24 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κον Νίκο Χριστοδουλίδη
 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ, 21.9.2024
 
Κύριε Πρόεδρε, 
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία ευτύχησε και φέτος να ευρίσκεται, εκπροσωπούμενη από εσάς, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως ένα ισότιμα κυρίαρχο Κράτος, Μέλος. 
 
Σας καλούμε λοιπόν φέτος, να τιμήσετε την παρουσία της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας, θέτοντας το Κυπριακό, οχι όπως άλλες χρονιές ως μια Δικοινοτική διαφορά μεταξύ των Ελλήνων και των ολίγων Τούρκων απομειναριών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά στην ουσία του, η οποία είναι η βάναυση παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ από την Τουρκία και η ανάγκη για αποκατάσταση, χωρίς όρους και περιορισμούς, όλων των παραβιάσεων, κάτι που επιβάλλεται από τον ίδιο τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. 
 
Μας ανησυχεί σοβαρά το γεγονός ότι μεταβαίνετε στη Γενική Συνέλευση και φέτος με την ίδια τετριμμένη και εκτός των προνοιών του Καταστατικού Χάρτη ατζέντα:
  • Να επιμένετε στη επανέναρξη και συνέχιση Δικοινοτικών Συνομιλιών όχι για κατάργηση της Τουρκικής κατοχής, όπως ρητορικά λέτε, αλλά για νομιμοποίηση της και μαζί όλων των παράνομων παραγώγων της. Αυτή η πρόθεσή σας είναι, σε εμάς, ξεκάθαρη μέσα από τη θέση σας ότι η σημερινή DE FACTO κατάσταση είναι απαράδεκτη και βιάζεσθε να την μετατρέψετε σε DE YURE, με λύση ΔΔΟ: 
  • Με πολιτική ισότητα της μειοψηφίας του 18% και της πλειοψηφίας του 82%, στη διακυβέρνηση του τόπου, καταργώντας τις Δημοκρατικές αρχές διακυβέρνησης από την Πλειοψηφία, με σεβασμό στα Δικαιώματα της μειοψηφίας. Καταργείτε τη δημοκρατική αρχή-ένας άνθρωπος μια ψήφος.
  • Με διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργίας μια νέας Κύπρου, δύο ξεχωριστών κυρίαρχων οντοτήτων η κάθε μια στη γεωγραφική ΖΩΝΗ της και συγκυρίαρχων επί ολόκκληρης της Κυπριακής επικράτειας.
  • Με θυματοποίηση του 33% του γηγενούς Ελληνικού πληθυσμού νομιμοποιώντας το Εθνικό ξεκαθάρισμα του από τα κατεχόμενα μέρη μας και τη βάναυση παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των προσφύγων και εκτοπισμένων μας.
  • Με νομιμοποίηση της αφύσικης, βίαιης αλλοίωσης του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με τις βίαιες μετακινήσεις του πληθυσμού, καθώς και με τον παράνομο εποικισμό για τον οποίο δεν κάνετε λόγο να φύγει.
Αναφέρουμε όλα τα πιο πάνω διότι αποτελούν μέρος της κατ΄εσάς συμφωνημένης βάσης λύσης, (δηλαδή, της σημερινής κατάστασης που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή και κατοχή), των μέχρι τώρα συγκλίσεων και του κεκτημένου των Δικοινοτικών συνομιλιών τα οποία επικαλείσθε καθημερινά. Με αυτά που προσφέρετε δικαιώνεται, επιβραβεύεται και υλοποιείται στην ολότητα της η συμφωνημένη ΒρετανοΤουρκική συνωμοσία για διχοτόμηση της Κύπρου και δημιουργία των συνθηκών μελλοντικής ολοκλήρωσης των Τουρκικών επεκτατικών σχεδιασμών για επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου. Αυτή η εκτίμησή μας δικαιολογείται, αφού η λύση ΔΔΟ θα θέτει την Κύπρο ολόκληρη υπό Τουρκική κηδεμόνευση μέσω του Τουρκικού προτεκτοράτου που θα στηθεί στην Κύπρο, κάτι που θα ευνοεί και διευκολύνει τους Τουρκικούς σχεδιασμούς και επεκτατικές επιδιώξεις. 
 
Κύριε Πρόεδρε, 
 
Αν θα επιμείνετε να επαναλάβετε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την ίδια πολιτική που ξεκίνησε από το 1990 με τις πιο πάνω επιδιώξεις απλά να θυμάστε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός και οι γνήσιοι Τουρκοκύπριοι έχουν ψηφίσει το 2004, ΟΧΙ, 
(76% οι Ελληνοκύπριοι και 26% που ήταν όλοι οι Τ/Κ από τους τότε ψηφοφόρους στα κατεχόμενα) σε ένα τέτοιο θνησιγενές εν τη γενέση του τεχνητό, αφύσικο και παράνομο δημιούργημα. Έχουμε δε την άποψη και εκτίμηση ότι αυτό το ΟΧΙ θα επαναληφθεί όση προσπάθεια και να καταβάλλεται παράνομα από πολλές πλευρές, να χειραγωγηθούν οι ψηφοφόροι για να τσιμεντώσουν το ΝΑΙ. 
 
50 χρόνια είναι πολλά να επιτρέπεται στα ξένα συμφέροντα να μας σέρνουν με τους πολιτικοδιπλωματικούς τους σχεδιασμούς στο ξεπούλημα Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας προς όφελος των δικών τους στρατιωτικών, οικονομικών, στρατηγικών και άλλων συμφερόντων. 
 
Εσείς σήμερα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε την πορεία προς καταστροφή και τα δικαιολογητικά επιχειρήματα υπάρχουν. Δοκιμάστηκε διαχρονικά από τους διαδοχικούς Ηγέτες μας η θέλησή τους να συμβιβαστούν, με τη ψευδαίσθηση ότι θα βοηθούσαν και οι «σύμμαχοι» ώστε, η Τουρκία να συμμορφωθεί έστω κατ΄ελάχιστο με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο αποτελούσε λάθος εκτίμηση και επιεικώς πολιτική αφέλεια, αφού οι «σύμμαχοι» ήταν εξαρχής μέρος της συνωμοσίας σε βάρος μας. 
 
Μην χάσετε και εσείς την ευκαιρία για την αναγκαία επανατοποθέτηση που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια του Ελληνισμού στο νησί μας. 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΙΌΤΙ–Το περιεχόμενο αφορά και εκείνους προσωπικά και τα Κόμματα των οποίων είναι Ηγέτες, σημειώνοντας ότι, από όσα ακούσαμε ο Πρόεδρος φεύγει και με τη δική σας υποστήριξη στους χειρισμούς που προτίθεται να κάμει στον ΟΗΕ.



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορθή η ανοικτή επιστολή σας στον κ. Πρόεδρο, αλλά χωρίς φωνή λαού και οργή Θεού στα 50 χρόνια αποτελέσματα δεν είδαμε ......
Στο δια ταύτα ...
ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΓΝΩΜΙΚΟ .... VERBA VOLANT. SCRIPTA MANENT KAI ΠΡΟΣΘΕΤΩ ...ΚΑΙ ...
ACTUS MANENT. ( ACTUS=ΠΡΑΞΕΙΣ) .
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ... ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Και υπενθυμίζω τους παλλαϊκούς αγώνες των χαροκαμένων μητέρων, που μετά το 1974 παρούσες τότε με συμπαραστάτη τον Κυπριακό λαό, ήταν στα οδοφράγματα και απέτρεπαν ξένους και συμπατριώτες μας να μεταβούν στα κατεχόμενα για DOLCE VITA....Δυστυχώς έφυγαν και πήγαν να βρούν τα παιδιά τους και έτσι ένα κενό μένει μέχρι σήμερα, που κανείς δεν έχει το αγωνιστικό φρόνημα να συμπληρώσει. Χωρίς πράξεις, αγώνες δεν γίνονται από τους καναπέδες.....
Π.χ, ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΟΙ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΜΑΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΞΗΛΩΜΕΝΗ ΤΑΜΠΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΝΟΕΡΑ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΝ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΛΥΓΙΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.....
Και το 2003, ήλθε και το κτύπημα των μαυροφορεμένων Μητέρων. Τις απέκλεισαν από το οδόφραγμα.΄Οπως ακριβώς ήθελε ο Ραούφ Ντενκτάς. Ενοχλούσε η παρουσία τους τόσο τους Τούρκους όσο και άλλους περιλαμβανομένων και δικών μας γιατί απέρριπταν και την ΔΔΟ βλέπετε. (Όπως ενοχλούσε κάποτε και μια πολύμηνη επιτυχής διαμαρτυρία ομογενών στο Λονδίνο έξω από την τουρκική Πρεσβεία, μέχρι που μπήκαν θεοί και δαίμονες να την σταματήσουν και εκείνη).
Έτσι φθάσαμε «αισίως» πλέον σε μια νέα μαζική επιστροφή, υπό την σκιά της κατοχικής βάρβαρης τουρκικής σημαίας, προς τα κατεχόμενα, οι Κυπραίοι με το διαβατήριο στο χέρι για DOLCE VITA! Ξανά με το νέο άνοιγμα των οδοφραγμάτων (είχαν κλείσει λόγω κορωνοιού) για να κεραστούν λουκουμάδες και Turkish delight και να τους καλωσορίσει το κατοχικό καθεστώς με … κόκκινο χαλί, στα κατεχόμενα μας εδάφη και εισπράξει τα αργύρια τους από τα ψώνια τους και τις ...διακοπές τους. Κάθε αργύριο και μια σφαίρα στη καρδιά της Κύπρου. Τι αίσχος, τι ντροπή. Τι ταπείνωση του Ελληνισμού… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ....
Α.Α. ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΜΕΣΑΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΡΗΝΗΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ......
ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ …
ΣΥΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ. ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ ... ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ .
ΚΑΙ ΑΣ .....
Καρτερούμεν μέραν νύχταν
να φυσήσει ένας αέρας
στουν τον τόπον πο `ν καμένος
τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν

Για να φέξει καρτερούμεν
το φως τζιήνης της μέρας
πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν
τζι αναπαμό τζιαι Λευτεριά.

Τι άλλο να γράψω ουκ ημπορώ, τι άλλο να λαλώ ουκ οιδα, σκοτίζεται ο λογισμός και το μυαλό στερεύει, καρδιά και ψυχή εγείρονται και ο θυμός θεριεύει….


Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικο σχολιο με μηνυματα για πολλους αποδεκτες.
Και συγκκινηθηκα και θυμος με κυριευσε ....
Μ. Μπ. Κρητη

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν οι πραγματικοί ταλαίπωροι πρόσφυγες, που οι βάρβαροι ξεκλήρισαν τις οικογένειες τους, πήραν τα σπίτια τους, ισοπέδωσαν τις εκκλησιές του χωριού τους, που πάνε στα κατεχόμενα για να κλάψουν επί ερειπίων και να τιμήσουν τους νεκρούς τους καταθέτοντας ένα λουλούδι στον τάφο τους (αν τον βρουν αφού και τα νεκροταφεία μας είναι γκρεμισμένα από τους κατακτητές, όπως κάθε τι που θυμίζει Ελληνισμό και Χριστιανισμό).

Με απέχθεια οι πρόσφυγες μας βλέπουν τους ασυγκίνητους συμπατριώτες τους, που δεν έχασαν τίποτα και είναι συχνότατοι επισκέπτες στην τουρκοκρατούμενη περιοχή, για να κάνουν ψώνια, να επισκεφθούν τουρκικά καζίνο, να κάνουν αμέριμνοι διακοπές, να κάνουν λαθρεμπόριο τσιγάρων και βενζίνης ακόμη και ναρκωτικών, να εκπορνευθούν με τουρκάλες αρτίστες κάπ.
Αλήθεια εσείς απάτριδες επειδή δεν νοιώσατε στο πετσί σας τον πόνο του πρόσφυγα αν μη τι άλλο δεν έχετε εκείνο το φιλότιμο να σεβασθείτε εκείνους τους ανθρώπους, που μέχρι σήμερα θρηνούν τους νεκρούς τους και με τις επαίσχυντες πράξεις σας συντηρείτε έμμεσα το φασιστικό ΤΚ καθεστώς; Αυτό είναι προδοσία και με ντροπή να την σέρνεται πάντα μαζί σας .......
Όσον αφορά ανοικτή επιστολή .... καλές είναι οι επιστολές, αλλά οι πράξεις καλύτερες. Ας επιτρέπεται μόνο για τους πραγματικούς πρόσφυγες η επίσκεψη των κατεχομένων, που σκοπό έχει ιερό μόνο....
Άννα Μ. Από κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.