19 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΑΡΙΚΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥΣ «ΣΕΙΣΜΙΚΟΥΣ» ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Αποσπασματική έρευνα από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Α. Αντωνά.
 
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΜΦΟΡΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.
 
Χιλιάδες πρόσφυγες, που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους στον σεισμό στην Τουρκία, μαζεύουν από τα χαλάσματα όσα πράγματα τους έχουν απομείνει και μετακομίζουν στην Κύπρο γράφει η Γενί Ντουζέν. 
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταναστεύουν κατόπιν και παρότρυνσης της Τουρκική κυβέρνησης, με πλοία και αεροπλάνα μη μπορώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους. Ούτε αυτοί ούτε η Τουρκική κυβέρνηση, όπως η υγεία, η στέγαση ή η διατροφή στις σεισμόπληκτες περιοχές.  
 
Τι λοιπόν επιδιώκουν οι Τούρκοι; Πρώτον δεν θα επωμισθούν το βάρος συντήρησης αυτών των ανθρώπων και δεύτερον ως Δούρειους Ίππους, θα τους χρησιμοποιήσει, για την πλήρη τουρκοποίηση, όχι μόνο της κατεχόμενης Κύπρου, αλλά και ολόκληρης.
 
«Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των σεισμόπληκτων, που ήρθαν … Οι αρχές του ψευδοκράτους, για αυτονόητους λόγους, αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις για το θέμα. Μερικοί δήμοι και οργανώσεις βοήθειας λένε, ότι ξεπέρασαν τα τριψήφια νούμερα οι αριθμοί εκείνων που αποτείνονται για βοήθεια όπως φαγητό και ρούχα. Οι δε εταιρείες που εκτελούν θαλάσσια δρομολόγια προς Κύπρο, λένε ότι αυξήθηκε κατά 80% το ποσοστό πληρότητας στα πλοία τους. Λέγεται δε ότι οι άνθρωποι που έρχονται για να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα που βιώνουν στο θέμα της στέγασης και της υγείας ζουν σε μικρά σπίτια συνωστισμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία», αναφέρεται. 
 
Ο κατοχικός «δήμος» Κερύνειας ανέφερε ότι τις πρώτες μέρες αποτάθηκαν κοντά του 800 άτομα από οικογένειες για βοήθεια και ότι όλα τα άτομα αυτά είναι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία. Αρμόδιοι του κατοχικού «δήμου» δηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά.  
 
Αν υπολογίσουμε ότι καθημερινά θα φτάνουν περί τις 100 οικογένειες έστω με δύο παιδιά, (4 άτομα), τότε 400 άτομα Χ 30 ανά μήνα θα έχουμε 12,000 και τον επόμενο χρόνο … 144,000 στην «Τουρκική Δημοκρατία της … Κύπρου, όπως την αποκαλεί ο Ακάρ. 
 
Ενδεικτικά … ολίγα…. 
 
Αποκαλούμε πλέον την Κύπρο «τουρκική δημοκρατία της Κύπρου», δήλωσε ο απαράδεκτος Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι μιλούν για δύο ισότιμα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη. 
 
Για τις δήθεν παρενοχλήσεις της Ελλάδας, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι απειλές της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι στην Αθήνα και Λευκωσία «παίζουν με τη φωτιά». 
 
Μιλώντας σε άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Καρς, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η Ελλάδα ονειροβατεί» και ότι η Ευρώπη προσπαθεί να χτυπήσει την Τουρκία «κάτω από το τραπέζι». «Δεν πάνε να σκάσουν, εμείς θα φτιάξουμε τη μηχανή, το αεροπλάνο και το τανκ» συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ. 
 
Ο Τούρκος ΥΠΑΜ υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον κόσμο των ονείρων, λαμβάνοντας μέτρα που θα βλάψουν την ευημερία του ίδιου της του λαού. Ξοδεύουν χρήματα, εμπλέκονται, δεσμεύονται. Επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη αδύναμη ευημερία του λαού. Έχει ακόμα πάθος με τους εξοπλισμούς για το μέγεθός της και κυνηγάει συμμαχίες». «Είστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Γιατί κυνηγάτε άλλες συμμαχίες» διερωτήθηκε ο ισλαμιστής πρώην στρατηγός. 
 
Για τις αμερικανικές βάσεις, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «οι ΗΠΑ αυξάνουν τον αριθμό των βάσεων στην Ελλάδα». «Η άμυνα και η ασφάλεια είναι θέμα παρακολούθησης και προφύλαξης. Σε συνομιλίες με Αμερικανούς, αυτοί δηλώνουν ότι αυτές σίγουρα δεν είναι εναντίον μας. Παρακολουθούμε στενά το θέμα αυτό. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε. 
 
Υποστήριξε ότι η Ελλάδα “μας κατηγορεί (δήθεν) ανήθικα” ότι ακολουθούμε «νεο-οθωμανικές, αναθεωρητικές και επεκτατικές πολιτικές». 
 
«Τι προσπαθεί να καλύψει η Ελλάδα με αυτό; Μια μεγάλη ιδέα. Εμείς, από την άλλη πλευρά, καταβάλλουμε προσπάθειες για διάλογο με συνετή κρατική αντίληψη, είμαι έτοιμος να καλωσορίσω τον Έλληνα ΥΕΘΑ αν έρθει αύριο, και είμαι έτοιμος να πάω αν με καλέσει αύριο. Στόχος μας είναι ‘να τρώμε σταφύλια, όχι να χτυπάμε τον αμπελουργό’. Πλησιάζουν εκλογές στην Ελλάδα. Βλέπουν τη μόνη λύση στην τουρκοφοβία» είπε. 
 
Για την Κύπρο, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι: 
«Την αποκαλούμε τώρα (παράνομη) “τουρκική δημοκρατία της Κύπρου”. Ο Πρόεδρός μας το δήλωσε αυτό. Μιλάμε για δύο ισότιμα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό. Ζητάμε διάλογο και δίκαιη λύση”. 
 
“Οι εκκλήσεις για διάλογο δεν αποτελούν αδυναμία, και η δήλωσή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα δεν αποτελεί απειλή. Από την άλλη πλευρά, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, είμαστε προσηλωμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα και τους νόμους των Κυπρίων αδελφών μας όσο και τα δικά μας. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος», δήλωσε ο ισλαμιστής Ακάρ. 
 
Και εμείς οι αφελείς μιλάμε για τον κίνδυνο προσάρτησης των κατεχομένων! 
Kαι … 
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε βοήθεια στους σεισμόπληκτους και στο ΤΚ καθεστώς ύψους άνω του €0.5 εκατομμυρίου. Ήδη απεστάλη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια και για τους ΤΚ και για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας με έμβλημα της ΚΔ το οποίο το ταταρικό καθεστώς αφαιρεί και προσθέτει την τουρκοκυπριακή παράνομη σημαία. 
 
Συν τοις άλλοις απέρριψαν πρόταση της Κύπρου για αποστολή σωστικών συνεργείων … 
 
Και σημειώνεται ...'Ηδη οι πρώτες 500 οικογένειες Τούρκων σεισμοπλήκτων κατέφθασαν στη κατεχόμενη Κερύνεια και άλλοι τόσοι στο παράνομο ΤΚ αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου...  
 
Και υπολογίστε ακόμη και 80,000 ΤΚ, 195,000 λαθρομετανάστες Μουσουλμάνοι, άνω των 40,000 λαθραίοι στις κατεχόμενες περιοχές, που ετοιμάζονται να εισέλθουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές, 55,000 κατοχικός στρατός κ.ά. διάφοροι ξένοι στα κατεχόμενα 35-40000 κλπ. 
 
Αν προσθέσουμε και τις δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, που παράνομα εισήλθαν στα ελεύθερα εδάφη της ΚΔ… βγάλτε τα συμπεράσματα σας … 
 
Και ο κατοχικός ηγέτης Τατά με χαρά και ανοικτές αγκάλες τους υποδέχεται και αποκαλύπτει τα ύπουλα δόλια σχέδια του 
 
Τατάρ για Βαρώσια: Επόμενο βήμα το άνοιγμα δημοσίων κτιρίων
 
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Αναστασιάδη ότι «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ο Τατάρ είπε «ας μιλάει ο καθένας ανάλογα με το μπόι του». «Εάν χρειαστεί, η Δημοκρατία της Τουρκίας μπορεί να στείλει πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις εντός μίας ώρας», ανέφερε. 
 
Το άνοιγμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, θα είναι το επόμενο βήμα στο Βαρώσι, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι στις 8 Οκτωβρίου 2023 που θα είναι η επέτειος του ανοίγματος της πόλης, θα διοργανώνεται εορτασμός με συναυλία. Για τη δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ο Τατάρ είπε «ας μιλάει ο καθένας ανάλογα με το μπόι του». 
 
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Χουριέτ που παραχώρησε στο Βαρώσι, ο Τατάρ ανέφερε ότι «το Βαρώσι με δύο υπέροχες παραλίες πλέον δεν είναι ‘πόλη φάντασμα’, είναι μια πόλη μουσείο». «Περιμέναμε 48 χρόνια να υπάρξει συμφωνία. Δεν υπήρξε, οι Ελληνοκύπριοι εγκατέλειψαν τις προσπάθειες. Ήταν δικαίωμά μας να ανοίξουμε το Βαρώσι, το κάναμε. Ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν το Βαρώσι ξεπέρασε τις 750 χιλιάδες», είπε ο Ερσίν Τατάρ. 
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τα οικόπεδα ανήκουν σε βακούφια από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, «μερικά» από τα κτίρια που είναι χτισμένα σε αυτά ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Βρετανούς. Υπάρχουν και δημόσια κτίρια. Γι’ αυτό το θέμα, υπάρχει η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Όσοι θέλουν πίσω την ακίνητη περιουσία τους θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε αυτή την επιτροπή με τον τίτλο ιδιοκτησίας τους». 
 
Και βέβαια τώρα και η παραχώρηση του στους νεοαφιχθέντες σεισμόπληκτους εκ Τουρκίας....ΚΑΙ ΕΑΛΩ ΚΑΙ Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ... ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ. ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. (-IYE = OΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΤURK-IYE ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ KYPR-IYE ή KYPRISTAN. Kαι το – STAN την ίδια ερμηνεία έχει με το -ΙΥΕ.)  
 
Και συνεχίζει ο αμετανόητος Τούρκος Τατάρ, παρά τη τραγωδία, που τους έπληξε... 
 
Για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «ο εξοπλισμός του νησιού είναι πέραν της λογικής, είναι πολιορκία». Υποστήριξε ότι «τα βήματα των ΗΠΑ είναι παράνομα και δημιουργούν ένταση».
 
Τατάρ: Το ουκρανικό αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται -Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ένας πόλεμος στην Κύπρο ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί.
 
Ο Τουρκοκύπριος "ηγέτης" είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοκάρει τη διεθνή κοινότητα, αλλά αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974, δεν θα επαναληφθεί. Επανέλαβε ότι μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση δύο χωριστών ισότιμων κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο. ( Το 8% έγινε και ισότιμο κράτος!)
 
Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκίγε», ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατ. ευρώ επιθετικά όπλα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974». 
 
Ο δοτός Τουρκοκύπριος ηγέτης του νεοσουλράνου Ερντογάν υποστήριξε πως «οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον νότο, από την άλλη ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον βορρά». Υποστήριξε ακόμη ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα. «Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύση». 
 
Το σφάξε με αγά μου για να αγιάσω έληξε. Ο Ελληνισμός της Κύπρου και θα αντισταθεί και θα εξοπλίζεται. Είστε κατοχική δύναμη και θα φύγετε από τα πάτρια μας εδάφη, είτε με το καλό, είτε με το κακό. Και ναι! Όχι μόνο αμυντικά όπλα αποκτήσαμε αλλά και επιθετικά!
 
Και αναίσχυντα μιλά επίσης για πολιορκία ο θρασύδειλος. Η Κύπρος σας πολιορκεί τρισάθλιοι ή εσείς την Κύπρο; Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, αλλά στο τέλος το δικό σας κεφάλι θα χτυπάτε και εσείς και οι εσωτερικοί εχθροί της Κύπρου μας, πραιτωριανοί σας και αδέλφια σας... Μαζί σας θα τους πάρετε.... 
 
Και την…. 
 
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. 
 
Κύριε Χριστοδουλίδη καλά να περάσετε με τον Τατάρ και μέσα στο κλίμα της επαναπροσέγγισης και Δ.Δ.Ο., προλάβετε να ζητήσετε ως χάρη από τον «Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου», όπως σας φυλάξει κάποιο οίκημα, προς ενοικίαση για το άνοιγμα Προξενείου της μειονότητας της Ελληνικής Κύπρου, στα κατεχόμενα πάτρια μας χώματα… Αν τυχόν σας κάνει κάποιο δώρο εθιμοτυπικά όπως π.χ. το πιο κάτω … 
 
Τότε ανταποδώστε την καλή του χειρονομία και δώστε του και εσείς το πιο κάτω.. 
 
Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Α. Αντωνά. Άπαντες πρόσφυγες από κατεχόμενη Κύπρο, που θρήνησαν στενούς συγγενείς και φίλους και τις πατρογονικές τους εστίες….



Share

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και οι «αδελφοί» Τούρκοι έχοντας στο χέρι τη δικοινοτικότητα προχώρησαν και απαίτησαν τότε από τους Βρετανούς ΔΥΟ ΖΩΝΕΣ! Έτσι πάντρεψαν την Δικοινοτικότητα με την διζωνικότητα και εγένετο η διαβόητη Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία. Και με βάση εκείνο το στόχο, προχώρησαν χέρι χέρι Βρετανοί και Τούρκοι (Δρ. Νιχάτ Ερίμ) και μας σχεδίασαν και την ψευτο-ανεξαρτησία της Νήσου Κύπρου. Ελέω της βοήθειας από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο που ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, δίχως διαβούλευση με το λαό, και ενόσω οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ θυσιάζονταν για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, την απεμπόλησε ενυπογράφως προς τους Βρετανούς για… ανεξαρτησία.
Δύο συνιστώντα κράτη.

Η ΔΔΟ είναι η ραχοκοκαλιά και το θεμέλιο κάθε διαιρετικής «λύσης» όλων των διχοτομικών σχεδίων, είτε πρόκειται για Ομοσπονδία, είτε Συνομοσπονδία, είτε συνιστώντα κράτη, πολιτείες, κρατίδια, περιφέρειες…
Αείμνηστε και αξέχαστε Δρ. Νεοκλή Σαρρή.
Απόσπασμα από σχετικό άρθρο της Φανούλλας Αργυρού.
Και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να απαιτούν πλέον δυο ισότιμα κράτη και … τουρκοποίηση όλης της Κύπρου… με Δούρειο Ίππο τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες…

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Και καταλήξαμε σήμερα να ανεχόμαστε τους βαρβάρους καταπατητές να κατάσχουν κατεχόμενες περιουσίες διότι είναι επί "τουρκικής" γης ...*Βακούφια τα αποκαλούν οι βα-κούφιοι.
Όπου πάτησαν το πόδι τους είναι όλα δικά τους... Εξ ου και η Γαλάζια τους πατρίδα που κατακόκκινη είναι από αίμα εκατομμύριων δολοφονημένων αμάχων ...

Επειδή λοιπόν εμείς προϋπήρχαμε στην Ελληνική Μικρά Ασία και στην Κύπρο, που κατέχετε σήμερα ... Άντε στον αγύριστο ... στην βαθύτερη βάρβαρη Ανατολή τουρκομογγόλοι ολετήρες ... Λαέ της οργής του Θεού. Συνεχίστε και η οργή του θα ξεπεράσει και την τιμωρία των Σοδόμων και Γομμόρων!!!

*Στην αραβική γλώσσα η λέξη waqf (τουρκικά: vakıf, ελληνική απόδοση: βακούφι) σημαίνει ακινητοποιώ, παγώνω. Πρόκειται για "νόμο" του μουσουλμανικού δικαίου, σύμφωνα με τον οποίο ένα φυσικό πρόσωπο είτε δια της βίας, είτε οικειοθελώς είτε λόγω κατάσχεσης. παραιτείται από την ιδιοκτησία του και την παραχωρεί χάριν του Μωάμεθ ισοβίως στους ιμάμηδες ...
Στην πραγματικότητα πρόκειται, με απλά λόγια, για διάταξη του μουσουλμανικού περιουσιακού νόμου, με την οποία περιουσίες «κλειδώνουν» για πάντα στο όνομα του κράτους και δεν μπορούν να αποκτήσουν νέους ιδιοκτήτες. Ποτέ. Ώστε να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ισλαμικού "πολιτισμού", αλλά παράλληλα και για να διασφαλίζεται η παρουσία του. Σήμερα, η σύγχρονη Τουρκία εκμεταλλεύεται αυτήν την πρόνοια του ισλαμικού νόμου προκειμένου να υλοποιήσει σχέδια επεκτατισμού ή αρπαγής κατά το δοκούν, όπως στην περίπτωση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου που θεωρεί Βακούφιο όπως και όλη την Ελληνική Κύπρο... που θα την πλημυρίσει με εποίκους μουσουλμάνους ...
Σημ.
Υπόθεση Αρέστη

Πανηγυρικά καταρρίπτει τη διεκδίκηση εκ μέρους της Τουρκίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου κλπ ως περιουσία του βακουφίου, η απόφαση του ΕΔΑΔ το 2006, με την οποία δικαιώνεται η Ελληνοκύπρια πρόσφυγας από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, Μύρα Ξενίδη Αρέστη.

Η απόφαση που είναι τελεσίδικη επιβεβαιώνει την παραβίαση του δικαιώματος κατοικίας και περιουσίας της κ. Αρέστη και τεκμηριώνει την απόρριψη των προσπαθειών της Τουρκίας να διεκδικήσει μέσω του βακουφίου την περιφραγμένη πόλη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ.
Οι Τούρκοι καταθέτουν συνεχώς νέες απαιτήσεις στο τραπέζι των συζητήσεων κι όλες αυτές οι συναντήσεις ή διασκέψεις που έγιναν μέχρι σήμερα για το Κυπριακό προσέφεραν στην τουρκική πλευρά από μία «φέτα» δικαιωμάτων, όπως τις φέτες που κόβονται από ένα σαλάμι.
Ο σοφός Γιατρός Βάσος Λυσσαρίδης, ανέφερε από παλιά, κάποιες πολιτικές ορολογίες που παρέμειναν να αιωρούνται στο πολιτικό προσκήνιο έχοντας πολύ μεγάλη σημασία. Μια απ’ αυτές τις αναφορές του ήταν η «σαλαμοποίηση του κυπριακού προβλήματος». Μ’ αυτή την αναφορά του ήθελε να τονίσει τους λανθασμένους χειρισμούς στο Κυπριακό που εγίνοντο από τις διάφορες κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχίζοντας από τη λανθασμένη αποδοχή της Διζωνικής Διακοινοτικής Ομοσπονδίας από τον Πρόεδρο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, που αμέσως μετά μετάνιωσε, βλέποντας το πώς την εξέλαβαν οι Τούρκοι.
Και σήμερα απαιτούν ίσα δικαιώματα, δυο χωριστά κράτη, συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων (το ταταρικό καθεστώς του 8% ) και ταυτόχρονα αλλοιώνουν ύπουλα το δημογραφικό κουβαλώντας χιλιάδες σεισμόπληκτους, αλλά και εποίκους … Δεν ακούει κανείς τις σειρήνες κινδύνου ότι η Κύπρος κινδυνεύει να αλωθεί και το 2023 και το χείριστο οι Έλληνες Κύπριοι να καταστούν μειονότητα;
Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Άρχισε ειρηνευτικές συνομιλίες κολοκυθιάς νέε Πρόεδρε της ΚΔ, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι οι Τούρκοι καμία υποχώρηση δεν θα κάνουν και μάλλον νέες διεκδικήσεις θα έχουν..
Διότι οι Τούρκοι (Τούρκοι και φανατικοί Τουρκοκύπριοι), αξιοποιούν διαχρονικά την κάθε συνάντηση με την εκάστοτε ελληνοκυπριακή ηγεσία, που συγκαλείται μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κερδίζοντας κάθε φορά κάτι στην αποσχιστική τους προσπάθεια. Εμείς, δυστυχώς, νομίζοντας ότι με την παρουσία μας σ’ αυτές θα αποτρέπουμε κάτι χειρότερο, δίδουμε το παρών μας, προσθέτοντας ακόμη ένα σκαλοπάτι στους τουρκικούς σχεδιασμούς. Είναι πασιφανέστατο ότι για χρόνια τώρα η δική μας πλευρά έχει δεχθεί ένα σωρό δικαιώματα προς τους Τουρκοκύπριους, κι αυτοί δεν έχουν κάνει την παραμικρή παραχώρηση ή υποχώρηση.
Εάν αποδεχθείτε πλέον οτιδήποτε θα θεωρηθείτε ότι δεν διαφέρετε από κάποιους προκατόχους σας Προέδρους …
Mίνως

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη άλωση της Ελληνικής Κύπρου από βαρβάρους Τούρκους αναφέρεται στο διάστημα 1571–1878. Το καλοκαίρι του 1570, οι Τούρκοι χτύπησαν ξανά, αλλά αυτή τη φορά με μια πλήρη εισβολή και όχι με επιδρομή. Περίπου 60.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου του ιππικού και του πυροβολικού, υπό τη διοίκηση της Λαλά Μουσταφά Πασά, έκαναν απόβαση κοντά στη Λεμεσό στις 2 Ιουλίου 1570 και πολιόρκισαν τη Λευκωσία. Η πόλη έπεσε στις 9 Σεπτεμβρίου 1570. 30.000 Λευκωσιανοί δολοφονήθηκαν και κάθε εκκλησία, δημόσιο κτίριο και παλάτι λεηλατήθηκε. Μόνο οι γυναίκες και τα αγόρια που συνελήφθησαν για να πωληθούν ως δούλοι, σώθηκαν. Η σφαγή εξαπλώθηκε και λίγες μέρες αργότερα ο Μουσταφά πήρε την Κερύνεια χωρίς να χρειαστεί ν' ανοίξει πυρ. Ωστόσο, υπήρξε αντίσταση κατά την Πολιορκία της Αμμοχώστου και η υπεράσπιση της πόλης κράτησε από το Σεπτέμβριο του 1570 έως τον Αύγουστο του 1571. Η πτώση της Αμμοχώστου σηματοδότησε την έναρξη της οθωμανικής περιόδου στην Κύπρο.
Και προηγουμένως το 1489, τον πρώτο χρόνο του Βενετικού ελέγχου, οι Τούρκοι επιτέθηκαν στη χερσόνησο της Καρπασίας, λεηλατώντας και αιχμαλωτίζοντας με σκοπό το δουλεμπόριο. Το 1539 ο τουρκικός στόλος επιτέθηκε και κατέστρεψε τη Λεμεσό.
Δεύτερη προσπάθεια τους για κατάληψη όλης της Κύπρου, το 1963-64-67 και τελική κατάληψη της μισής Κύπρου το 1974 με χιλιάδες νεκρούς και 300,000 εκτοπισμένους.
Και τέλος η κατάληψη επέρχεται μέσω των «συστημικών δήθεν προσφύγων μουσουλμάνων» και σήμερα πλέον μέσω των «σεισμικών» νέων προσφύγων Τούρκων, που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως πολιορκητικούς κριούς για την τελική άλωση… και εμείς δειλοί και άβουλοι αντάμα, περιμένουμε κάποιο θάμα…
M.Ρ. από κατεχόμενη Κερύνεια.

Ανώνυμος είπε...

Το μεταναστευτικό βουλιάζει την Κύπρο
Το +7% του πληθυσμού της Κύπρου αποτελείται από λαθρομετανάστες – Οι αυξημένες ροές από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα με κατάληξη τις ελεύθερες περιοχές, οι αφίξεις διά θαλάσσης και το αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ για τη χώρα μας.
Το μεγαλύτερο hot spot της Ευρώπης….
Όσον αφορά τις πρώτες εθνικότητες όσον αφορά λαθραίες αφίξεις, έχουν ως εξής: Από Συρία, Γεωργία, Ινδία, Μπαγκλαντές, Καμερούν, Πακιστάν, Βιετνάμ, Αίγυπτος, Νιγηρία, Σρι Λάνκα, Αζερμπαιτζαν, Τουρκμενιστάν …κλπ Δηλαδή όλες οι βάρβαρες φυλές του Ισλάμ ...
Από κάποια χριστιανική χώρα; Μηδέν…
Και ας προσθέσουμε τους Τούρκους εποίκους και σήμερα τους χιλιάδες πρόσφυγες λόγω σεισμού στην Τουρκία … Όλοι αλλόθρησκοι και ο Ερντογάν τρίβει τας χείρας του οι δε σύμμαχοι μας άσπονδοι τις νίπτουν … Πύργος της Βαβέλ καταντήσαμε ή μάλλον ο «απόπατος» της Ευρώπης …

Π.Β. Μικρασιάτισσα και πρόσφυγας από κατεχόμενη Αμμόχωστο και όχι βαρώσια, που λανθασμένα ονομάζουν κάποιοι και είναι τουρκική λέξη.

Το όνομα Βαρώσι προέρχεται από την τουρκική λέξη "varos", που σημαίνει "ιδιόκτητο τουρκικό προάστειο". Η λέξη "varos" εισήχθη στην τουρκική γλώσσα κατά την περίοδο της κατοχής της Κύπρου από Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ανώνυμος είπε...

Όλες αυτές οι συναντήσεις ή διασκέψεις επαναπροσέγγισης που έγιναν μέχρι σήμερα προσέφεραν στην τουρκική πλευρά την μεγαλύτερη «φέτα» δικαιωμάτων, όπως τις φέτες που κόβονται από ένα σαλάμι. Έτσι το Κυπριακό οδηγείται με τη «σαλαμοποίηση», από το κακό στο χειρότερο, φθάνοντας σήμερα να οδηγούμαστε σε νέα επαναπροσέγγιση.. Σ’ αυτήν οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να καταθέσουν τη λύση «δύο κρατών» αλλά και την «πολιτική ισότητα» που θα είναι τελικά η «κυριαρχία τους» και θα οδηγήσουν σε αποτυχία κατορθώνοντας ταυτόχρονα να επιρριφθεί ευθύνη στη δική μας πλευρά, με τη βοήθεια της Μεγάλης Βρετανίας και του «αμερόληπτου» Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και του τουρκόφιλου εκπροσώπου του στην Κύπρο Στιούαρτ Κόλιν …

Στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές της Κύπρου, η Τουρκική Κυβέρνηση εφαρμόζει από το 1974 μια πολιτική συστηματικού εποικισμού, προκειμένου να αλλάξει το δημογραφικό χαρακτήρα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και στον τουρκικό και τουρκοκυπριακό τύπο, αυτοί οι έποικοι προέρχονται από την τουρκική ενδοχώρα και έχουν Τουρκική υπηκοότητα. Σήμερα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου υπάρχουν περίπου 150-180000 έποικοι. Υπάρχει, επίσης, και η παρουσία των 55.000 τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Υπολογίζεται ότι συνολικά 55.000 Τουρκοκύπριοι έχουν μεταναστεύσει εκτός Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχει μειωθεί από 116.000 το 1974 σε 89.000 σήμερα. Με ένα φυσικό ρυθμό αύξησης του πληθυσμού, ο αριθμός αυτός θα ήταν 153.578.
Υπολογίστε τώρα μέχρι τέλος του έτους άλλες 150000 σεισμόπληκτους και θα βγει το συμπέρασμα ότι σε λίγο η Έλληνες της Κύπρου θα είναι μειονότητα!!!!!
Μίνα

Ανώνυμος είπε...

Συμπληγαδες για τους Τουρκους βαρβαρους ειστε και τους συντριβετε.
Ντινα

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ

..........Τι λοιπόν επιδιώκουν οι Τούρκοι; Πρώτον δεν θα επωμισθούν το βάρος συντήρησης αυτών των ανθρώπων και δεύτερον ως Δούρειους Ίππους, θα τους χρησιμοποιήσει, για την πλήρη τουρκοποίηση, όχι μόνο της κατεχόμενης Κύπρου, αλλά και ολόκληρης......

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Κ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΛΛΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΛΛΟ Η ΠΑΝΟΥΡΓΑ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ .
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ . !!!

Ανώνυμος είπε...

Οι κύριοι στόχοι της Τουρκίας για την υιοθέτηση αυτής της πολιτικής εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο φαίνεται να είναι οι ακόλουθοι:

1. Η αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα και η αλλοίωση της πληθυσμιακής ισορροπίας στο νησί μεταξύ των Τούρκων και Ελλήνων της νήσου, ώστε να δικαιολογήσει τις απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς σχετικά με την εδαφική και συνταγματική πτυχή του Κυπριακού προβλήματος.

2. Το εθνικό ξεκαθάρισμα της κατεχόμενης περιοχής και η μαζική μεταφορά Τούρκων από την Τουρκία. Η πολιτική αυτή, σε συνδυασμό με την εκδίωξη των Ελληνοκυπρίων κατοίκων της περιοχής, την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την παράνομη αλλαγή των γεωγραφικών ονομάτων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στοχεύουν στην εξάλειψη κάθε τι Ελληνικού και Χριστιανικού που υπήρχε για αιώνες και στην «τουρκοποίηση» της περιοχής.

3. Η αλλαγή του ισοζυγίου δυνάμεων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και ο επηρεασμός των εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας με την πολιτική της Τουρκικής Κυβέρνησης.

4. Ο έλεγχος της πολιτικής ζωής των κατεχομένων περιοχών. Για το σκοπό αυτό, στους έποικους έχει δοθεί ‘ιθαγένεια’, ελληνοκυπριακές περιουσίες, ‘εκλογικά δικαιώματα’, και άδειες εργασίας. Είναι οργανωμένοι σε πολιτικά κόμματα, τα κυριότερα των οποίων είναι το ‘Κόμμα Εθνικής Δικαιοσύνης’, και το ‘Κόμμα Εθνικής Ανανέωσης’. Συμμετέχουν επίσης σε άλλα πολιτικά κόμματα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή.

5. Ο έλεγχος και η χειραγώγηση της πολιτικής θέλησης των Τουρκοκυπρίων (ακόμα και μετά τη λύση).

6. Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στο νησί, με τη διάθεση επιπρόσθετων εκπαιδευμένων εφεδρειών για τις δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο.

7. Ο επηρεασμός μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος με τη δημιουργία νέων τετελεσμένων γεγονότων, των οποίων η ανατροπή να αποδειχθεί πρακτικά δύσκολη.

Η πολιτική του εποικισμού που ακολουθεί η Τουρκία στην Κύπρο αντίκειται στη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960, που υπέγραψαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κυπριακή Δημοκρατία. Το Παράρτημα Δ της Συνθήκης διέπει την ιθαγένεια της Κύπρου και καθιστά αδύνατο και παράνομο για τη μια ή την άλλη κοινότητα να διαταράξει τη δημογραφική ισορροπία, φέρνοντας μεγάλο αριθμό Τούρκων ή Ελλήνων με τον ισχυρισμό ότι είναι Ελληνοκυπριακής ή Τουρκοκυπριακής καταγωγής/

Ρ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Οι έποικοι δελεάστηκαν για να έλθουν στην κατεχόμενη Κύπρο από κίνητρα που τους προσέφεραν οι κατοχικές αρχές και η υποτελής τους τοπική διοίκηση. Στα κίνητρα αυτά περιλαμβάνονται:
• «Υπηκοότητα» και/ή μόνιμη διαμονή στη μη αναγνωρισμένη «ΤΔΒΚ» με δικαίωμα ψήφου
• Άδειες εργασίας και ευνοϊκή μεταχείριση στην απασχόληση και στην παροχή στέγης και κλήρου
• Πρόσβαση στη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες εξωτερικές πηγές βοήθειας που προορίζονταν για την τουρκοκυπριακή κοινότητα
• Η προοπτική ευκολότερης πρόσβασης σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ.
Η συνεχής εισροή εποίκων, η απόκτηση «υπηκοότητας» και η συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή της κατεχόμενης Κύπρου έχουν επικριθεί ακόμη κι από Τουρκοκυπρίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι κ. Οζγκέρ Οζγκούρ, Μουσταφά Ακιντσί, αλλά και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτού γίνει «πρόεδρος» της μη αναγνωρισμένης «ΤΔΒΚ». Αυτοί οι Τουρκοκύπριοι ηγέτες έχουν επίσης επισημάνει τις κοινωνικές και πολιτισμικές εντάσεις που δημιουργήθηκαν από τους εποίκους σε μία κατά τα άλλα συνεκτική και κατά κύριο λόγο κοσμική τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Καλώς τους λοιπόν και τους μουσουλμάνους σεισμόπληκτους.
Β.Α.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΔ θα συρθει και παλι σε ενα ατερμονα διαλογο με τους αδιαλλακτους τουρκους.
Τελικα ο Ελληνισμος της Κυπρου θα αποφασισει και θα βροντοφωναξει ενα νεο ΟΧΙ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Α.Π. Στρατγος ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που φοβόμουν δυστυχώς γίνεται πράξη, αποδεικνύοντας ότι αχάριστο ευεργετείς νεκρό δανείζεις.
Γ.Β.

Ανώνυμος είπε...

Θυμός ακράτητος, διότι η οικογένεια μου υπέφερε, έκλαψε, έχασε στενούς συγγενείς, τον ήρωα θείο μου κ.ά., ο πατέρας μου ως παράσημα έχει 5 τραυματισμούς από τους βαρβάρους εισβολείς. Χάσαμε τις πατρογονικές μας εστίες ..., όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, που για ακόμη μια φορά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πατρίδα ... και όλη η Κύπρος μας να κατακλυσθεί από βαρβάρους εισβολείς λαθρομετανάστες ...
Μιλούν για Διεθνές Δίκαιο όλοι και στην Κύπρο είχαμε και έχουμε μια διεθνή αδικία...
Ποιος βοήθησε την Κύπρο το 1974; Μόνο οι απλοί Έλληνες αδελφοί κανείς άλλος!
Σήμερα όλοι τρέχουν για την Ουκρανία, την Τουρκία και η Κύπρος λησμονήθηκε ... άθλιοι...
Εκεί που μας χρωστάνε θα μας πάρουν και το βόδι...

Έποικοι και διεθνές δίκαιο

Η πολιτική του εποικισμού αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Το Άρθρο 49 (6) της 4ης Συνθήκης της Γενεύης του 1949 σχετικά με τους Αμάχους εν Καιρώ Πολέμου, απαγορεύει τη μεταφορά από την κατοχική δύναμη του δικού της πληθυσμού στην περιοχή που κατέχει. Διαλαμβάνει ότι «η Κατοχική Δύναμη δεν θα απελάσει ή μεταφέρει μέρος του δικού της αμάχου πληθυσμού στο έδαφος που κατέχει».

Το Σχόλιο επί του Άρθρου 49 (6) διευκρινίζει ότι η πρόνοια αυτή στοχεύει στην απαγόρευση της δημογραφικής χειραγώγησης από μια κατοχική δύναμη που είτε μεταφέρει ενεργά το δικό της πληθυσμό στα κατεχόμενα εδάφη, είτε τους επιτρέπει να εγκατασταθούν εκεί εθελοντικά.

Στη Συμβουλευτική Γνωμοδότησή του στην υπόθεση Wallτης 9ης Ιουλίου 2004, το Διεθνές Δικαστήριο απεφάνθη ότι το Άρθρο 49 (6) απαγορεύει όχι μόνο τις βίαιες μεταφορές «αλλά και οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται από μια κατοχική Δύναμη για την οργάνωση ή ενθάρρυνση μεταφορών τμημάτων του ιδίου του πληθυσμού της στην κατεχόμενη περιοχή» (παράγραφος 120).

Η παραβίαση του 'Αρθρου 49 αποτελεί σοβαρή αθέτηση των Συνθηκών της Γενεύης και επιφέρει ποινικές κυρώσεις (Άρθρα 146, 147). Θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Το Άρθρο 85 (4)(α) του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου Ι του 1977 θεωρεί τη μεταφορά από την κατοχική δύναμη τμημάτων του δικού της άμαχου πληθυσμού στο έδαφος που κατέχει ως «σοβαρή παραβίαση» της Συνθήκης.

Το Κοινό Άρθρο 1 των τεσσάρων Συνθηκών της Γενεύης και το Άρθρο 86 του Προσθέτου Πρωτοκόλλου Ι στις Συνθήκες της Γενεύης 1977 επιβάλλει την υποχρέωση στα Υψηλά Συμβαλλόμενα μέρη να εφαρμόζουν τις πρόνοιές τους.

Οι παράγραφοι 158-9 της Συμβουλευτικής Γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου στην υπόθεση Wall της 9ης Ιουλίου 2004 προνοεί ότι όλα τα Συμβαλλόμενα Μέρη στις Συνθήκες της Γενεύης τελούν υπό τη νομική υποχρέωση να διασφαλίσουν συμμόρφωση της κατοχικής δύναμης με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο όπως ενσωματώνεται στην Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης του 1949.

Το Άρθρο 7 (1) (δ) καθορίζει την απέλαση εκτοπισμό ή βίαιη μεταφορά πληθυσμού ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», όπου «απέλαση ή βίαιη μεταφορά πληθυσμού» σημαίνει τον βίαιο εκτοπισμό των προσώπων που επηρεάζει η εκδίωξη ή άλλες καταναγκαστικές πράξεις από την περιοχή όπου βρίσκονται νόμιμα, χωρίς λόγους που επιτρέπει το διεθνές δίκαιο.

Το Άρθρο 8 (2) (β) (viii) του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αναφέρει τη «μεταφορά άμεσα ή έμμεσα από την Κατοχική Δύναμη τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της στο έδαφος που κατέχει ως «έγκλημα πολέμου».
Τ.Α. Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Εγκληματολόγος - Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Με εκπλησσει η δυναμικη αυτης της ομαδας. Ειναι πραγματικοι Ελληνες πατριωτες και πολυ ενημερωμενοι.
ΕΚ Δημοσιογραφος Συγγραφεας

Ανώνυμος είπε...

Θερμά ευχαριστούμε τους φίλους αναγνώστες της πατριωτικής ιστοσελίδας KOUKFAMILY, όπως και τους δεκάδες προσωπικούς μας αποδέκτες, για τα χρήσιμα σχόλια συμπαράστασης στην πολύπαθη εσταυρωμένη Ελληνική Κύπρο. Είναι συγκινητικά ...

Έγραψε και ο Μέγας Σεφέρης ...στις 12 Μαρτίου 1954
«Στο μικρό διάστημα που έμεινα στην Κύπρο, άρχισαν πολλά πράγματα και νομίζω θα με κυνηγούν αδυσώπητα ώσπου να πάρουν μορφή. Παραξενεύομαι όταν το συλλογίζομαι. Η Κύπρος πλάτυνε το αίσθημα που είχα για την Ελλάδα. Κάποτε λέω πως μπορεί να με πήρε για ψυχοπαίδι της». Λίγους μήνες νωρίτερα έγραφε από το νησί στην αδελφή του: ««...Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Ίσως γιατί βρίσκω εκεί πράγματα παλιά που ζουν ακόμη, ενώ έχουν χαθεί στην άλλη Ελλάδα... ίσως γιατί αισθάνομαι πως αυτός ο λαός έχει ανάγκη από όλη μας την αγάπη και όλη τη συμπαράστασή μας. Ένας πιστός λαός, πεισματάρικα και ήπια σταθερός. Για σκέψου πόσοι και πόσοι πέρασαν από πάνω τους: Σταυροφόροι, Βενετσιάνοι, Τούρκοι, Εγγλέζοι - 900 χρόνια. Είναι αφάνταστο πόσο πιστοί στον εαυτό τους έμειναν και πόσο ασήμαντα ξέβαψαν οι διάφοροι αφεντάδες πάνω τους.»

Πρόσθεσε παλαιότερα και ο Α.Α.
Απόσπασμα:
Την Κύπρο σώστε, Ω! Θεέ, Χριστέ μας,/ τζιαί συ Τζιυκκώτισσα Παναγιά μας/ Εσύ της Κύπρου η μάνα Παναγιά, που απ΄την Κύπρο,/ όταν πέρασε,ς τον Άη Λάζαρο να δείς,/ πάνου στου Τζιύκκου τα βουνά μαζί,/ τ΄ ανεβήκατε για να βλογήσετε,/ πιστούς Χριστιανού Κυπραίους,/ τα πεύκα ούλλα λύγισαν τζιαί υποκλιθήκαν./ Έλα πίσω Παναγιά μας, συγχώρεση να δώσεις,/ για τις αμαρτίες μας τζιαί τούτην μόνον την φοράν,/ τους βάρβαρους θε να λυγίσεις τζιαί γονατίσεις,/ στα τιμημένα χώματα της Κύπρου, να θεοκαρβουνιάσουν,/Αυτοί οι βάρβαροι που αμάχους κατάκαψαν,/ εκκλησιές λεηλάτησασιν, ιερά και όσια καταπατήσασιν…/ Τζιαί επί τέλους οι Κυπραίοι τζιαί ούλλoς,/ ο Ελληνισμός αυτός ο μαρτυρικός λαός να πνάσουσιν…,/απ αύτηνν του κόσμου την μαυροσκότεινη/ μαυρογέρημη τραγωδία να ησυχάσουσιν…. , ειρήνη/ τζιαί αναπαμό νάχουν, διότι δεν έχουν ποτέ λυγίσει/ τζιαι αν τα ματωμένα τους γόνατα τους,/ καμιά φορά ακούμπαγαν το χώμα/ ήταν γιατί μόνο στους νεκρούς τους ήρωες,/ γονάτιζαν τζιαι για προσευχή….. ……Τζιαί άφησε τον τελευταίο στεναγμό,/ το τρίτο ματοβαμμένο περιστέρι….,/ στον τρούλλο του Αποστόλου Ανδρέα,/ στ΄Άγιο υπόδουλο μοναστήρι της Ουρανίας Καρπασίας…./ποτίζοντας τζιαι τούτο, το πικροχολωμένο/ το δακρύβρεχτο με το αίμα του το Άγιο Αθάνατο Δέντρο της Ελευθερίας…./.και προσδοκώμενης Ανάστασης της πικροβασανισμένης Κύπρου…,/ το μοναχικό χρυσοπράσινο φύλλο που κλυδωνίζετε,/ στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Μεσογείου……

Εσύ Χριστέ Πανάγαθε, που τα εγκόσμια βάσανα εβίωσες, Εσύ που ματόβρεκτος ανέβαινες τον Γολγοθά, Εσύ που του Σταυρού εβίωσες τα βάσανα και τον θάνατο, μ΄αγκάθινο στεφάνι, δες και της Κύπρου τα μαρτύρια, που είναι Εσταυρωμένη και δώσε απλόχερα, ανάπαυση…Και όπως Εσύ αναστήθηκες και τον θάνατο πατήσας και στην Κύπρο την πολύπαθη, κάνε το ευσπλαχνικό σου θαύμα και ευχή δώσε και σ΄ αυτή για ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…..

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. Α. ΑΝΤΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ προς αφύπνιση μνήμης και γνώσης ιστορίας.

Όπως έγραψε και φίλη συγγραφέας ... SOS ... Έχει και η φιλανθρωπία της κόκκινες γραμμές της, που δεν πρέπει να ξεπεραστούν και να υπάρχουν επιπτώσεις στην Ελληνική Κύπρο.
Το 1974 η Κύπρος έχασε το 37% των εδαφών της και είχε 6000 νεκρούς και 1619 αγνοούμενους ήτοι επί συνόλου πληθυσμού 500,000 κατοίκων τότε το 1,52%. Η Τουρκία σήμερα θρηνεί περί τις 145,000 νεκρούς δηλ. το 0,17%. Καλώς να βοηθηθεί η Τουρκία, αλλά το 1974 ποιος βοήθησε, πλην του αδελφού Ελληνικού λαού την ισοπεδωμένη Κύπρο; Ουδείς!
Ο νοών νοείτω ότι χιλιάδες σεισμικοί πρόσφυγες, θα προστεθούν στους ήδη εποίκους εισβολείς και ο Κυπριακός Ελληνισμός σε λίγο θα είναι είδος προς εξαφάνιση και εάλω πλήρως η Κύπρος ...
Προσθέτω περί Διεθνούς Δικαίου το οποίο για την Κύπρο δεν ισχύει. (Ισχύει όμως για Τουρκία και Ουκρανία ..) Δύο μέτρα και δύο αστάθμητα σταθμά ...
Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών

Στα Ψηφίσματα 33/15 (1978), 24/30 (1979), 37/253 (1983) κ.α. η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποδοκίμασε «όλες τις μονομερείς ενέργειες που αλλάζουν τη δημογραφική δομή της Κύπρου».

Στο Ψήφισμα 4 (ΧΧΧΙΙ) (27/2/76) η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τα μέρη να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες που μεταβάλλουν τη δημογραφική δομή της Κύπρου και στο Ψήφισμα 1987/50 (11.3.1987) η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει ανησυχία για την εισροή εποίκων, καλεί δε σε σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πληθυσμού της Κύπρου.

Η παρουσία των εποίκων επηρεάζει την εφαρμογή του δικαιώματος των προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σε αντίθεση με τα πολυάριθμα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης.

Τα ακόλουθα στοιχεία είναι ενδεικτικά των μεταβαλλόμενων δημογραφικών δεδομένων στην κατεχόμενη Κύπρο:
• Τουρκοκυπριακά δεδομένα δείχνουν ότι κατά την τελευταία δεκαετία ο πληθυσμός της κατεχόμενης Κύπρου έχει αυξηθεί στα 240.000 άτομα, μία αφύσικη αύξηση της τάξης του 31,7%
• Ο αριθμός των «καταγεγραμμένων ψηφοφόρων» στην κατεχόμενη Κύπρο έχει διπλασιαστεί από 75.781 ΤΚ (Όσοι απέμειναν) στους +350,000. Ο αριθμός αυτός εμφανίζεται να μεγαλώνει ιδίως πριν από κάθε «εκλογική διαδικασία» στην κατεχόμενη Κύπρο
• Η αναλογία του ενός Τούρκου στρατιώτη για κάθε τέσσερεις πολίτες είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη
• Το 2004, τη χρονιά του δημοψηφίσματος για το «Σχέδιο Ανάν», εισήλθαν στην Κύπρο περίπου +55.000 Τούρκοι έποικοι
• Περίπου 60.000 «τίτλοι ιδιοκτησίας» που αφορούσαν κυρίως ιδιοποιημένες περιουσίες Ελληνοκυπρίων έχουν χορηγηθεί σε Τούρκους εποίκους οι οποίοι, από το 2002, επιτρέπεται να πωλούν αυτούς τους «τίτλους» σε τρίτους εκτός από Ελληνοκυπρίους, αποκομίζοντας ένα καλό κέρδος
• Έποικοι αποτελούν το 90% του πληθυσμού στη χερσόνησο της Καρπασίας και το 150% επί συνόλου Τ/Κ.
• Έποικοι έδωσαν τη νικητήρια διαφορά υπέρ της αποδοχής του «Σχεδίου Ανάν» στην κατεχόμενη περιοχή στο δημοψήφισμα του 2004.
Με λίγα λόγια λοιπόν αν προσθέσουμε και τις χιλιάδες σεισμόπληκτες οικογένειες, που καταφθάνουν στην κατεχόμενη Κύπρο καθημερινά ..., τότε τελική άλωση επέρχεται ...Και κάποιοι τρίβουν τας χείρας τους και άλλοι τις νίβουν ... Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ακόμη και από μια τραγωδία κερδίζει και χωρίς πόλεμο πρόθεση του είναι όλη την Κύπρο να καταλάβει και σύντομα θα επανέλθει δριμύτερος και για το Ελληνικό Αιγαίο. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΙΣΤΙΑ.... Α Υ Τ Α και άλλα μύρια εις βάρος της μικρής Ελληνικής Κύπρου.
Α.Α.
Συγχαρητήρια στην Ομάδα Εργασίας.




ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ευχαριστουμε ολους τους σχολιαστές της αναρτησης για τα εξαιρετικα εύστοχα σχόλια τους.
Ευχαριστουμε και την ομαδα εργασίας του αγαπητου μας φιλου κ Αντωνα για όλα τα πατριωτικα άρθρα που κοσμουν το ιστολογιο μας.

Η Τουρκία σε μόνιμη βάση εκμεταλεύεται κάθε ευκαρία για να προκαλεσει προβλήματα στην Ελληνική Κύπρο μας αλλά και στην μητέρα Ελλάδα. Και άδραξε την ευκαιρία ακόμα και τώρα που θρηνεί δεκάδες χιλιάδες νεκρούς να προκαλέσει προβλήματα στην Κύπρο μας...

Φυσικά είναι άξιον απορίας σε ένα ΜΗ κράτος όπως η λεγόμενη ΤΔΒΚ, στην οποια ευδοκιμουν μόνο οι μαφίες και οι παρανομίες, πως επιβιώνουν όλοι αυτοί οι έποικοι...
Και το κακό είναι ότι στην επιβίωση τους μεγάλο ρόλο παίζει η ίδια η Κυπριακη Δημοκρατία προσφέροντας περίπου τα πάντα... Αλλα και πολλοί απλοί Ελληνες της Κύπρου οι οποιοι μπαινοβγαίνουν στα κατεχόμενα για οικονομικά οφέλη...
Δυστυχώς προσωπικά δεν βλέπω άλλη λύση πέραν του ξεκινήματος εθνικοπαελευθερωτικού αγώνα για το Κυπριακό...

Ολες οι άλλες "λυσεις" είναι απολύτως βεβαιο ότι θα αποτελούν παραχωρήσεις στα όρια της προδοσίας προς της Τουρκία για το ελληνικό νησί και θα αποτελέσουν έναυσμα για μια οριστικη ανεξαρτοποίηση του κατεχόμενου τμηματος...
Πρέπει να αντιληφθουν τα αδέρφια μας της Κύπρου ότι σε περιπτωση λυσης δυο ομοσπονδων κρατών, με μια ενδεχόμενη προβοκάτσια από πλευράς της Τουρκίας (που θα συμβεί 100%) θα οδηγηθούμε με μαθηματικη ακρίβεια στην ανακήρυξη της πληρους αυτονομίας του ενός ομόσπονδου κράτους... Και τότε δεν θα μπορει να το αρνηθει πλεον η Κυπριακη Ομόσπονδη Δημοκρατία...

Καμμια λύση λοιπόν για τους Ελληνες δεν μπορει να γίνει αποδεκτή αν δεν επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες Κύπριοι πρόσφυγες στις πόλεις και τα χωριά τους κι αν δεν δοθεί χρονικό διάστημα αποχώρησης όλων των εποίκων...
Αυτό οι Τουρκοι δεν θα το δεχτούν ποτέ κι ετσι μένει μονοδρομος ο εθνικοαπελυθερωτικός αγώνας.
Το θέμα είναι που θα βρεθεί ο νέος Διγενής να τον ξεκινησει....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω σε ολα και ειδικα στο τελευταιο σχολιο Θανος Κουκ το οποιο τα λεει ολα.
Κ.Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.