27 Οκτωβρίου 2010

Στο χρονοντούλαπο της...ιστορίας η Δραγώνα!

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Μετά τις κυρίες Ρεπούση και Αλ Σαλέχ, μία ακόμη "αποδομήτρια" ήλθε να προστεθεί στον κατάλογο αυτών που αναγκάζονται να αποχωρήσουν από διάφορα πόστα, υπό την πίεση της ελληνικής κοινωνίας.

Το βράδυ της Κυριακής, επιβεβαιώθηκε η παραίτηση της κ. Δραγώνα, υπεύθυνης για πολλά και διάφορα πράγματα και γνωστής κυρίως για τις απόψεις της περί ιστορίας αλλά και του "ανορθόδοξου τρόπου" με τον οποίο διορίστηκε, καθώς δεν διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου αναγνωρισμένου από την Ελλάδα, σύμφωνα με καταγγελίες.

Η αρχή αυτής της “προδιαγεγραμμένης” παραίτησης, όπως πληροφορηθήκατε από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας, έγινε κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Τότε γράφαμε, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υπουργός Παιδείας, έστερξε στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, προκειμένου να την βοηθήσει να “επιβιώσει” από τις επιθέσεις που δέχτηκε από τον πατριωτικό τύπο, λόγω της διαρροής της εισήγησης της κ. Δραγώνα, σύμφωνα με την οποία θα καταργούσε το μάθημα της Ιστορίας.

Βέβαια, ήθελε και την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στον διάλογο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ. Η προϋπόθεση που έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν η απόρριψη των διαφόρων εισηγήσεων της κ. Δραγώνα. Δεν ξέρουμε αν τέθηκε και το ίδιο το θέμα της “παραίτησής” της, πάντως τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί, μετά από λίγο μόλις καιρό.

Ίσως πρόκειται και για απλή σύμπτωση, καθώς πολλοί λένε, ότι η πραγματική αιτία της παραίτησης της κ. Δραγώνα ήταν η ένταση στις σχέσεις της με τον κ. Πανάρετο ή η εισαγγελική έρευνα που κινείται σχετικά με το πανεπιστημιακό της πτυχίο, το οποίο δεν είναι από ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά από το γνωστό “Deree”. Ίσως βέβαια είναι ένας συνδυασμός και των τριών.

Βέβαια, αρκετό από το κακό που έχει κάνει η κ. Δραγώνα, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την Θράκη δεν διορθώνεται – και αμφιβάλλουμε εάν έχει την διάθεση η κ. Διαμαντοπούλου να τα διορθώσει. Σίγουρα όμως πρόκειται για μία θετική εξέλιξη.
Όπως σχολίασε και ένας καλός φίλος, ο Γιάννης Κωτούλας, “αυτό που συμβαίνει με τις αλλεπάλληλες "παραιτήσεις", προσωπικοτήτων του "αποδομητικού" κινήματος, είναι σημαδιακό, διαμορφώνεται μία δυναμική πολιτισμικής εθνοκεντρικής αναφοράς, η οποία απουσίαζε από την Ελλάδα, ένα υπόγειο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία υπέρ της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και κατά της εαυτοφοβίας. Αυτό το ρεύμα πρέπει να αποκτήσει την θεσμική κυβερνητική του έκφραση στο μέλλον, ώστε να αντιστρέψει τις υπερβολές του αποδομισμού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή είναι η νόρμα πλέον σε όλη την Ευρώπη και ευρύτερα σε όλον τον δυτικό κόσμο. Σε όλη την Ευρώπη καταγράφεται αυτή η τάση, η ελληνική Κεντροδεξιά είναι σε προνομιακή θέση, η έμφαση στο μεταναστευτικό, σε θέματα εθνικής ταυτότητας, κοινωνικής συνοχής είναι δυνατόν να οδηγήσει σε μακροχρόνια πολιτική κυριαρχία.”
Η ουσία είναι, ότι πρέπει να σπάσει το κακό σπυρί της αριστερής επικυριαρχίας στα πνευματικά δρώμενα της χώρας. Ήδη τέτοιες κινήσεις γίνονται σε πολλά επίπεδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι το πολιτικό. Όσο πρέπει να εναντιωθεί το πατριωτικό κίνημα σε κινήσεις σαν της κ. Δραγώνα, άλλο τόσο δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει κυρίες σαν την Μαριέττα Γιαννάκου, που πριμοδότησαν την Ρεπούσεια θέση στην εκπαίδευση.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

πηγή Ελλήνων ΑφύπνισηShare

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eπιτέλους έφυγε η ακατάλληλη Δραγώνα. Στον αγύριστο.
Το υπυργείο χρειάζεται άμεσα στελέχη που να νοιάζονται για την παιδεία των ελληνόπαιδων και όχι πράκτορες και αποδομητές.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Να είναι άραγε..τρικ προεκλογικό;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.