19 Δεκεμβρίου 2023

Εθνικό χαρακίρι!

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς
 
Κάποια σπουδαία αποστολή έχουν αναλάβει ο Καιρίδης με τον Αδωνι παρέα. Περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία. Οταν τους βλέπεις να συναγωνίζονται στις κουτοπόνηρες επινοήσεις, στα κραυγαλέα ψέματα, στα εκατέρωθεν κομπλιμέντα και στις τσαχπινιές με αγωνία να πείσουν το πόπολο για να εξυπηρετήσουν ακριβώς τον ίδιο βρόμικο στόχο, σημαίνει ότι έχουν συντονιστεί σε δίδυμο.
 
Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο εντολέας τους; Ο Μωυσής πρωθυπουργός που θέλει σώνει και καλά να μας «μπολιάσει» με φρέσκο ασιατικό και αφρικανικό αίμα για να γίνουμε υβρίδια σαν κι αυτά που οραματιζόταν ο υποκόμης Καλλέργης; Κάποιο ξένο κέντρο παγκόσμιας εξουσίας που έχει αποφασίσει να κάνει τη χώρα χαβούζα μουσουλμάνων λαθρομεταναστών με απώτερη επιδίωξη να διαλύσει την κοινωνική και πληθυσμιακή της συνοχή; Η μήπως συμβαίνουν και τα δύο σε απόλυτη αλληλουχία και αλληλεξάρτηση;
 
Απ’ όπου κι αν προέρχεται ο σχεδιασμός, το μόνο βέβαιο είναι ότι βλάπτει πολύ σοβαρά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Και υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδας.
 
Εννοείται και εξυπακούεται ότι η μαζική νομιμοποίηση λαθραίων, την οποία μέχρι τώρα ξόρκιζαν και αποκήρυσσαν οι αδίστακτοι κυβερνητικοί ψευταράδες, δεν έχει καμία σχέση με την κάλυψη «εργασιακών κενών» στην πρωτογενή παραγωγή. Πρόκειται για μια άθλια δικαιολογία που επινοήθηκε από το «δίδυμο», προκειμένου να προσδώσει χαρακτήρα «αναγκαιότητας» στη χορήγηση άδειας παραμονής στους λαθραίους. Και όχι, φυσικά, σε 30.000 που υποτίθεται χρειάζονται ως «εργατικά χέρια» στις ελιές και στα θερμοκήπια, αλλά στις εκατοντάδες χιλιάδες εισβολέων που έχουν συρρεύσει παράνομα στη χώρα και παραμένουν «αόρατοι». Αόρατοι στα χαρτιά, βεβαίως, γιατί εμείς τους βλέπουμε καθημερινά στα φανάρια, στα χωράφια και στα γκέτο των αστικών κέντρων.
 
Είχε το θράσος να ισχυριστεί αυτός ο αδίστακτος Μινχάουζεν, ο Καιρίδης, που συναγωνίζεται σε ξιπασιά τον Αδωνι, ότι η ρύθμιση αφορά τάχα…παλιούς γνώριμους: Αλβανούς, Φιλιππινέζους και Γεωργιανούς που κατοικούν χρόνια στη χώρα μας και παλιά είχαν άδεια παραμονής, αλλά… οι φουκαράδες δεν κατάφεραν να την ανανεώσουν. Την ξέχασαν στο λεωφορείο, έπεσε καφές και λερώθηκε, τη μάσησε το κουταβάκι του γείτονα και πάει λέγοντας…
 
Η κοροϊδία όμως έχει και ένα όριο. Ασφαλώς και η ρύθμιση ΔΕΝ αφορά ανθρώπους με παλαιότερη άδεια παραμονής που έτυχε να εργαστούν στη χώρα. Δεν αφορά εργαζομένους γενικά. Ετσι τους βάφτισε για προσχηματικούς λόγους ο Αδωνις.
 
Αντίθετα αφορά το «κάθε καρυδιάς καρύδι» που μπούκαρε στη χώρα τα τελευταία χρόνια και επειδή, ένας Αλλάχ γνωρίζει τι αμαρτίες κουβαλάει από τον τόπο του, δεν τόλμησε ούτε αίτηση χορήγησης ασύλου να υποβάλει, μέσω της οποίας θα έπαιρνε αυτομάτως προσωρινή άδεια παραμονής.
 
Είναι αμφίβολο αν όλοι αυτοί που σήμερα κρύβονται και αύριο με τη ρύθμιση του Καιρίδη θα παρελάσουν στα αστυνομικά τμήματα να πουν «γειά σας», έχουν εργαστεί έστω και μια μέρα στην ελληνική μαύρη αγορά. Θα εμφανίσουν όμως μια πλαστή ή αγορασμένη βεβαίωση εργοδότη για να πάρουν την άδεια παραμονής. Θα καταγραφούν δηλαδή και από κει και πέρα θα συνεχίσουν την παρασιτική τους διαμονή μαζί με τις πολυπληθείς οικογένειες τους, οι οποίες επίσης θα αποκτήσουν δικαίωμα νόμιμης παραμονής στη χώρα!,
 
Μιλάμε για ένα πραγματικό εθνικό χαρακίρι. Ουδείς γνωρίζει πόσοι είναι οι «αδήλωτοι» λαθρομετανάστες αυτή τη στιγμή σε ελληνικό έδαφος. Αν μεθαύριο παρουσιαστούν 100.000 από δαύτους και μεταξύ αυτών παραβατικοί, σεσημασμένοι τζιχαντιστές ή μισθοφόροι προερχόμενοι από χώρες που δεν δικαιούνται άσυλο, δηλώνοντας πρόθυμοι να… εργαστούν, η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να τους νομιμοποιήσει.
 
Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του δυτικού ημισφαιρίου η παράνομη είσοδος αποτελεί αδίκημα και διώκεται αναλόγως. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να επιβραβεύεις τους λαθρομετανάστες δίνοντάς τους άδεια παραμονής και… πράσινη κάρτα. Αυτοί που περνούν σύνορα στα κρυφά έχουν τους λόγους τους. Και σίγουρα δεν πλήρωσαν μερικές χιλιάδες ευρώ στους δουλεμπόρους, διέσχισαν δύο και τρεις ηπείρους και θαλασσοπνίγηκαν στο Αιγαίο για να έρθουν να μαζέψουν ελιές στην Καλαμάτα.
 
Δεν πρόκειται λοιπόν για μία απλή αστοχία. Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας που μόνο επίορκοι και ξενόδουλοι πολιτικοί μπορούσαν να επινοήσουν. Αποτελεί πραγματικό όνειδος ότι μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, με την εξαίρεση του Αντώνη Σαμαρά που αίφνης αφυπνίστηκε για τους δικούς του λόγους, κανείς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιδράσει σε αυτό το ανοσιούργημα που αποτελεί και κατάφωρη αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών Μητσοτάκη.
 
Ας μη γελιόμαστε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Αν μπορούν να περάσουν τέτοιες αντεθνικές μεθοδεύσεις χωρίς να βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους, μεθαύριο θα φέρουν και τις Πρέσπες του Αιγαίου. Διερωτώμαι πλέον αν τα αργύρια της βουλευτικής αποζημίωσης εξασφαλίζουν σιωπή και σε προδοσία…
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.