Σελίδες

18 Ιουλίου 2022

Ενημέρωση για την Ευλογιά των Πιθήκων - Το πορνό φόβου αυξάνεται καθώς πλησιάζει η συνάντηση του ΠΟΥ

14 Ιουλίου 2022, Kit Knightly Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Είμαστε μόλις τρεις ημέρες μακριά από το τελευταίο μας άρθρο για την λεγόμενη ευλογιά των πιθήκων-"Χάνουμε τη μάχη κατά της ευλογιάς των πιθήκων"... προφανώς - και ήδη ήρθε η ώρα για μια ενημέρωση. 
 
Ήταν δύο πολυάσχολες ημέρες για την τρέλα της ευλογιάς των πιθήκων. 
 
Πρώτον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τα σχέδιά του να πραγματοποιήσει μια δεύτερη "έκτακτη συνεδρίαση" για την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, για να συζητήσει αν αξίζει να κηρυχθεί "παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης". 
 
Σαν να προσπαθούν να τροφοδοτήσουν με καύσιμα τη συνεδρίαση του ΠΟΥ την επόμενη εβδομάδα, χώρες σε όλο τον κόσμο αναφέρουν αυξημένα κρούσματα. 
 
Χθες η Global News μετέδωσε ότι τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στον Καναδά "αυξήθηκαν κατά 59% μέσα σε μόλις 9 ημέρες" (από 300 σε 477, αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσουν οι σκληροί αριθμοί αντί για τα τρομακτικά ηχηρά ποσοστά). 
 
Σύμφωνα με το Associated Press, τα "κρούσματα" στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν σε 1735. Ένας παιδικός σταθμός έκλεισε ακόμη και για το καλοκαίρι δύο εβδομάδες νωρίτερα... μόνο και μόνο επειδή ένας μαθητής του μπορεί να ήρθε σε επαφή με την "ευλογιά των πιθήκων". 
 
Σε άλλο σημείο του βρετανικού Τύπου, ένας "ειδικός" "προειδοποιούσε" ότι η ευλογιά των πιθήκων θα γίνει "ενδημική" αν δεν αναλάβουμε δράση.
 
Ο "εμπειρογνώμονας" προτείνει επίσης ότι θα ήταν λάθος να "καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και να εστιάσουμε" την ενδημία της ευλογιάς των πιθήκων στους "άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες". Ίσως αποκαλύπτοντας το νόημα αυτού του μέρους της αφήγησης - ότι αν απορρίπτετε την ευλογιά των πιθήκων ως κάτι για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχείτε, είστε απλώς ομοφοβικοί ή μιλάτε με ένα "ευθύ προνόμιο".
 
Μια παρόμοια οπτική γωνία υιοθετείται σε αυτό το άρθρο του NPR, το οποίο ισχυρίζεται ότι "τα προειδοποιητικά σημάδια υπήρχαν" με την ευλογιά των πιθήκων για πάνω από μια δεκαετία, και ο μόνος λόγος που δεν κάναμε ποτέ κάτι γι' αυτό είναι ότι επηρέαζε μόνο τα φτωχά αφρικανικά έθνη. Επομένως, αν δεν ενδιαφέρεστε για τη λεγόμενη ευλογιά των πιθήκων, είστε ρατσιστές. 
 
Η Νέα Υόρκη προφανώς αντιμετωπίζει "επείγουσες" ελλείψεις εμβολίων εν μέσω "αυξανόμενων κρουσμάτων"... που αυξήθηκαν από 223 σε 267. 
 
Γενικά στις ΗΠΑ τα κρούσματα αυξήθηκαν από 700 σε πάνω από χίλια από τη Δευτέρα. Η Δευτέρα ήταν επίσης η μέρα που άρχισαν να επιτρέπουν σε ιδιωτικά εργαστήρια να κάνουν τεστ. Δεν είναι περίεργο; 
 
Στην Αυστραλία ο "φονικός ιός εξαπλώθηκε σε άλλη πολιτεία". (Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 28 αναφερόμενα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των "πιθανών κρουσμάτων", και ούτε ένα από αυτά δεν φέρεται να έχει πεθάνει) 
 
Δεν είναι μόνο η Δύση επίσης - η Ινδία ανέφερε το πρώτο της κρούσμα την τελευταία ώρα. 
Η Αργεντινή αναφέρει κρούσματα που εκτοξεύονται σε δώδεκα ολόκληρα άτομα, ενώ η Βοσνία & Ερζεγοβίνη ανέφερε το πρώτο της κρούσμα. 
 
Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Σιδηρού Παραπετάσματος 2.0, η Ρωσία ανέφερε την Τρίτη το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Μια εύχρηστη υπενθύμιση της τρέχουσας θέσης της Ρωσίας στην ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης. 
 
Δεδομένων λοιπόν όλων αυτών, ο ΠΟΥ θα κηρύξει την ευλογιά των πιθήκων "έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος"; 
 
Το έξυπνο χρήμα ποντάρει στο "ναι". 
 
Αλλά υπάρχουν και καλά νέα... για τους μετόχους της βιοτεχνολογίας. Η κινεζική ZJ Biotech είδε τις τιμές των μετοχών της να αυξάνονται πάνω από 10% μέσα σε μία μόλις ημέρα, αφού ο ΠΟΥ ανακοίνωσε συμφωνία προμήθειας με την τεχνολογική εταιρεία για την κατασκευή κιτ τεστ για την ευλογιά των πιθήκων. 
 
Ακόμα όμως δεν μας έχουν πει σε τι θα αλλάξουν το όνομα. Ίσως μπορούν να το συζητήσουν και αυτό στην έκτακτη συνεδρίαση.
************ 
 
Δικτυογραφία
Monkeypox Update – fear porn kicks up a notch as WHO meeting looms – OffGuardian
https://off-guardian.org/2022/07/14/monkeypox-update-fear-porn-kicks-up-a-notch-as-who-meeting-looms/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.