18 Ιουλίου 2022

Ενημέρωση για την Ευλογιά των Πιθήκων - Το πορνό φόβου αυξάνεται καθώς πλησιάζει η συνάντηση του ΠΟΥ

14 Ιουλίου 2022, Kit Knightly Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Είμαστε μόλις τρεις ημέρες μακριά από το τελευταίο μας άρθρο για την λεγόμενη ευλογιά των πιθήκων-"Χάνουμε τη μάχη κατά της ευλογιάς των πιθήκων"... προφανώς - και ήδη ήρθε η ώρα για μια ενημέρωση. 
 
Ήταν δύο πολυάσχολες ημέρες για την τρέλα της ευλογιάς των πιθήκων. 
 
Πρώτον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τα σχέδιά του να πραγματοποιήσει μια δεύτερη "έκτακτη συνεδρίαση" για την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, για να συζητήσει αν αξίζει να κηρυχθεί "παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης". 
 
Σαν να προσπαθούν να τροφοδοτήσουν με καύσιμα τη συνεδρίαση του ΠΟΥ την επόμενη εβδομάδα, χώρες σε όλο τον κόσμο αναφέρουν αυξημένα κρούσματα. 
 
Χθες η Global News μετέδωσε ότι τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στον Καναδά "αυξήθηκαν κατά 59% μέσα σε μόλις 9 ημέρες" (από 300 σε 477, αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσουν οι σκληροί αριθμοί αντί για τα τρομακτικά ηχηρά ποσοστά). 
 
Σύμφωνα με το Associated Press, τα "κρούσματα" στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν σε 1735. Ένας παιδικός σταθμός έκλεισε ακόμη και για το καλοκαίρι δύο εβδομάδες νωρίτερα... μόνο και μόνο επειδή ένας μαθητής του μπορεί να ήρθε σε επαφή με την "ευλογιά των πιθήκων". 
 
Σε άλλο σημείο του βρετανικού Τύπου, ένας "ειδικός" "προειδοποιούσε" ότι η ευλογιά των πιθήκων θα γίνει "ενδημική" αν δεν αναλάβουμε δράση.
 
Ο "εμπειρογνώμονας" προτείνει επίσης ότι θα ήταν λάθος να "καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και να εστιάσουμε" την ενδημία της ευλογιάς των πιθήκων στους "άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες". Ίσως αποκαλύπτοντας το νόημα αυτού του μέρους της αφήγησης - ότι αν απορρίπτετε την ευλογιά των πιθήκων ως κάτι για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχείτε, είστε απλώς ομοφοβικοί ή μιλάτε με ένα "ευθύ προνόμιο".
 
Μια παρόμοια οπτική γωνία υιοθετείται σε αυτό το άρθρο του NPR, το οποίο ισχυρίζεται ότι "τα προειδοποιητικά σημάδια υπήρχαν" με την ευλογιά των πιθήκων για πάνω από μια δεκαετία, και ο μόνος λόγος που δεν κάναμε ποτέ κάτι γι' αυτό είναι ότι επηρέαζε μόνο τα φτωχά αφρικανικά έθνη. Επομένως, αν δεν ενδιαφέρεστε για τη λεγόμενη ευλογιά των πιθήκων, είστε ρατσιστές. 
 
Η Νέα Υόρκη προφανώς αντιμετωπίζει "επείγουσες" ελλείψεις εμβολίων εν μέσω "αυξανόμενων κρουσμάτων"... που αυξήθηκαν από 223 σε 267. 
 
Γενικά στις ΗΠΑ τα κρούσματα αυξήθηκαν από 700 σε πάνω από χίλια από τη Δευτέρα. Η Δευτέρα ήταν επίσης η μέρα που άρχισαν να επιτρέπουν σε ιδιωτικά εργαστήρια να κάνουν τεστ. Δεν είναι περίεργο; 
 
Στην Αυστραλία ο "φονικός ιός εξαπλώθηκε σε άλλη πολιτεία". (Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 28 αναφερόμενα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των "πιθανών κρουσμάτων", και ούτε ένα από αυτά δεν φέρεται να έχει πεθάνει) 
 
Δεν είναι μόνο η Δύση επίσης - η Ινδία ανέφερε το πρώτο της κρούσμα την τελευταία ώρα. 
Η Αργεντινή αναφέρει κρούσματα που εκτοξεύονται σε δώδεκα ολόκληρα άτομα, ενώ η Βοσνία & Ερζεγοβίνη ανέφερε το πρώτο της κρούσμα. 
 
Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Σιδηρού Παραπετάσματος 2.0, η Ρωσία ανέφερε την Τρίτη το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Μια εύχρηστη υπενθύμιση της τρέχουσας θέσης της Ρωσίας στην ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης. 
 
Δεδομένων λοιπόν όλων αυτών, ο ΠΟΥ θα κηρύξει την ευλογιά των πιθήκων "έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος"; 
 
Το έξυπνο χρήμα ποντάρει στο "ναι". 
 
Αλλά υπάρχουν και καλά νέα... για τους μετόχους της βιοτεχνολογίας. Η κινεζική ZJ Biotech είδε τις τιμές των μετοχών της να αυξάνονται πάνω από 10% μέσα σε μία μόλις ημέρα, αφού ο ΠΟΥ ανακοίνωσε συμφωνία προμήθειας με την τεχνολογική εταιρεία για την κατασκευή κιτ τεστ για την ευλογιά των πιθήκων. 
 
Ακόμα όμως δεν μας έχουν πει σε τι θα αλλάξουν το όνομα. Ίσως μπορούν να το συζητήσουν και αυτό στην έκτακτη συνεδρίαση.
************ 
 
Δικτυογραφία
Monkeypox Update – fear porn kicks up a notch as WHO meeting looms – OffGuardian
https://off-guardian.org/2022/07/14/monkeypox-update-fear-porn-kicks-up-a-notch-as-who-meeting-looms/



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.