Τελευταίες αναρτήσεις

25 Ιουνίου 2011

Σεισμός στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου από το πλήθος των εμπλεκομένων στα στημένα παιχνίδια!!!

«Σεισμό» στην ελληνική κοινωνία συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις των ηχηρών ονομάτων, νυν και πρώην προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων, μεγαλοπαραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, εν ενεργεία ποδοσφαιριστών, καθώς και διαιτητών, που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των τριών κυκλωμάτων, που κατηγορούνται για το σκάνδαλο των «στημένων παιχνιδιών» στη Super League και τη Football League (Β’ Εθνική) και την εκμαίευση εκατομμυρίων ευρώ από παράνομο στοιχηματισμό.

Χθες, δόθηκε με νέα διάταξη από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου, το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας και των υπολοίπων 68 τελικά προσώπων, τα οποία τελούν υπό κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, οι οποίες αναμένεται να απαγγελθούν σε βάρος τους με την κλήση τους σε απολογία ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή. Ταυτόχρονα, έκλεισαν τα σύνορα για τους 68, με εισαγγελική διάταξη που απαγορεύει την έξοδό τους από τη χώρα.

Μεταξύ των 68, «σοκ» έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των ονομάτων του προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και προέδρου της Super League, Ευ. Μαρινάκη, του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, δικηγόρου και αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθ. Κανελλόπουλου, του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλου και του νυν προέδρου της ΕΠΑΕ, Σπ. Καλογιάννη.

Το κατηγορητήριο για Μαρινάκη και Κανελλόπουλο

Ο πρόεδρος της λαοφιλέστερης ομάδας στην Ελλάδα, Ευ. Μαρινάκης, καθώς και ο Αθ. Κανελλόπουλος, αδελφός δύο ανώτατων δικαστικών λειτουργών, από τους οποίους ο ένας είναι αρμόδιος για θέματα περί αθλητισμού, διώκονται για το κακούργημα της απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό οφελος και για απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πολυσέλιδο πόρισμα η εμπλοκή των δύο προέκυψε από την άρση του απορρήτου των συνομιλιών με κατηγορούμενους στην υπόθεση και είναι χαρακτηριστικές για τον τρόπο που... στήνονταν οι αγώνες.

Ειδικότερα, στη συνομιλία που έγινε μεταξύ του Ε. Μαρινάκη με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχ. Μπέο, μετά τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, με τους πράσινους να χάνουν με 2-1, ο Μπέος αφού δίνει συγχαρητήρια για την τύχη του Ολυμπιακού, του ζητεί να «προστατέψει καμιά βδομάδα, δέκα μέρες, τους διαιτητές Καλόπουλο και Τρύφωνος, επειδή υπάρχει πρόβλημα».

Ο Αθ. Κανελλόπουλος, φέρεται στη δικογραφία να έχει συνομιλίες με τον κκ. Μαρινάκη, Μπέο, τον κατηγορούμενο και καταζητούμενο για την υπόθεση Μ. Ψωμιάδη και τον Ν. Πατέρα για συγκεκριμένους αγώνες. Το όνομα του κ. Πατέρα ακούγεται στις συνομιλίες, αλλά σύμφωνα με το πόρισμα δεν προέκυψε εμπλοκή γι' αυτό και δεν ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη.

Επίσης, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για το πλημμέλημα της δωροδικίας και της δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, κατ' εξακολούθηση, είναι οι:

- Θωμάς Μητρόπουλος, πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αιγάλεω, Ι. Κομπότης, πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Σπ. Καλογιάννης, πρώην πρόεδρος της Κέρκυρας και νυν πρόεδρος της Football League, Αντ. Μανίκας, πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου και προπονητής, Αγγ. Τραυλός, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Γ. Μποροβήλος, πρώην διαιτητής και νυν πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και αντιπρόεδρος της Super League, Δ. Μπάκος, μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης, Γ. Λύπαντσης, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Κέρκυρα, Περ. Αδαμαντίδης, προπονητής, Γ. Χριστοβασίλης, πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Γρηγορόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα, Κ. Χρυσοχοΐδης, πρόεδρος του Διαγόρα.

- Οι πρώην ποδοσφαιριστές, Ευστ. Προβατίδης, Πέτ. Ρουτζιέρης, Τ. Γιαννόπουλος, Παυλ. Δήμου, Π. Σπάρταλης, Γ. Σαλαμαστράκης, Ι. Τσιγιάννης και οι ποδοσφαιριστές Χ. Ρέγιες και Μαρσ. Γκούτμαν.

- Οι διαιτητές Αθ. Γιάχος, Δ. Καλόπουλος, Σπ. Τρύφωνος, Ι. Σπάθας, πρώην διαιτητής και οι Ι. Ναυρινιάνης, Β. Αδαμάκης, Ι. Αρφάνης, Ευ. Κιοτζένης και Ακ. Πάσσαρης.

Για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και συνήθεια και της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και για παράνομο στοίχημα (παράβαση του άρθρου 2 παρ.3 και 3 του Νόμου 2433/1996 Ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ και άλλες διατάξεις, περί δελτίων στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση), διώκονται οι:

- Γ. Γεωργιάδης, Ελενα Νεούζα-Θεοσόγλου Ζοσέ Λαορένσο, Λ. Αποστολίδης, ποδοσφαιριστής, Γ. Πράττος, Γ. Βαρούτσικος, Γ. Τόρης, Γ. Γεωργόπουλος, Ι. Τσιγιάννης, Ευθ. Σιδηρόπουλος, Δ. Μουστάκας, Ανθ. Καραμανίδης, Λ. Καραμάνης, Αβρ. Παπαδόπουλος. Γ. Χαβενετίδης, Δ. Δημητρίου, Ε. Δήμου, Στ. Φασουλής, Εμμ. Αρβανιτάκης, Ι. Οικονομίδης, Ν. Λυράκης, Σαβ. Παντελίδης, Χρ. Σφήκας, Ν. Θεοχαρίδης, Λεων. Παπασταθόπουλος, Ι. Καλυβίτης, Κ. Μενδρινός, Δ. Βίλλας, Μιχ. Τζιβελέκης, Μιχ. Αλβέρτης, Γιαννάκης Ανδρέου, Μαρ. Μπουλουγούρης, Μαρία Αυγίδου, Διον. Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου και Αθ. Κωστουλέας.

Τη Δευτέρα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και να απολογηθούν οι δέκα συλληφθέντες, Αχ. Μπέος, Γ. Τσακογιάννης, Στ. Ψωμιάδης, Ν. Χάλκος, Αθ. Ντότσης, Δ. Ζαβαντίας, Ανδ. Δημόπουλος, Β. Καρακούλιας και Ν. Παντέλης.

Στο μεταξύ ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του διεθνή μπασκεμπολίστα του Ολυμπιακού Ι. Μπουρούση, μετά την αποκάλυψη του διαλόγου που είχε ο σέντερ του Ολυμπιακού με τον κατηγορούμενο Μ. Ψωμιάδη, ο οποίος καταζητείται μαζί με τους Ι. Παπακώστα, Ι. Παπαδόπουλο, Β. Γεωρτσιάκο και Μ. Νικολόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Παράλληλα, για παράβαση καθήκοντος διώκεται ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Α. Αγγελόπουλος, καθώς σε συνομιλία που αποκαλύφθηκε από τους «κοριούς» ακούγεται να συζητά με τον βασικό εκ των κατηγορουμένων του κυκλώματος Γ. Τσακογιάννη. Ηδη, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διοικητική έρευνα σε βάρος του, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αξιωματικός από την καταγεγραμμένη συνομιλία ρωτάει τον κατηγορούμενο αν η ομάδα του θα κερδίσει στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Θρασύβουλο.

Αν και οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες μέσω των δηλώσεών τους αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στα «στημένα παιχνίδια», σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εισαγγελική έρευνα μπορούν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες.

Το βαλιτσάκι - κοριός

Βασικό ρόλο έπαιξε το «βαλιτσάκι- κοριός» της ΕΥΠ, που κατέγραψε τις συνομιλίες και τους διαλόγους των κατηγορουμένων. Οπως προκύπτει από το εισαγγελικό πόρισμα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου συνομιλούσαν με κωδικούς, όπως «το κούμπωσα», «ανοίξτε», «θείο», για να καθορίσουν τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση των κωδικών προκύπτει ότι οι όροι σημαίνουν:
- «Το κούμπωσα». Δηλαδή ότι επέλεξαν στο διαδικτυακό στοίχημα την ανάλογη απόδοση και πόνταραν πάνω σε αυτή.
- «Ανοίξτε». Είναι όρος που απευθύνεται στους αμυντικούς της αντιπάλου ομάδας. Δηλαδή, οι αμυντικοί δεν μάρκαραν, προκειμένου η ομάδα τους να δεχθεί γκολ και να επιβεβαιωθεί το στοίχημα που είχαν παίξει.
- «Θείος»: Αναφορά σε εμπλεκόμενο.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.