3 Οκτωβρίου 2023

Aσφυκτικές πιέσεις στην Τουρκία να ανοίξει τα Στενά: Βρετανικές και άλλες ΝΑΤΟϊκές χερσαίες δυνάμεις θα μπουν Δυτική Ουκρανία με αεροναυτική κάλυψη από Μ.Θάλασσα και Πολωνία

Ουκρανία ώρα μηδέν – Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για να σταματήσει την ρωσική προέλαση
 
 
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες αποστολής βρετανικών δυνάμεων (και όχι μόνο) στην Δυτική Ουκρανία αμέσως μετά τις δηλώσεις του βρετανού Υπουργού Άμυνας, Γκραντ Σαπς, και παρά την διάψευση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρ.Σουνάκ.
 
Βρετανικά Eurofighter Typhoon θα προσγειωθούν στην Πολωνία ενώ ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στην Τουρκία για να επιτρέψει την είσοδο βρετανικών και άλλων ΝΑΤΟϊκών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα. 
 
Αυτό εξηγεί και το γεγονός γιατί οι Ουκρανοί κτυπούν τελευταία συνεχώς ρωσικούς ναυτικούς στόχους στην Κριμαία. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν το ρωσικό Ναυτικό πριν την είσοδο βρετανικών ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα. Έπληξαν πχ το Αρχηγείο του Ναυτικού Στόλου, ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo, ένα αποβατικό, την αεράμυνα του Στόλου κτλ 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των Βρετανών και των Αμερικανών είναι να εισέλθουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην Δυτική Ουκρανία ως “ειρηνευτική δύναμη” προκειμένου να σταματήσουν την ρωσική προέλαση.
 
Με άλλα λόγια, Βρετανία και ΝΑΤΟ προσπαθούν να εκβιάσουν την Ρωσία με επέκταση του πολέμου προκειμένου να …. συνθηκολογήσει. 
 
Αξίζει να σημειωθεί το “timing” της πρότασης αυτής: Έγινε αμέσως μετά την συνάντηση του Βρετανού ΥΠΑΜ με τον Γάλλο ομόλογο του και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ στο Κίεβο… 
 
ΝATO Secretary General Jens Stoltenberg, French and British Defense Ministers arrived in Kiev pic.twitter.com/y3vWdxb2re 
— Wall Street Cartel (@wallstreetcrtl) September 28, 2023 
 
«Βρετανικά στρατεύματα στην Δυτική Ουκρανία» 
 
Ο Γκραντ Σαπς, νέος υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην The Telegraph ότι συζητά ένα σχέδιο κινητοποίησης βρετανικών στρατευμάτων με τους στρατιωτικούς του αρχηγούς. 
 
Μετά από μια ενημέρωση με τον στρατηγό Sir Patrick Sanders, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, και άλλα ανώτερα στελέχη στο Salisbury Plain, ο Shapps είπε: «Σήμερα μιλούσα για το ότι τελικά η εκπαίδευση θα έρθει πιο κοντά και στην πραγματικότητα και στην Ουκρανία. 
 
Ιδιαίτερα στα δυτικά της χώρας, νομίζω ότι υπάρχει τώρα η ευκαιρία να φέρουμε περισσότερα πράγματα “in-country” (…) Έτσι νομίζω ότι θα υπάρξει μια κίνηση για επέκταση της εκπαίδευσης και της παραγωγής στη χώρα». 
 
Το σχέδιο, όπως αναφέρθηκε, σηματοδοτεί μια δραματική αλλαγή από την προηγούμενη αποφυγή του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων συμμάχων να εφαρμόσουν επίσημη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή για να αποφευχθεί η άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία. 
 
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον στρατό της Ουκρανίας, που υποστηρίζεται από άλλα 10 δυτικά έθνη, έχει διδάξει δεξιότητες σε περισσότερους από 26.500 νεοσυλλέκτους και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 στρατιώτες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. 
 
Εκτός από την προσφορά εκπαίδευσης στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Shapps είπε ότι βρετανικές αμυντικές εταιρείες όπως η BAE Systems θα μεταφέρουν την παραγωγή στη χώρα. Είναι κάτι που ελπίζει να δει να κάνουν και περισσότερες βρετανικές εταιρείες. 
 
«Είμαι πρόθυμος να δω και άλλες βρετανικές εταιρείες να κάνουν το ίδιο καλά κάνοντας το ίδιο πράγμα», είπε ο Σαπς, σύμφωνα με την The Telegraph. 
 
«Οπότε πιστεύω ότι θα υπάρξει μια κίνηση για περισσότερη εκπαίδευση και παραγωγή (σ.σ. όπλων) εντός Ουκρανίας». 
 
Αυτό που περιέγραψε ο Βρετανός ΥΠΑΜ είναι μια ολοκληρωτική εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στην Δυτική Ουκρανία… 
 
Δείτε στο βίντεο πως σχολιάζεται το θέμα αυτό
 
Αποστολή βρετανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα 
 
Η Μεγάλη Βρετανία δεν αποκλείει να στείλει τα πολεμικά της πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για να «προστατεύσει» τα ουκρανικά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά από ρωσικά πλοία αναφέρει η Telegraph. 
 
Σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph, ο Σαπς αποκάλυψε επίσης ότι μίλησε με τον Ζελένσκι για το πώς το βρετανικό ναυτικό θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμυνα των εμπορικών πλοίων από τις ρωσικές επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα. 
 
Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό εξετάζει επιλογές για την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τα εμπορικά ουκρανικά πλοία με σιτηρά, «διώχνοντας» μακριά τα ρωσικά πλοία. 
 
Όπως τόνισε ο Σαπς , “η Μεγάλη Βρετανία είναι μια «μεγάλη ναυτική δύναμη», η Μαύρη Θάλασσα είναι διεθνής, επομένως τα βρετανικά πλοία έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται εκεί. 
 
Η Βρετανία είναι ναυτική δύναμη, επομένως μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμβουλεύσουμε, ειδικά καθώς τα ύδατα είναι διεθνή” είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. 
 
Προφανώς, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ βλέπουν πως το Κίεβο θα χάσει κάθε πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα. Σε προηγούμενη ενημέρωση η ΜΙ6 τόνισε πως η Ουκρανία θα χάσει ακόμη πέντε περιοχές με τις Νικολάεφ και Οδησσό να είναι στο στόχαστρο του ρωσικού Στρατού. 
 
Προς το παρόν, οποιαδήποτε πολεμικά πλοία χωρών που δεν περιλαμβάνονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορούν να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία έκλεισε τα στενά σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ. 
 
Ωστόσο, η Δύση ασκεί έντονη πίεση στην Άγκυρα, απαιτώντας να ανοίξουν τα Στενά για τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προκειμένου να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα. 
 
BREAKING ESCALATION: UK sends troops to Ukraine! 
“British troops will be deployed in Ukraine for the first time under plans being discussed with military chiefs, the new Defence Secretary has disclosed.“ pic.twitter.com/JOalDfuFKW 
— Lord Bebo (@MyLordBebo) September 30, 2023 
 
Η Βρετανία στέλνει μαχητικά Typhoon στην Πολωνία 
 
Η Βρετανία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη Typhoon στην Πολωνία για να αμυνθεί κατά της Ρωσίας, αναφέρει το BBC. 
 
«Σε απάντηση στα αιτήματα των Πολωνών φίλων μας, τα Typhoon της Πολεμικής Αεροπορίας μας θα σταθμεύσουν στην Πολωνία για να υποστηρίξουν τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ ενάντια στην αυξανόμενη απειλή της ρωσικής παρέμβασης», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. 
 
Λογικά τα μαχητικά θα παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στις βρετανικές δυνάμεις στην Δυτική Ουκρανία. 
 
Ο Σαπς χαρακτήρισε επίσης την κίνηση ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Πολωνία ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Βρετανία υποστηρίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία μεταξύ των συμμάχων της.
 
Προσπάθησε να τα μαζέψει ο Σουνάκ 
 
Αργότερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Σουνάκ προσπάθησε να μαζέψει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Σαπς για αποστολή βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία 
 
“Αυτό που εννοούσε ο υπουργός Άμυνας ήταν ότι μια μέρα στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να διεξάγουμε μέρος αυτής της εκπαίδευσης στην Ουκρανία. Αλλά αυτό θα γίνει μακροπρόθεσμα, όχι εδώ και τώρα – δεν θα σταλούν Βρετανοί στρατιώτες να πολεμήσουν στην τρέχουσα σύγκρουση” είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός χωρίς όμως να πείθει… 
 
Former Russian President Dmitry Medvedev said British troops training soldiers in Ukraine would be a legal target. 
The PM clarifies comments made by the defence secretary that suggested British soldiers may enter Ukraine for training purposes.https://t.co/PAiZ4D1jU3 
— Sky News (@SkyNews) October 1, 2023 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.