20 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο κήρυκες και πρεσβευτές της Πανθρησκείας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Το “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία” που αναφωνούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, έγινε σύμψυχος παιάνας ξεσηκωμού των υπόδουλων Ελλήνων κατά την Επανάσταση του Γένους το 1821!

Στις 24 Φεβρουαρίου 1821, ο Δημήτριος Υψηλάντης κυκλοφόρησε προκήρυξη που είχε τίτλο: “Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”. Την ίδια ημέρα υπέβαλε την παραίτησή του στον Τσάρο από τον ρωσικό στρατό!

Στην Επανάσταση του Γένους το 1821, αλλά και σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες και πολέμους του Έθνους μας, η Εκκλησία ήταν πάντα μπροστά. Επίσκοποι, ιερείς, απλοί μοναχοί, όλοι πάντα έδιναν βροντερό παρόν!!

Όλοι ήσαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι! ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ! ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!

Στους χρόνους της ειρήνης, ο κύριος σκοπός της Εκκλησίας είναι η Σωτηρία της ψυχής των πιστών! Μέσω του κηρύγματος προσεγγίζεται ο πιστός του Χριστού λαός για την ουσιαστικότερη επαφή με την Εκκλησία!!

Στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε, ανταποκρίνονται σε αυτό το Ορθόδοξο κήρυγμα πολλοί από τους Ιεράρχες μας;;;

Διεθνές Χριστιανικό Τάγμα του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου!! 

Σε αυτή την ταλαιπωρημένη ζωή μας, η αμάθεια σε σκοτώνει, αλλά δυστυχώς και η πολύ γνώση μπορεί να σε σκοτώσει.

Γιατί σας τα λέω αυτά;;;  
Πιστεύω θα καταλάβετε διαβάζοντας παρακάτω τα όσα μας εκμυστηρεύθηκε η υψηλότατης διαβάθμισης των πληροφοριών πηγή μας και εάν δεν τρελαθείτε τώρα, ίσως τη γλυτώσατε:

«Υπάρχει ένα “Διεθνές Χριστιανικό Τάγμα Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου” που είναι υπό την αιγίδα και την πνευματική προστασία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Η έδρα του είναι στη Φιλανδία με παραρτήματα σε διάφορες χώρες καθώς και στη χώρα μας! Στην Πατρίδα μας διαθέτει μέλη – στελέχη σε υψηλές θέσεις του ελληνικού κράτους! Το Προεδρείο του εδρεύει στη Βιέννη και ο Πρόεδρός του είναι Άγγλος και αναφέρεται ως “Πρίγκιπας”! Ο δεύτερος βαθμός ονομάζεται “Μπαρών” και αποδίδεται κυρίως σε Φιλανδό! Το παράρτημα της Αγγλίας το χρηματοδοτεί το οικονομικό κατεστημένο αυτής της χώρας!

Παράρτημα του “Τάγματος” έχει ιδρυθεί στη Ρωσία, όπου έχει στρατολογηθεί ως μέλος και ο Εθνικιστής Ρώσος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, αλλά και στην Αλβανία όπου τον έλεγχο τον έχει η Αγγλική Υπηρεσία Πληροφοριών, αφού μέσω του “Τάγματος” έχει διεισδύσει στις Αλβανικές Μυστικές Υπηρεσίες καθώς και στο παρατραπεζικό σύστημα της γείτονας χώρας! Επίσης το “Τάγμα” συνεργάζεται με την Καθολική Εκκλησία»!

Μασονικοί Τύποι κατά την μύηση νέων μελών!!

Συνεχίζοντας η υψηλής διαβάθμισης πληροφοριών πηγή μας, μας αναφέρει:
«…κατά την μύηση των νέων μελών του το “Τάγμα” χρησιμοποιεί Μασονικούς Τύπους. Το παράρτημά του στην Ελλάδα βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας…, ενώ του “Μπαρών” η διαμονή στην Ελλάδα βρίσκεται επί της οδού Δεληγιάννη… στη Γλυφάδα! Του δε “Καγκελάριου” του ελληνικού παραρτήματος ο τόπος διαμονής είναι στην οδό Δασκαλογιαννάκη… στη Γλυφάδα»!!

Το βιβλιαράκι Ευαγγέλιο του “Τάγματος”!! 

Σε αυτό το βιβλιαράκι αναφέρονται όλες οι διαδικασίες της τελετουργικής συνευρέσεως όλων των Αξιωματούχων του “Τάγματος”!

Που λαμβάνουν μέρος, όπως αναφέρεται στην 3η σελίδα, με τη σειρά εισόδου τους στην αίθουσα:

Των επιτίμων Αξιωματούχων και των επιτίμων Ιπποτών και Αρχοντισσών του Τάγματος!
Των Ταξιαρχών!
Του Αναπληρωτή Έξαρχου!
Του Έξαρχου!
Του Προέδρου της Ακαδημίας Pedekos!
Του Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων (Κοινοβούλιο του Τάγματος)!
Του Προέδρου του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων!
Του Αντικαγκελαρίου!
Του Καγκελαρίου!
Του Μεγάλου Μαγίστρου! 
Των Εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Αρχών!
Της Α.Θ. Μακαριότητας του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πνευματικού Προστάτη του Τάγματος ή του Εκπροσώπου Αυτού! 

Αυτή η μάζωξη γίνεται για το “τυπικό της τελετής ορκωμοσίας, αναγορεύσεως, περικοσμήσεως, περιενδύσεως και επιψαύσεως δια ξίφους των νέων ιπποτών προς επίσημο εισδοχή των εις τις τάξεις του Διεθνούς Χριστιανικού Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου!!

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών… 

Σε αυτήν τη σύναξη που αναφερόμαστε, συμμετείχε ο Μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Παρθένιος Γ΄. Ο οποίος διετέλεσε Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κατά τα έτη 1987 – 1996 (ορκίσθηκε 23 Φεβρουαρίου 1987). Διετέλεσε Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών!

 Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (World Council of Churches - ΠΣΕ) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση. Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε στις 23 Αυγούστου 1948 και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου. 

Σήμερα συγκεντρώνει τις περισσότερες Ορθόδοξες και έναν αριθμό Προτεσταντικών εκκλησιών, όπως την Αγγλικανική Εκκλησία, πολλές Λουθηρανικές, Μεθοδικές, Μεταρρυθμισμένες, μερικές Βαπτιστικές και Πεντηκοστιανές Εκκλησίες!

Επίσης, συμμετέχουν Παλαιοκαθολικές καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενωμένων και ανεξάρτητων εκκλησιών. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αν και δεν είναι εκκλησία -μέλος, συνεργάζεται στενά με το ΠΣΕ, στο οποίο αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους. Από την Ελλάδα, εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, στο ΠΣΕ συμμετέχει και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.

Το ανώτατο διοικητικό σώμα του Συμβουλίου είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία συνέρχεται ανά μερικά χρόνια. Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου είναι από το 2010 ο Όλαβ Φίξε Τβάιτ, από την Εκκλησία της Νορβηγίας η οποία συγκαταλέγεται στις Λουθηρανικές εκκλησίες (Βικιπαίδεια)!!

Ωστόσο, όλοι εκείνοι οι Μεγάλοι Έλληνες που διατράνωσαν την Πίστη τους στην Ορθοδοξία, είναι δυνατόν να αντιληφτούν όλα τα παραπάνω;;; Ας διαβάσουμε την άποψη όπως την καταθέτει ένας από τους πολλούς που θεωρούν ότι δεν μπορεί ποτέ να συμβαδίζει με την Ορθοδοξία, η Μασονία και ας αντιληφθούμε ποιοι ηγούνται της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα, κήρυκες και πρεσβευτές της Πανθρησκείας!!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Τεκτονισμός (του πρωτ. Π. Βασιλείου Α. Γεωργόπουλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. 

Βασική τακτική διαφόρων ομάδων, κινήσεων, οργανώσεων κ.α. όπου ο χαρακτήρας τους, οι διδασκαλίες και οι πρακτικές είναι απολύτως ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη μας, είναι η προσπάθεια χειραγώγησης των ανθρώπων μέσω της παραπληροφόρησης. Τακτική η οποία κατ’ εξοχήν χρησιμοποιείται από τον Τεκτονισμό ή Μασονία. Μόνιμη επωδός των διαφόρων Τεκτόνων αποτελεί ο ισχυρισμός, ότι αποτελούν απλώς φιλοσοφική οργάνωση που αποβλέπει στην αναζήτηση της αλήθειας, στην κοινωνική και ατομική πρόοδο χωρίς να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Άποψη που προσπαθούν να τη διαδώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο και σε κάθε ευκαιρία. Θεωρούν μάλιστα ότι μπορεί κάποιος να είναι ταυτοχρόνως και χριστιανός και Τέκτονας. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν κάποιος να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και ταυτοχρόνως να είναι και Μασόνος; 

Για την Ορθόδοξη πίστη μας κάτι τέτοιο είναι όχι μόνον αδύνατο αλλά και αδιανόητο. Εν προκειμένω είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι η Εκκλησία μας (διαχρονικά) έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί για τον Τεκτονισμό κατά τρόπο σαφή, υπεύθυνο και συγκεκριμένο…

Την επόμενη Κυριακή… 

Θα δημοσιεύσουμε το “ερωτηματολόγιο εγγραφής μέλους” στο “Διεθνές Χριστιανικό Τάγμα του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου”, καθώς και την ομιλία του Μεγάλου Μαγίστρου του “Τάγματος”, που εκφωνήθηκε σε συνεδρία του “Τάγματος” στο Καστέλι (Κίσσαμος) της Κρήτης, στις 27 Σεπτεμβρίου 1987!!



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ TΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΊΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ koinwnia.com και voloudakis.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

Ως μορφωμενος ανθρωπος, εκπροσωπος της Εκκλησιας μας θα επρεπε να αποκαλυψετε τα παντα σεμας τους νεοτερους για τον τεκτονισμό!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.