να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει στην Ουάσινγκτον. 

Η εκστρατεία κατά του Τραμπ 

Η κακή πίστη του δυτικού Τύπου ελέγχεται στο κάθε ένα από τα τέσσερα κύρια θέματα. 

1. Όσον αφορά το ξεκίνημα της διάλυσης του Obamacare (20 Ιανουαρίου), είναι σαφές ότι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του δυτικού Τύπου, οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις που έπρεπε να το απολαμβάνουν το απέφυγαν συντριπτικά. Αυτή η μορφή «κοινωνικής ασφάλισης» αποδείχτηκε πολύ δαπανηρή και υπερβολικά γραφειοκρατική. Μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται αυτό το σύστημα ικανοποιήθηκαν πλήρως. 

2. Όσον αφορά την προέκταση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό (23 - 25 Ιαν), δεν υπάρχει τίποτα το ξενοφοβικό σε αυτή την ενέργεια: το Secure Fence Act υπεγράφη από τον πρόεδρο George W. Bush ο οποίος ξεκίνησε την κατασκευή του. Η τελευταία συνεχίστηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την υποστήριξη της τότε κυβέρνησης του Μεξικού. 

Πέρα από την ρητορική στη μόδα για τα «τείχη» και τις «γέφυρες», τα μέτρα ενισχυμένου ελέγχου στα σύνορα λειτουργούν μόνο όταν οι αρχές και στις δύο πλευρές συμφωνούν να τα καταστήσουν λειτουργικά. Αποτύγχανουν πάντα όταν ένα από τα μέρη αντιτίθεται. Το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να ελέγχει την είσοδο των μεταναστών, εκείνο του Μεξικού είναι να σταματήσει τις εισαγωγές όπλων. Τίποτα από αυτά δεν έχει αλλάξει.  

Ωστόσο, με την εφαρμογή της Συνθήκης της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), ορισμένες υπερεθνικές εταιρείες έχουν μετεγκαταστήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μεξικό, όχι μόνο θέσεις ανειδίκευτης εργασίας (σύμφωνα με το μαρξιστικό δόγμα της «πτωτικής τάσης του ποσοστού του κέρδους »), αλλά επίσης και θέσεις εξειδικευμένης εργασίας που ασκούνται από υποπληρωμένους εργάτες (« κοινωνικό ντάμπινγκ »).  

Η εμφάνιση αυτών των θέσεων εργασίας προκάλεσε μια μαζική εγκατάλειψη της υπαίθρου, αποσταθεροποιώντας τη μεξικανική κοινωνία, κατά το πρότυπο των όσων συνέβησαν κατά τον δέκατο ένατο αιώνα στην Ευρώπη. Οι πολυεθνικές μείωσαν στη συνέχεια τους μισθούς, βυθίζοντας στη φτώχεια μέρος του μεξικανικού πληθυσμού· ο οποίος δεν ονειρεύεται τίποτα πλέον παρά να πληρώνεται σωστά στις ίδιες τις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας ανακοινώσει ότι θα αποσύρει την υπογραφή των ΗΠΑ από τη Nafta, τα πράγματα θα πρέπει να επανέλθουν στη τάξη κατά τα επόμενα χρόνια και να ικανοποιήσουν τόσο τους Μεξικανούς όσο και τους Αμερικανούς.

3. Όσον αφορά την εκούσια διακοπή της κύησης (IVG) (23 Ιανουαρίου), ο πρόεδρος Τραμπ απαγόρευσε την καταβολή ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων στις εξειδικευμένες οργανώσεις που λαμβάνουν κεφάλαια από το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο έταξε επισήμως τις στοχευμένες ενώσεις που προαναφέρονται, να επιλέξουν, είτε μεταξύ του κοινωνικού τους αντικείμενου να βοηθήσουν τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε να πληρωθούν από τον George Soros για να διαδηλώσουν κατά του ιδίου  -όπως συνέβη στις 21 Ιανουαρίου-. Ως εκ τούτου, αυτό το διάταγμα δεν έχει καμία σχέση με την εκούσια διακοπή της κύησης (IVG), αλλά με την πρόληψη μιας «χρωματιστής επανάστασης». 

4. Όσον αφορά τα διατάγματα κατά της μετανάστευσης (25-27 Ιανουαρίου), ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει το νόμο  -που κληρονομήθηκε από την εποχή Ομπάμα-, ήτι να απελαθούν 11 εκατομμύρια αλλοδαποί σε μη νόμιμη κατάσταση. Ανέστειλε την ομοσπονδιακή βοήθεια στις πόλεις που είχαν ανακοινώσει ότι αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο  -που θα βρεθούν καθαρίστριες αν πρέπει να τις δηλώσουμε;-. Διευκρίνισε ότι, μεταξύ αυτών των παράνομων, θα ξεκινήσει τις απελάσεις με τους 800.000 εγκληματίες που αποτέλεσαν αντικείμενο ποινικών καταδικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μεξικό ή αλλού.  

Επιπλέον, για να αποτρέψει την άφιξη τρομοκρατών, ανέστειλε όλες τις άδειες μετανάστευσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και απαγόρευσε για τρεις μήνες την είσοδο των ατόμων από χώρες όπου είναι αδύνατο να εξακριβωθεί η γνησιότητα των ταυτοτήτων και το καθεστώς τους. Δεν όρισε ο ίδιος τον κατάλογο των χωρών αυτών, αλλά παρέκαμψε σε προηγούμενο κείμενο του προέδρου Ομπάμα. Για παράδειγμα, εδώ στη Συρία, δεν υπάρχει ούτε πρεσβεία ούτε προξενείο των ΗΠΑ. Από την άποψη της διοικητικής αστυνόμευσης, είναι λογικό να τοποθετηθούν οι Σύροι σε αυτή τη λίστα. Εξάλλου, μπορεί να αφορά μόνο μια ελάχιστη ροή ατόμων. Το 2015, μόνο 145 Σύροι έχουν λάβει την αμερικανική «πράσινη κάρτα». 

Αναγνωρίζοντας τις πολλές ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν, το Προεδρικό Διάταγμα έδωσε την ελευθερία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) να χορηγήσουν απαλλαγές. Το γεγονός ότι η εφαρμογή αυτών των διαταγμάτων σαμποταρίστηκαν από δημόσιους υπαλλήλους αντίθετους με τον πρόεδρο Τραμπ και που τα εφάρμοσαν με βιαιότητα, δεν κάνουν τον τελευταίο ούτε ρατσιστή ούτε ισλαμοφοβικό. Η εκστρατεία που διεξάγεται από το δυτικό Τύπο ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ είναι επομένως αβάσιμη. Το να τον κατηγορήσουν ότι άνοιξε πόλεμο κατά των μουσουλμάνων, να ζητήσουν δημοσίως την εκθρόνιση του, ακόμα και τη δολοφονία του, δεν είναι κακή πίστη· είναι προπαγάνδα πολέμου. 

Ο στόχος του Ντόναλντ Τραμπ 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν η πρώτη προσωπικότητα στον κόσμο που αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα στην τηλεόραση. Αφού υπενθύμισε ότι οι μηχανικοί που έχτισαν τους Δίδυμους Πύργους (Twin Tower) εργάζονται τώρα για τον ίδιον, δήλωσε στο Channel 9 της Νέας Υόρκης ότι ήταν αδύνατο, αεροπλάνα τύπου Boeing να έχουν διασχίσει τους πύργους, παρά τις χαλύβδινες κατασκευές. Συνέχισε παρατηρώντας ότι ήταν επίσης αδύνατο αεροπλάνα τύπου Boeing να έχουν προκαλέσει την κατάρρευση των πύργων. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να υπάρχουν άλλοι παράγοντες, τότε άγνωστοι. 

Από τότε, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έπαψε να αντιστέκεται σε εκείνους που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα. Στην εναρκτήρια ομιλία του, τόνισε ότι δεν επρόκειτο για μια μεταβίβαση εξουσίας μεταξύ δύο διοικήσεων, αλλά για μια επιστροφή της εξουσίας στον αμερικανικό λαό που την είχε στερηθεί [για 16 χρόνια] [2]. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, και πάλι κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, και από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επανέλαβε ότι το αυτοκρατορικό σύστημα των τελευταίων χρόνων δεν ωφέλησε τους Αμερικανούς, αλλά μόνο μια μικρή κλίκα για την οποία η κυρία Κλίντον είναι το ξόανο. Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιδιώκουν πλέον να είναι οι "πρώτες", αλλά οι "καλύτερες". Τα συνθήματα του είναι: «Η Αμερική μεγάλη και πάλι» (America great again) και «Πρώτα η Αμερική» (America First). 

Αυτή η πολιτική με στροφή 180 ° διαταράζει  ένα σύστημα που εγκαταστάθηκε στη διάρκεια των τελευταίων 16 χρόνων και το οποίο βρίσκει την προέλευση του στο επιθυμητό από τις Ηνωμένες Πολιτείες Ψυχρό Πόλεμο το 1947. Το σύστημα αυτό έχει μαστίσει πολλούς διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ (τον Jens Stoltenberg και τον στρατηγό Curtis Scaparrotti), την Ευρωπαϊκή Ένωση (την Federica Mogherini), και τα Ηνωμένα Έθνη (τον Jeffrey Feltman [3]). 

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ τα καταφέρει, το να πετύχει αυτό το στόχο θα του πάρει πολλά χρόνια. 

Προς την ειρηνική διάλυση της αμερικανικής αυτοκρατορίας 

Σε δύο εβδομάδες, πολλά πράγματα άρχισαν, συχνά με τη μεγαλύτερη δυνατή διακριτικότητα. Οι βροντερές δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ και της ομάδας του προκάλεσαν σκόπιμα σύγχυση και του επέτρεψαν να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των συνεργατών του από ένα μερικώς εχθρικό Κογκρέσο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για πόλεμο μέχρι θάνατο που ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον μεταξύ δύο συστημάτων. Οπότε ας αφήσουμε το δυτικό τύπο να σχολιάσει τα συχνά αντιφατικά και ασυνεπή λόγια του ενός ή του άλλου, και να επικεντρωθούμε μόνο στα γεγονότα.

Πάνω απ 'όλα, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να ελέγχει τα όργανα της ασφαλείας. Οι τρεις πρώτοι διορισμοί του (ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Ματίς και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι) είναι τρεις στρατηγοί οι οποίοι αμφισβήτησαν την «κυβέρνηση της συνέχειας» από το 2003 [4]. Μετά μεταρρύθμισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να αποκλείσει την συμμετοχή σε αυτό του Αρχηγού του Επιτελείου των Ε.Δ. και του Διευθυντή της CIA [5].

Ακόμα και αν θα τροποποιηθεί αυτό το διάταγμα, δεν έγινε ακόμα. 

Παρεμπιπτόντως, είχαμε ανακοινώσει τη θέληση του Ντόναλντ Τραμπ και του στρατηγού Φλιν να καταργήσουν τη θέση του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [6]

Ωστόσο, η θέση διατηρήθηκε και διορίστηκε σε αυτή ο Dan Coats.  
Αποδεικνύεται ότι ήταν μια τακτική για να ισχυριστεί ότι η παρουσία του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αυτό το Συμβούλιο έφτανε για να δικαιολογηθεί ο αποκλεισμός του διευθυντή της CIA. 

Η αντικατάσταση του "πρώτες" με το "καλύτερες" οδηγεί στο να ξεκινήσει μια εταιρική σχέση με τη Ρωσία και την Κίνα αντί να προσπαθούν να τις συντρίψουν. 

Για να παρεμποδίσουν αυτή τη πολιτική, οι φίλοι των Κυρίων Κλίντον και Νούλαντ ξανάρχισαν τον πόλεμο κατά της Ντομπάς (Ουκρανία). Οι σημαντικές απώλειες που έχει υποστεί από την αρχή οδήγησαν το ουκρανικό στρατό να αποσυρθεί και να τοποθετηθούν ναζιστικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές στη πρώτη γραμμή. Οι μάχες έχουν προκαλέσει βαριές απώλειες αμάχων στους κατοίκους της νέας λαϊκής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, στη Μέση Ανατολή, κατάφεραν να παραδώσουν θωρακισμένα οχήματα στους Κούρδους της Συρίας, όπως είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα. 

Για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, ο Ντόναλντ Τραμπ αναζητεί έναν τρόπο που να βοηθήσει την έκπτωση του πρόεδρου Πέτρου Ποροσένκο. Ως εκ τούτου, δέχθηκε στο Λευκό Οίκο την αρχηγό της αντιπολίτευσης του, την Γιούλια Τιμοσένκο, πριν ακόμα να αποδεχθεί μια τηλεφωνική κλήση από τον πρόεδρο Ποροσένκο. 

Στη Συρία και το Ιράκ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ξεκινήσει κοινές δράσεις με τη Ρωσία, παρότι το αρνείται ο εκπρόσωπος του. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το οποίο το είχε αποκαλύψει απερίσκεπτα, σταμάτησε να αναφέρεται σ’ αυτό το ζήτημα.

Σχετικά με το Πεκίνο, ο πρόεδρος Τραμπ τερμάτισε την αμερικανική συμμετοχή στην Δια-Ειρηνικού Συνθήκης (TPP μια συνθήκη που είχε σχεδιαστεί κατά της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, δέχτηκε τον Κινέζο με τη δεύτερη περιουσία, τον Jack Ma (ο άνθρωπος που λέει, "Κανείς δεν σας έκλεψε θέσεις εργασίας, απλώς παραξοδεύεστε σε πολέμους"). Γνωρίζουμε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ενδεχόμενη προσχώρηση της Ουάσιγκτον στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων για τις υποδομές. Αν αληθεύει αυτό, οι ΗΠΑ θα συμφωνήσουν να συνεργαστούν με την Κίνα παρά να την εμποδίζουν. Αναφέρεται ότι θα συμμετάσχουν στην κατασκευή των δυο Δρόμων του Μεταξιού, γεγονός που θα καθιστούσε περιττούς τους πολέμους στη Ντονμπάς και τη Συρία.

Στα οικονομικά θέματα, ο πρόεδρος Τραμπ ξεκίνησε τη διάλυση του νόμου Dodd-Frank, που είχε προσπαθήσει να λύσει την κρίση του 2008, εμποδίζοντας την ξαφνική πτώχευση μεγάλων τραπεζών (« too big to fail  »). Παρά το γεγονός ότι ο νόμος αυτός έχει θετικές πτυχές (2.300 σελίδες), καθιερώνει μια κηδεμονία του Υπουργείου Οικονομικών στις τράπεζες, γεγονός που εμποδίζει προφανώς την ανάπτυξή τους. Φέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται επίσης να αποκαταστήσει τη διάκριση μεταξύ των τραπεζών καταθέσεων και των επενδυτικών (Glass-Steagall Act).

Τέλος, ξεκίνησε και η εκκαθάριση των διεθνών οργανισμών. Η νέα πρέσβης στον ΟΗΕ, Nikki Haley, ζήτησε τον λογιστικό έλεγχο 16 αποστολών «Διατήρησης της Ειρήνης» (ΜΚΟ). Δήλωσε ότι σκοπεύει να θέσει τέρμα σε εκείνες που φαίνονται αναποτελεσματικές.  

Σε σχέση με το πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, είναι γεγονός ότι ισχύει για όλες, χωρίς καμία εξαίρεση. Πράγματι, οι ιδρυτές του Οργανισμού δεν είχαν προβλέψει αυτό το είδος της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων (σήμερα πάνω από 100.000 άνδρες!). Ο ΟΗΕ δημιουργήθηκε για την πρόληψη ή την επίλυση των διαφορών μεταξύ Κρατών (και ποτέ των έσω-κρατικών διαφορών). Όταν δυο μέρη συμφωνούν για μια κατάπαυση του πυρός, ο οργανισμός μπορεί να αναπτύξει παρατηρητές για να ελέγχει την τήρηση της συμφωνίας.

Αντίθετα, οι επιχειρήσεις για τη «διατήρηση της ειρήνης» προορίζονται να επιβάλουν μια λύση που επιβλήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας και που απορρίπτεται από ένα από τα μέρη της σύγκρουσης· αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα η συνέχιση της αποικιοκρατίας. 

Στην πράξη, η παρουσία αυτών των δυνάμεων παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η απουσία τους δεν αλλάζει την κατάσταση. Έτσι, τα στρατεύματα της UNIFIL τα οποία αναπτύχθηκαν στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, αλλά μόνο σε λιβανικό έδαφος, δεν εμποδίζουν ούτε την ισραηλινή στρατιωτική δράση ούτε την στρατιωτική δράση της λιβανικής Αντίστασης, όπως το έχουμε ήδη βιώσει αρκετές φορές. Απλώς χρησιμεύουν στο να κατασκοπεύουν τους Λιβανέζους για λογαριασμό των Ισραηλινών, επομένως στο να παρατείνεται η σύγκρουση. 

Ομοίως, τα στρατεύματα του UNDOF, τα οποία αναπτύσσονται στη γραμμή κατάπαυσης του πυρρός στα Υψώματα του Γκολάν έχουν εκδιωχθεί από την Αλ Κάιντα, χωρίς να αλλάζει τίποτα στη ισραηλινοσυριακή σύγκρουση. Ο τερματισμός αυτού του συστήματος, είναι επομένως μια επιστροφή στο πνεύμα και το γράμμα του Χάρτη, ήτοι να σταματούν τα αποικιακά προνόμια, και να ειρηνεύει τον κόσμο. 

Πίσω από τις μιντιατικές αντιπαραθέσεις, τις διαδηλώσεις του δρόμου, και τις πολιτικές συγκρούσεις, ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί την πορεία του. 

Τιερί Μεϊσάν 
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά 
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 

[1] « Derrière le Mur bi-partisan », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie) , Réseau Voltaire, 28 janvier 2017. 

[2] “Donald Trump Inauguration Speech”, by Donald Trump, Voltaire Network, 21 January 2017. 

[3] « L’Allemagne et l’Onu contre la Syrie », par Thierry Meyssan, Al-Watan (Syrie) , Réseau Voltaire, 28 janvier 2016. 

[4] « Trump : le 11-Septembre, ça suffit ! », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 24 janvier 2017. 

[5] « Donald Trump dissout l’organisation de l’impérialisme états-unien », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 30 janvier 2017. 

[6] « La réforme du Renseignement selon le général Flynn », par Thierry Meyssan, Contralínea (Mexique) , Réseau Voltaire, 27 novembre 2016

 

πηγή
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.