24 Οκτωβρίου 2010

Τι συμβαίνει στους ελληνικούς αιθέρες; Τι μας ψεκάζουν;

Σύμφωνα με επιστολές – καταγγελίες πολιτών, προερχόμενων από διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίπολη, Ηράκλειο τονίζεται ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει παρατηρηθεί να πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί, από μεγάλο ύψος, είτε πρωϊνές, είτε απογευματινές ώρες, αφήνοντας πολύ ευδιάκριτα, ένα είδος ‘’πλέγματος’’ λευκών γραμμών – ‘’ουρών’’ σε διάταξη πάντα σταυρολέξου, που ας σημειωθεί, δεν ‘’διαλύονται’’ όπως οι γνωστές λευκές ‘’ουρές’’ των καυσίμων, αλλά παραμένουν αρκετή ώρα!

Είναι μεγάλο το πλήθος των διαθέσιμων φωτογραφιών αλλά και ταινιών που κατάφεραν να πάρουν ερασιτέχνες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Είναι απορίας άξιο, αν όχι ύποπτο, πως σε όλες τις περιπτώσεις, που υπάρχουν φωτογραφίες με τηλεφακούς και λήψεις με κάμερες, τα πολύ μεγάλου μεγέθους αεροσκάφη αυτά, δεν έχουν ποτέ διακριτικά!

Δεν διαθέτουν παράθυρα, είναι δηλαδή εμπορικού τύπου, φέρουν περίεργου σχήματος και τύπου, ακροφυσία, σε πολλά σημεία της ατράκτου τους απ΄όπου ‘’αποβάλλουν’’ τις αδιευκρίνιστες αυτές χημικές ουσίες, που μας ψεκάζουν! Υπάρχουν πολλά και ουσιαστικά ερωτήματα των πολιτών, που ζητούν ειλικρινείς απαντήσεις.

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος τόλμησε και κατέθεσε ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου έθετε δύο βασικά ερωτήματα:
1. Είναι σε γνώση του Υπουργείου, τα περιγραφόμενα περιστατικά από όλη την Ελλάδα, των συνεχών αεροψεκασμών, από τα αεροσκάφη αυτά; Απασχολεί το θέμα αυτό το υπουργείο;
2. Ποια είναι η εθνικότης αυτών των αεροσκαφών; Υποβάλλουν σχέδια πτήσεων, λαμβάνοντας άδεια και αν όχι, γιατί; Ποια είναι η στόχευση των εκτεταμένων ψεκασμών αυτών, πάνω από κατοικημένες περιοχές και τι ακριβώς μας ψεκάζουν; Εντοπίζονται από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας και αν ναι, γιατί δεν ελέγχονται όταν ‘’ανωνίζουν’’ τόσο τακτικά τον εθνικό μας εναέριο χώρο; Ισχύει από μέρους μας κάποια ''συμφωνία'' ή δέσμευση και ποιά;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η απάντηση του υπουργού, ήταν τουλάχιστον… προβληματική:
‘’Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κος Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με καταγγελίες περί αεροψεκασμού ελληνικών πόλεων σας γνωρίζω ότι η κίνηση αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών, η εθνικότητά τους, ο έλεγχος υποβολής σχεδίων πτήσης, και η χορήγηση αδειών υπερπτήσης του Εθνικού εναέριου χώρου ελέγχεται κατ΄αρχάς από την ΥΠΑ. Πέραν αυτού, τα RADAR της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν δυνατότητες εντοπισμού ιχνών αεροψεκασμών. Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι δεν υφίσταται ‘’συμφωνία’’ ή ‘’δέσμευση’’ της χώρας μας περί ‘’αεροψεκασμών’’, το θέμα της ερώτησης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ.
Ευάγγελος Β. Βενιζέλος
Υπουργός Εθνικής Άμυνας

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επειδή ο κύριος Βενιζέλος, δήλωσε ουσιαστικά αναρμόδιος (!) ο κύριος Βελόπουλος στάφηκε με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών κο Ρέππα, όπου και αναμένεται η απάντηση.

πηγή Kranosgr

ΣΧΟΛΙΟ
Είμαι αυτόπτης μάρτυρας (όπως και πολλοί απο έσας φαντάζομαι) στοςυ αεροψεκασμούς της Αθήνας τις 2 προηγούμενες μέρες.......
Τα αεροπλάνα πετούσαν σε μεγάλο ύψος σε παράλληλες τροχιές και άφηναν έντονο ψεκασμό, ο οποίος απορώ τι περιέχει καθώς δεν διαλυόταν ούτε από τον έντονο αέρα!!!!!!
Τι συμβαίνει επιτέλους; Τι είδους πειραματόζωα είμαστε;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.