22 Απριλίου 2024

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια για την επέτειο του ΟΧΙ του 2004.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004
 
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20.4.2024, το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση τιμής στο ΟΧΙ του 2004 που διοργάνωσε το Σωματείο μας της Αδούλωτης Κερύνειας, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο. Τιμήθηκε η επέτειος διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμήθηκε, 20 χρόνια μετά, η ημέρα που ο Κυπριακός Λαός, Έλληνες, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι, ακόμη και οι εναπομείναντες στα κατεχόμενα Τουρκοκύπριοι που αντιπροσωπεύονται από το 26% που ψήφισε ΟΧΙ. (ΝΑΙ ψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι και η ΤΜΤ), με τη ΨΗΦΟ του ανέκοψε την ολομέτωπη επίθεση του ΑΤΤΙΛΑ και των Δυτικών συνοδοιπόρων του, μιας άνανδρης και καθόλα παράνομης επίθεσης, της οποίας στόχος ήταν να ολοκληρωθεί η συνωμοσία τους για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση της Κύπρου μας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. 
 
30 χρόνια χρειάστηκαν από το 1974, 30 χρόνια πιέσεων, εκβιασμών, εκστρατείας εξαγοράς συνειδήσεων Ηγετών και πολιτών, παρωδίας αδιέξοδων Δικοινοτικών συνομιλιών επί Ιδεών και σχεδίων λύσης αντίθετων με το Διεθνές Δίκαιο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, για να ετοιμασθεί το σχέδιο ΑΝΑΝ. Το σχέδιο ονομάστηκε Σχέδιο ΑΝΑΝ για να ικανοποιηθεί βασικό σκέλος της καλομελετημένης συνωμοσίας που συνομολογήθηκε το 1956 μεταξύ της αποικιοκρατικής Βρετανίας και της Τουρκίας, εναντίον της Κύπρου και του Λαού μας, το οποίο προνοούσε όπως το σχέδιο λύσης που θα ετοιμαζόταν έπρεπε να φαίνεται ότι προέρχεται από τον ΟΗΕ, το Γενικό Γραμματέα του, ώστε να διευκολυνθεί η αποδοχή και έγκρισή του από τον Κυπριακό Λαό και τους Ηγέτες του. (Τα αποδεσμευόμενα απόρρητα έγγραφα της Βρετανικής πολιτικής, της περιόδου εκείνης, ωμά το ομολογούν και το αποκαλύπτουν). Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ήταν, τότε, ο ΑΝΑΝ και πήρε το όνομά του. Ήξεραν από το 1956 οι συνωμότες ότι οι σχεδιασμοί τους για το μέλλον της Κύπρου και του Λαού της ήταν έξω από το Διεθνές Δίκαιο και τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ήξεραν ότι θα απαιτούνταν εκπτώσεις από το Διεθνές Δίκαιο για να δικαιολογηθεί.
 
Το ένστικτο και η νοημοσύνη του Κυπριακού Λαού η οποία υποτιμήθηκε βάναυσα, καθώς και η βούλησή του για επιβίωση στην Ελληνική από αιώνες Κυπριακή γη, τον έκαμε να ορθώσει ανάστημα για να δώσει συνέχεια στην τρισχιλιετή ιστορία του τόπου. Ψήφισε ΟΧΙ σε ένα σχέδιο που του ζητούσε ωμά να συνθηκολογήσει με τα δεδομένα μιας παράνομης και βάρβαρης στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του, κατά παράβαση κάθε αρχής Δικαίου όπως αυτές κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. 
 
Αυτή την Λαϊκή, ιστορική βούληση του Κυπριακού Λαού τίμησε, 20 χρόνια μετά, η Αδούλωτη Κερύνεια και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Είμαστε βέβαιοι ότι τη μέρα του ΟΧΙ τιμούν όλοι οι Κύπριοι πατριώτες και το ΟΧΙ ζη και σήμερα διότι, σήμερα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, από τότε, καθώς ο κατακτητής και οι ξένοι Δυτικοί συνοδοιπόροι του στέκονται πλέον «γυμνοί» μπροστά μας με ξεκάθαρους πλέον τους στόχους και επιδιώξεις τους για αφελληνισμό της Κύπρου επειδή αυτό υπαγορεύουν τα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.
 
Ξεκάθαροι ήταν οι ομιλητές, Φάνης Μαλκίδης και Γιώργος Κολοκασίδης με τις ομιλίες τους, καθώς και η τοποθέτηση της Εκκλησίας της Κύπρου, με το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση και οι οποίες οι οποίες θα δημοσιευθούν στη συνέχεια, στην Ιστοσελίδα μας.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, Ιωάννης Σιεκέρσαββας, με τον ακόλουθο σύντομο χαιρετισμό. Επισυνάπτεται για δημοσίευση.
 
Συγκινητικό /πατριωτικό χαιρετισμό συμπαράστασης απέστειλαν στην εκδήλωση οι Ελλαδίτες συναγωνιστές και αδελφοί Έλληνες του ΣΑΚ ( Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου) και της ΣΕΥΑΕΚ ( Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο). Επισυνάπτεται για δημοσίευση.
 
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, Γιώργος Νικολάου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. – ΣΑΚ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.)
Φειδίου 14 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΟΥ» (ΣΑΚ)
 
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ» ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
Αδέλφια Κύπριοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, η Επιτροπή μας, Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. και το Σωματείο μας ΣΑΚ, τιμώντας το ιστορικό ΟΧΙ, στις 24 του Απρίλη 2004, του Κυπριακού Ελληνισμού, απέναντι στα ανθελληνικά σχέδια των σύγχρονων δήθεν εταίρων και συμμάχων μας, αμερικανών, άγγλων, γερμανών και τούρκων καθώς και τη δέσμευση του αειμνήστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσου Παπαδόπουλου, «ότι το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος που παραλάβαμε δεν θα το παραδώσουμε κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα», ενώνουμε και σήμερα τη φωνή και την ψυχή μας, με τη δική σας φωνή και ψυχή για να βροντοφωνάξουμε: Τέρμα στην πολιτική «της συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις» των σύγχρονων Φαρισαίων υποκριτών, εταίρων και δήθεν συμμάχων, που συστοιχίζονται με τον τούρκικο ιμπεριαλισμό, που έχει ως αμετάθετο στόχο του την ολοκληρωτική άλωση της Μεγαλονήσου, κατά το πρότυπο της Αλεξανδρέττας.
 
Μετά το ηρωικό, ιστορικό ΟΧΙ του 2004, Αθήνα και Λευκωσία, έπρεπε να είχαν επανατοποθετήσει το Κυπριακό στη μόνη σωστή του βάση: ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εποικισμού και να είχαν απορρίψει κατηγορηματικά την αγγλοτουρκική ΔΔΟ που οδηγεί στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου μας. 
 
Ο Κυπριακός Ελληνισμός και ο ελληνικός λαός οπουδήποτε και αν βρίσκονται, οφείλουν να συνεχίσουν ακάθεκτα την Αντίστασή τους, για να μην περάσουν τα ανθελληνικά σχέδια των εχθρών μας για την εξαφάνιση του Ελληνισμού.
 
Οι καιροί ου μενετοί, νυν υπέρ πάντων ο Αγών! 
 
Ζήτω το ΟΧΙ του 2004, ζήτω η ελληνική ψυχή, ζήτω η αδάμαστη θέληση των Ελλήνων για Ελευθερία!
Ζήτω η Ενιαία, Ελεύθερη και Δημοκρατική Κύπρος!
 
Ευάγγελος Κουρής, Νομικός, Πρόεδρος Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.
Γεώργιος Κουρούκλης, Νομικός, Πρόεδρος ΣΑΚ
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004
20.4.2024
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΙΔΡΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ
 
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑ
 
Μακαριώτατε,
Εκπρόσωποι κομμάτων Εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων
 
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Φίλες και Φίλοι,
 
Καλησπέρα,
 
Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση τιμής στο Λαό μας, ο οποίος, στις 24, Απριλίου το 2004, πριν 20 χρόνια, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καθοδηγούμενος από τις ιστορικές και εθνικές υποθήκες που κουβαλάει στους ώμους του και αντιμετώπισε με ένα στεντόρειο ΟΧΙ το κάλεσμα του Τούρκου εισβολέα και των Δυτικών συμμάχων του, να συνθηκολογήσει, δίδοντας γη και ύδωρ στον Τούρκο κατακτητή και σφαγέα του Λαού μας, καθώς και στα ξένα συμφέροντα που τον υποστηρίζουν. 
 
Αγνοώντας τις ψευδολογίες ωραιοποίησης του απαράδεκτου και διχοτομικού Σχεδίου ΑΝΝΑΝ, τις ωμές απειλές και εκβιασμούς από κάθε κατεύθυνση, ακολούθησε ο Λαός τις ρύσεις τις ιστορίας ριζωμένες στο υποσυνείδητό του, κληρονομιά των φιλοσόφων προγόνων μας, ότι η αγάπη για την πατρίδα αποτελεί το υπέρτατο ιδανικό.
  • «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθε περί πάτρις», 
  • «Ουδέν γλύκιον πατρίδος», 
  • «Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς», 
  • «…μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιώτερον εστί η πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις, τοις νουν έχουσιν».
ΝΟΥΝ είχε ο Λαός μας και αποφάσισε ασκώντας το Δημοκρατικό του Δικαίωμα να πει ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας που του είχαν σερβίρει το 2004 με το σχέδιο ΑΝΝΑΝ.
 
Οι ξένοι ήταν σίγουροι ότι θα πέφταμε στην παγίδα τους. Ήταν όμως λανθασμένα πληροφορημένοι. Λογάριαζαν λάθος με το νου τους οι εμπόροι των Εθνών.
 
Δυστυχώς όμως οι Ηγέτες μας νουν δεν είχασιν και αποδείχθηκαν στη συνέχεια «φιλήκοοι των ξένων…» και αντί να εκπέμπουν προς το εξωτερικό το δίκαιο των Ελλήνων, το οποίο διατυπώθηκε με τον πλέον Δημοκρατικό τρόπο στο Δημοψήφισμα, συνέχισαν και συνεχίζουν δυστυχώς μέχρι σήμερα να στηρίζουν το «δίκαιο» των απόψεων και των αιτημάτων των ξένων. Όχι μόνο δεν πειθάρχησε η Ηγεσία του τόπου στη Λαϊκή βούληση, να επανατοποθετήσει το Κυπριακό και να μεθοδεύσει αγώνα πραγματικά αντικατοχικό, με στόχο την απελευθέρωση του τόπου με πλήρη αποκατάσταση της Διεθνούς νομιμότητας που παραβιάσθηκε το 1974, αλλά , αντίθετα συνεχίζει να ακολουθεί πολιτική αποδοχής των κατοχικών δεδομένων και επιχειρηματολογεί υπέρ της νομιμοποίησης τους, με λύση ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα Κοινοτήτων, σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο το οποίο υπαγορεύεται μέσα από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Έχουν γίνει οι καλύτεροι δικηγόροι υπεράσπισης των Τουρκικών θέσεων προσφέροντας μάλιστα με τις θέσεις που επαναλαμβάνουν, επιχειρήματα στο παράνομο καθεστώς να προωθά τις αποσχιστικές πολιτικές του. Όχι μόνο αυτό αλλά, συμπληρωματικά έχουν συνηγορήσει και υποβοηθούν την υλοποίηση του Βρετανικού σχεδιασμού μεταστροφής του Λαού μας υπέρ του ΝΑΙ. Αυτός ο σχεδιασμός επιχειρείται να υλοποιηθεί μέσα από τις ακόλουθες πολιτικές πράξεις που ακολούθησαν το Δημοψήφισμα:
  • Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η ελεγχόμενη «ελεύθερη διακίνηση»
  • Ο κανονισμός για την πράσινη γραμμή
  • Η επαναπροσέγγιση μέσω των Δικοινοτικών δραστηριοτήτων 
  • Τα ΜΟΕ
  • Η επίσημη αποδοχή και διακηρυγμένη γραμμή ότι βάση λύσης είναι τα σημερινά κατοχικά δεδομένα, δηλαδή η γεωγραφική διχοτόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πληθυσμιακός διαχωρισμός μας στη βάση φυλής και θρησκείας, λύση ΔΔΟ.
Αυτή η μεταχείριση της Λαϊκής ψήφου συνιστά πράξη κολάσιμη στο Διεθνές Δίκαιο και προσβολή για τον Κυπριακό Λαό ο οποίος παραμένει πιστός στις παρακαταθήκες των προγόνων του και θα απαντήσει και πάλι, δεόντως. Η Αδούλωτη Κερύνεια παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και καλεί τους Κερυνειώτες και τον Κυπριακό Λαό γενικότερα ,να ευρίσκονται σε εγρήγορση διότι θα χρειασθεί για ακόμη μια φορά να δράσουμε για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας. Το ΟΧΙ του 2004 ζη και θα ζη.
 
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση να φθάσουμε με το νου πάντοτε στραμμένο στα κατεχόμενα μέρη μας και με την πίστη μας στην απελευθέρωση και την επιστροφή εκεί να μην τη χάνουμε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.