Τελευταίες αναρτήσεις

19 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ

Γράφει το σποράκι

     …Κι αφήνοντας τον Περικλή στην περισυλλογή του… κάνω βουτιά στις σκέψεις των Αθηναίων, για να συλλάβω τι συνέλαβαν απ' το "μάθημα" που πήραν από πρώτο χέρι. Δάσκαλε που δίδασκες… απ' το ένα αυτί βγήκαν κι απ' το άλλο μπήκαν οι επιθυμίες τους… δεν πίστευα στα μάτια του, βλέποντάς τους να κατηφορίζουν ανέμελοι απ' τον λόφο της Πνύκας προς ψυχαγωγία της ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ! 
     Πού πήγαιναν οι αθεόφοβοι; Ξεχύθηκαν στους δρόμους κι ενώθηκαν με μύριους όσους θεατές της πομπής του ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ. Ούτε λέξη δεν "έγραψε" στο μυαλό τους η Σοφία του προγόνου τους! Μα καλά, μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους, αναρωτιέμαι. Η πατρίδα τους χάνεται κι αυτοί πανηγυρίζονται; Στην δική μου φυλή δεν είμαστε τόσο ανεύθυνοι κι ας μας λέτε εσείς οι καλλιεργημένοι ΦΥΤΑ! 
     Τι να κάνω κι εγώ το περίεργο σποράκι σας, τους… πήρα από πίσω και πάω να πανηγυρίσω. Τι γιορτάζετε με τα μασκαρέματα δεν γνωρίζω, ούτε την ζωή σας ορίζω. Μα απορώ κι εξίσταμαι αν τόσο εύκολα ξεχνάτε τον προορισμό σας και μάλιστα χάριν ψυχαγωγίας… τότε -πόσες φορές σας το' χω πει; - είστε άξιοι της μοίρας σας και ευθύνη δεν φέρω για τον σίγουρο ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ. 
     Εσείς λοιπόν κρατάτε τα έθιμα -όπως βλέπω- και μπρος στην διασκέδασή σας ξεχνάτε την επιβίωσή σας, σαν Έθνος εννοώ! Γιατί την προσωπική σας… όχι μόνο δεν την ξεχνάτε, αλλά για χάρη της παραμελείτε την πατρίδα σας. Κι αυτό δεν σας τιμά φίλοι Έλληνες και μη με παρεξηγείτε, που σας τα χώνω! Κάποιος πρέπει να κάνει τον ΚΑΚΟ μήπως και σας συνεφέρει απ' τον ΛΗΘΑΡΓΟ! 
     Και καλά η ανούσια μάζα… μα και οι σκεφτόμενοι Έλληνες; Μάλλον κι αυτοί μόνο στα λόγια είναι, γιατί από έργα… άλλα τους βλέπω να κάνουν. Τρέχουν πίσω από αποκριάτικα άρματα, που παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τους και χαζολογάνε με τις μασκαράτες… άνθρωποι μιλιούνια μασκαρεμένοι και παρδαλά ντυμένοι, κεφάτοι χοροπηδάνε στους ρυθμούς της μπάντας, που συνοδεύει τα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ. 
     Τώρα ένα σκεφτόμενο σποράκι τι πρέπει να κάνει βλέποντας τα πανηγυριώτικα καμώματα; Να γελάει με τα χάλια τους ή να κλάψει, που δεν είναι κι αυτό ΑΝΘΡΩΠΟΣ για να τους συνεφέρει; Καλά, δεν λέω, περνάνε την χειρότερη φάση στην Ιστορία τους οι Έλληνες κι έχουν ανάγκη από λίγη διασκέδαση, για να ξεσκάσουν. Όμως αυτά τα πανηγύρια ανταποκρίνονται στα ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ; 
     Μπορεί να έχω την δυνατότητα να μπαίνω στην σκέψη τους και να ξέρω πριν απ' αυτούς τι θα… σκεφτούν, όμως δεν μπορώ να μπω και στην ψυχή τους, για να συλλάβω τις βαθύτερες προσδοκίες τους. Καταλαβαίνω μόνο πόσο καταπιεσμένοι νιώθουν απ' τα "μέτρα λιτότητας" που τους επέβαλλαν -χωρίς να τους ρωτήσουν- οι αδίστακτοι προδότες κυβερνήτες τους και γελοίοι πανηγυρτζήδες… α ναι, σ' αυτούς πήγε το μυαλό μου, βλέποντας όλο αυτό τον μασκαρεμένο συρφετό και ξαφνικά ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑ! 
     Ακούστε σχέδιο πονηρό που κατέβηκε απ' την κορυφή της φύτρας μου… όπως λέτε εσείς απ' την κεφάλα μου! Έτσι λέω κι εγώ τις ΙΔΕΕΣ, που μου κατεβαίνουν κι ανάθεμα κι αν ξέρω από ποια σκάλα κατηφορίζουν, για να φυτευτούν στο… μυαλό μου. Γελάτε; Γιατί; Νομίζετε πως δεν έχω μυαλό, επειδή είμαι σποράκι; Βλέπω κι εσάς που το έχετε… πόσο το χρησιμοποιείτε. Ούτε στο ΧΙΛΙΟΣΤΟ! 
     Ενώ εγώ όσο κι αν κατέχω… το διατηρώ εν ενεργεία, ενώ εσείς το έχετε στην κατάψυξη. Οι μόνες ιδέες που σας κατεβαίνουν… είναι απ' το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κι επειδή δεν μ' αρέσουν οι κόντρες… κάνω πως δεν ακούω τα αρνητικά σχόλιά σας -διαθέτω και μιαν ανωτερότητα φυλής - και μπαίνω αμέσως στο θέμα. Σκέφτηκα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις για τους πολιτικούς σας, κάτι σαν ΚΟΥΙΖ. 
     Τι λέτε; Δεν θα' χει πλάκα και δεν θα διασκεδάσετε και… ποιοτικώς, αφού τόση ανάγκη έχει η ψυχή σας για ΑΓΩΓΗ; Κι επί πλέον, αυτό το πείραμα θα είναι η προετοιμασία σας για τις εξετάσεις, στις οποίες θα σας υποβάλει ο Περικλής, την επόμενη φορά που θα θελήσει να σας ξαναδεί. Θα σας δίνω λοιπόν τον ορισμό για κάθε πολιτικό σας κι εσείς θα σκέφτεστε ποιος μπορεί να κρύβεται, κάτω απ' αυτόν τον μασκαρεμένο ΟΡΙΣΜΟ.

ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΣΧΙΣΤΗΣ: Τυχάρπαστος εκπαιδευμένος  επαγγελματίας πολιτικάντης με ειδικότητα υφαρπαγής της ψήφου του λαού με ύπουλα ΨΕΜΑΤΑ. 
ΜΠΟΥΛΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ: Λαικοδεξιό διακοσμητικό εξωτερικού χώρου φρούτο, με την απίστευτη ικανότητα να εκτελεί τα υπουργικά του καθήκοντα πάντα με ΣΤΟΛΕΣ. 
ΠΛΗΘΩΡΙΚΟΣ ΖΟΡΟ: Αυτόκλητος εγγυητής κρατικών μεθορίων και εθνικών συνορίων χωρίς όρια και περιθώρια. 
ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΜΟΥΜΙΑ του Ελλαδιστάν και προστάτης ανεξέλεγκτων εισροών αποβλήτων και λαθραίας εισβολής μεταναστών κάθε εθνικότητας και ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ. 
ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ του πράσινου πασοκοσωλήνα, χαρισμένη στον πράσινο λύκο μαγεμένου δασο-κόμματος  για αποτελείωμα αποτυχημένου ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑΤΟΣ. 
ΦΑΙΔΡΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ παραδεξιάς οπερέτας, στίγματος  σε "αυλή" κάθε ανερχόμενου ΚΟΜΜΑΤΟ-ΒΛΗΜΜΑΤΟΣ.
ΑΓΟΥΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ γονικής παροχής ευδοκίμησης σε έτοιμη πολιτική καριέρα άνευ ουσίας και μηδε ΣΗΜΑΣΙΑΣ. 
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ με τα πολλά ονόματα εξ οικογενείας κι ένδοξης χηρείας και χρόνιας αποτυχίας για αρχηγία και πρωτοκαθεδρία σε φανταστική ΗΓΕΜΟΝΙΑ.
ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ σε στίχους θεραπευτηρίου, μουσική σκοπευτηρίου, με ερμηνεία βολευτηρίου και αγνώστου προέλευσης διαβατηρίου και ποιότητας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ κυνηγός αγρίων κονίκλων αλλοδαπών και λαθραίων εισβολέων στον μεταναστευτικό παράδεισο των δουλέμπορων και κομματέμπορων Χρυσής ΑΓΥΡΤΕΙΑΣ.
ΜΑΣΚΑΡΑΣ με πίτσες και γκλίτσες εμβόλιμα εισελθόν στο στημένο μαντρί της καλοπέρασης και της… ΞΕΡΑΣΗΣ. 
ΤΟΛΜΗΡΟ ΜΑΓΚΑΚΙ δικαίως οργισμένο και με το νόμο εξορισμένο απ' την στάνη των αμνών της κομματικής προδοσίας και συνενόχων αντεθνικής ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ. 

     Φτάνουν αυτά τα ολίγα φίλοι μου για "σκονάκια" του μαθήματος ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ, στο οποίο θα σας εξετάσει ο πρόγονός σας Περικλής; Ελπίζω να βγάλετε τις μάσκες των προδοτών σας, για να αποκαλύψετε τα αληθινά προσωπεία τους. Από μένα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

το σποράκι

(της Μαίρης Καρά)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.