8 Απριλίου 2024

Βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024 από την Επιτροπή Ελληνισμού

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6-4-2024

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 29
 
Βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024
 
Τα δύο βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το 2024 κέρδισαν με τα κείμενά τους μαθητές από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και τη Βόρειο Ήπειρο.
 
Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) βραβεύεται το κείμενο του Luigi Mattei από το χωριό Καλημέρα με θέμα «Ο Πίπι και η ελευθερία». Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κείμενο, όπως και όλα τα κείμενα που λάβαμε από τη Μεγάλη Ελλάδα, είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες, στα γκρίκο (ελληνική διάλεκτος της Μεγάλης Ελλάδας), στα ιταλικά και στα ελληνικά. Ο Luigi Mattei φοιτά στο Istituto Comprensivo Statale «Calimera» και διδάσκεται την ελληνική γλώσσα στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Απουλίας.
 
Από τη Βόρειο Ήπειρο ισοψήφησαν οι εκθέσεις της Ευαγγελίας Μάστορα από τους Ζερβάτες της Δρόπολης με θέμα «Έθιμα του τόπου μου» και του Σπύρου Λίτσι από το Αργυρόκαστρο με θέμα «Ευεργέτες Βορείου Ηπείρου: Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας» και θα μοιραστούν το ένα από τα δύο βραβεία. Η Ευαγγελία Μάστορα φοιτά στο Ενιαίο Σχολείο Βουλιαρατών ενώ ο Σπύρος Λίτσι στο Γενικό Λύκειο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου.
 
Το Δ.Σ. της Επιτροπής Ελληνισμού αποφάσισε κατ’ εξαίρεση να χορηγήσει επιπλέον πεντακόσια ευρώ (500€) από το ταμείο της, ώστε και τα δύο παιδιά από τη Βόρειο Ήπειρο να λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο βραβείο. Με αυτή την απόφαση το βραβείο «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024 θα είναι συνολικού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1500€) και όχι χιλίων ευρώ όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
 
Επομένως θα λάβουν από πεντακόσια ευρώ (500€) οι πιο κάτω:
 
Luigi Mattei
Ευαγγελία Μάστορα
Σπύρος Λίτσι
 
Η Επιτροπή Ελληνισμού συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε το συγκεκριμένο βραβείο και η μεγάλη συμμετοχή σε αυτό μας ενθαρρύνει ώστε να το συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές.
 
Θυμίζουμε ότι το βραβείο αυτό προκηρύσσεται με δαπάνη του μέλους της Επιτροπής Ελληνισμού Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου στη μνήμη του εγγονού του Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου, ομογενούς μας κατοίκου ΗΠΑ, ο οποίος έχασε τη ζωή του αδόκητα το 2021 σε ηλικία μόλις 21 ετών.
 
Ο Πρόεδρος 
Ιωάννης Αμπατζόγλου
 
Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Φαραντάτος



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.