16 Ιουνίου 2023

Η ώρα της ομολογίας;

Χαίρετε
 
 
Ματθ. 10,32 Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.
 
Γιατί όμως λέει ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ; 
 
Στο κατά Ιωάννη στο 15,4 λέει μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν. σε αυτό το σημείο, ζητάει από τους μαθητές του να μείνουν, όπως και στους ομολογητές ἐν ἐμοὶ .
 
Το κλειδί της σωτηρίας μας είναι αυτό το ἐν ἐμοὶ και αν δεν το καταφέρω, να μείνω μέσα στον Χριστό κατά την διάρκεια της επίγειας ζωής μου, απλά δεν θα σωθώ, δεν έχω θέση στο τραπέζι της Βασιλείας.
 
Α Ιω. 2,18 Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν· ὅθεν γινώσκομεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν.
 
Τα χρόνια περνάνε, ο κόσμος χειροτερεύει και διολισθαίνει προς το κακό όλο και περισσότερο, σαν το χείμαρρο παρασύρει όποιον αστήρικτο πνευματικά βρει στο διάβα του. 
 
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ οι σύγχρονοι αεριτζήδες …θεριεύουν συνεχώς κυριαρχούν και επιβάλλουν τον νόμο τους. Το αντίχριστο πνεύμα, μοιράζει χρήματα, προνόμια, θέσεις, καριέρες τάζει, προσφέρουν αέρα και αρπάζουν ψυχές. Νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν πιστεύουν ότι αυτή η εξουσία τους είναι άτρωτη. 
 
Αλλά θα έλθει κάποια νύχτα, η ώρα των δαιμόνων ἄφρον, ταύτῃ τῇ νυκτὶ τὴν ψυχήν σου ἀπαιτοῦσιν ἀπὸ σοῦ·
 
Ιω. 15,5 ἐγώ εἰμι ἡ ἄμπελος, ὑμεῖς τὰ κλήματα. ὁ μένων ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν αὐτῷ, οὗτος φέρει καρπὸν πολύν, ὅτι χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν.
 
Καριερίστες, golden boys, επιστήμονες, αγοράζουμε και πουλάμε αέρα και τρεφόμαστε με ξυλοκέρατα, ζούμε το ψευτικό όνειρο μας, μέσα στην πλάνη μας. 
Νομίζουμε ότι είμαστε σοφοί, μικροί Θεοί, αλλά είμαστε άφρονες, με πειραγμένη την φρόνηση. 
 
Πολλοί πάμε και στην εκκλησία, κάποια Κυριακή ή μπορεί και κάθε Κυριακή, μπορεί να εξομολογούμαστε, να κοινωνούμε και να πιστεύουμε ότι είμαστε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν με τον Χριστό, μέσα στον Χριστό.
 
Λουκ. 14,24 λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι οὐδεὶς τῶν ἀνδρῶν ἐκείνων τῶν κεκλημένων γεύσεταί μου τοῦ δείπνου.
Οιἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν…. 
 
Εμείς οι πραγματικά Θεωρητικά πετυχημένοι, η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως είναι, ότι είμαστε οι τυφλοί και ταλαίπωροι. 
 
Βλέπουμε υποτιμητικά και θεωρούμε αποτυχημένο τον εργάτη που έμεινε αμόρφωτος χωρίς πτυχία και master, τον άστεγο, τον άνεργο, τον βασανισμένο, τον καρκινοπαθή, τον επαίτη 
 
Δεν βλέπουμε κάθε βασανισμένο, κάθε εξουθενωμένο, κάθε ταλαίπωρο κάθε μικρό εσταυρωμένο που προετοιμάζεται για την ανάσταση, για την ομολογία, ντύνεται κατάλληλα για τον μεγάλο δείπνο .. που έστω και εν αγνοία του στο μυαλό, αλλά στην καρδιά είναι ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν, είναι με τον Χριστό είναι με τον Βασιλέα. 
 
Λουκ. 14,21 τότε ὀργισθεὶς ὁ οἰκοδεσπότης εἶπε τῷ δούλῳ αὐτοῦ· ἔξελθε ταχέως εἰς τὰς πλατείας καὶ ῥύμας τῆς πόλεως, καὶ τοὺς πτωχοὺς καὶ ἀναπήρους καὶ χωλοὺς καὶ τυφλοὺς εἰσάγαγε ὧδε. 
 
Αυτοί που εγώ θεωρώ αποτυχημένους στην ζωή, αυτοί είναι με την ΚΑΡΔΙΑ τους και όχι με την διάνοια, το μυαλό τους, αυτοί είναι που αρνούνται, αυτοί που πολεμούν και θα πολεμούν έως τέλους την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. 
 
Αυτοί είναι που αρνούνται αυτά που τους τάζει ο διάβολος, καριέρες, χρήματα, πιστωτικές, διευκολύνσεις κ.α ωραία που δένουν την ψυχή.
 
Ηλεκτρονικές ταυτότητες, εμβόλια, ανέσεις κάθε είδους, διασκεδάσεις, ψυχαγωγίες, εύκολο τρόπο ζωής γεμάτο τεχνολογία. Τα δεσμά που πάω και μπαίνω μόνος μου. 
 
ἐρωτῶ σε, ἔχε με παρῃτημένον, οὐ δύναμαι ἐλθεῖν. 
 
Αυτοί χωρίς να το βλέπω, χωρίς να μπορώ να το διακρίνω αφού είμαι πνευματικά τυφλός. Αυτοί που είναι εἰς τὰς πλατείας καὶ ῥύμας τῆς πόλεως είναι ο Χριστός εν ετέρα μορφή.
 
Αυτοί που κάνουν ειρηνική αντίσταση, ενάντια στην καταιγιστική ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ενάντια στον κόσμο και αυτός τους συνθλίβει, αλλά δεν παραδίδονται. 
 
Αυτή η ΝΤΠ έχει διεισδύσει και εντός της διοικούσας εκκλησίας και του εκκλησιάσματος, των κλητών που καλούνται στο δείπνο, αλλά δεν έρχονται με την καρδιά τους τροπικά, αλλά μόνο τοπικά με το σώμα μπαίνουν στον ναό. 
 
Άλλος έχει δουλείες με βόδια ζεύγη βοῶν ἠγόρασα πέντε, καὶ πορεύομαι δοκιμάσαι αὐτά· ἐρωτῶ σε, ἔχε με παρῃτημένον. 
 
Άλλος έχει τα χωράφια του προτεραιότητα ἀγρὸν ἠγόρασα, καὶ ἔχω ἀνάγκην ἐξελθεῖν καὶ ἰδεῖν αὐτόν· ἐρωτῶ σε, ἔχε με παρῃτημένον. 
 
Άλλος έχει την γυναίκα του να φροντίσει.. γυναῖκα ἔγημα, καὶ διὰ τοῦτο οὐ δύναμαι ἐλθεῖν. 
 
Κύριε Κύριε άνοιξον ημίν και αποκριθείς έρει υμίν ουκ οίδα υμάς πόθεν έστε.
 
Αυτοί που νίκησαν, νικούν και θα νικούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων, αυτοί που ζούνε με τον Χριστό και αυτός μαζί τους ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν
 
Αυτούς που ομολογούν τον Χριστό καθημερινά δεν είναι αυτοί που ζούνε άνετα, είναι εἰς τὰς πλατείας καὶ ῥύμας τῆς πόλεως, ἐπὶ τὰς διεξόδους τῶν ὁδῶν, πονηρούς τε καὶ ἀγαθούς. 
 
Με αυτούς είναι που ἐπλήσθη ὁ γάμος ἀνακειμένων και όχι με αυτούς που προσκυνούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων, με τις πράξεις τους. 
 
Εμείς …παριστάνουμε τους πολεμιστές του φωτός, στην πολυθρόνα μας, στον καναπέ μας, με οικονομική άνεση και σιγουριά, ο μισθός τρέχει, η σύνταξη μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει πέφτει.
 
Όταν όμως θα έλθει όμως η ώρα που θα πρέπει να ὁμολογήσω ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ότι είμαι και έχω τον Χριστό μέσα μου και αρνούμαι οτιδήποτε με απομακρύνει από αυτόν .. 
 
Όταν χρειαστεί για παράδειγμα να παραλάβω την ηλεκτρονική ταυτότητα; 
 
 
Αν πάρω αυτήν την ψηφιακή ευκολία, όπως μου την παρουσιάζουν, θα έλθει η ώρα να μου την βάλουν και στο σώμα μου 
 
Θα μου την χαράξουν μέχρι το κόκαλο, μέχρι το DNA για να μην σβήνει… 
Τότε έχω χάσει κάτι άλλο, το πιο πολύτιμο που έχω την ψυχή μου. 
 
Αυτοί που είναι εἰς τὰς πλατείας καὶ ῥύμας τῆς πόλεως, καὶ τοὺς πτωχοὺς καὶ ἀναπήρους καὶ χωλοὺς καὶ τυφλοὺς λέτε ότι τους νοιάζει ή θα πάρουν αυτή την ευκολία. Η θα ασχοληθεί μαζί τους το σύστημα; 
 
Aυτοί ομολογούν και ξέφυγαν, είναι έτοιμοι για το δείπνο, εμείς; και να μπούμε στα κλεφτά θα μας πετάξουν οι ἄγγελοι έξω… 
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
Γ.Μ 
 



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΠΛΗΜΎΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ. ΑΠΕΤΑΞΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ...ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΟΥΝ.

Άγιος Αντώνιος: Ο Άγιος που διώχνει τα δαιμόνια και η πανίσχυρη Προσευχή! Απόσπασμα.
Σε κανέναν Άγιο της Εκκλησίας μας δεν έκανε τόσες και τέτοιες άγριες επιθέσεις πειρασμών ο διάβολος, όσες στον Άγιο Αντώνιο. Μεταχειρίστηκε όλα τα μέσα για να τον γκρεμίσει, άλλα δεν μπόρεσε.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές του πειρασμού, ο άγιος δεν λυγίζει. Προσεύχεται πολύ. Παρακαλεί από τα βάθη της καρδία του τον Θεό να τον βοηθήσει. Η προσευχή του, η νηστεία του και η θέληση του, νικούν τον διάβολο και τον τρέπουν σε φυγή.
Κύριε, εἰσάκουσον τῆς προσευχῆς μου, ἐνώτισαι τήν δέησίν μου ἐν τή ἀληθεία σου, εἰσάκουσόν μου ἐν τή δικαιοσύνη σού• καί μή εἰσέλθης εἰς κρίσιν μετά τοῦ δούλου σου, ὅτι οὐ δικαιωθήσεται ἐνώπιόν σου πᾶς ζῶν. ὅτι κατεδίωξεν ὁ ἐχθρός τήν ψυχήν μου, ἐταπείνωσεν εἰς γῆν τήν ζωήν μου, ἐκάθισε μέ ἐν σκοτεινοῖς ὡς νεκρούς αἰῶνος καί ἠκηδίασεν ἔπ ἐμέ τό πνεῦμά μου, ἐν ἐμοί ἐταράχθη ἡ καρδία μου. Ἐμνήσθην ἡμερῶν ἀρχαίων, ἐμελέτησα ἐν πάσι τοῖς ἔργοις σου, ἐν ποιήμασι τῶν χειρῶν σου ἐμελέτων. Διεπέτασα πρός σέ τάς χεῖράς μου, ἡ ψυχή μου ὡς γῆ ἄνυδρος σοί.
Ταχύ εἰσάκουσόν μου, Κύριε, ἐξέλιπε τό πνεῦμά μου μή ἀποστρέψης τό πρόσωπόν σου ἄπ ἐμοῦ, καί ὁμοιωθήσομαι τοῖς καταβαίνουσιν εἰς λάκκον. ἀκουστόν ποίησον μοί τό πρωί τό ἔλεός σου, ὅτι ἐπί σοῖ ἤλπισα• γνώρισον μοί, Κύριε, ὁδόν, ἐν ἤ πορεύσομαι, ὅτι πρός σέ ἤρα τήν ψυχήν μού• ἐξελού μέ ἐκ τῶν ἐχθρῶν μου, Κύριε, ὅτι πρός σέ κατέφυγον. δίδαξον μέ τοῦ ποιεῖν τό θέλημά σου, ὅτι σύ εἰ ὁ Θεός μού• τό πνεῦμά σου τό ἀγαθόν ὁδηγήσει μέ ἐν γῆ εὐθεία. Ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου, Κύριε, ζήσεις μέ, ἐν τή δικαιοσύνη σου ἑξάξεις ἐκ θλίψεως τήν ψυχήν μου καί ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τούς ἐχθρούς μου καί ἀπολεῖς πάντας τούς θλίβοντας τήν ψυχήν μου, ὅτι ἐγώ δοῦλός σου εἰμι......
Α.

Χρήστος είπε...


Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας διδάσκει:

καὶ γνώσεσθε τὴν αλήθειαν, καὶ η αλήθεια ελευθερώσει υμάς.
(Ιωαν 8 32).

Από τι θα μας ελευθερώσει η Αλήθεια;
Από τον χειρότερο εχθρό μας την άγνοια, και μέσω αυτής οδηγούμαστε στην αμαρτία.

Μας λέει ο Μακαριστός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης:

Γιὰ νὰ ἐνταχθῇς στὴν εὐλογημένη στρατιὰ τοῦ Κυρίου καὶ νὰ τὸν ἀκολουθήσῃς, πρέπει νὰ σηκώσῃς τὸ σταυρό σου.
Δηλαδή;
Πρέπει νὰ πά­ρῃς τὴν ἡρωικὴ ἀπόφασι νὰ ὑπακούῃς σὲ ὅ­λες τὶς ἐντολὲς τοῦ Χριστοῦ·
νὰ εἶσαι ὑπάκουος μέχρι Σταυροῦ, ὅπως ἦταν ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ στὸν Πατέρα του.
Νὰ προτιμᾷς τὸ θάνατο παρὰ τὴν ἁμαρτία.

Αυτό συμβούλευε και ο Πρώτοκορυφαίος Απόστολος Παύλος στον αγαπημένο του μαθητή Τιμόθεο.
συ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού.

Όλοι οι Άγιοι ένα πράγμα μόνο φοβόταν και τρέμανε.
Την αμαρτία.

Μας λέει ο Μακαριστός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης:
Σταυρὸς εἶνε καὶ ἡ ἐπιθυμία τῶν ὀφθαλμῶν, ἰδίως ἡ μανία γιὰ τὴν τηλεόρασι.
(Το ίντερνετ τρισχειρότερα).
Κάποιοι, ποὺ ἀκοῦνε τὸ σύνθημα «Κλεῖστε τὶς τηλεοράσεις», ἀντιδροῦν·
ἀλλ᾿ ὅταν σιγὰ – σιγὰ ὁ Χριστὸς πλησιάζει τὴν καρδιά τους, συμφωνοῦν ὅτι ἡ τηλεόρασι κάνει κακὸ καὶ παίρνουν ἀπόφασι νὰ τὴν κλείσουν.
Ἔτσι αὐτοὶ σηκώνουν τὸ σταυρὸ τῆς ἀποχῆς ἀπὸ τὴν ὀθόνη.
Τοὺς ἄλλους τί νὰ τοὺς κάνῃς; δὲν πορνεύουν μὲν μὲ τὸ σῶμα, ἀλλὰ κάθε βράδυ βλέπουν στὴν τηλεόρασι πορνεῖες καὶ μοιχεῖες καὶ ἀπάτες.

Οι Άγιοι αντάλλαξαν τις ηδονές της παρούσας ζωής με οδύνη πρόσκαιρη,
για να απολαύσουν τις αιώνιες και ανεκλάλητες χαρές της Βασιλείας του Θεού.

Και θα κλείσω με ένα αληθινό παράδειγμα:

Κάποτε μια γριούλα, που είχε πρόβλημα με τα πόδια της, παρακαλούσε στην προσευχή της το Χριστό να μη χειροτερέψει η κατάστασή της, για να μπορεί να εκκλησιάζεται.
Αντί τούτου, επέτρεψε ο Θεός και γλύστρησε κι έσπασε το πόδι της. Τώρα ακινητοποιήθηκε η γριούλα στο κρεββάτι. Και λέει στην προσευχή της:
«Χριστούλη μου, τι Σου ζήτησα, και τι μου έδωσες!»
Και λαμβάνει τότε την απάντηση:
«Είδες τι προσφέρω σ' αυτούς που με αγαπούν!»
Και του άπαντα η γριούλα:
«Γι' αυτό και σε αγαπούν τόσο λίγοι!»

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικα. Ας μας διδασκουν ..

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.