4 Νοεμβρίου 2026

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης στην εκπομπή του Νικολάου Σμολοκτού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ Βορείου Ελλάδος

Για τον Ελληνισμό 
 
Μιλώντας ο Θεοφάνης Μαλκίδης στην εκπομπή του Νικολάου Σμολοκτού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ Βορείου Ελλάδος, ανέφερε τα εξής: 
 
1. Το Δημογραφικό πρόβλημα και η κατάσταση στον Έβρο
 
Η υπογεννητικότητα χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακός κίνδυνος για το μέλλον του Ελληνισμού, αφού σύμφωνα με δημογραφικές εκτιμήσεις, στα επόμενα 30 χρόνια ο πληθυσμός των Ελλήνων κινδυνεύει να περιοριστεί δραματικά.
 
Η δημογραφική κατάσταση στον Έβρο είναι εξαιρετικά οδυνηρή. Στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νομού οι θάνατοι ξεπερνούν κατά πολύ τις γεννήσεις, ενώ πολλά χωριά κινδυνεύουν να ερημώσουν εντελώς μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια λόγω της ηλικιακής γήρανσης των κατοίκων.
 
Το μέτρο οικονομικής ενίσχυσης για την προσέλκυση οικογενειών στον Έβρο κρίθηκε αποτυχημένο στην πράξη (ελάχιστες αιτήσεις υλοποιήθηκαν), καθώς δόθηκε εφάπαξ βοήθεια χωρίς να διασφαλιστούν βασικές προϋποθέσεις, όπως σταθερή εργασία, κατάλληλη στέγη, ενεργειακή στήριξη για τον χειμώνα και υποδομές για τα σχολεία
 
Σημειώνεται το γεγονός ότι η Τουρκία παρεμβαίνει και αντιδρά ακόμα και σε δημογραφικά μέτρα που αφορούν την εγκατάσταση Ελλήνων πολιτών στις παραμεθόριες περιοχές, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάνης.
 
2. Εθνικά θέματα και Εξωτερική Πολιτική
 
Η Τουρκία ασκεί συστηματικό ψυχολογικό πόλεμο και προωθεί τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», επιδιώκοντας την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά, βραχονησίδες (όπως τα Ίμια και η Κίναρος) και στα θαλάσσια σύνορα.
 
Η συζήτηση γύρω από την πόντιση καλωδίων ενέργειας και η απαίτηση ενημέρωσης της Τουρκίας υποδηλώνουν πολιτική υποχωρητικότητας και σταδιακής «φινλανδοποίησης».
 
Η παράνομη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης επιχειρεί να αγνοήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών (Ρόδος, Κάσος, Κάρπαθος, Κρήτη) και περιοχών όπως το Καστελόριζο. Τονίζεται η ανάγκη η Ελλάδαθρ΄'α να οριοθετήσει αποφασιστικά την ΑΟΖ της και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.
 
3. Πολιτιστική κληρονομιά και Κειμήλια
 
Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τα χιλιάδες εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια που εκλάπησαν από περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης . Η απόδοση ελάχιστων εξ αυτών (και η λανθασμένη διαπραγματευτική τακτική γύρω από αυτά) κρίνεται απολύτως ανεπαρκής, με αίτημα την άμεση και άνευ όρων επιστροφή όλης της κλαπείσας πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ Βορείου Ελλάδος στον παρακάτω σύνδεσμο



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γράφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γράψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε, απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.