4 Δεκεμβρίου 2022

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ – ΕΟΚΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ «ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ».

ΚΟΜMΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΚΕΛ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ, «ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΙΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ». Και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ…
 
O τ. γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού καλεσμένος στην εκπομπή #ΡΙΚ σε συζήτηση για το Κυπριακό δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «εμείς δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική».
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ. 
 
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΥΠΡΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΠΛΗΝ ΔΗ.ΣΥ. ΚΑΙ ΕΛΑΜ. 
 
Με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε το ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για τη Δημοκρατική Αντίσταση, με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, Ημέρα Μνήμης των Μαχητών της Αντίστασης. Καταψήφισαν μόνο ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ. 
 
Την ίδια ώρα γίνεται κάλεσμα στην Πολιτεία να διακόψει τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γρίβα, ενώ καταδικάζεται κάθε προσπάθεια κάθε απόπειρα παραχάραξης της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας είτε μέσω της εξίσωσης της νόμιμης κυβέρνησης Μακαρίου και των δυνάμεων της δημοκρατίας με την τρομοκρατία της ΕΟΚΑ Β’, είτε μέσω της ηρωοποίησης του αρχηγού και άλλων στελεχών αυτής και της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, είτε μέσω της ιδεοληπτικής ενοχοποίησης της αδέσμευτης πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας για την τραγωδία του 1974. 
 
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα συζητηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, το ΑΚΕΛ προτίθεται να καταθέσει τροπολογία για αποκοπή όλων των κονδυλίων που σχετίζονται με την προώθηση της μνήμης του Γρίβα (Μνημεία, Μουσεία, Ημερίδες, Εκδηλώσεις, κ.λπ.). 
 
Στις 18 Μαρτίου 1959, η Ελληνική Βουλή με ψήφισμα ανακηρύσσει τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, σε Άξιο Τέκνο της Πατρίδος. 
Αναφερόταν στο σχετικό ψήφισμα: 
"Η Βουλή των Ελλήνων, τιμώσα τον γενναίον στρατιώτην και άπαντας τους λοιπούς υπό την ηγεσίαν του αγωνισθέντας διά την ελευθερίαν της Κύπρου, αποτίει φόρον τιμής προς τους ηρωϊκούς νεκρούς και τα θύματα του ενδόξου αγώνος, εκφράζει δε την βαθείαν ευγνωμοσύνην του Εθνους προς πάντας τους γενναίους μαχητάς, κηρύσσει τον ένδοξον και ηρωϊκόν αξιωματικόν του Ελληνικού Στρατού Γεώργιον Γρίβαν Διγενήν άξιον της πατρίδος".
 
Η φήμη της ΕΟΚΑ και του Γεώργιου Γρίβα, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Ο ηγέτης της Επανάστασης της Κούβας έδειξε εγγράφως τον θαυμασμό του προς τον Γεώργιο Γρίβα-Διγενή. Σε τηλεγραφημα του προς τον Γρίβα εξέφραζε όχι μόνο τον θαυμασμό του για τον αγώνα των κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ αλλά ανέδειξε και ότι το παράδειγμα της ΕΟΚΑ στάθηκε πηγή έμπνευσης για αυτόν. Και έγραψε στον Γρίβα: «Στρατηγέ, ο αγώνας σου με συναρπάζει». 
 
Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο μοναδικός κομμουνιστής ηγέτης που απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα γράφοντας: «Εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ». 
 
Η Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, σε ειδική συνεδρία της στις 31 Ιανουαρίου 1974, ανακήρυξε τον Διγενή «άξιον τέκνον της Κύπρου διά τας εξαιρέτους υπηρεσίας τας οποίας προσέφερε προς την ιδιαιτέραν του Πατρίδα», ενώ η Ακαδημία Αθηνών απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές. 
 
ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ. 
 
 
ΠΡΩΤΗ τ’ Απρίλη 1955: η έναρξη του αντιαποικιακού απελευθερωτικό αγώνα. Ενός αγώνα, στον οποίο το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν συμμετείχε, αλλά η ηγεσία του τον ύβρισε πολύ πριν αρχίσει. Όχι όταν ξεκίνησε. Για να έρθει τον Μάη του 1957 να κάνει αυτοκριτική για λάθη αναφορικά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στο αρχικό στάδιο του αγώνα, όχι όμως και να δώσει μια πρακτική ή θεωρητική δικαιολογία για τη θέση του κόμματος έναντι του ένοπλου αγώνα. 
 
Να θυμίσουμε κάποια σημαντικά γεγονότα, με βάση τη χρονολογική τους εξέλιξη: 
 
1. Το Δεκέμβρη του 1954, πριν από εξαγγελθείσες μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη την Κύπρο εναντίον της αποικιοκρατίας, η ηγεσία του ΑΚΕΛ, μέσω του δημοσιογραφικού της οργάνου «Νέος Δημοκράτης», χαρακτήριζε τις εκδηλώσεις σαν «προβοκάτσιες» και σαν «ύποπτες ενέργειες από εχθρούς του λαού και της υπόθεσής του». Παράλληλα, καλούσε τους εργάτες να παρεμποδίσουν τις «εχθροπραξίες». 
 
Όμως, οι εκκλήσεις του έπεσαν στο κενό. Οι διαδηλώσεις ήσαν χωρίς προηγούμενο για την Κύπρο, στη διάρκειά τους, μάλιστα, η Αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε αρκετούς διαδηλωτές και συνέλαβε πολλούς άλλους. Παρ’ όλον τούτο, η ηγεσία του ΑΚΕΛ επανήλθε και έγραψε πως «τα έκτροπα αυτά υποθάλπονται από εχθρούς του αγώνα, που εκμεταλλεύονται τον πατριωτικό ενθουσιασμό της κυπριακής νεολαίας για να εξυπηρετήσουν ξένα αντικυπριακά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα!» 
 
Δηλαδή, ενώ η ΕΟΚΑ ήταν ακόμη υπό σύσταση, οι ηγέτες του ΑΚΕΛ τη βαρούσαν ανελέητα και, με θράσος χιλίων πιθήκων, παρουσιάζονταν σαν ηρακλείς της αυτοδιάθεσης! 
 
2. Πλέον προκλητική και απαράδεκτη παρουσιάστηκε η ηγεσία του ΑΚΕΛ την 1η Απριλίου 1955 σε ανακοίνωσή της προς το λαό, μετά τις πρώτες εκρήξεις που σήμαναν την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα. Πρόκειται για μνημείο ασυναρτησίας και αχρειότητας, που προβλήθηκε την επομένη από τον «Νέο Δημοκράτη» υπό τον τίτλο: «Οι χθεσινές «εκρήξεις» δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα του κυπριακού λαού. – Είναι ένα ύποπτο παιγνίδι εμπνευσμένο από εχθρούς του λαού, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσεις στον κυπριακό αγώνα.- Ο λαός να δυναμώσει την επαγρύπνησή του στον υπέρτατο βαθμό και να συνεχίσει τους αγώνες του κάτω από τη σημαία του ενιαίου πατριωτικού μετώπου!» 
 
Στο έγγραφό του, το ΑΚΕΛ χαρακτήριζε ως «ύποπτο φυλλάδιο» την επαναστατική προκήρυξη του Διγενή και διακωμωδούσε τους αγωνιστές, διερωτώμενο «μήπως οι εμπνευστές αυτής της δράσης είναι «διαλεκτοί ήρωες», που πρέπει να τους τιμήσει ο λαός;» Ταυτόχρονα, έκανε αναφορά σε «τρομοκρατική δράση», φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο πατριωτικός κυπριακός λαός δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις». 
 
Προσπάθησε, δηλαδή, η ηγεσία του ΑΚΕΛ, να μειώσει τη μαζικότητα των αγωνιστών, τους οποίους και αποκάλεσε «διασπαστές». 
 
3. Στο ίδιο «μήκος κύματος» ήταν και η αρθρογραφία που ακολούθησε μελών της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, όπως ο Ανδρέας Φάντης και ο Γ.Γ. Εζεκίας Παπαϊωάννου. Ο πρώτος έγραψε για «τρομοκρατικές εξτρεμιστικές ενέργειες», ενώ ο δεύτερος επαίνεσε τους κομμουνιστές «γιατί δεν πιάστηκαν στην παγίδα των ψευτοδιγενήδων για να τους ξεπαστρέψουν από τη μέση!..» 
 
Ιδιαίτερα, όμως, θλιβερός και απαράδεκτος υπήρξε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Ελλάδας, Νίκος Ζαχαριάδης, ο οποίος, εκτός του ότι αποκάλυψε στους Άγγλους την ταυτότητα του Διγενή σε ραδιοφωνική του ομιλία, σε άρθρα του στο «Νέο Δημοκράτη» εξέμεσε σειρά χυδαίων χαρακτηρισμών κατά των αγωνιστών: «Εθνοπροδότες, Κυπροκάπηλοι, τυχοδιώκτες»! Τα σαμποτάζ τα αποκάλεσε «πυροτεχνήματα» και τις βόμβες «πασχαλιάτικα βαρελότα», «τρακατρούκες και τσάκρες». Και το πιο ανήκουστο, ότι, δήθεν, ο αγώνας «σχεδιάστηκε και μπήκε σε πράξη σε συνεννόηση και με συμφωνία με τους Άγγλους και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές!..» 
 
Ο κάθε Κύπριος θα πρέπει να γίνει γνώστης και κοινωνός των «αποφθεγμάτων» αυτών και της όλης στάσης του ΑΚΕΛ έναντι του απελευθερωτικού αγώνα. Έχουμε υποχρέωση να τα δημοσιοποιούμε και να προωθούμε και σε άλλους. Γιατί, και σήμερα, η ηγεσία του ΑΚΕΛ συνεχίζει τις ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του αγώνα και, υπό την κάλυψή τους, προσπαθεί να δικαιολογήσει την προδοτική της στάση έναντι του έπους του 1955-59. Ενώ με απροσμέτρητο θράσος στέλλει παρατρεχάμενούς της να καταθέτουν στεφάνια σε μνημεία και μνημόσυνα ηρώων, συνεχίζει ακατάπαυστα και λυσσαλέα την κατασυκοφάντηση του Αρχηγού και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. 
 
Ευτυχώς, όμως, ούτε και η νεολαία του ΑΚΕΛ δεν πείθεται από τη λάσπη αυτή και, μέρα με τη μέρα, αναγνωρίζει και αφομοιώνει την αλήθεια. Έτσι, τα κάστρα της κατασυκοφάντησης και του βιασμού της Ιστορίας πέφτουν το ένα μετά το άλλο, ακριβώς διότι η αλήθεια είναι πολύ καλύτερη και από το χρυσάφι , όπως διακηρύττουμε και στην ταυτότητα του blog μας: nikospa.wordpress.com. 
 
«Αλήθεια, χρυσίου καλλίστη». 
 
Η προδοσία του ΚΚΕ και του ΑΚΕΛ κατά της ΕΟΚΑ! 
 
Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.) ήταν η οργάνωση των Ελληνοκυπρίων που έδρασε κατά την χρονική περίοδο 1955-1959 για την ανεξαρτησία της Κύπρου από την Βρετανική κυριαρχία και την ένωση της με την Ελλάδα. Στρατιωτικός αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. ήταν ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας, ένας Κύπριος στρατιωτικός που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου δημιούργησε την αντιστασιακή Οργάνωση Χ και συμμετείχε και στον συμμοριτοπόλεμο. Έγινε ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμο «Διγενής», από τον Βυζαντινό θρύλο του Διγενή Ακρίτα. 
 
Η Ε.Ο.Κ.Α. υποστηρίχθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με όπλα και χρήματα και ραδιοφωνικούς σταθμούς που εξέπεμπαν από την Αθήνα, εκτός από το ΚΚΕ. Το επίσημο ΚΚΕ, καταδίδει στους Άγγλους ότι ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, ο Διγενής, είναι ο Στρατηγός Γρίβας. Η εκστρατεία του Γρίβα, ξεκίνησε στις 1 Απριλίου 1955 με επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς, τον ραδιοσταθμό και σε βρετανικό στρατόπεδο της Αμμοχώστου. Η δραστηριότητα της Ε.Ο.Κ.Α. συνεχίστηκε με παρόμοιο τρόπο - επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτίρια, ενέδρες σε βρετανικά οχήματα και εκτελέσεις Βρετανών αλλά και Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συνεργατών των Βρετανών οι οποίοι κρίθηκαν από την Οργάνωση ως προδότες. 
 
Μεταξύ των Ελληνοκυπρίων που εκτελέστηκαν από την Ε.Ο.Κ.Α. ήταν και κάποια μέλη του ΑΚΕΛ, του κυπριακού κομμουνιστικού κόμματος. Το ΑΚΕΛ εναντιώθηκε στον αγώνα της ΕΟΚΑ και κατηγορήθηκε ότι συνεργαζόταν με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (Ιντελιτζενς Σερβις) για να τον σαμποτάρει. Την προδοσία του Κυπριακού αγώνος κατήγγειλε η ίδια η ΕΟΚΑ με το βιβλίο της "Η κομμουνιστική ηγεσία του Κυπριακού αγώνος". Στην σελίδα 44 αναφέρει "Και ενώ αί Κυπριακαί Αρχαί ζαλισμέναι από τον αιφνιδιασμόν της 1ης Απριλίου προσπαθούν ματαίως να βρούν ποιοί οι πρωτεργάται και αρχηγοί του κινήματος, ο αρχηγός του ΚΚΕ Ζαχαριάδης εις την ραδιοφωνικήν εκείνην ομιλίαν του, αποκαλύπτει διά πρώτη φοράν είς τους Άγγλους την ταυτότητα του Διγενή. Και το ακελικόν όργανον "Ν. Δημοκράτης" έσπευσε να δημοσιεύση την ομιλίαν εκείνην δια να μεταδοθή και εν Κύπρω παντού η προδοσία"! 
 
Αποτέλεσμα της στάσεως των κομμουνιστών ήταν το αγγλικό BBC (εκπομπή 29 Αυγούστου 1956) να επαινεί το ΑΚΕΛ, διότι: "Με φυλλάδια του αντιτίθεται εις την ΕΟΚΑ και ζητεί συνέχισιν της εκεχειρίας και την ειρήνευσιν.... πράγμα που δεικνύει ότι το ΑΚΕΛ έχει συναίσθησιν των επιθυμιών του λαού". Επίσης οι κομμουνιστές με έγγραφο της Κεντρικής Γραμματείας του ΑΚΕΛ (Σεπτέμβρης 1955) καλεί τους Κυπρίους: "Να σαμποτάρουν τον έρανον υπέρ των πολιτικών κρατουμένων... διότι τα χρήματα, προωρίζοντο διά την αγοράν όπλων της εγκληματικής ΕΟΚΑ". Το ΑΚΕΛ αμφισβητεί αυτές τις κατηγορίες και αμφισβητεί ότι τα μέλη του που σκοτώθηκαν από την Ε.Ο.Κ.Α. ήταν όντως προδότες. Περισσότερα από 30.000 αγγλικά στρατεύματα χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν την εξέγερση ενώ σκοτώθηκαν 104 άτομα. Σύμφωνα όμως με άλλες εκτιμήσεις λέγεται ότι ο αριθμός αυτός ήταν τριπλάσιος. 
 
Η δραστηριότητα της Ε.Ο.Κ.Α. έληξε στις 24 Δεκεμβρίου 1959 όταν επήλθε παύση του αγώνα μετά την συμφωνία της Ζυρίχης.  
 
 
ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ… ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ … 
 
Π.Β



Share

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ ΕΠΗΛΘΕ ΣΤΙΣ 27 ΙΑΝ. 1974, ΔΗΛΑΔΗ 6 ΜΉΝΕΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ. ΥΠΟ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΟΚΑ Β, ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤO ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ. ΠΛΗΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΚΑΡΡΟΤΣΑΚΙΑ ΛΟΓΩ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΑΚΟΥ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΣΕΪΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.
Σ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Δολοφονίες διαφωνούντων, στις διώξεις των αντιπάλων του καθεστώτος, στη φίμωση του τύπου και στις αντιδημοκρατικές τακτικές του καθεστώτος, (γεγονότα που το καθεστώς και οι διάδοχοι του ΜΑΚΑΡΙΟΥ φυλάττουν ως απόρρητα μυστικά. βλ. “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ” Φάνη Δημητρίου). Τα φαινόμενα αυτά προκάλεσαν τη διχόνοια και τον εμφύλιο που οδήγησε στη καταστροφή του Ιουλίου 1974. Κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης, ας μελετήσει τα ιστορικά δεδομένα και ας αναζητήσει τα αίτια της καταστροφής, με νηφαλιότητα , αντικειμενικότητα και χωρίς φανατισμό και προσωπολατρεία .

ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΓΩΓΕΣ- ΔΙΩΞΕΙΣ- ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ- ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ – ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΑΚΑΡΙΟΥ..
ΕΟΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος λένε ειναι η τέταρτη εξουσία σε μια δημοκρατία. Εξουσια ισοδύναμη της τριων λοιπών εξουσιων (εκτελεστικη, νομοθετικη, δικαστική) Εδώ περιγράφεται σύντομα η παραβιαση των θεμελειωδών αρχών που διέπουν τη δημοκρατία , οπως η ελευθερια του τύπου, η ελευθερία έκφρασης, η η ελευθερια κυκλοφορίας των εντύπων και η ασφάλεια που πρέπει να έχουν οι λειτουργοί του τύπου.
Μια κυβέρνηση που θέλει να χαρακτηριζεται ως δημοκρατική, πρωτίστως σέβεται την ελευθερία του τύπου. Το Μακαριακό καθεστώς που κυβέρνησε στην Κυπρο απο το 1960 και αυτοχαρακτηρίζεται ως δημοκρατικό, δεν ανέχθηκε την υπαρξη αντιπολίτευσης, επεβαλε φίμωση σε κάθε αντίθετη φωνή, ακολούθησε μεθόδους τρομοκρατίας εις βαρος των λειτουργών του τύπου. Απαγωγές, επιθέσεις κατα λειτουργων του τυπου, κακοποιήσεις, διώξεις, φυλακίσεις, καταστροφες τυπογραφειων, εγκαταστάσεων και εντύπων , μαζικες συλλήψεις, παρεμπόδιση κυκλοφορίας εντυπων, ειναι οι πράξεις που χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη περίοδο.
Ολα αυτά τα τραγικά για τη δημοκρατία γεγονότα συνεβαιναν, χωρίς να διαμαρτυρεται κανενας επιστημονικός η πολιτικός φορέας. Ολοι έκλειναν τα μάτια και παρέμεναν σιωπηλοί μπροστά στην εξουσία του “ενός και μόνου”, που εκτιζε τη μονοκρατορία του, το πλέον αντιδημοκρατικό κατεστημένο, τη Μακαριακή δικτατορία . Γι αυτους ήταν “δημοκρατία” μόνο και μόνο επειδή στις εκλογες του 1968 εξασφάλισε 97%!!! ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΜΑΚΑΡΙΑΚΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ….Αυτη ηταν και ειναι ακόμη και σήμερα, η αντίληψη τους περί δημοκρατίας από τους απογόνους του Μακαρίου. Καλά τους φύτεψε … δεν ξεριζώνονται εύκολα αλλά κάποια στιγμή θα ξεραθούν …..
Μίνως διωχθείς ενωτικός

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ.
ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΤΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ 7 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ 8 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΔΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΚΛΗ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ, ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ… ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΘΑΝΕ… ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ: Ο μονόχειρας αγωνιστής της ΕΟΚΑ (απόλεσε τη δεξια του παλάμη κατα τη κατσκευή εκρηκτικού μηχανισμου) παρέμεινε σταθερός στις ενωτικες θέσεις του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστροτου καθεστώτος Μακαρίου. Αρχικά το καθεστως μπλόκαρε τον διορισςμό του αγωνιστή καθηγητού. Στη συνέχεια, κατηγορήθηκε για αρθρογραφία του κατα του Μακαρίου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση Κατα τη περίοδο του εμφυλίου πολέμου , στις 21/6/1973 ανατινάχθηκε το όχημα του. Για το περισταικό αυτό ο ίδιος αναφέρει; “ Τις πρώτης μεταμεσονύχτιες ώρες της 21/06/01973, το αναπηρικό μου αυτοκίνητο (είμαι ανάπηρος του αγώνα της ΕΟΚΑ) ανετινάχθη και διελύθη από αστυνομικούς της Φρουράς της Αρχιεπισκοπής. Αμα τη εκρήξει όρμησα έξω από το σπίτι με τις πυτζάμες και ξυπόλητος και έπιασα επ’ αυτοφώρω τους δράστες. Αυθημερόν έδωσα κατάθεση στην αστυνομία (αριθμό αστυνομικού τζίπ, αριθμόν και περιγραφήν των αστυνομικών και ονοματεπώνυμο του επικεφαλής της περιπόλου). Ουδείς φυσικά, συνελήφθη.”
Όπως τα έζησα.
Κώστας

Ανώνυμος είπε...



Σύγαμπρος μακαριακός, κατά σύγαμπρου ενωτικού!
https://nikospa.wordpress.com › σύγ...

15 Jul 2016 — Σύγαμπρος μακαριακός, κατά σύγαμπρου ενωτικού! ... Κύπρο το 1973 και μελέτησε τα εγκλήματα του μακαριακού καθεστώτος σε βάρος κρατουμένων.


ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ – ΔΙΓΕΝΗΣ
https://digenisidrima.gr › 2021/02

4 Feb 2021 — Το καθεστώς που κυβέρνησε στην Κυπρο απο το 1960 και ... ένοιωσαν στο πετσί τους τις διώξεις του καθεστώτος Μακαρίου επειδή παρέμεινα πιστοί ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ….ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΧΥΣΑΤΕ, ΣΩΠΑΣΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΤΕΣ ΔΙΓΕΝΗ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΑΘΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ. ΣΩΠΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΕΡΕΙΠΙΩΝ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΛΑΨΑΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΡΙΑΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ – ΛΟΝΔΙΝΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡA ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ …..
Μέλος Παριδείου Ιδρύματος

Ανώνυμος είπε...


ΠΕΡΙ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ.
Τον Ιούλιο 1974 διεξαγόταν δίκη κατα του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη, αρθρογράφου της εφημερίδας “ΕΘΝΙΚΗ” για δημοσίευση της ειδησης οτι ο Μακάριος αγόρασε ακίνητο στις Σεϋχέλλες. Η ειδηση απεδείχθη αληθής αλλά ο δημοσιογραφος καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση για δήθεν δυσφήμιση του Μακαρίου. ( Μπορεί να του το χάρισαν και οι Άγγλοι για τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους πρόσφερε…)
Παρασκευή 8 Μαρτίου 1974, η αντιπολιτευομένη εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ, υπό τον τίτλο “Ως ανέφερε προς την “Φιγκαρώ” ο κ. Πρόεδρος ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΣΕΥΧΕΛΛΑΣ” . και τον υπότιτλο “Αποκαλύπτομεν ότι ανεγείρει έπαυλιν”
Αναφέρετο στο πραγματικό γεγονός (που δημοσιεύθηκε σε ξένο τύπο) ότι ο κ. Πρόεδρος αναπολών τις ευχάριστες στιγμές που πέρασε στις Σευχέλλες ως εξόριστος, αγόρασε αντι εκατοντάδων χιλιάδων λιρών μεγάλο αγρόκτημα εκτάσεως 50 εκταρίων, σχεδίαζε την ανέγερση πολυτελούς επαύλεως. Ο δημοσιογράφος με δημοσιέυμα του την επόμενη μέρα σχολίαζε ότι έπρεπε να εφαρμοσθεί και στη Κύπρο το καθεστώς Πόθεν έσχες για όλα τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσιες θέσεις.
Υπο συνθήκες Δημοκρατίας, άν κάποιος δημοσιογράφος δημοσίευε την είδηση που δημοσίευσε στην εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ, ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, σίγουρα κανένας εισαγγελέας και καμμιά δικαστική αρχή δεν θα τον δίωκε και δεν θα επεδίωκε την τιμωρία του. Πλην όμως οι καταστάσεις ήταν εντελώς διαφορετικές. Ο Μακάριος δεν ανέχετο τέτοιες συμπεριφορές. Η δικαιοσύνη , δέσμια και υποχείριος του καθεστώτος ενεργούσε με μόνο κριτήριο τη φίμωση των αντιφρονούντων. Ο εντεταλμένος εισαγγελέας, απήγγειλε κατηγορίες κατα του άνω δημοσιογράφου για εξύβριση και προσβολή της τιμής του αρχηγού της πολιτείας διότι το δημοσίευμα τείνει να τον λοιδορήσει ή να τον εξευτελίσει… Την αλήθεια δεν την ανεχόταν το καθεστώς.
Κώστας απο ...εξωτικές Σευχέλλες όπου "εξορίστηκε" ο Μακάριος. Τότε μας παρουσίζαν τις Σευχέλλες ως τον ξερό βράχο του ΑΛΚΑΤΡΑΖ.

Κώστας από ..εξωτικές Σεϋχέλλες.Όχι δεν είμαι εξόριστος πήγα για διακοπές ...


Ανώνυμος είπε...

Η δίκη για την έπαυλη του μακαρίου στις Σευχέλλες κράτησε τρεις ολόκληρους μήνες. Ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν από τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου 1974 με καταδίκη του δημοσιογράφου σε εξαμηνη φιλάκιση
Ο δικηγόρος υπεράσπισης Στιβεν Τέρελ, ( σύμβουλος της βασίλισσας Ελισάβετ) αν και απέδειξε δι εγγράφων και δια δημοσιευμάτων του ξένου τύπου (Sunday Times, Daily Express, Sunday Telegraf, Fingaro, BHMA, NEA, EΛ. ΚΟΣΜΟΣ) το γεγονός αγοράς του κτήματος στις Σευχέλλες, και επικαλέστηκε τις βασικές αρχές της Ελευθερίας του Τύπου και το δικαίωμα του πολίτη να ελέγχει τους κυβερνώντες, δεν κατάφερε να συγκινήσει τους εντιμότατους κ. Δικαστές και να τους πείσει να τολμήσουν να παραβούν τις εντολές του αφέντη τους και να απαλλάξουν τον δημοσιογράφο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΜΑΚΑΡΙΟ...

ΙΔΟΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ...

Ο συνεξόριτος του Μακαρίου Παπασταύρος ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου έφτασε στις 17 Απριλίου 1957, ακολουθώντας τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ'. Στην Αθήνα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της και εκεί εγκαταστάθηκε για τα επόμενα, σχεδόν δύο, χρόνια ιερουργώντας στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Τον Ιούλιο του 1957, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ' μίλησε, πρώτη φορά, για ανεξαρτησία και απεμπόλησε την Ένωση από τοτε... άποψη που βρήκε σθεναρά αντίθετο τον Παπασταύρο. Οι διαφωνίες του με τον Μακάριο ενισχύθηκαν μετά την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης και την επιστροφή τους στην Κύπρο και σύντομα ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τις θέσεις περί ανεξάρτητου Κυπριακού κράτους που διατύπωσε ο Μακάριος, καθώς ο ίδιος παρέμενε ανένδοτος και ανυποχώρητος υποστηρικτής της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα λόγος για τον οποίο, κατ' εντολήν του Μακαρίου, "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ" από την εκκλησία της Φανερωμένης όπου λειτουργούσε στο κέντρο της Λευκωσίας, την επόμενη μέρα της επιστροφής του στην Κύπρο

ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΟΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΙΣ... ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.


Η δραστηριότητά του Παπασταύρου κάλυψε αρκετούς τομείς, καθώς όρκισε πολλούς από τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. σε πόλεις και χωριά, κάνοντας ομιλίες και διεγείροντας το Εθνικό αίσθημα των νέων ενώ συνεχίσθηκε εντονότερη μετά την 1η Απριλίου 1955, όταν ξεκίνησε η ένοπλη δράση της Ε.Ο.Κ.Α. κατά των Άγγλων αποικιοκρατών. Υπήρξε φίλος και στενός συνεργάτης του Γρηγόρη Αυξεντίου κι αυτός τέλεσε κρυφά τον γάμο του τότε καταζητούμενου Αυξεντίου, με τη Βασιλική, [Βασιλεία], Παναγή, στο μοναστήρι του Αχειροποιήτου στον Καραβά, ενώ ήδη από το 1950 είχε γνωρίσει στην Θεσσαλονίκη τον Κυριάκο Μάτση. Οι εντολές του Γρίβα προς τα μέλη της Ε.Ο.Κ.Α. στην Λευκωσία διαβιβάζονταν μέσω του Παπασταύρου, πριν από την εξορία του στις Σεϋχέλλες. Σύμφωνα με την μαρτυρία του Ησύχιου Σοφοκλέους, που ήταν ο αρχηγός των ομάδων κρούσεως της ΕΟΚΑ στην περιοχή Λευκωσίας και προαστίων, η εντολή για τις εκρήξεις στις 29 Φεβρουαρίου 1956 του δόθηκε από τον Γρίβα με σημείωμα που του παρέδωσε ο Παπασταύρος Παπαγαθαγγέλου. Η μαρτυρία του επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον Παπασταύρο, ο οποίος στο βιβλίο του γράφει : «....Λίγες μέρες πριν από τούτη τη συνάντηση [σ.σ. του Μακαρίου με τους Χάρντιγκ και Μπόιντ στις 29 Φεβρουαρίου 1956] ο Αρχηγός Διγενής είχε δώσει εντολή που έλεγε, κατά την νύχτα των συνομιλιών οι ομάδες κρούσεως να προσβάλουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς στόχους με βόμβες...». Με ρητή εντολή Μακαρίου και Καραμανλή οι επιχειρήσεις ματαιώθηκαν ...
ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ π. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΑΙΩΝΙΑ" Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ (Κοσμικό όνομα μετά την καθαίρεση του Μούσκος Μιχάλης) ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.
Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ, ΓΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΙΟ ... ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΤΕ ΣΥΝΔΟΔΟΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ .. ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ...ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ .... ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΜΗ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ .. Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΕΠΡΑΤΤΕΣ ΟΤΙ ΕΠΡΑΤΤΕ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ... Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ...

(Ο Φιλελεύθερος, 28 Νοεμβρίου 1959).
Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ κυκλοφόρησε μέσω της Χαραυγής το δικό του «κατηγορώ» την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, προτρέποντας στην καταψήφιση του Μακαρίου. Αντιγράφουμε από το βιβλίο του Γαβριήλ Μηνά, Η εθνική αυτοματαίωση του ελληνισμού στην Κύπρο (2007), καθώς το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας δεν εντοπίστηκε ούτε στο αρχείο εφημερίδων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ούτε στη συλλογή του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄:
«ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ
–Γιατί υπέγραψε χωρίς τη θέληση και την έγκριση του λαού τις ατιμωτικές Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου.
–Γιατί επανέφερε στην Κύπρο την τουρκική κατοχή.
–Γιατί έγινε επίορκος και ενταφίασε τους προαιώνιους ιερούς πόθους του λαού για αυτοδιάθεση. ΚΙΧ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ..
–Γιατί από Αρχιερέας μεταμορφώθηκε σε κομματάρχη.
–Γιατί ίδρυσε κόμμα, το οποίο συντηρεί με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, που προέρχονται ουσιαστικά από το λαό και έπρεπε να επιστρέφονται σ’ αυτόν.
–Γιατί κατακουρέλιασε το κύρος της Εκκλησίας ρίχνοντάς την σε εκλογικές διαμάχες.
–Γιατί από κήρυκας ενότητας που έπρεπε να ήταν, γίνεται κήρυκας του μίσους, της διχόνοιας.
–Γιατί οδηγεί τον τόπο στη φασιστική δικτατορία.
–Γιατί στο όνομά του διαπράττονται ακατονόμαστα αίσχη.
–Γιατί καταστρέφει την παιδεία μας, μετατρέποντας τα σχολεία σε προεκλογικά κομματικά όργανα.
–Γιατί αρνείται να δώσει τη γη στους αγρότες.
–Γιατί αρνείται να κατοχυρώσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
–Γιατί μας έδεσε σε καταστροφικές στρατιωτικές Συμφωνίες.
–Γιατί αρνείται φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη του κόσμου.
ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΝ»

Στο ίδιο άρθρο του ΑΚΕΛ γινόταν λόγος για αποστολή στη Λευκωσία «πρακτόρων της μυστικής υπηρεσίας του Καραμανλή και της F.B.I.» προκειμένου να συνδράμουν στην εκλογή Μακαρίου.

ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .... ΑΝΤΕ

Σ. Γιος ήρωα της ΕΟΚΑ.

Ανώνυμος είπε...


ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΘΕΝ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΛΙΓΑ.
Η Αντιμετώπιση των Αγωνιστών του 1821
Η εφιαλτική, προδοτική κι επαίσχυντη από τους Κυβερνώντες, Αντιμετώπιση των Αγωνιστών του 1821. Κραυγαλέες περιπτώσεις οι θανατικές καταδίκες των πατριωτών στρατηγών Θεοδώρου Κολοκοτρώνη (25 Μαΐου 1834) και Γιάννη Μακρυγιάννη (16 Μαρτίου 1853), του Νικολάου Πλαπούτα,... κ.ά.π.

Οι Βαυαροί, (Γερμανοί) που ήρθαν με τον Όθωνα και κυβέρνησαν την Ελλάδα απολυταρχικά επί τριάντα ολόκληρα χρόνια (1833-1862), θα περιφρονήσουν και θα αγνοήσουν και τους φτωχούς λαϊκούς αγωνιστές του ’21, που είχαν ποτίσει με ποταμούς αιμάτων το δέντρο της λευτεριάς και που τώρα ζητούσαν αποκατάσταση. Ορισμένες φορές η περιφρόνηση αυτή λαμβάνει την μορφή ωμής καταδίωξης και φυσικής εξόντωσης. Κραυγαλέες περιπτώσεις θανατικές καταδίκες των πατριωτών στρατηγών Θεοδώρου Κολοκοτρώνη (25 Μαΐου 1834) και Γιάννη Μακρυγιάννη (16 Μαρτίου 1853), του Νικολάου Πλαπούτα, του Βαρβάκη κλπ. «Έτσι δυσαρεστημένη και αγανακτισμένη έσβησε η τάξη των αγωνιστών με το πέρασμα του χρόνου».
Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο βρήκε την έκφρασή του στην λογοτεχνία της εποχής. Στην ποίηση, την πεζογραφία (δηλαδή κυρίως στα Απομνημονεύματα του Αγώνα) και το θέατρο. Οι προοδευτικοί λογοτέχνες του περασμένου αιώνα διεκτραγωδούν την οικονομική εξαθλίωση των αγωνιστών, οι οποίοι, φτωχοί και ρακένδυτοι, ζητιανεύουν για να ζήσουν και μερικοί πεθαίνουν στους δρόμους από την πείνα. Και το ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, πέρα από τις ιδεολογικές και τεχνοτροπικές διαφορές τους, τα κείμενα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με έναν κοινό ηθικό παρονομαστή, ιδιαίτερα ισχυρό και επίμονο. Απέναντι στο ίδιο φαινόμενο η αντίδραση συγγραφέων ποικιλότατης ιδιοσυγκρασίας και παιδείας, από τον Μακρυγιάννη ως τον Αλέξανδρο Σούτσο, διαμορφώνει μιαν ενιαία στάση: πικρή απογοήτευση και επαναστατική διαμαρτυρία.
Από τη «στενή» δεν γλίτωσε ούτε ο Μακρυγιάννης, που έζησε αναρίθμητες και εξόχως τραγικές περιπέτειες στα μετεπαναστατικά χρόνια. Ήταν πάντα απέναντι σε όλους, μια στον Καποδίστρια και μια στον Όθωνα. Ο βασιλιάς τον έκανε τελικά ταγματάρχη, ο οπλαρχηγός οργάνωσε όμως μια αντιμοναρχική συνωμοσία εναντίον του και το 1853 πέρασε από στρατοδικείο.

Καταδικάστηκε σε θάνατο, η ποινή του μετατράπηκε κατόπιν σε ισόβια και αποφυλακίστηκε τελικά τον επόμενο χρόνο.
Στη φυλακή ρίχτηκε και ο Νικηταράς, για μια φανταστική συνωμοσία κατά του Όθωνα το 1839 αυτός, όπου πέρασε 1,5 χρόνο με φριχτά βασανιστήρια. Και αντί για τιμητική σύνταξη ως αγωνιστής του έθνους, έλαβε όταν βγήκε άδεια… επαιτείας.
Φυλακή δίπλα στον Κολοκοτρώνη, επειδή αναμείχθηκαν στο κλίμα πόλωσης μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, έκαναν και ο Κίτσος Τζαβέλας και ο Πλαπούτας. Ο Κίτσος πολεμούσε μέχρι και τον θάνατο του κυβερνήτη ως χιλίαρχος του τακτικού στρατού, μετά έγινε όμως εχθρός.
Κάτι αντίστοιχο έπαθε και ο ήρωας της Επανάστασης που έλαβε μέρος στις περισσότερες μάχες, ο Δημήτρης Πλαπούτας. Στρατηγός μετά την απελευθέρωση και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της Ελλάδας μετά τον φόνο του Καποδίστρια, διώχθηκε ανηλεώς ως ρωσόφιλος την περίοδο της αντιβασιλείας, κάνοντας φυλακή δίπλα στον Κολοκοτρώνη.
Καταδικάστηκε κι αυτός σε θάνατο το 1834, αμνηστεύτηκε ωστόσο το 1835, για να αναλάβει κατόπιν διοικητικές θέσεις στον βασιλικό στρατό.

ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΙ. ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΕΣ.
ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΑΣ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ....
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Η προδοσία Μακαρίου κατά της Ένωσης με Ελλάδα… το ανθελληνικό ΑΚΕΛ
Οφείλουμε να γνωρίζουμε. Στις 22 Αυγούστου 1954, πραγματοποιείται μια από τις μεγαλύτερες παλλαϊκές συγκεντρώσεις επί αγγλοκρατίας γύρω από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία. Κατ’ αυτήν εκφωνείται από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων της Κύπρου, μια πραγματικά τολμηρή ομιλία, που χαρακτηρίστηκε ως ο «Όρκος της Φανερωμένης». Είπε και τα εξής σημαντικά και δεσμευτικά:
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL
«Κύπριοι αδελφοί. Στώμεν καλώς. Ουδείς ας ορρωδήση. Ουδείς ας προδώση τας αρχάς και τας πεποιθήσεις του. Είμεθα Έλληνες και μετά των Ελλήνων επιθυμούμεν να ζήσωμεν. Υπό τους ιερούς αυτούς θόλους ας δώσωμεν σήμερον τον άγιον όρκον: Θα παραμείνωμεν πιστοί έως θανάτου εις το εθνικόν μας αίτημα. Άνευ υποχωρήσεων. Άνευ παραχωρήσεων. Άνευ συναλλαγών. Θα περιφρονήσωμεν την βίαν και την τυραννίαν. Με θάρρος θα υψώσωμεν το ηθικόν παράστημά μας υπεράνω των μικρών και εφημέρων κωλυμάτων, εν και μόνον επιδιώκοντες, εις εν και μόνον αποβλέποντες τέρμα, την Ένωσιν και μόνον την Ένωσιν».
Μετά τις διαβεβαιώσεις Μακαρίου λησμονήθηκε ενσυνείδητα ο «Όρκος της Φανερωμένης». Έπεα πτερόεντα έγιναν οι ιαχές για «τον άγιον όρκον»:
«Είμεθα Έλληνες και μετά των Ελλήνων επιθυμούμεν να ζήσωμεν. Υπό τους ιερούς αυτούς θόλους ας δώσωμεν σήμερον τον άγιον όρκον: Με θάρρος θα υψώσωμεν το ηθικόν παράστημά μας υπεράνω των μικρών και εφημέρων κωλυμάτων, εν και μόνον επιδιώκοντες, εις εν και μόνον αποβλέποντες τέρμα, την Ένωσιν και μόνον την Ένωσιν». Πώς, αίφνης, ανεφύησαν ζητήματα, τα οποία καθιστούσαν την Ένωση, προβληματική, ανέφικτη, επικίνδυνη για την κυπριακή λίρα, για τα κυπριακά κεφάλαια, για την αγροτιά, όπως και για τη δικαστική και διοικητική και άλλη λειτουργία;
Ο Μακάριος κάλεσε τις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων της Κύπρου να υψώσουν το ηθικόν παράστημά τους «υπεράνω μικρών και εφήμερων κωλυμάτων» επειδή ένα είναι το τέρμα του αγώνα τους: Η Ένωση με Μητέρα Ελλάδα. Αλλά πρώτος απέφυγε να υψώσει το ηθικόν παράστημά του, πρώτος παραβίασε τον όρκο της Φανερωμένης και πρώτος εφηύρε γελοίες δικαιολογίες. Ο «όρκος υπό τους ιερούς θόλους της Φανερωμένης» διαγράφηκε με τη γνωστή συνέντευξη Μακαρίου (22/9/1958) στη Βρετανίδα πολιτικό και δημοσιογράφο, Μπάρμπαρα Κασλ, επειδή, είπε, φοβόταν ότι το Σχέδιο Μακμίλλαν θα οδηγούσε στη διχοτόμηση. Χωρίς να διαβουλευθεί προηγουμένως με την Ελλάδα και τον Διγενή.
Της απόρριψης της Ενώσεως, με την ανοχή, υποκίνηση και ενθάρρυνση του Μακαρίου και με πρωταγωνιστή το ανθελληνικό ΑΚΕΛ και τις συντεχνιακές και δημοσιογραφικές παραφυάδες του, είχαν προηγηθεί πρωτοφανείς λασπολογίες, ύβρεις, αισχρότητες, επιθέσεις, ελεεινολογίες, αηδείς χαρακτηρισμοί κατά των «καλαμαράδων», που τους κατηγορούσαν ως… κατοχική δύναμη, που δήθεν θα τους άρπαζαν τις δουλειές ή θα… βίαζαν τις κόρες τους.
Στην πολιτική και στην διπλωματία μία φορά παρουσιάζονται ευκαιρίες για αντιμετώπιση προβλημάτων, επίλυση και ευτυχή κατάληξή τους. Για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του, ο Μακάριος πρώτα ζήτησε να γίνει αντιβασιλεύς της Ελλάδος και στη συνέχεια υιοθέτησε την ανεξαρτησία για να γίνει Πρόεδρος της νεοσύστατης, δυσλειτουργικής Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αδέκαστη, απροσωπόληπτη Ιστορία θα τον κρίνει ανάλογα.

Ανώνυμος είπε...

Βολές αγωνιστών της ΕΟΚΑ κατά ΑΚΕΛ-«Η ιστορία δεν θα γραφτεί ποτέ από εσάς»
Το θεατρινίστικο ΑΚΕΛ πίσω από θεατρικά έργα για να δικαιολογήσει την προδοσία του.
Το ΑΚΕΛ, συνεχίζοντας την προδοτική του πορεία και το μίσος του που ξεκίνησε από το 1955 εναντίον του απελευθερωτικού μας αγώνα και του αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α., Διγενή, μέσα στα τόσα προσβλητικά και προκλητικά για τον Αγώνα που έχει δαπράξει, προχώρησε τώρα και στη δημιουργία θεατρικού έργου νομίζοντας πως έτσι θα εξιλεωθεί για το εγκληματικό του παρελθόν.
Μέσα από το έργο, με τίτλο «1958», το οποίο ηγετικά στελέχη των οργανώσεων των Αγωνιστών έχουμε δει (Ανδρέας Μαϊμαρίδης και Ρογήρος Σιηπιλλής) το ΑΚΕΛ παραποιεί την αλήθεια, επιδιώκοντας να δικαιολογήσει την προδοτική συμπεριφορά κάποιων μελών του και ειδικότερα της ηγεσίας του, γιατί στην ουσία είναι οι ηγέτες του που φέρουν την ευθύνη για τα όσα συνέβησαν.
Βέβαια, ο στόχος τους είναι διπλός. Προσπαθούν, από τη μια να αποσείσουν την προδοσία τους και την ευθύνη που είχε η ηγεσία τους κατά τη διάρκεια του Αγώνα, η οποία δημιούργησε τις ομάδες επαγρύπνησης για να παρακολουθούν τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. και να δίνουν πληροφορίες στους Άγγλους. Από την άλλη, επιδιώκουν να διώξουν τις ενοχές τους από τις πολλές προδοσίες που έκαναν σε βάρος του λαού και της πατρίδας.

Θα παραθέσω ενδεικτικά από τις πολλές επιστολές, μόνο μία που μας απέστειλε δικός μας άνθρωπος, η Ολυμπία Σάββα από το χωριό Μηλιά για τα φρικιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στο χωριό της στις 27 Αυγούστου 1958, για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς έκαναν και πώς ενεργούσαν οι εγκάθετοι του ΑΚΕΛ.
Στην επιστολή, στην οποία αναφέρονται και κάποια ονόματα των δραστών, σημειώνεται ότι ομάδα 20 αριστερών όρμησαν στο σπίτι της στις 4.00 το πρωί, με κουνιές και άλλα σίδερα και κτύπησαν τον αδελφό της, και προσθέτει:
«…Αυτοί κτύπησαν τον αδελφό μου και του έβγαλαν το μάτι. Τον άφησαν για σκοτωμένο… Τότε όλοι έφυγαν για την Αγγλία.
Γύρω από το σπίτι τού αδελφού μου είχε δρόμο, είχε άλλα 100 άτομα περίπου, οπλισμένους με ξύλα και με σίδερα που έκοψαν από το κοιμητήριο. Πήγαν και σε άλλα σπίτια και κτυπούσαν τους δεξιούς σε πολλά σπίτια. Κατά τις 10 η ώρα, ένας χωριανός από τους δικούς μας πήγε με άλογο στο χωριό Πηγή και ειδοποίησε μέλη της Ε.Ο.Κ.Α. και αμέσως ήλθαν στο χωριό μας, τη Μηλιά, με όπλα. Εκεί που ήταν μαζεμένοι οι αριστεροί, έβαλαν τη μικρή κορούλα να πάει να βγάλει τη μάσκα που φορούσε ο μασκοφόρος και (εκείνος) τους είπε φύγετε γιατί θα πυροβολήσω. Δεν άκουσαν, και έτσι την σκότωσαν. Και η άλλη γυναίκα, κι αυτή το ίδιο. Την σκότωσαν διότι πήγε να βγάλει τη μάσκα. Είχε πολλούς εκεί αριστερούς οπαδούς της και πήγε με καμάρι, διότι δεν φοβόταν. Έλεγε εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν».
Αλλη μια μαρτυρία, λοιπόν, ότι οι αριστεροί επεδίωκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των αγωνιστών. Άλλη μια μαρτυρία για τις προκλητικές και εγκληματικές τους ενέργειες σε βάρος της Ε.Ο.Κ.Α..
Αλλη μια μαρτυρία, λοιπόν, ότι οι αριστεροί επεδίωκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των αγωνιστών. Άλλη μια μαρτυρία για τις προκλητικές και εγκληματικές τους ενέργειες σε βάρος της Ε.Ο.Κ.Α..
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, όταν ανήλθε στην προεδρία της Δημοκρατίας, άδραξε την ευκαιρία και διέπραξε το ασυγχώρητο έγκλημα να ανακηρύξει κάποιους προδότες του Αγώνα ως «ήρωες», επειδή ισχυρίστηκε ότι η Ε.Ο.Κ.Α. τους εκτέλεσε εξαιτίας, δήθεν, των φρονημάτων τους ως αριστερών. («Τους δολοφόνησαν οι δολοφόνοι του Γρίβα, γιατί ήταν αριστεροί»). Του είχαμε απαντήσει τότε (13.12.2012) ότι με την απόφασή του αυτή έχει διαπράξει μέγα πολιτικό ιστορικό και εθνικό έγκλημα και στην επιστολή μας προσθέταμε:
«Χωρίς ντροπή χαρακτηρίζετε την πράξη σας ως ‘’πράξη εθνικής συμφιλίωσης’’. Ουαί υμίν… Η απόφασή σας είναι παράνομη, προκαλεί διχασμό και σας αφήνει εκτεθειμένους».
Είπαμε και άλλοτε ότι μπορεί να έγιναν λάθη, αλλά όχι και εσκεμμένα, και σίγουρα όχι εναντίον των αριστερών, γιατί ουδείς εκτελέστηκε για τα φρονήματά του, αλλά για τις πράξεις του.
Συνέχεια

ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

Στο υπό αναφοράν θεατρικό έργο, στρατευμένο στις ενοχές της τότε ηγεσίας του ΑΚΕΛ, γίνεται λόγος για τον Σάββα Μενοίκου, έναν αριστερό, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, ο οποίος δυστυχώς υπήρξε θύμα της προπαγάνδας του ΑΚΕΛ και προέβη σε πράξεις, οι οποίες έβλαπταν τον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.. Θύμωνε στους νεαρούς οι οποίοι έγραφαν συνθήματα και κυνηγούσε τα παιδιά που διένειμαν φυλλάδια. Επίσης έκανε δημοσίως αναφορά στο καφενείο για το ποιοι έριξαν τα φυλλάδια ή έγραψαν συνθήματα. Το δε αποκορύφωμα ήταν το γεγονός ότι κατέβαζε και έσκιζε τις ελληνικές σημαίες που αναρτούσαν οι νεαροί. Παρά ταύτα, η Ε.Ο.Κ.Α. δεν τον χαρακτήρισε προδότη, γιατί τότε θα τον εκτελούσε. (Άλλοι είναι που φρόντισαν να του δώσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό). Αυτό που του έκαναν ήταν μια μορφή τιμωρίας για παραδειγματισμό. Αυτό κάναμε για να συνετίσουμε εκείνους που δεν συμμόρφωνταν με τις οδηγίες της Ε.Ο.Κ.Α.. Για παράδειγμα, μια μορφή τιμωρίας, κυρίως σε γυναίκες, ήταν το ψιλό κούρεμα.
Ο παραδειγματισμός για τον Μενοίκου ήταν να τον δέσουν σε ένα δέντρο. Τότε ο κόσμος άρχισε να τον περιφρονεί. Κάποιοι του έφτυναν. Όλα έγιναν κάτω από μια φορτισμένη ατμόσφαιρα.
Μεγάλος ο πόνος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Μάταια αγωνίζονται να λυτρωθούν, αλλά ένα θεατρικό έργο δεν μπορεί να τους σώσει. Το μόνο που καταφέρνουν μέσα στη δύσκολη περίοδο που διατρέχει ο τόπος μας είναι να ενσπείρουν το μίσος ανάμεσα στον λαό, συνεχίζοντας έτσι το καταστροφικό τους έργο.
Κάνουν καλά να φανούν ειλικρινείς και να αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που υπήρξαν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους κάποιοι άνθρωποι, και την ευθύνη γι’ αυτό είχε η ηγεσία τους.
Το ΑΚΕΛ δεν έκανε καμία ουσιαστική προσπάθεια μεταμέλειας, παρόλο που κάποτε παραδέχθηκε κάτω από την πίεση των γεγονότων ότι έκανε λάθος που δεν συμμετείχε στον Αγώνα. Όπως φάνηκε, όμως, αυτό έγινε από σκοπιμότητα γεγονός που απέδειξε με την μετέπειτα συμπεριφορά του: Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, υπέβαλε έναν κατάλογο από 24 άτομα, ΑΚΕΛικούς, ισχυριζόμενο ότι όλοι εκτελέστηκαν από την Ε.Ο.Κ.Α. ως προδότες «επειδή ήταν αριστεροί». Από αυτούς μόνο τέσσερεις εκτελέστηκαν ως προδότες. Άλλοι τέσσερεις πυροβολήθηκαν κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, και στην επιμονή τους να αφαιρέσουν την προσωπίδα των αγωνιστών. Οι υπόλοιποι ήταν θύματα άλλων καταστάσεων. Μερικοί ήταν θύματα εγκλημάτων, άλλοι από βεντέτες και άλλοι από «γυναικοδουλειές». Επίσης, μερικοί σκοτώθηκαν μετά την Ε.Ο.Κ.Α., το 61 -62.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε ότι η Ε.Ο.Κ.Α. δεν εκτέλεσε αριστερούς, αλλά προδότες, σεσημασμένους συνεργάτες των Άγγλων. Όσο για τους «24 εκτελεσθέντες από την Ε.Ο.Κ.Α. αριστερούς» όπως διατείνεται το ΑΚΕΛ, καλό θα ήταν ο τέως μ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για να ήταν δίκαιος να τους αναγνώριζε ως θύματα της "επαγρύπνησης" του κόμματός του και πολέμιους της ΕΟΚΑ, όπως το κόμμα τους έδωσε εντολή να είναι.
Μια και μιλούμε, όμως, για τους οπαδούς του ΑΚΕΛ γνωρίζει η ηγεσία και τα μέλη του κόμματος ότι αρκετά μέλη τους ήταν και μέλη της Ε.Ο.Κ.Α.; Γνωρίζουν ότι υπήρξαν μέλη του ΑΚΕΛ που φιλοξενούσαν καταζητουμένους; Λάμβαναν μέρος σε διαδηλώσεις υπέρ της ΕΟΚΑ και ΕΝΩΣΗΣ; Το γνωρίζετε διότι αρκετούς τους διαγράψατε ως μέλη σας...
Σε καμιά ιστορία ανά τους αιώνες δεν παρουσιάζεται ένα ΑΚΕΛΙΚΟ τέτοιο φαινόμενο, να ονομάζονται οι προδότες σε ήρωες και οι ήρωες σε προδότες. ΟΥΑΙ ΗΜΙΝ.
ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΛΕΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ... ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΗΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΓΕΝΗ ΕΧΕΙ ΔΟΞΑΣΕΙ.
ΝΕΜΕΣΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΕΡΙ ΓΡΙΒΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πράξη ιστορικής ασέβειας και πολιτικής ασέλγειας αποτελεί το ψήφισμα των βουλευτών των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ κ.ά. εκτός εκείνων των ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ στην κυπριακή Βουλή της 2ας Δεκεμβρίου 2022 περί «διακοπής απόδοσης τιμών στον Γεώργιο Γρίβα, τον οποίο η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο τιμής από την πατρίδα». Με πρωτοπόρους τους βουλευτές του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ, που ουδέποτε ένοιωσαν Έλληνες και που από την ίδρυση του κόμματός τους εκδούλευαν, εξυπηρετούσαν και ακόμα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Μόσχας, με συνοδοιπόρους τον του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, είχαν το θράσος και την αναίδεια να προτείνουν και να ψηφίσουν το ανιστόρητό τους περί Γρίβα ψήφισμα.

Με αυτό προσβάλλουν τους εθνικούς αγώνες του Στρατηγού Γρίβα που από ηλικίας 16 χρόνων και μέχρι το τέλος της ζωής του διεξήγε για υπεράσπιση της ελευθερίας της Ελλάδας και την απελευθέρωση της ιδιαίτερης του πατρίδας Κύπρου.

Αποτελεί προσβολή για το Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας και τον Μεγαλόσταυρο του Γεωργίου Α΄ που πήρε για την ανδρεία που επέδειξε, όταν ως ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού έφτασε το 1920 μέχρι τις όχθες του Σαγκάρου ποταμού.

Το ψήφισμα αποτελεί προσβολή για τη συμβολή του Γεωργίου Γρίβα ως μέλος της μικρής επιτελικής ομάδας του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου για την κατάστρωση των σχεδίων αμύνης της Ελλάδας ενάντια του χιτλερικού φασισμού.

Αποτελεί ασέβεια για τις θυσίες όλων εκείνων των μαχητών της 2ης Μεραρχίας που τον Οκτώβριο του 1940 στις παγωμένες βουνοκορφές της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου, κάτω από τις διαταγές του επιτελάρχη τους Γεωργίου Γρίβα έδωσαν ηρωικές μάχες ενάντια στην φασιστική Ιταλία και πλείστοι όσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μαχόμενοι μέχρις εσχάτων.

Αποτελεί ύβρη για όλους εκείνους τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, που κάτω από τις διαταγές του Διγενή πολέμησαν τη βρετανική αποικιοκρατία, και άφησαν την τελευταία τους πνοή στην αγχόνη ή έπεσαν μαχόμενοι σε κρησφύγετα και σπηλιές.

Αποτελεί αξιοκατάκριτη πράξη αγνωμοσύνης για τα βάσανα, τις ταλαιπωρίες και τους θανάσιμους κινδύνους που υπέστη ο Διγενής, ζώντας για 48 μήνες μέσα σε υγρές σπηλιές και σκοτεινά υπόγεια κρησφύγετα για να οδηγήσει την Κύπρο στην, ένεκα της πολιτικής ανεπάρκειας των ημετέρων, κολοβή και εξαρτώμενη ανεξαρτησία. Ήταν οι αγώνες και οι θυσίες του Διγενή και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και το αίμα των ηρώων του έπους 55-59 που δημιούργησαν τις βουλευτικές θέσεις από τις οποίες οι σημερινοί πολέμιοί του απολαμβάνουν πλείστα όσα ωφελήματα.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αποτελεί επίσης πράξη αχαριστίας για το έργο του Στρατηγού Γρίβα που με τη συμπαράσταση της Ελλάδας από το 1964 μέχρι την εκδίωξη του ιδίου και της Ελληνικής μεραρχίας το 1967, είχε καταστήσει την Κύπρο ένα απόρθητο φρούριο.

Αποτελεί ανίερη ασέβεια έναντι της Βουλής των Ελλήνων η οποία παμψηφεί το 1960 απένειμε στον Γεώργιο Γρίβα την ύψιστη των τιμών της, το «Άξιος της Πατρίδος».

Αποτελεί επίσης ύβρη και προς το ίδιο το Σώμα στο οποίο ανήκουν, που μετά τον θάνατο του Διγενή, τον ανακήρυξε «Άξιο τέκνο της ιδιαιτέρας αυτού Πατρίδος».

Αποτελεί επίσης, το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα, προσβολή για το ανώτατο πνευματικό Ίδρυμα του Έθνους, την Ακαδημία Αθηνών, η οποία απένειμε στον Γεώργιο Γρίβα το Χρυσούν της Μετάλλιο, και άλλη μετά θάνατο μοναδική τιμητική διάκριση.

Αποτελεί ύβρη για όλους εκείνους τους Δήμους της Ελλάδας που τίμησαν τον Στρατηγό Γρίβα μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Αθηναίων με το χρυσό κλειδί της πόλης, Μεσολογγίου, Ρόδου και πολλών άλλων, καθώς και για ολόκληρο το έθνος που εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εθνική δράση και τα επιτεύγματα του Διγενή.

Ούτε λαϊκή εντολή αλλά ούτε και πολιτικό εκτόπισμα έχουν οι βουλευτές των κομμάτων που υπέγραψαν το σχετικό ψήφισμα ώστε να αναιρέσουν την πανεθνική αναγνώριση του εθνικού έργου και των αγώνων του Στρατηγού Γρίβα.

Ο Γεώργιος Γρίβας έφυγε από τη ζωή στις 1.30 μ.μ. της Κυριακής 27ης Ιανουαρίου 1974. Όταν λάμβανε χώρα η τραγωδία της Κύπρου τον Ιούλιο του ΄74 ήταν ήδη 6 μήνες νεκρός. Για τίποτε από ότι έγινε μετά τον θάνατό του, δεν φέρει ευθύνη ο Στρατηγός Γρίβας και επομένως κανένα απολύτως έρεισμα δεν υπήρχε που να δικαιολογεί την διασπαστική, προκλητική και βέβηλη απόφαση των εν λόγω βουλευτών. Υπαίτιοι της καταστροφής της Κύπρου ήταν το χουντικό πραξικόπημα, η πολιτική κρημνοβασία και οι ανίερες συμμαχίες του Μακαρίου που το ακολούθησαν και όχι ο από 6 μηνών νεκρός Γρίβας.

Λεωνίδας Λεωνίδου
συγγραφέας – ερευνητής
Βιογράφος Γ.Γρίβα Διγενή

Κυριακή 4.12.2022

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ … ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ. ΣΥΜΦΩΝΕΙ;
Προσυπογράφω το «ΕΥΓΕ» στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Φανούλα Αργυρού Λονδίνο
Προσυπογράφει και όλη η ομάδα εργασίας και έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντώνα, όπως και αν κρίνουμε και από τα άνω των 300 σχολίων στο μέηλ μας, από προσωπικούς μας αποδέκτες προσυπογράφουν και αυτοί.
ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ «ΕΥΓΕ»
στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη
για τη δήλωση του (κατωτέρω)

•Και εντροπή στα πειθήνια κρυφά Γουσουφάκια του Ερντογάν (προς το παρόν αποφεύγονται οι φωτογραφίες).
•Που προσπάθησαν εν γνώσει τους να δημιουργήσουν άλλον υπεύθυνο για την τρομερή «κρυφή» για χρόνια προδοσία του Ελληνισμού της Κύπρου.
•Και που ξεχνούν ή αγνοούν ότι χάριν στον Γρίβα και στους γενναίους της ΕΟΚΑ ιδρύθηκε έστω προδοτικά από τις Ζυρίχες του εφιάλτη Καραμανλή (συνημμένο) η Κυπριακή Δημοκρατία.
•Και που επίσης ή αγνοούν ξεχνούν ότι χάριν και σε αυτόν σώθηκε η Κύπρος το 1963-64.
•Και που επίσης κάνουν ότι ξεχνούν ότι με νεκρό (μάλλον δολοφονημένο) αυτόν προδόθηκε αισχρά από τον Καραμανλή και αλώθηκε η Κύπρος. Ντροπή σας.
•Ντροπή ιδίως σε εσένα του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλε που προσβάλλεις και τη μνήμη του πατέρα σου (υπάρχει επιστολή του προς Διγενή)
•Για δε αυτόν της ΕΔΕΚ που είχε βγάλει και το γνωστό κάλπικο πόρισμα για την άλωση της Κύπρου, τον ανάξιο διάδοχο του Λυσσαρίδη, τι να πει κανείς εκτός από τη λέξη ντροπή.
Ευρής Μπίλλης


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ «ΕΥΓΕ»
στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη
για τη δήλωση του

[απόσπασμα από σχετική ανάρτηση
της κας Συλβάνας Πατσαλίδου]
----------------------------------------------------------

«… Όλοι όσοι έχουμε ή διεκδικούμε πολιτικά αξιώματα, ή κάθονται και ψηφίζουν από τα βουλευτικά έδρανα, ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οφείλουμε στον ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ, στους ήρωες μας ζώντες και νεκρούς, και το ελάχιστο που οφείλουμε είναι τιμή και σεβασμός σε όλους ανεξαιρέτως, όπως ακριβώς τους αξίζει!
Είναι τουλάχιστον ασέβεια να χρησιμοποιούν κάποιοι τον ωραίο αυτό αγώνα και τους αγωνιστές μας για να διχάζουν πάλι τον λαό…»
.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ. ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ....
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ. ΑΦΥΠΝΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το επίσημο σωματείο του Απόλλωνα, εχθες, το οποίο με επίσημη ανακοίνωση του εξέφρασε την «έντονη δυσαρέσκεια» για την απόφαση της Βουλής. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Απόλλωνα δεσμεύεται, στην ανακοίνωση του, ότι «θα διατηρήσουμε εμείς οι ίδιοι ζωντανή την υστεροφημία του Στρατηγού, εξιστορώντας στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις γενιές που θα ακολουθήσουν το έπος της ΕΟΚΑ και τους Αγώνες του Έθνους όπου πρωτοστάτησε ο Αρχηγός Διγενής και τα παλληκάρια του»

Στον σημερινό αγώνα της Ανόρθωσης με τον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης αντέδρασαν με απειλές στο Ψήφισμα της Βουλής για τη Δημοκρατική Αντίσταση.

Συγκεκριμένα, ανήρτησαν πανό στην κερκίδα που ανέγραφε «η ιστορία δεν γράφεται από έδρανα της Βουλής, αν ζούσε θα σας εκτελούσε ο Γρίβας Διγενής». ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ.

Αντίστοιχα, οι κάποιοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο χθεσινό (Σάββατο, 3/12) αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. ΑΝΗΡΤΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ, ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Στο γήπεδο Αμμόχωστος, ύψωσαν λάβαρο με τη μορφή του Γρίβα.

Κλπ.... Αυτή είναι η αρχή ...

Είμαστε όλοι παιδιά της ΕΟΚΑ ,
ατσαλένια έχουμε καρδιά,
για τη Κύπρο μας όλοι να πολεμάμε
και να πέφτουμε με θάρρος στη φωτιά
Της πατρίδος παιδιά τιμημένα
με τη πίστη στη γλυκειά μας Παναγιά
στα βουνά για ένα νέο εικοσιένα
για να ζήσουμε μιας ώρας λευτεριά
Λευτεριά ελά εδώ για ν” αγκαλίασης
και της Κύπρου τα ηρωϊκά παιδιά
που για σένα και πάλι πολεμάμε
γιατί σ” έχουμε βαθειά μεσ” τη καρδιά
Ελα μάνα δόσ” μου την ευχή σου
για ν” ανέβω ψηλά εις στα βουνά
και σαν πέσω κάποια μέρα μεσ” τη μάχη
θα φωνάξω ΕΝΩΣΙΣ και ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ. ΖΗΤΩ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ.

ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ.



Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!!!
Πιστεύω πως είναι απαραίτητο να διατυπωθεί από πηγή, που δεν μπορεί να αγνοηθεί, ερώτημα προς τους υποψηφίους προέδρους, πώς τοποθετούνται στο συγκεκριμένο θέμα.
Έστειλα ήδη σχετικό μήνυμα στον "πατριώτη" κ. Χριστοδουλίδη πρώην στέλεχος και ΥΠ.ΕΞ. του ΔΗ.ΣΥ., που στηρίζεται σήμερα από κόμματα, που ψήφισαν και συνυπόγραψαν το επαίσχυντο ψήφισμα του ανθελληνικού ΑΚΕΛ!
Ν. Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζετε ακάθεκτοι εσείς στελέχη του ΑΚΕΛ, να διχάζετε τον Κυπριακό Ελληνισμό και να δημιουργείται συνθήκες ανωμαλίας, την στιγμή που τα "αδέλφια" σας Τούρκοι και Τ/Κ είναι προ των πυλών μας και πάλι έτοιμοι να αλώσουν ολόκληρη την Ελληνική μας πατρίδα. Ανοίγετε κερκόπορτες, το καταλαβαίνετε ή όχι; Εσείς είστε συνένοχοι και συναυτουργοί και για για τις ανθελληνικές σας πράξεις επί καιρό ΕΟΚΑ 55-59, αλλά και για την "βία και αντιβία" που προέκυψε μετά το 1960 μέχρι και το 1974 και εάλω η Κύπρος.
Προσπάθησε ο Κυπριακός λαός να επουλώσει τις πληγές του και να τα λησμονήσει, αλλά και πάλι εσείς επαναφέρετε το δόγμα σας ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Η "ομόνοια" για εσάς είναι άγνωστη λέξη και κρίμα που η αριστερή σας ποδοσφαιρική ομάδα φέρει αυτό το όνομα.
Λοιδωρείτε τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ, αλλά ουσιαστικά δεν είναι ο αυτοσκοπός σας. Μέσω αυτού επιθυμείτε να κτυπήσετε όλους τους αγωνιστές και ότι έχει σχέση με Ελληνισμό. Την ιστορία, την Ελληνική σημαία, την ένωση, τον εθνικό μας ύμνο κλπ, για να αποκτήσει ο Κύπριος την κατ΄ επιθυμία σας νεοκυπριακή συνείδηση, όπως επιθυμούσε και ο τότε αρχηγός σας Μακάριος. Δήλωνε ο τ. γραμματέας και στελέχη σας κ. Α. Κυπριανου...Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Τέλος πάντων απαντήστε μας εμάς, που πιστεύουμε ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι οι πρόγονοι, που μας γέννησαν ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και το ερώτημα είναι... Εσάς από που κρατά η σκούφια σας; Προσδιορίστε μας ποια είναι λοιπόν η καταγωγή σας, διότι αποκαλώντας τους Τ/Κ αδέλφια σας βγαίνουν κάποια λανθασμένα συμπεράσματα...
Και πάψτε επί τέλους θρασύτατοι διότι..
Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει, "πάρ' το", λέγοντας, "και συ".
ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ.
Πάντως οι υστερόβουλες πράξεις σας να γνωρίζετε, ότι είναι μπούμεραγκ για εσάς και μέσω αυτών, η υγιής νεολαία της Κύπρου, όχι μόνο αφυπνίζετε, αλλά και εναντίο σας στρέφεται.
Σας υπενθυμίζω κάτι ...
Όπως έλεγε το εμβατήριο των εθελοντών Ελλήνων Κυπρίων Β΄Π.Π. του ΑΚΕΛ σε στίχους του *Τεύκρου Ανθία: «Εμείς όλοι της Κύπρου μας παιδιά, του ΑΚΕΛ πάντα πιστοί σημαιοφόροι, για της Ελλάδας μας τη Λευτεριά, ριχτήκαμε στη μάχη πρωτοπόροι. (…) Εμπρός η γαλανόλευκη θαρθεί στ’ ωραίο μας νησί να κυματίσει, και μπρος σε μια περίχαρην αυγή η Λευτεριά το κάστρο της θα χτίσει.»
*Τεύκρος Ανθίας – Ποιητής της Αριστεράς και της πονεμένης Κύπρου (1903 -1968.)
Στέλεχος του ΑΚΕΛ τότε, αλλά ελληνολάτρης και ενωτικός! Εθνικιστή σήμερα τον θεωρείτε αγνώμονες και αυτόν και τους υπόλοιπους ενωτικούς προπατέρες σας ασεβείς (Ίδετε επόμενο σχόλιο)
Και ενδεικτικά ... άλλοτε... και σήμερα ανθέλληνες, ανθενωτικοί και διασπαστές της ενότητας του Ελληνισμού της Κύπρου.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1947, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συμβουλευτικής Συνέλευσης ή Διασκεπτικής (1.11.1947) συνερχόταν στη Λευκωσία το Πέμπτο συνέδριο του ΑΚΕΛ.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα με ζητωκραυγές και συνθήματα υπέρ της Ενωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
Η αίθουσα του συνεδρίου ήταν σημαιοστολισμένη με ελληνικές σημαίες και το βήμα του Συνεδρίου ήταν επίσης καλυμμένο με μια ελληνική σημαία.
Η παρουσία της σημαίας στο βήμα του συνεδρίου δεν ήταν τυχαία. Είχε τη σημασία της. Και όπως έγραψε η εφημερίδα “Δημοκράτης” εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ:
“Η παρουσία της Ελληνικής σημαίας που σκεπάζει το βήμα του συνεδρίου συμβολίζει τον βασικό προσανατολισμό του Κόμματος μας και θυμίζει σε όλους το μεγάλο χρέος για τη ένταση του αγώνα μέχρι την πραγματοποίηση του εθνικού πόθου του λαού μας, για την εθνική του αποκατάσταση. Αυτή καθοδηγεί τη σκέψη των συνέδρων και τονώνει το κουράγιο για τη συνέχιση του εθνικού μας δρόμου με πιο ανοικτά και γοργά βήματα”.
Σε ένα πανώ αναγραφόταν το σύνθημα “Ζήτω η Ενωση, για ψωμί του λαού και την ανάπτυξη του τόπου μας”.
Α.Α.
Στη συνέχεια αναδημοσιεύω άρθρο του φίλου Λάζαρου Μαύρου περί του Τεύκρου Ανθία του Ελληνολάτρη και ενωτικού ΑΚΕΛΙΣΤΗ και την συμπεριφορά του ΑΚΕΛ σήμερα... Είναι πολύ ενδιαφέρον.
Θερμά συγχαρητήρια στην συνεργάτιδα μας Π.Β. και όλους τους σχολιογράφους φίλους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
Το ΑΚΕΛ «θάβει» τον Υμνουργό του
ΕΧ Ε Ι ΦΤΑΣΕΙ στα όρια του αυτοκατεδαφιστικού παροξυσμού ο ανθελληνικός οίστρος τής ηγεσίας τού ΑΚΕΛ. Όχι τόσο εναντίον του νυν ελλα-δικού μας κράτους, αλλά, κυρίως και ιδίως, εναντίον της ελληνικής εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων Κυπρίων ΑΚΕΛιστών. Και της ελληνικής τους ιστορίας. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε το καθημερινό όργανο τής ΝΥΝ ηγεσίας του ΑΚΕΛ, η εφημερίδα «Χαραυγή», να αποκρύπτει από τους αναγνώστες της τη διεξαγωγή, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, επιστημονικού συνεδρίου, αφιερωμένου αποκλειστικά στον 1ο διευθυντή της, στον άνθρωπο που της έδωσε το όνομα «Χαραυγή», τον κορυφαίο αριστερό ποιητή, λογοτέχνη και πολυγραφότατο δημοσιογράφο του ΚΚΚ και του ΑΚΕΛ ΤΕΥΚΡΟ ΑΝΘΙΑ (Ανδρέα Παύλου Χ ́ ́Μηνά εκ Κοντέας 1903-1968). Ούτε ένα μικρό μονόστηλο! Επειδή υπήρξε ελληνολάτρης. Και το έργο του ξεχειλίζει από αγάπη προς τη Μανούλα Ελλάδα...
Δ Υ Ο ΜΕΡΕΣ νωρίτερα, στη φωτογραφία της 1ης σελίδας της «Χ», ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ, ο κύριος Άντρος, πόζαρε επιδίδοντας στη λογοτέχνιδα Έλλη Παιονίδου και στον σκηνοθέτη Πασχάλη Παπαπέτρου το βραβείο πολιτιστικής προσφοράς «Τεύκρου Ανθία - Θοδόση Πιερίδη». Έτσι είχε ονομάσει, πολύ παλαιότερα, το εν λόγω βραβείο η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Αλλά, αμφότεροι οι αείμνηστοι κορυφαίοι αριστεροί ποιητές υπήρξαν... «ελληναράδες». Με τα διζωνικά μέτρα της ΝΥΝ ηγεσίας του ΑΚΕΛ, προφανώς, «εθνικιστές»! Με έργα του Θοδόση Πιερίδη που διαλαλούν ότι κι εδώ, στην Κύπρο, είναι [και είμαστε] Ελλάδα. Με τους στίχους τού Ύμνου των Εθελοντών Πολεμιστών του ΑΚΕΛ του 1943 στον Β' Παγκ. Πόλεμο, εναντίον του Ναζισμού και του Φασισμού που έγραψε ο Τεύκρος Ανθίας «για της Ελλάδας μας τη λευτεριά» και «εμπρός η γαλανόλευκη θα ́ρθει στο ωραίο μας νησί να κυματίσει και μπρος σε μια περίχαρη αυγή η λευτεριά το κάστρο της θα κτίσει»...
Δ Ε Ν ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ούτε μονόστηλο η «Χαραυγή» (του κ. Άντρου και της κ. Ελένης Μαύρου) για το επιστημονικό συνέδριο για τον Τεύκρο Ανθία. Τον άνθρωπο που έγραψε ΚΑΙ τον Ύμνο του ΑΚΕΛ. Αγανάκτησε γι’ αυτό η μέχρι πρότινος κι εκδιωχθείσα διευθύντρια κι αρχισυντάκτρια τής «Χαραυγής» κ. Ανδρούλλα Γκιούρωφ, η οποία ανήρτησε στην ηλεκτρονική της εφημερίδα «e-shock news» την οργή της, γράφοντας ότι: «Αν σήμερα ζούσε ο ποιητής, σίγουρα κάποιοι ανεγκέφαλοι θα τον προπηλάκιζαν ως εθνικιστή». Όταν η ίδια ήταν επικεφαλής της «Χ», μοίρασε στους αναγνώστες της τρία βιβλία τού Τεύκρου Ανθία, απ’ τις εκδόσεις «Εν Τύποις», που επιμελήθηκε ο Ανδρέας Κλ. Σοφοκλέους...
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 14.11.15
Πώς και γιατί οργανώνετε κομματικές εκδηλώσεις «Καταδίκης του Ψευδοκράτους», αφού τόσα χρόνια φλέγεστε μανιωδώς για επαναπροσέγγιση με τους θεσμούς τού Ψευδοκράτους: τα μετέχοντα στις δομές της Εξουσίας του, Κόμματα του Ψευδοκράτους και τους «αριστερούς» και «προοδευτικούς» και «συντρόφους και φίλους» Αρχηγούς του Ψευδοκράτους κ.κ. Ταλάτ και Ακιντζί; Θα τους αποθαυμάσετε ξανά αύριο, πρώτους πρώτους, στην εξέδρα των στρατιωτικών παρελάσεων του Αττίλα στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου; Κι η «Καταδίκη» σας, άραγε, τι «ποινές» συνεπάγεται, χαρώ σας;
Λάζ. Α. Μαύρος

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι θερμές ευχαριστίες στον πατριώτη κ. Θάνο, που παρ΄όλον ότι πριν λίγες μέρες έχασε τον αγαπητό του πατέρα, συνέχισε να καταχωρεί πατριωτικά άρθρα και σχόλια. Αιώνια η μνήμη του αείμνηστου καλού σας ευσεβή πατέρα.
Εκτός από τα σχόλια της ιστοσελίδας λάβαμε, από προσωπικούς μας αποδέκτες, άλλα δεκάδες. Ευχαριστούμε θερμά και ηθική ικανοποίηση εκφράζουμε, διότι ο Ελληνισμός άρχισε να αφυπνίζεται και να διαχωρίζει την ήρα απ το στάρι.
Νάστε όλοι καλά.
Π.Β.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες. Ταυτοχρονα κανω και το θελημα του υπερπατριωτη πατερα μου.

Ανώνυμος είπε...

Αναμεταδίδω ένα εξαιρετικό συμβολικό επίκαιρο για σήμερα ποίημα, το οποίο μας απέστειλε, ο τιμημένος Στρατηγός ε.α. κ. Κωνσταντινίδη.

Αποσπάσματα.

Αναγνώστη η ιστορία αυτή είναι πραγματική
Η κυρία Ρολάνδη μάνα με δυο παιδιά
σύζυγος και νοικοκυρά,
έξω απ’ τη Λεμεσό είχε οικία στο λιβάδι
σπίτι στο φως , κρησφύγετο στο σκοτάδι
στο φως είχε άνδρα και παιδιά
στο λιβάδι το Γρίβα Διγενή
κρυμμένο σε μια υπόγεια στοά
στα βάθη του αγρού,
που φωτιζόταν με αχνό λυχνάρι,
δίκην αρουραίου ποντικού
έβγαινε μόνον βράδι
ν’ ατενίσει τα άστρα του ουρανού
και του Γαλαξία το ζωνάρι
να εξηγήσει τους οιωνούς

Μέλος της ΕΟΚΑ, η κυρία Ρολάνδη
αγγελιοφόρος και αγωνίστρια με πλούσια δράση
στον κόρφο της μετέφερε μηνύματα
γλιστρούσε από τα μπλόκα και τ’ αγήματα
με πονηριές και θράση
ήταν ο φύλαξ άγγελος του Γρίβα Διγενή
χωρίς εναλλακτική έξοδο από εκεί να αποδράσει ....

Τώρα θυμίζει την τραγική ιστορία
το φτωχό μισοτελειωμένο μνημείο
στο ξεχασμένο από το χρόνο λιβάδι
με τ’ άγαλμα του Διγενή
το πέλαγος να κοιτάζει
κι’ το σπίτι- μουσείο της κυρίας Ρολάνδη
να κραυγάζει: «ΕΝΩΣΗ»
ΟΧΙ παράδοση στα σχέδια Αννάν
ΟΧΙ ό,τι ο ξένος παράγων σχεδιάζει....

Η προδοσία ξεκινά
από ημέτερα άτομα , άγνωστα –γνωστά
στον ΟΗΕ , στις Ζυρίχες, στα Λονδίνα
στα χουντικά πραξικοπήματα
και στις συνομιλίες Μακάριου-Ντενκτάς
που φθάνουν σήμερα ως τους ….Χριστόφια και Ταλάτ
ποτέ κανένας δεν διώχθηκε
γιατί ο φάκελλος ‘Κ’ ερμητικά ταπώθηκε
και στα αρχεία των «συμμάχων» διπλοκλειδώθηκε...

Τώρα ο ένδοξος της ΕΟΚΑ αγών έχει ξεχασθεί
και φοβερά έχει κακοποιηθεί
το μνημείο το σκέπασε η λήθη
κανείς πιά δεν ενδιαφέρεται την παλιά δόξα
να υπενθυμίσει
το ξεχασμένο μνημείο με λίγα άνθη να ραντίσει
κάποιος διαβάτης δύο δάκρια να χύσει
ούτε κάποιος ξεναγός να το επισκεφθεί
το μεγαλείο του για να εξιστορήσει...
Σήκω επάνω Ακρίτα Διγενή
το έθνος σε προστάζει
με τους Κολοκοτρωναίους , Κανάρηδες
τις Μπουμπουλίνες όλοι μαζί ν’ αντισταθούμε
γιατί μας πήρανε οι εχθροί φαλάγγι
μιλλιούνια οι ‘γυπαετοί’ στης Νέας Τάξης
πέσαν στο Ελληνικό μποστάνι
για λεηλασία και διαρπαγή
φαί, πλιάτσικο και καζάντι....

Πιστή μένει μόνον η κυρία Ρολάνδη
με λόγια αρχέτυπα , ποιητικά
μας εξιστόρησε της φυλής μας τα ριζώματα
και με μελωδία πουλιών
μας τραγούδησε καθ’ οδόν
άσματα Κυπριακά
μας έκανε να νοιώσουμε το Κυπριακό χάδι
τόσο Ελληνικό που και σκληρός να είσαι
σε εγγίζει στην ψυχή
σου λειώνει το φιλοκάρδι

Όσο υπάρχουν αγωνιστές σαν τον Αυξεντίου
Δημητρίου , Παλληκαρίδη και …..Καραολή
κι’ Ελληνίδες σαν την Κυρία Ρολάνδη
η Κύπρος μας είν’ αήττητη ,
αντιστέκεται και νικά
κι’ ενωμένη κάποια μέρα θα ελευθερωθεί
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.



*Αμφικτύων
7/3/2010
*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης

ΕΥΓΕ ΤΙΜΗΜΕΝΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ. ΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ έλληνες ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΉΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

"Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, διατυπώνει την κάθετη διαφωνία της αναφορικά με το πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής, το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, όπου μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα..".
Η ιστορία δεν παραγράφεται - Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου
ANORTHOSIS.COM.CY
Η ιστορία δεν παραγράφεται - Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Ανώνυμος είπε...

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο του Απόλλωνα εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να χαρακτηρίσει τον Γεώργιος Γρίβα Διγενή ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα. Η ομάδα της Λεμεσού δεσμεύεται πως θα διατηρήσει ζωντανή την υστεροφημία του Στρατηγού.

Η ανακοίνωση

«Σε πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα.

Σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουμε την έντονη μας δυσαρέσκεια στην απόφαση αυτή.

Αντί να καταδικάσουμε το ψήφισμα αυτό, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε εμείς οι ίδιοι ζωντανή την υστεροφημία του Στρατηγού, εξιστορώντας στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις γενιές που θα ακολουθήσουν το έπος της ΕΟΚΑ και τους Αγώνες του Έθνους όπου πρωτοστάτησε ο Αρχηγός Διγενής και τα παλληκάρια του.

Εξάλλου, μέρος της αποστολής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μας είναι, όπου και όποτε αγωνίζεται, σε οποιοδήποτε μέρος, με οποιονδήποτε αντίπαλο, να διηγείται με τα γαλανόλευκά του την Ιστορία αυτή, να την συντηρεί και να την γιγαντώνει».

Εκατοντάδες είναι τα ψηφίσματα. ίδιου περιεχομένου, που καταδικάζουν την επαίσχυντη απόφαση αλλά και το ΑΚΕΛ.
Πατριώτης μέλος πατριωτικού συμβουλίου Απόλλωνα, μέλη του οποίου ήταν πολλοί πεσόντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ του Αρχηγού ΔΙΓΕΝΗ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΗΠΩΣ Κ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ;;;
ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΑΝΑΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΩΤΗΜΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ.
ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ... ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ, ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ, ΚΑΤΑ ΓΙΟ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΓΥΡΕΙ...ΠΟΛΛΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΦΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ... ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΘΕΙ ΦΊΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΓΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΕΠΊ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΈΣΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ... ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ....ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΔΙΓΕΝΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΑ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΨΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.. . ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΑΝ ΛΟΙΔΩΡΗΘΗΚΑ... ΑΛΛΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ. ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ...
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα κσι με το αρθρο και με τα σχολια.
Ελδυκαριος 74.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα τυχαια τα ειδα
Να πατε εσεις πρωην συντροφοι μου του ακελ να εξομολογηθειτε. Και εμενα με διαγραψατε διοτι ημουν ενωτικος. Συνεχιζω να ειμαι αριστερος μεν αλλα πανω απο ολα ελληνας χριστιανος. Εσεις ειστε και ανθελληνες και αντιχριστοι. Τουλαχιστον ο διγενης πολεμησε για την κυπρο μας. Εσεις ακομη και σημερα διχαζετε τους κυπριους.Πρεπει να ντρεπεστε. Οι τουρκοι ειναι απεναντι
Πρωην στεελεχος ακελ
Χρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.