28 Αυγούστου 2020

H E.E. υπέγραψε συμφωνία για το εμβόλιο με την AstraZeneca.... που έχει όρο να μην ευθύνεται για τυχόν παρενέργειες και επιπτώσεις!!!!!!

Η είδηση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε, εκ μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ το συμβόλαιο με την βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την προμήθεια τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων του πιθανού εμβολίου κατά του Covid-19.

Η κίνηση ακολουθεί τη συμφωνία προαγοράς που υπέγραψαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι Βρυξέλλες με την AstraZeneca.

Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφει η ΕΕ με εταιρεία που αναπτύσσει πιθανό εμβόλιο κατά του Covid-19. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δυνατότητα αγοράς 100 εκατ. επιπλέον δόσεων που θα διανεμηθούν με βάση τον πληθυσμό μεταξύ των 27 κρατών της Ένωσης.

πηγή 

Και για να δούμε τι απαιτεί η AstraZeneca σε πρόσφατο άρθρο στις 25 Αυγούστου....

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει εμβόλιο προστασίας από τον κορωνοϊό, υπέβαλε το «ασυνήθιστο» αίτημα να αποποιηθεί κάθε ευθύνης και να μην θεωρηθεί ένοχη για τυχόν παρενέργειες που θα προκύψουν από αυτό, σύμφωνα με βελγική εφημερίδα.

Καθώς εισέρχεται στα τελικά στάδια των δοκιμών σε ανθρώπους για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η φαρμακευτική AstraZeneca έχει υποβάλει αρκετά αιτήματα για μελλοντικές αξιώσεις ευθύνης.

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στο Βέλγιο το αίτημα της εταιρείας, σύμφωνα με εκτενές άρθρο της Gabriela Galindo στην «Brussels Times» (21/08/2020). Οι ειδικοί, μάλιστα, σε θέματα υγείας και ιατρικού δικαίου το χαρακτήρισαν από «ασυνήθιστο» («exceptional») μέχρι και «σοκαριστικό» («shocking»).

«Στις ΗΠΑ, είναι σύνηθες οι εταιρείες να καλύπτουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο, (γιατί η αποζημίωση σε περίπτωση βλάβης της υγείας ενός πολίτου μπορεί να είναι τεράστια) αλλά στην Ευρώπη, αυτό είναι ασυνήθιστο», δήλωσε στην βελγική «HLN» ο Stefaan Callens, Καθηγητής Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο KU Leuven.

Ο Thierry Vansweevelt, επίσης Καθηγητής Ιατρικού δικαίου Στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας χαρακτήρισε το αίτημα της AstraZeneca «πολύ ασυνήθιστο» και μάλιστα «ελαφρώς σοκαριστικό», λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους κανονισμούς της ΕΕ σχετικά με την ευθύνη των εταιρειών για ό, τι διαθέτουν στην αγορά.

«Υπάρχει μια ευρωπαϊκή οδηγία για την ευθύνη των προϊόντων», δήλωσε ο Vansweevelt. «Κάθε παραγωγός που διαθέτει ένα ελαττωματικό προϊόν στην αγορά είναι υπεύθυνος για αυτό χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορεί κάποιος να ξεφύγει από αυτό», δήλωσε.

Ωστόσο, ο Ruud Dobber, στέλεχος της AstraZeneca, δήλωσε στο «Reuters» (30/07/2020) ότι οι περισσότερες χώρες με τις οποίες η εταιρεία του υπέγραψε συμφωνίες προμηθειών έχουν ήδη αποδεχτεί αυτό το αίτημά τους. Αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει ποιες είναι αυτές οι χώρες.

Ο Dobber είπε επίσης ότι η AstraZeneca απλά «δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο» να έρθει αντιμέτωπη με τις όποιες ευθύνες εάν «σε τέσσερα χρόνια το εμβόλιο εμφανίζει παρενέργειες».

«Στις συμβάσεις που έχουμε συνάψει, ζητάμε αποζημίωση. Για τις περισσότερες χώρες είναι αποδεκτό να αναλάβουν αυτό το ρίσκο στους ώμους τους, επειδή είναι προς το εθνικό τους συμφέρον», πρόσθεσε.

Από τις 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από την ΕΕ, περίπου 4 εκατομμύρια προορίζονται για το Βέλγιο και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες στον ιό. 

Την Πέμπτη, μια συμβουλευτική επιτροπή, επιφορτισμένη με την ενημέρωση της βελγικής κυβέρνησης για πιθανά εμβόλια κορωνοϊου, έδωσε το πράσινο φως στη συμφωνία που πρότεινε η AstraZeneca για το εμβόλιό της, αναφέρει η «Le Soir». 

Η συμβουλευτική επιτροπή δεν έβλεπε κάποιο λόγο για να μην αποδεχτεί η βελγική κυβέρνηση τους όρους της συμφωνίας, όπου τους καθόρισε η φαρμακευτική εταιρεία. Ωστόσο, η τελική απόφαση της ομοσπονδιακή κυβέρνησης εκκρεμεί. ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Υγείας του Βελγίου Maggie De Block δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία συνεχίζονται. 

«Ενημερωνόμαστε καθημερινά», είπε στο «HLN» και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε αυτή τη ρήτρα, άλλα κράτη μέλη δεν την θέλουν, ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Οι ρήτρες αποποίησης ευθύνης σε προϊόντα αποτελούν πολύ δύσκολο κομμάτι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, καταλήγει το δημοσίευμα της «Brussels Times». 

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Αν στην συμφωνία με την AstraZeneca η Ε.Ε. δέχτηκε αυτόν τον όρο ΜΗ ευθύνης της εταιρείας τότε κανείς μας δεν πρέπει να κάνει αυτό το εμβόλιο...
Δεν ξέρω αν απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη των επιμέρους κυβερνήσεων των χωρών μελών αλλά ούτως ή άλλως οι δικοί μας χαλβάδες και φερέφωνα θα κάνουν ότι τους πει η Ε.Ε....

Να είμαστε σε ετοιμότητα...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.