Τελευταίες αναρτήσεις

15 Μαρτίου 2009

Πάλι τα ίδια με την Σημαία μας. Ας πάρει επιτέλους πατριωτική θέση ο Υπουργός. (Μην γελάτε ρε παιδιά ειναι σοβαρό)


Διαβάσαμε το παρακάτω απόσπασμα άρθρου απο ΤΟ ΒΗΜΑ ON LINE :

" Ο
Τζενίνο, πιτσιρίκος της Στ Δημοτικού στις Καλύβες Πολυγύρου, μοναχογιός της οικογένειας Ντοσάρι, έμαθε ότι οι δάσκαλοί του τού έδωσαν τη σημαία και έτρεξε να το πει στους γονείς του. Εκείνοι, Αλβανοί, εργάτες γης στην περιοχή όπου ζουν εδώ και χρόνια. ... Μετανάστες έχουν συρρεύσει εκεί για να δουλέψουν. Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου όπου πηγαίνει από την Α΄ Δημοτικού ο Τζενίνο «επαναστάτησαν» γιατί ένας Αλβανός θα σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του ΄21. «Οι γονείς του δεν είπαν τίποτε. Ευχαρίστησαν μόνο τους δασκάλους που έδωσαν στο παιδί τους τη σημαία, μια και είναι εξαίρετος μαθητής, και έμειναν κλεισμένοι στο σπίτι τους» τονίζει στο «Βήμα» ο κ. Χρ.Βογιατζής, πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής. Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων ανέφερε ότι δεν επέτρεπαν να κρατήσει αλλοδαπός μαθητής τη σημαία, αντιπροτείνοντας «τη συμβιβαστική λύση να παρελάσει ο αριστούχος μαθητής με το λάβαρο του σχολείου και να παραιτηθεί από το δικαίωμα της σημαίας»! Μάλιστα, σημείωναν ότι δεν θεωρούν τη σημαία αντικείμενο επιβράβευσης του καλύτερου μαθητή. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής κ. Αστ.Κρίτογλου και ο σύλλογος των δασκάλων του δημοτικού σχολείου Καλυβών-Γερακινής παρενέβησαν θετικά και ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι σαφής, επειδή ορίζει ότι σημαιοφόρος γίνεται ο καλύτερος μαθητής ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή και υπηκοότητα. Δύο παιδιά ήταν υποψήφια αυτή τη χρονιά, ο ένας Ελληνας που κράτησε τη σημαία την 28η Οκτωβρίου και ο άλλος ο αλβανικής καταγωγής Τζενίνο. Τελικά ο Σύλλογος Γονέων υποχώρησε. Μάλιστα, ήδη σύλλογοι της περιοχής όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών και ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβών καλούν τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Η Παιδεία είναι μια αγκαλιά μεγάλη για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις» θεωρεί ο κ. Βογιατζής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Δ.Μπράτης, ενστερνιζόμενος τη ρήση «Ελληνες καλούνται οι μετέχοντας της ημετέρας παιδείας» , υπογραμμίζει στο «Βήμα» την ορθότητα της στάσης των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι είναι χαρά να θέλει ένα αλλοδαπό παιδί να σηκώσει τη σημαία μας."

ΣΧΟΛΙΟ
Αν και έχουμε ξαναπεί την άποψή μας για το θέμα, αυτή συνοψίζεται στο ότι "την Σημαία μας μπορούν να κρατούν μόνο Ελληνες ή τουλάχιστον όσοι έχουν Ελληνική εθνική συνείδηση, κι όχι όσοι μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας, κατι το οποίο ειναι παραφρασμένο και παρερμηνευμένο καθώς αυτό απευθυνόταν μόνο σε Ελληνες, οι οποίοι "μετέχουν" (ρήμα που με την αρχαιοελληνική έννοια είναι πολυ βαθύτερο του απλά σπουδαζω τα ελληνικά και σημαίνει συμμετέχω στην Ελληνικό τρόπο ζωής και κουβαλώ την ελληνική κληρονομιά) της Ελληνικής "Παιδείας".Χρησιμοποιήθηκε δε απο τον Ισοκράτη στην προσπάθειά του να ενώσει όλους τους Ελληνες που ώς γνωστόν τότε μαστίζονταν απο εμφύλιες και τοπικιστικές διαμάχες."
Τώρα όσον αφορά τον μικρό Αλβανό Τζενίνο Ντοσάρι, παιδί προφανώς καλής οικογενείας και εξαίρετος μαθητής, φυσικά και δεν υπάρχει καμια μομφή εναντίον του όπως επίσης για την οικογένειά του. Στην θέση αυτή θα μπορούσαν να βρίσκονται κάλλιστα Ελληνες μετανάστες της Γερμανίας ή της Αμερικής ή οποιασδήποτε άλλης χώρας απο τις δεκάδες που ζούν μετανάστες μας. Αυτο και μονο κανει το πρόσωπό του συμπαθέστατο και το μονο που μπορεί καποιος να του ευχηθεί είναι καλή πρόοδο.
Το θέμα είναι ότι προσωπικά πιστεύω ότι ούτε οι Ελληνες σπουδαστές άλλων χωρών θα ήθελαν να κρατούν μια ξένη σημαία, σε παρέλαση για μια επέτειο, στην οποία η χώρα αυτή (ακόμα κι αν τους φιλοξενεί) είχε στραφεί κατά της πατρίδας τους. Κι όλοι ξέρουμε (και δεν ξεχνούμε) χωρία αυτό να σημαίνει ότι τρέφουμε εχθρικά αισθήματα για οποιοδήποτε παιδί ή οποιαδήποτε οικογένεια ότι πολλά υπέφεραν οι πρόγονοί μας απο τους Αλβανούς, που κατα την επανάσταση του 1821 αλλα και καθόλη την τουρκοκρατία, υπηρετούσαν τους Τούρκους.
Τώρα άν θελουν να ξεχνούν την ιστορία τους, ή και να την αγνοούν, όπως συνηθίζουν οι Αλβανοί, ή αν η εθνική τους συνείδηση είναι αδυνατη έως ανύπαρκτη, τοτε εμεις δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ναι, είμαστε υπέρ της συμφιλίωσης των λαών αλλά όχι της λήθης και απαξίωσης της Ιστορίας μας ως Εθνους.
Συνεπώς διαφωνώ κάθετα με το να κρατήσει την σημαία οποιοσδήποτε αλλοδαπός.
Και αυτο είναι κατι το οποίο έπρεπε να φροντίσει το Υπουργείο Παιδείας να διευθετήσει με εγκύκλιό του. (Εδω γελάμε!!!!).
Και τι νομίζει ο κ. Υπουργός ότι θα τον πούν ρατσιστή; Φοβάται τους προοδευτικούρες;
Και γιατι να μην τον πουν υπερασπιστή της Ελληνικής Ιστορίας και προστάτη της τιμής που φέρει η Ελληνική σημαία;
Εξάλλου μπορεί (αν θέλει) να δικαιολογήσει απόλυτα μια τέτοια ενέργεια και να τιμήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θέλει τους αλλοδαπούς αριστούχους μαθητές.
Αλλά ξέχασα ο κ. Υπουργός δεν ενδιαφέρεται για την άποψη των πατριωτών αλλά των Εφιαλτών αυτής της χώρας.
Καταλάβετέ το πριν είναι αργά. Η Ελληνική Σημαία δεν ειναι βραβείο κανενός. Δεν μπορεί να γίνεται αφορμή αντιπαραθέσεων και σε καθε επέτειο να έχουμε παρόμοια ευτράπελα.
Για να καταλάβετε ποσο αστείοι υπήρξατε κύριοι Εφιάλτες δεν έχετε παρα να μάθετε την γνώμη του κ. Τσενάϊ (το Οδυσσέας ειναι εφεύρεση για να μας στραβώσουν) για την Ελλάδα και τους Ελληνες.....που θέλατε να σηκώσει και την Σημαία μας.....

Να πάτε εσείς, να σηκώσετε την Τουρκική σημαία (σαν καλοί μαθητές) στην παρέλαση για την Αλωση που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαϊου.... να σας χειροκροτούν και οι Τούρκοι.......
Προσκυνημένοι.............Share

2 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά τι να περιμένει κανείς από κυβερνώντες... ακυβέρνητους στον εγκέφαλο!;

Τα σέβη μου και τα φιλιά μου.

apneagr είπε...

Μπράβο σας πολύ καλά τα λέτε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.