Τελευταίες αναρτήσεις

25 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

Ενστερνίζεται λοιπόν ο Έλληνας πολίτης τον ψυχρό ρεαλισμό (λέγε κυνισμό) των θιασωτών του μνημονίου. Κατά τα ρεαλιστικώς και κυνικώς λεγόμενα των σοσιαλακροδεξιών εκπροσώπων του δικομματισμού, ο διαρκής δανεισμός, η φτωχοποίηση, η εκκένωση της χώρας απ’ το επιστημονικό και δυναμικό προσωπικό της, η υπερφορολόγηση στερεών, υγρών και αερίων, η εκχώρηση της χώρας στους ηλίθιους χαρτογιακάδες της τρόικας και γενικότερα όλος ο εφιάλτης που ζούμε είναι «μονόδρομος» και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Υποτασσόμαστε άπαντες και προσχωρούμε στη λογική κάποιων πολιτικών σαλτιμπάγκων που παριστάνουν τους υπουργούς και λένε ότι πρέπει να τηρηθούν οι «δεσμεύσεις» έναντι των δανειστών –άραγε ποιοι δεσμεύτηκαν και με ποιο ακριβώς τίμημα; Βεβαίως, αποκηρύσσουμε «επαναστατικές» προτάσεις περί εθνικής κυριαρχίας ή την προχωρημένη σκέψη ότι μπορεί να σωθεί η χώρα με την αποχή «επαγγελματιών» σωτήρων- καλή ώρα.

Δηλώνουμε προσήλωση στη «νομιμότητα» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ασπαζόμαστε την πρωινή κοπροφαγική επιχειρηματολογία των Τζαμτζήδων και την βραδινή νουθεσία των Βορίδηδων περί «επανατακτοποίησης των οικονομικών μας με μετακόμιση από τεσσάρι σε δυάρι», όπως ρεαλιστικώς, κυνικώς και κυρίως ευήθως (δηλαδή βλακωδώς) δήλωσε ο «βαρυπεπονάτος» νομικός φωστήρ με το στυλ «είμαι και πολύ σοβαρός άμα λάχει»!!!

Αυτή είναι η μία πτυχή του ρεαλισμού όπως θέλουν να μας τη σερβίρουν ντυμένη με ευρωπαϊκή φινέτσα και με σκιάχτρο την απομάκρυνση απ’ την παραδείσια θαλπωρή της Ε.Ε, του ΔΝΤ και της «ανθρωπιστικής» οργάνωσης που λέγεται «ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα». Υποτασσόμαστε αυτοβούλως και ακολουθούμε όλα εκείνα τα «ρεαλιστικά» και νοικοκυρεμένα που προτείνει η «Αδώνειος Πολιτεία», που δεν πρόλαβε ο Αριστοτέλης να συμπεριλάβει στα «Πολιτικά» του.

Τώρα κάτι μέσα μου (μας) γεννά κι έναν άλλο ρεαλισμό. Σκέφτομαι λοιπόν εντελώς ρεαλιστικά, ορθολογικά και μονοδρομικά, αλλά καθόλου ευήθως μηδέ κυνικώς. Το ΠΑΣΟΚομματίδιον δεν πληρώνει εργαζόμενους και τηλέφωνο, εγώ γιατί να πληρώνω;
Η ΝΔντοκρατία δεν πληρώνει τη ΔΕΗ και το χαράτσι εγώ γιατί να το πληρώνω;
Τα βουλευτάκια που «νομοθετούν» χωρίς νόμους αλλά με υπογραφές του Στουρναρίσκου παίρνουν 8500 ευρώ, εγώ γιατί να παίρνω 500;

Ο Βενιζέλος μεταφέρεται με θωρακισμένο BMW αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εγώ γιατί να μην μπορώ να πληρώσω την ασφάλεια στο σαραβαλάκι μου και ν’ αλλάξω τα λάστιχά του, πριν με αδειάσει σε καμιά απότομη στροφή;

Οι γόνοι των εκλεκτών αυτών «σωτήρων» του έθνους φοιτούν σε ιδρύματα της εσπερίας ώστε ν’ αναλάβουν με το πέρας των σπουδών τους το «μαγαζάκι» των γονέων τους, εγώ γιατί να μην μπορώ να πληρώνω την ξένη γλώσσα του παιδιού μου;

Τα κόμματα που μας «έσωσαν» χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, εμένα γιατί μου δημεύουν το μισθό για την πιστωτική και το στεγαστικό;

Πώς γίνεται να πετάγεστε εσείς, ταγοί της κοινωνίας, για ιατρικό τσεκ-απ στη Λόντρα και εγώ που πληρώνω χίλια ευρώ στο ΤΕΒΕ να πρέπει να πεθάνω μέχρι να «εξορθολογίσει» ο βιβλιοπώλης τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ;

Γιατί τα ΜΕGA-ΣΚΑΙ-ΑΝΤΕΝΟ STARοειδή να παίρνουν άδειες τζάμπα και να τους ρυθμίζουν χρέη εκατομμυρίων κι εμένα να μου παίρνουν για 5000 το σπίτι;

Γιατί ο Τσοχατζόπουλος είναι μέσα κι είστε έξω όλοι εσείς που στέλνετε τους μισούς Έλληνες στον τάφο και τους άλλος μισούς στην ξενιτιά;

Η παράθεση των ερωτημάτων μπορούσε να συνεχιστεί επί μακρόν, αλλά αν και ρητορικά τα ερωτήματα, εντούτοις είναι αρκούντως ρεαλιστικά, όπως ακριβώς τα θέτετε εσείς και οι όμοιοι σας, «νοικοκύρηδες» της απάτης και του θράσους.

ΥΓ. οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι κάτι κλασικά περί «λαϊκισμού», που τον επικαλούνται οι πρώην «Αυριανιστές» πρασινοφρουροί και η ΝΔ των πέντε οικογενειών που κυβερνούσαν και κυβερνούν από συνήθεια την Ελλάδα…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.