3 Ιανουαρίου 2023

Θα διαμοιράσει τα έσοδα της και η Τουρκία, από την «ανακάλυψη», κοιτασμάτων Φ.Α., (αν δεν είναι μπλόφα) και στην μειονότητα των Κούρδων της Τουρκίας;


Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά. 
 
Αυτό θα «επιβάλει» … λέει ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, στην Κυπριακή Δημοκρατία … όπως αποδώσει το 50% των εσόδων της από τα κοιτάσματα Φ/Α, στο «παράνομο» Τουρκοκυπριακό καθεστώς του 9% επί συνόλου πληθυσμού της Κύπρου. 
 
Προς ενημέρωση: 
Ο πληθυσμός της Τουρκίας μέχρι το τέλος του 2021, ήταν λίγο παραπάνω από 82 εκατομμύρια. Οι Κούρδοι στην Τουρκία είναι περισσότεροι από 18 εκατομμύρια πολίτες, 21,95%. Επί πλέον το 3% (περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι) προσδιορίστηκαν ως Άραβες και περίπου το 2% (1,5 εκατομμύρια) προσδιορίζονται ως Ζάζα (οι περισσότεροι Ζάζα αυτοπροσδιορίζονται ως Ζάζα-Κούρδοι και είναι στις επαρχίες Τουντζελί, Μπινγκόλ, Ελάζιγκ, Ερζιντζάν και Ντιγιαρμπακίρ).
 
Ο συνολικός αριθμός εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ότι έχουν άλλη εθνική υπόσταση αποτελούν το 3%, δηλαδή 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Όσον αφορά *Έλληνες και Αρμενίους που είχαν την ίδια μοίρα… σήμερα παραμένουν στην Τουρκία ελάχιστοι, μετά και την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και τις μετέπειτα διώξεις τους. Έτσι, από τα 82 εκατομμύρια του πληθυσμού, οι πολίτες που προσδιορίζονται ως γηγενείς Τούρκοι είναι περίπου 62 εκατομμύρια. 
 
*H εφημερίδα el periódico δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Κωνσταντινούπολη Adriá Rocha Cutiller με γενικό τίτλο «Οι τελευταίοι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης» και κάνει μια περιγραφή των τελευταίων Ελλήνων, που μένουν εκεί, ως τελευταίοι απόγονοι της βυζαντινής Αυτοκρατορίας, άνω των 2 εκατομ. μετά από ένα αιώνα εκδιώξεων βίας και μαζικών απελάσεων. «Δεν έμενε τίποτα από το παρελθόν ήμουν πολύ θυμωμένος, αλλά τώρα ηρέμησα. Τους έχω συγχωρήσει αλλά δεν ξεχνώ. Ήταν το 1964 όταν τελικά η κυβέρνηση της Τουρκίας εκδίωξε όλους τους Έλληνες από την χώρα χωρίς διακρίσεις. Σήμερα από τους 2 εκατμ. Έλληνες απομένουν μόλις 1.800 μεγάλης ηλικίας που αγωνίζονται να μην εξαφανιστούν» αναφέρει ο Μιχάλης Βασιλειάδης.
 
Εν συνεχεία στο δια ταύτα… 
 
Σημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσε η κοινοπραξία των ΕΝΙ- TOTAL (έχουν από κοινού ποσοστό 50%). Αυτονόητο λοιπόν, είναι ότι η Τουρκία δεν θα διαμοιράσει ούτε ένα ευρώ, από τα τυχόν έσοδα της, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, που «ανακάλυψε», αφού δεν αναγνωρίζει τους εντός Τουρκίας Κούρδους είτε σαν μειονότητα, είτε σαν οντότητα. Γιατί λοιπόν η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει το 50% των εσόδων της από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, σε ένα παράνομο καθεστώς το οποίο από κανένα κράτος του ΟΗΕ, δεν αναγνωρίζετε, ειμή και μόνο από την Τουρκία; Και επ΄ ευκαιρία ο πληθυσμός των γηγενών Τ/Κ από 18%. που ήταν προ 1974, σήμερα δεν υπερβαίνει το 8%. Όταν λοιπόν επιλυθεί το Κυπριακό πρόβλημα τότε η ΚΔ, μπορεί να παραχωρήσει το 8% των κερδών της και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, διότι περί μειονοτικής κοινότητας πρόκειται και όχι περί κράτους!!!!  
 
«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αναγνωρίσουν την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού χωρίς καθυστέρηση» δήλωσε ο νεοθωμανός Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ψευδοηγέτης του παράνομου Τ/Κ καθεστώτος Ερσίν Τατάρ…. 
 
Τούρκοι εισβολείς κατά την διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής το 1974, κατακλέψατε εθνικούς θησαυρούς Κυπριακής ιδιοκτησίας, που ανήκαν στους Ελληνοκυπρίους και τους μεταφέρατε στην Τουρκία…. Για ίδιο όφελος…
Ήρθατε πένητες και φύγατε δις εκατομμυριούχοι. Επικαρπωθήκατε τις περιουσίες των ΕΚ προσφύγων και τις παραχωρήσατε σε επιχειρηματίες εκ Τουρκίας και εξτρεμιστές ΤΚ, της επιλογής σας …Ακόμη και στους ΤΚ άσπονδους «αδελφούς» σας τίποτα δεν αφήσατε…. Τα λεηλατήσατε όλα… κρανίου τόπο τους παραδώσατε. Και σήμερα μιλάτε για εκμετάλλευση των Κυπριακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων… (και «άνοιγμα» της σκλαβωμένης Ελληνικής Αμμοχώστου, που θα παραδώσετε σε εκλεκτούς σας Τούρκους επιχειρηματίες προς εκμετάλλευση). Και από αυτά την μερίδα του λέοντος θα πάρετε και οι φτωχοί ΤΚ από μακριά θα βλέπουν…. Βεβαίως δίκαιο και εύλογο το αίτημα, για συμμετοχή των γηγενών ΤΚ συμπατριωτών μας στα κέρδη από τους υδρογονάνθρακες…. Μα η Κυπριακή Κυβέρνηση το αποδέχθηκε….. Όταν επιλυθεί το Κυπριακό και οι Τουρκοκύπριοι καταστούν νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αποδοθεί, κατά αναλογία πληθυσμού δηλ. στους ΤΚ το 9.8%…. Τι; Θέλετε το 50%; Ε! Αυτό είναι παραλογισμός και κατάχρηση και στα κράτη ισχύουν οι κανονισμοί περί ακριβοδίκαιου συνεταιρισμού και αναλογιών….. Σπουδάσατε Ταγίπ Ερντογάν, Διοίκηση Επιχειρήσεων σε σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Μαρμαρά…..; 
 
Δύο τινά υπάρχουν ή *πλαστό πτυχίο έχετε ή πληρώσατε για να το αποκτήσετε…… Εάν και τα δύο δεν ισχύουν, απολογούμαστε, αλλά εφαρμόστε τότε τι διδαχθήκατε…. Δηλ. αν διοικούσατε επιχείρηση μετοχική, εσείς θα αποδίδατε στους μετόχους του 8-9% ποσοστά επί των κερδών της τάξης του 50%…..;»  
 
*Παρένθεση: Την αυθεντικότητα του διπλώματος με το οποίο αποφοίτησε από το γυμνάσιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητεί το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP) Τουρκίας, μετά από χρόνια συζήτησης σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του πανεπιστημιακού πτυχίου του Τούρκου προέδρου. Το HKP, ένα αριστερό και αντιιμπεριαλιστικό πολιτικό κόμμα, υπέβαλε αναφορά στο Γυμνάσιο Eyup της Κωνσταντινούπολης, ρωτώντας αν ο Ερντογάν ήταν ή όχι εγγεγραμμένος στο σχολείο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Τατσεττίν Τσολάκ, οι ημερομηνίες στο βιογραφικό του Τούρκου προέδρου δεν ταιριάζουν. Το 1973, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα μετά το τέλος του γυμνασίου για να μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο. Επίσης το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού (Halkın Kurtuluş Partisi) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με το δίπλωμα Ερντογάν…. «Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας μας, έχει καταληφθεί εδώ και πέντε χρόνια από ένα άτομο που δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακών σπουδών. Ο Ταγίπ Ερντογάν επί πέντε χρόνια διαπράττει παρανομία. Και υποχρεώνει και όσους είναι μπλεγμένοι στην ιστορία του πτυχίου του να παρανομούν... Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα, δεν έχουμε συνταγματικά νόμιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Τ. Ερντογάν για να είναι κατάλληλος, πρέπει να έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τετραετούς φοίτησης, όπως προβλέπεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζητήσαμε στις δίκες που μας έκανε ο Ερντογάν, να κατατεθεί στο δικαστήριο το δίπλωμά του. Δεν κατατέθηκε ποτέ. Και δεν κατατέθηκε, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο δίπλωμα και αν υπάρχει πρωτότυπο θα είναι πλαστό». 
 
Και τώρα στο προκείμενο…..
 
Τούρκοι, ισχυρίζεσθε ψευδώς ότι θα προασπίσετε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων «αδελφών σας», ενώ ουσιαστικά τα άνομα συμφέροντα της Τουρκίας υπερασπίζεσθε δόλιοι. «Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον». Πλάτων. 
 
Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού. Ποιών ΤΚ; Αυτών που συρρικνώσατε, από το 18% προ 1974 στο 9% σήμερα. υπό την πίεση 450000 στρατιωτών του κατοχικού στρατού και των 140000 εποίκων; Αυτών που αποκαλείται ξένο σώμα στην τουρκική εθνότητα; Αυτών των κρυπτοχριστιανών, λινοβάμβακων…; Από 147,000 προ 1974, τους μειώσατε στις 97,000 με στόχο να τους εκτοπίσατε και εξαφανίσετε και να αναλάβουν τα ηνία οι κουβαλητοί πραιτωριανοί σας βάρβαροι έποικοι εκ Τουρκίας. Ο Δούρειος σας Ίππος με αρχηγό ένα από τους δολοφόνους του Τάσσου Ισαάκ τον Ερχάν Αρικλί και την μαριονέττα σας προ ολίγου καιρού εκζητούμενου από ιντερπόλ, για απάτες *Ερσίν Τατάρ, εκ γενετής Τούρκου και όχι Κύπριου σημερινού ηγέτη του κράτους μαφία. Αυτούς τους δοτούς πραιτωριανούς τοποθετήσατε στην κατεχόμενη Κύπρο, για να «προασπίσουν» τις αθέμιτες γεωπολιτικές και συμφεροντολογικές οικονομικές σας βλέψεις, για την τελική Άλωση της Ελληνικής Κύπρου. Ήδη στην κατεχόμενη Β. Κύπρο, δεν αφήσατε τίποτα όρθιο Ελληνικό και Χριστιανικό. Τίποτα! 
 
-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν οι Οθωμανοί στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. 
Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 
 
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή». 
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)
 
Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.
 
 
Τέλος, επειδή οι Τούρκοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες, μια παλιά τουρκική παροιμία λέει… «Ο κόσμος δεν έχει ντροπή, έχει συμφέρον,,,» και ειδικά η Τουρκία. Τι προσέφερε λοιπόν και τι προσφέρει μέχρι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία στους Τουρκοκύπριους πολίτες της, σε σύγκριση με την «βοήθεια» και συμπαράσταση από την δοτή «μητέρα» τους Τουρκία, η οποία αντί να τους βοηθά, απομυζά τον πλούτο της κατεχόμενης Ελληνικής Β. Κύπρου και τον μεταφέρει στην Τουρκία; Από το 1963….. Η Κυπριακή Δημοκρατία *παραχωρούσε «δωρεάν» φως, νερό τηλέφωνο, ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια…και οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε σεντ, προς Κυπριακή Δημοκρατία…. Τις οφειλές εισέπραττε από τους ΤΚ η Τουρκική παράνομη Διοίκηση και τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν….εξοπλισμοί, ανέγερση φρουρίων κλπ…. Αυτό το ποσό αποτιμάται μέχρι σήμερα σε δισεκατομμύρια και τα επωμίσθηκε ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος…. Πότε θα τα εξοφλήσετε, σύμφωνα και με τις καταδικαστικές αποφάσεις ΟΗΕ και ΕΔΑΔ; 
 
Σύμφωνα με την έκθεση της πρώην Γενικής ελέγκτριας της Κ.Δ,. για την ΑΗΚ, η οποία δημοσιοποιήθηκε, η αξία της ενέργειας που διοχετεύτηκε από το 1964 έως και σήμερα στα κατεχόμενα, και δεν τιμολογήθηκε ούτε εισπράχθηκε, ανέρχεται, χωρίς την επιβολή τόκων, σε 267,8 εκατ. ευρώ. Η ηλεκτρική ενέργεια που παρέχεται σε τουρκοκρατούμενες περιοχές από το 1963 και μετά περιλαμβάνεται στα συνολικά έξοδά της ΑΗΚ, ανέφερε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, και λαμβάνεται υπόψη στον καταρτισμό των διατιμήσεων που ισχύουν για τους υπόλοιπους καταναλωτές. Το πιο πάνω ποσό οφειλής των ΤΚ είναι εντελώς ενδεικτικό και πρέπει να τριπλασιασθεί αν προστεθούν και οι απώλειες φόρων, αλλά και οι υπολοιπες δωρεάν παροχές συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν νερό, τηλέφωνα κ.ά.π. (Σημειώστε ότι, όταν έγινε η καταστροφή στον ηλεκτρικό σταθμό του Μαρί, δανειστήκαμε αναγκαστικά ρεύμα από τους ΤΚ, Με τα χρήματα,που επικαρπώθηκαν και καταχράστηκαν, ανέγειραν, πριν μερικά χρόνια ηλεκτροπαραγωγό σταθμό και τους αποδώσαμε 48 εκ. χωρίς να ζητήσουμε να συμψηφιστούν με τα οφειλόμενα τους δις, από το 1963,…. Ενδεικτικά… Αξία και εκμετάλλευση των κατεχομένων Ελληνοκυπριακών περιουσιών από το ΤΚ καθεστώς ίσως άνω των 5 δις, αντίστοιχο ποσό από τις λεηλασίες, λαθρεμπόριο, αρχαιοκαπηλία κλπ…. Τελικά οι Ελληνοκύπριοι συντηρούν το παράνομο Τ/Κ καθεστώς.
 
Ενδεικτικά ολίγα…. 
 
Εισαγωγές από Τουρκοκρατούμενη περιοχή προς Ελεύθερες περιοχές (Συμφωνία Πράσινης Γραμμής) με βάση παλαιότερα στοιχεία τελωνείου Κύπρου για το 2019 – 2020…., ενδεικτικά εισήχθησαν, από τουρκοκρατούμενες περιοχές…… 511,622 τόνοι πατάτες, λαχανικά 92940 και άλλοι εκατοντάδες τόνοι σε φθαρτά κλπ. Τσιγάρα, ποτά μέσω λαθρεμπορίου 50 τόνοι…. Ναρκωτικά άγνωστες μεγάλες ποσότητες… 
 
Συνάλλαγμα το οποίο οι συμπατριώτες μας ΕΚ αφήνουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές …Καζίνα, ξενοδοχεία, αγορά χρυσαφικών, δερμάτινα είδη, φαγητό, πορνεία, λαθρεμπόριο κλπ….αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια…. Μόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 είχαμε διελεύσεις Ελληνοκυπρίων προς Β. Κύπρο, μέσω των οδοφραγμάτων *2.684.175. Μετά το 2020 και μέχρι σήμερα οι διελεύσεις Ε/Κ προς κατεχόμενα έχουν αυξηθεί κατά 35%. 
 
*Μην βγάλετε πρόωρα συμπεράσματα, ότι οι συμπατριώτες μας επισκέπτονται τις πατρογονικές τους εστίες ή τα ιερά και όσια, που άφησαν πίσω τους οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες του 1974. Το 90% των επισκέψεων αφορά τα πιο πάνω και ντόλτσε βίτα….. 
 
Αν υπολογίσουμε ότι μέσος όρος εξόδων, ανά διέλευση είναι το ελάχιστο 350 Ε. Βενζίνες, διαμονή, φαγητό αναψυχή…τότε έχουμε ένα αριθμό 939,461,250 Ε σε ένα εξάμηνο….. 
Σήμερα εν έτει 2022, διπλασιάστε τα πιο πάνω ποσά… 
 
Επίσης εκατοντάδες Κύπριοι ταξιδεύουν προς Τουρκία –Κωνσταντινούπολη, με τις παράνομες ΤΚ αερογραμμές και αφήνουν άλλο τόσο συνάλλαγμα στην Τουρκία…. 
 
Από το 63, εκατομμύρια οι παροχές της ΚΔ προς ΤΚ. Πρόσφατα, με την σύμφωνο γνώμη της Κ.Δ. διατέθηκε προς ΤΚ Ευρωπαϊκό κονδύλι με συμμετοχή της , ύψους 259 εκ. (389/2006.) Από το 2011,ετήσια χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 30 εκ. Συνολικά το 2006 χορηγήθηκε το ποσό των 449 εκ. με την συμμετοχή της Κ.Δ. στα πλαίσια του κανονισμού χρηματοδοτικής βοήθειας…. προς απομονωμένους ΤΚ. Σήμερα οι παροχές είναι ακόμη πολύ υψηλότερες προς Τ/κ καθεστώς, το οποίο δεν διαθέτει τα ποσά αυτά επ ωφελεία του Τ/κ αλλά τα επικαρπούται για ίδιο όφελος…. 
 
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς ΤΚ, περίπου 6 εκ. ετήσια, γεννητούρια, χημειοθεραπείες, περίθαλψη ηλικιωμένων κλπ Συνταξιούχοι άνω των 30000 ΤΚ με μέσο όρο τα 750 Ε. 22.500 εκ Μηνιαία……
Αναπηρικές συντάξεις ακόμη και για τους εξτρεμιστές της ΤΜΤ περί τις 250000 Ε μηνιαία….. 
 
Αυτά τα πολύ ολίγα περί απομόνωσης των ΤΚ …από την Κυπριακή Δημοκρατία…… Τελικά αυτονόητο είναι, ότι όπως διαφαίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία «έμμεσα συντηρεί» και τον Τουρκικό στρατό κατοχής…! 
 
Τα πιο πάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά….. 
 
Πολλές άλλες δεκάδες παροχές απολαμβάνουν οι συμπατριώτες μας ΤΚ από τα ταμεία της ΚΔ… 
 
Ναι, πρόεδρε της Τουρκίας η Κυπριακή Δημοκρατία συντηρεί και συμπαραστέκεται στους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους…. Εσείς τους χρησιμοποιείται σαν δορυφόρους, για τα δικά σας αθέμιτα αλλότρια συμφέροντα. Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια…. Εν συνεχεία, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 αναφέρεται ότι 2 εκατομμύρια 684 χιλιάδες 175 άτομα (Διελεύσεις), επισκέφθηκαν το κατεχόμενο τουρκικό Β. τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου περνώντας, από τα σημεία ελέγχου κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός. Αν κατά προσέγγιση το κόστος αγορών…., αναψυχής και … λαθρεμπορίου, για κάθε Ελληνοκύπριο, που μεταβαίνει στα κατεχόμενα είναι περίπου 350 Ε. τότε αφήνουμε συνάλλαγμα ματωμένο στην κατεχόμενη Κύπρο 939,461,250 Ε. (Τα φανερά) Δια 6 μήνες 156,576,875 ΜΗΝΙΑΙΑ….!
 
Μια άνευ προηγουμένου οικονομική αιμοδοσία στο παράνομο ΤΚ καθεστώς…, για αγορά όπλων, για συντήρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής, επενδύσεις και αξιοποίηση των κατεχομένων ΕΚ περιουσιών…. Επίσης… νέα μέτρα τόνωσης των Τουρκοκυπρίων, απροσδιορίστου κόστους και αγνώστων οικονομικών επιπτώσεων ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυπριακή Κυβέρνηση μετά από τη σημερινή πολύωρη συνεδρία του Υπουργικού και έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Τα μέτρα παρατίθενται λεπτομερώς σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το η Κυπριακή Κυβέρνηση. Τα μετρά αποσκοπούν στην παροχή δυνατοτήτων στους Τουρκοκυπρίους που διαβιούν στις κατεχόμενες περιοχές να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και ωφελήματα που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία στους πολίτες της. Το κόστος των μέτρων φαίνεται να καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνοκύπριοι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος τους όμως δεν προσδιορίζεται. Άγνωστες παραμένουν και οι οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων ανάμεσα στα οποία είναι οι χαλαρώσεις στη διακίνηση και διαμονή τουριστών προς τις κατεχόμενες περιοχές αλλά και στη διακίνηση Τουρκοκυπριακών προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές κλπ, κλπ…. 
 
Ε! Φτάνει πιά δόλιοι και μπαμπέσηδες Τούρκοι. Και το χτένι σπάσατε και την χτένα. Τίποτα δεν σας αγγίζει, ούτε διεθνές δίκαιο, ούτε καταδικαστικές αποφάσεις, ούτε ο αποτροπιασμός της διεθνούς κοινότητας, για τις επαίσχυντες μέρες και πράξεις σας. Οι παραβιάσεις και διεκδικήσεις σας, τόσον στην Κυπριακή, όσον και την Ελληνική ΑΟΖ, είναι παράνομες, καταχρηστικές, οι δε απαιτήσεις σας ότι πρέπει να διαμοιράζονται 50#50% τα έσοδα της Κ/Δ με το Τ/κ παράνομο και μη αναγνωρισμένο καθεστώς συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ερμηνεύεται ως καταπάτηση και κλοπή του ορυκτού πλούτου ξένων χωρών. Η Μεσόγειος και το Αιγαίο Ελληνικά είναι και Ελληνικά θα παραμείνουν. Και σημειώστε ότι τα χώματα, ο αέρας, οι θάλασσες μας, που καταπατείτε και της Μικράς Ασίας και της κατεχόμενης Κύπρου, το «κτηματολόγιο» της Ιστορίας τα έχει καταχωρήσει ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δυστυχώς για εσάς ιστορία δεν έχετε, αλλά μόνο πλούσιο ποινικό μητρώο (Σαρρής), λαέ της οργής του Θεού (Λούθηρος) και ΒΑΡΒΑΡΟΙ εισβολείς! 
 
1974. *BARBARIANS – SHAME ON THEM. 2022. BARBARIANS – SHAME ON THEM. 
 
Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά. 
 



Share

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσον ο Ερντογάν, όσον και ο Τατάρ παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά στα τραπέζια Ελλάδας – Κύπρου. Ήδη η δημοτικότητα του πρώτου έπεσε στο 25-30% και όσον αφορά δεύτερον μαφία πρόσφατα η αντιπολίτευση κέρδισε σχεδόν όλους τους ΤΚ Δήμους.
Ειδική οικογενειακή φυλακή θα κτίσουν για να τους χωρέσεi και αυτούς, και τους συνεργάτες τους και συγγενείς τους με το όνομα ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑΤΑΡ. Αν δε ποντάρουν και σε Ελληνοτουρκικό πόλεμο, που θα χάσουν θα είναι και criminal war …. Άντε και στον αγύριστο …

Ντίνα.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνοκυπριακή κοινότητα 854,800, Τουρκοκυπριακή κοινότητα 91.800 ή 9,8%,
Στο 9,8% λοιπόν οι νεοσουλτάνοι Ερντογάν και Τατάρ θέλουν ίσα δικαιώματα και τυχόν κέρδη από τα νέα κοιτάσματα Φ.Α. της Κύπρου.
Ο μεν *πρώτος λέει ότι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μαρμαρά, αλλά ποτέ δεν παρουσίασε το γνήσιο του πτυχίο και ούτε κανείς καθηγητής δεν τον θυμάται, οπότε μάλλον του αέρα έκανε σπουδές, αλά παζάρι τουρκικό, ο δε *δεύτερος οικονομολόγος και αυτός της δεκάρας χρησιμοποίησε τις … σπουδές του για να κατακλέβει τον κόσμο και μέχρι προ τίνος ήταν καταζητούμενος από την Αγγλική αστυνομία και ιντερπόλ … όπως και ο Τούρκος *πατέρας του ο κατηγορούμενος για σωρεία σκανδάλων ...
*Ο Τατάρ εργάστηκε αρχικά ως λογιστής στην αγγλική εταιρία «Price Waterhouse», όπου και εκεί εκδιώχθηκε λόγω κατάχρησης και στη συνέχεια (1986- 1990), εργαστηκε για την εταιρεία *«PollyPeck» του απατεώνα επιχειρηματία ΤΚ Ασίλ Ναντίρ ( Ο οποίος καταδικάσθηκε μεν σε πολυετή φυλάκιση από Αγγλικό δικαστήριο, αλλά με την μεσολάβηση της Τουρκικής κυβέρνησης μεταφέρθηκε στην Τουρκία για να εκτίσει την ποινή του. Σε δύο μέρες αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Τατάρ υπό την κηδεμονία του αρχιμαφία Ερντογάν.) Η συγκεκριμένη εταιρία πρωταγωνίστησε σε υπόθεση διαφθοράς, η οποία απασχόλησε για πολλά χρόνια την αγγλική δικαιοσύνη. Κατάκλεψε δις από Άγγλους επενδυτές…
* Ο πατέρας του, Ρουστέμ Τατάρ, ήταν γνωστός επιχειρηματίας και πολιτικός (Υπηρέτησε και την ΚΔ, από 1960 έως 1963 ως οικονομικό στέλεχος!!!!) με στενές σχέσεις και συνεργασία με την εθνικιστική ηγεσία των τ/κ ΤΜΤ-Γκρίζων Λύκων. Το όνομα του Ρουστέμ Τατάρ ενεπλάκη σε υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς, που απασχόλησαν τα κυπριακά και διεθνή μέσα ενημέρωσης της περιόδου. Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο καραβοκύρη....
Η δε αναισχυντία εστί καταφρόνησις δόξης αισχρού ένεκα κέρδους.
– Αναισχυντία είναι να μη λογαριάζεις την υπόληψή σου προκειμένου να βγάλεις κέρδος.
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Το βρώμικο χρήμα ρέει στα ταμεία της οικογένειας Ερντογάν και Τατάρ. Αυτός είναι ο λόγος που επιθυμούν να επικαρπωθούν έσοδα από τα κοιτάσματα Κύπρου Ελλάδας…Θα υπάρξουν πολλά εκατομμύρια under the table...

Μίνως

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του κόμματος Κιλιτσντάρογλου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια εταιρεία ιδρύθηκε στη νήσο Μαν με ιδρυτικό κεφάλαιο μία βρετανική λίρα! Αποκάλυψε τις τραπεζικές καταστάσεις και τα αντίγραφα των τραπεζικών εμβασμάτων ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Bellway Limited:
•Ο κουνιάδος του Ερντογάν μετέφερε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και 1,25 εκατομμύρια δολάρια.
•Ο αδελφός του Ερντογάν Μουσταφά μετέφερε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και 1,25 εκατομμύρια δολάρια.
•Ο πεθερός του Ερντογάν μετέφερε 1,25 εκατομμύρια δολάρια και 1 εκατομμύριο δολάρια.
•Ο πρώην εκτελεστικός βοηθός του Ερντογάν μετέφερε 1,25 εκατομμύρια δολάρια και 250.000 δολάρια.
•Ο γιος του Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, μετέφερε 1,45 εκατομμύρια δολάρια και 2,3 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Κιλιτσντάρογλου κατέθεσε κοινοβουλευτική πρόταση ζητώντας τη διερεύνηση των καταθέσεων. Ωστόσο, η πλειοψηφία στην οποία κυριαρχεί το Κόμμα AKP του Ερντογάν καταψήφισε την πρόταση. Όταν ο Κιλιτσντάρογλου μιλούσε στη Βουλή για τις καταγγελίες σε βάρος του Ερντογάν, η τουρκική κρατική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση!
Κατόπιν, οι Τούρκοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις κατηγορίες εναντίον του Ερντογάν. Ωστόσο, όπως είναι ευρέως γνωστό, κανένας δικαστής δεν θα τολμούσε να αποφανθεί ότι ο Ερντογάν είναι ένοχος για οποιαδήποτε εγκλήματα, δεδομένου του γεγονότος ότι πολλοί δικαστές απολύονται ή φυλακίζονται επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τις επιθυμίες του Τούρκου προέδρου.
Ένα ενδεικτικό κρούσμα από τα δεκάδες σημειώθηκε ήταν όταν ο Ερντογάν και τέσσερις από τους υπουργούς του ενεπλάκησαν σε έρευνα για διαφθορά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Όντες αντιμέτωποι με αντιδικίες, παραιτήθηκαν και οι τέσσερις υπουργοί. Ο Ερντογάν παρενέβη στη δίκη, απέρριψε τη μήνυση και απέλυσε τους εισαγγελείς και τους αστυνομικούς, που είχαν αποκαλύψει τις διαφθορές των υπουργών του.
Οι ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του Μπιλάλ είχαν καταγραφεί, αποκαλύπτοντας τις συζητήσεις τους για το πώς να κρύψουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που είχαν λάβει μυστηριωδώς….
ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ...
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Αιδως αχρειοι. Κοκκινισε και η ντροπη για εσας κλεφτες και λωποδυτες,ιεροσυλοι μαυραγοριτες, γενοκτονοι και λεχριτες, που απο γεννησης σας ειστε κοπριτες.
Σε βοθρους παντα ζειτε και σαν γουρουνια βρωμειτε. Η μποχα σας τον κοσμο πλημυριζει και δυστυχως με τιποτα δεν ξεμυριζει.
Κερυνειωτης θυμογραφος.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΓΕ....

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο. Διαφωτιστικά και αποστομωτικά όλα τα σχόλια. Μπράβο σας. Συνεχίστε!
Μίνα

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Κύπρος αθάνατη που σου μαδήσαν τανθιά διπλοί, τριπλοί βαρβάροι που τώρα πάλι έρκονται τζιείνα, που μείναν να στ΄ αφανίσουν....

Πιο κάτω απόσπασμα του Γ. Ρίτσου που τόσο λάτρεψε την Ελληνική Κύπρο ...

Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο
κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω.

Εσύ της θάλασσας ρυθμός, ολάνθιστο κλωνάρι,
πώς σου μαδήσαν τ΄άνθια σου διπλοί, τριπλοί βαρβάροι.

Τι θλιβερά που σεργιανάν τριγύρω σου τα ψάρια
κι αντίχριστοι να παίζουνε την τύχη σου στα ζάρια.

Κουράγιο, μικροκόρη μας, που μας εγίνης μάνα
Ύμνος και Θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα.
Α.Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θάνο του koukfamily για την τέλεια επεξεργασία του κειμένου, τους σχολιογράφους φίλους αναγνώστες του, καθώς και τους προσωπικούς μας αποδέκτες, για τα πρόσθετα δεκάδες σχόλια τους στο μέηλ μας.
Νάστε όλοι καλά και ευχόμαστε η βάπτιση του Κυρίου, όπως μας αναβαπτίσει και φωτίσει για να βρούμε τον χαμένο μας δρόμο. Ο αγιασμός των υδάτων, ας αποδιώξει τους κακούς καλικαντζάρους Τούρκους, από τα άγια χώματα μας, θάλασσα και αέρα.
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και όλους τους αδελφούς Έλληνες.
6 Ιανουαρίου εορτάζουν οι: Φώτιος, Φώτης, Φωτεινή, Φωτούλα, Θεοφάνης, Ιορδάνης, Ουρανία, Περιστέρα, Θεοπούλα, Θεόπη.

Ο *Άγιος Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει ποιος ήταν εκείνος που του ζητούσε να βαπτισθεί, στην αρχή αρνείται να τον βαπτίσει ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να βαπτισθεί από Εκείνον. Ο Ιησούς, όμως, του εξήγησε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και τον έπεισε να τον βαπτίσει.

Και τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών διαδραματίσθηκε μία μοναδική και μεγαλειώδης σκηνή, όταν με την μορφή ενός περιστεριού κατήλθε το Άγιο Πνεύμα και κάθισε επάνω στο βαπτιζόμενο Ιησού, ενώ συγχρόνως ακούσθηκε από τον ουρανό η φωνή του Θεού η οποία έλεγε: «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα» («Αυτός είναι ο αγαπημένος μου Υιός, αυτός είναι ο εκλεκτός μου»).

Από τότε και το Βάπτισμα των Χριστιανών, δεν είναι μόνο «εν ύδατι» (αγιασμός), όπως το βάπτισμα «μετανοίας» του Ιωάννη, αλλά και εν Πνεύματι Αγίω». Ο Κύριος με το να βαπτιστεί, αγίασε το νερό, το έκανε νερό αγιασμού και συμφιλίωσης με το Θεό.

Έτσι η Βάπτιση του Κυρίου άνοιξε τη θύρα του Μυστηρίου του Βαπτίσματος. Με την καθαρτική χάρη του αγίου Βαπτίσματος ο παλαιός αμαρτωλός άνθρωπος ανακαινίζεται, φωτίζεται και με την τήρηση των θείων εντολών γίνεται κληρονόμος της βασιλείας των ουρανών.

*Με βάσει το ελληνικό εορτολόγιο το όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ γιορτάζει στις 7 Ιανουαρίου .
Την ίδια ημέρα γιορτάζουν και τα ονόματα:Ιωάννα, Ιβάνα, Βάνα, Βάννα.

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.