3 Αυγούστου 2009

Η Αθήνα του φετινού Αυγούστου δεν θυμίζει με τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. Η "μεγάλη φυγή", φέτος εξελίχθηκε σε "μεγάλη παραμονή".

Αν περιμένατε και φέτος να αδειάσει το "Κλεινόν Αστυ" με την έξοδο των αδειούχων του Αυγούστου. Κάνατε λάθος.
Φέτος είναι η πρώτη (άγνωστο αν θα είναι και η μόνη) χρονιά που ο Αύγουστος βρίσκει μια πόλη με μποτιλιαρίσματα, νέφος, δυσκολία παρκαρίσματος κλπ προβλήματα.

Μέχρι και πέρυσι όσοι "τυχεροί" έμεναν στην Αθήνα τον Αύγουστο έβλεπαν μια άδεια πόλη. Περπατούσαν στην κυριολεξία στην μέση των λεωφόρων κάνοντας την βόλτα τους!!!! Στα στενά του κέντρου δεν υπήρχε ψυχή εκτός από τουρίστες.

Λόγω εργασίας καθημερινά ανεβαίνω στο κέντρο όπου μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή στάθμευα το ΙΧ μου με μπροστινό ελιγμό (για όσους είναι οδηγοί και γνωρίζουν)!!!!! Σήμερα ήρθα και έκοβα τους γνωστούς κύκλους της ..... ταλαιπωρίας. Και θα μου πείτε "μήπως βιάζομαι;" Οχι φίλοι μου.
Εδώ και χρόνια η πρώτη εργάσιμη μέρα του Αυγούστου έβρισκε την πόλη των Αθηνών με την εικόνα που περιγράψαμε.


Αυτές τις εικόνες καλό είναι να τις ξεχάσουμε.......

Δεν ξέρω αν φταίει η οικονομική κρίση, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, η ανεργία και η φτώχεια αλλά ο περισσότερος κόσμος προτίμησε φέτος να μείνει "εντός των τειχών".
Μην ακούσετε για τις μεγάλες εξόδους και την μεγάλη φυγή των Αθηναίων.....
Αυτά είναι για να δουλευόμαστε.

Μέχρι και το κράτος (αν και δεν είναι σίγουρο ότι δεν οφείλετε σε ανικανότητα και βλακεία των υπευθύνων) δείχνει να γνώριζε ότι οι φετινές έξοδοι των εκδρομέων του Αυγούστου θα είναι κατά πολύ μικρότερες από των περασμένων ετών. Γιατί πως αλλοιώς να εξηγήσουμε ότι το επίμαχο πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, βρέθηκαν σχεδόν όλες οι Εθνικές Οδοί με τεράστια έργα και μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας; Ετσι δημιουργήθηκαν μποτιλιαρίσματα που και καλά αποδόθηκαν στην μεγάλη έξοδο........

Πάντως τα κακά μαντάτα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Πρώτα από τους ξενοδόχους και μετά από τα άδεια χωριά που περιμένουν τον Αύγουστο κάθε χρόνο για να ξαναζωντανέψουν.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι επικρατεί και στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας φέτος τον Αύγουστο. Πάντως με προσωπική εμπειρία γνωρίζω ήδη ότι η Χαλκιδική των Ιούλιο (και μάλιστα προς το τέλος) δεν θύμιζε με κανέναν τρόπο τις προηγούμενες χρονιές.........Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.