Τελευταίες αναρτήσεις

29 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;

Η Ευρωζώνη διαλύεται. Οι τελευταίες απεγνωσμένες προσπάθειες που γίνονται από τους εξαιρετικά ανεπαρκείς πολιτικούς ηγέτες-διαχειριστές της πρωτοφανούς κρίσης, δεν προβλέπεται να φέρουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Οι κερδοσκόποι, ποντάρουν πλέον στο πόσο γρήγορα θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Οι "Financial Times" εκτιμούν ότι σε ένα 10ήμερο δεν θα υπάρχει το ενιαίο νόμισμα. Ο συντάκτης του άρθρου αφήνει βέβαια κάποια τελευταία περιθώρια για να σωθεί το ευρώ, αλλά θεωρεί ότι αυτά είναι ελάχιστα.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει ευρώ δύο ταχυτήτων ή Ευρωζώνη δύο κατηγοριών. Η "Σούπερ Λίγκα" και η "Β' Εθνική", όπως χαρακτηριστικά τις παρουσίασε και η εφημερίδα "Ελεύθερη "Ωρα" σε άρθρο της 29ης Νοεμβρίου.

Αν ακολουθηθεί αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα βρεθεί απευθείας στη... Β' Εθνική.
Υπάρχει όμως και η λύση της άμεσης... αποβολής της χώρας μας από την ευρωζώνη χωρίς να ενταχθεί καν σε ... πρωτάθλημα!

Την λύση αυτή προκρίνουν στην Ε.Ε. , άλλωστε ως ενδεχόμενο έχει προβληθεί κατά καιρούς:
Οι συνεχείς διαψεύσεις από ευρωπαίους μανδαρίνους αλλά και από την ίδια την Μέρκελ ότι η "Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ" αν μη τι άλλο δείχνουν ότι κάθε τόσο έβγαζαν σκοπίμως από το συρτάρι την περίπτωση αποβολής της Ελλάδος από το ευρώ.
Τη συνταγή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη επέβαλε εμμέσως η Μέρκελ όταν ανάγκαζε τον Παπανδρέου να αποδεχτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα "Ναι 'η Όχι στο ευρώ".

Αλλά και ο Τζορτζ Σόρος, ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής έχει εκτιμήσει ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να βγούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους!

Η Ε.Ε. λοιπόν εξετάζει και πιθανώς να θέσει άμεσα σε εφαρμογή την λύση της αποβολής της Ελλάδος και Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα που οι πολιτικοί ταγοί παρακολουθούν την αποσύνθεση του ευρώ αλλά εξακολουθούν να επιμένουν (χωρίς να πείθουν) ότι η σωτηρία της χώρας μας περνάει μέσα από την Ευρωζώνη, ενδεχόμενη βίαια έξοδος της Ελλάδος από το ενιαίο νόμισμα, θα τούς φέρει για μια ακόμη φορά προ απροόπτων γεγονότων και βεβαίως παντελώς ανέτοιμους να βρουν λύση.

από ΠαρατηρητήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.