21 Αυγούστου 2020

Σε κλίμα ''Διπλωματίας Κανονιοφόρων'' συρόμαστε στη λαιμητόμο της Χάγης...

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)  

Ε, λοιπόν, ποτέ δε φανταζόμουν όταν έγραφα το άρθρο μου ''Ο κύβος ερρίφθη από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα δείχνει ανέτοιμη'', ότι θα επιβεβαιωνόμουν τόσο σύντομα στα επιχειρήματά μου και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τον πρωθυπουργό που στην τελευταία συνέντευξή του στο αμερικανικό CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ ''τα πήγε μεν καλά, αλλά όχι άριστα'',γιατί αποκάλυψε άθελά του - με το ύφος και την... λεκτική του ''αυτοσυγκράτηση'' απέναντι στην Τουρκία - ένα αρνητικό συναίσθημα που τον διακατέχει: τον φόβο!!!

Κι αυτόν δεν τον... επισκίασε η ευθεία κατηγορία εναντίον της ότι κλιμακώνει μονομερώς την ένταση με την Ελλάδα δια της στρατιωτικής παρουσίας της και της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Έφτανε μόνο μια φράση, για να αποκαλύψει τον ενδόμυχο φόβο του μήπως οξύνει περαιτέρω - αντί να κατευνάσει - τον οίστρο της Τουρκίας για στρατιωτικό εξαναγκασμό σε βάρος μας με το να εξαντλήσει την αυστηρότητα των προειδοποιήσεών του με ένα κλικ παραπάνω, πράγμα που θα την εξαγρίωνε:

- ...Η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο και όχι για "στρατιωτικούς τσαμπουκάδες", είπε κάποια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φευ!.. Όλα, δυστυχώς, δείχνουν πως με τη φράση ''στρατιωτικοί τσαμπουκάδες'' του πρωθυπουργού εκδηλώνεται η πρόθεσή του να παραμείνει η Ελλάδα ''ο καλός στρατιώτης Σβέικ'' της ελληνοτουρκικής ιστορίας.

Να σηκώσει δηλαδή λευκή σημαία και να μην προβεί σε καμιά κίνηση βίαιης απομάκρυνσης του Oruts Reis απ' την υφαλοκρηπίδα μας, αποδεχόμενη με τον τρόπο αυτό την ''γκριζοποίηση'' της θαλάσσιας περιοχής μας (που αφήνει ακάλυπτη η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία) μεταξύ του 28ου και 32ου μεσημβρινού.

Αποκαλύπτεται το σχέδιο του πρωθυπουργού να μη σηκώσει το γάντι της πρόκλησης μετά την κατάφωρη παραβίαση (επί δέκα μέρες τώρα) των ''κόκκινων γραμμών της Άμυνάς μας. Αλλά να οδηγήσει την Ελλάδα σε... συντεταγμένη υποχώρηση έναντι των αξιώσεων της Τουρκίας και των ασφυκτικών στρατιωτικών της πιέσεων στο έδαφός μας.

Και η συντεταγμένη υποχώρηση έχει όνομα (Χάγη) και δημιουργεί ήδη πρόσφορο έδαφος για τετελεσμένα σε βάρος μας (γκριζοποίηση 28 νησιών (ουδέτερη ζώνη, ''green area'') και αποστρατικοποίησή τους σε πρώτη φάση (κάτι που συζητούσε η κυβέρνηση Σημίτη), για να ακολουθήσουν - δια της διαπραγμάτευσης από θέση ήττας - την τύχη των Ιμίων, τα οποία πέρασαν - λόγω του αέρα που έκανε παρελθόν τη σημαία μας - στην τουρκική κυριαρχία...

Σημειωτέον ότι η Τουρκία στους χάρτες της ''έβαψε'' τουρκικά τις νήσους Ρω και Στρογγύλη, μαζί με άλλα 150 νησιά μας. Αυτό και μόνο καταδεικνύει τις δόλιες προθέσεις της για κατάργηση των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων, που χάραξαν τα σημερινά σύνορά μας από το 1923 ως το 1947.

Τα σύνορα που θα βάλει αναγκαστικά στο Τραπέζι της Χάγης ο κ. Μητσοτάκης απ' τη στιγμή που θα προηγηθεί η υπογραφή του στο συνυποσχετικό, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο των διαπραγματεύσεων εφ' όλης της ύλης με την Τουρκία. Και εφ' όλης της ύλης σημαίνει Θράκη - Αιγαίο και μοίρασμα με τους Τούρκους κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Δικαιωμάτων που τα έχουμε κατοχυρώσει με διεθνείς Συνθήκες (1023//1047) και με τη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας (1982), την οποία φαίνεται ότι αγνοούσε ο πλημμελώς προετοιμασμένος πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο αμερικανικό Μέσο, για να ζητά συζήτηση για ''θαλάσσιες ζώνες'' με την Τουρκία.

Γιατί, με βάση την εν λόγω Σύμβαση, τα νησιά μας κατοχυρώνουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, αφού ''έχουν θαλάσσιες ζώνες, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές'' μας, κάτι που ακυρώνει αυτόματα τα ισχύοντα βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου..

Πέραν αυτού όμως ο πρωθυπουργός δεν επένδυσε επιχειρηματολογικά ούτε στον τόπο καταγωγής του, που έχει ανυπέρβλητη ''δύναμη πυρός'' λόγω της θαλάσσιας αμερικανικής ισχύος στην περιοχή και της στρατηγικής του ΝΑΤΟ να μετατρέψει την Κρήτη σε... ακίνητο αεροπλανοφόρο.

Δεν επένδυσε και δεν επενδύει όσο θα έπρεπε και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ευθυγραμμιζόμενος πολύ πιθανόν με τις ''προοδευτικές'' θέσεις κάποιων ηττοπαθών νεοραγιάδων συμβούλων του ή καθηγητών ξένων πανεπιστημίων, που μας θέλουν σε ρόλο ''καλού στρατιώτη Σβέικ'' έναντι της Τουρκίας και της φίλης της Γερμανίας.

Ο εξαναγκασμός άλλωστε σε παραίτηση του αντιναύαρχου ε.α Αλέξανδρου Διακόπουλου, συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού (που τόλμησε να πει την αλήθεια για τις έρευνες του Oruc Reis) το επιβεβαιώνει....

Αυτό και μόνο αποδεικνύει πόσο λίγο εμπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Στόλο και την Αεροπορία μας. Τα δυο απ' τα τρία μας Όπλα που είναι κρίσιμης σημασίας στο ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στο Αιγαίο με την Τουρκία. Οι ικανότητες των πληρωμάτων του ΠΝ μας είναι γνωστές, όπως και η εμπνευσμένη καθοδήγηση των επικεφαλής του (Α/ΓΕΝ Σ.Πετράκη και Αρχηγού του Στόλου Π.Λυμπέρη).

Το Ναυτικό μας απέδειξε πρόσφατα, άλλωστε, ένα μέρος της αξιοσύνης του μετά την επώδυνη για τους Τούρκους ''επακούμβηση'' (σύγκρουση) της φρεγάτας μας ''Λήμνος'' με την τουρκική Kemal Reis και τον εξαναγκασμό μιας άλλης φρεγάτας (της Cengiz Han, ενός απ' τα συνοδά πλοία του ερευνητικού Oruc Reis) σε μανούβρες αποφυγής, για να μην υποστεί ζημιές απ' το ''Λήμνος''.

Όσο για την Ελληνική Αεροπορία, γι' αυτήν δε χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς, αφού την εξυμνούν οι φίλοι και οι αντίπαλοί μας. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω την άποψη του παγκοσμίως γνωστού αναλυτή Paul Iddon (''Η ελληνική ΠΑ θα μπορούσε να εξαφανίσει την τουρκική'') και τη δήλωση- σύσταση του Τούρκου αντιπτέραρχου Erdogan Karakuş στην πολιτική ηγεσία της χώρας του - δια του CNN Turk - να μην παίρνουν αψήφιστα την Ελλάδα. Κι ότι ''η αεροπορία της διαθέτει απίστευτες δυνατότητες και μπορεί να επιτεθεί στην Τουρκία...''

Ωστόσο όλα αυτά - που είναι εις γνώσιν ημών των... απλών θνητών -φαίνεται να παραμερίζονται απ' τον πρωθυπουργό, να παρακάμπτονται μπροστά στην ''Ιθάκη'' της Χάγης, η οποία θα λειτουργήσει ως λαιμητόμος τελικά για τον Αιγαιακό Ελληνισμό και πολύ πιθανόν και για τη Θράκη μας.

Δεδομένου ότι στην τελευταία έχουν αρχίσει τα όργανα από καιρό (όπως περιέγραφα σε σχετικά άρθρα μου) για διεκδίκηση της Αυτονομίας της. Ήδη ο δημοσιογράφος της Yeni Safak και ''πρόεδρος του κέντρου ερευνών Ρούμελης'' Χασάν Οζκάν (γιος του ανθέλληνα Θρακιώτη επιχειρηματία Φερούχ Οζκάν [κατοίκου Κωνσταντινούπολης], φίλου του Ταγίπ Ερντογάν και προπαγανδιστή των τουρκικών θέσεων στην μουσουλμανική Μειονότητα Θράκης) αναφέρει στην εφημερίδα όπου εργάζεται, ότι:

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα έχει καταπέσει στη θέση του εισβολέα στη Δυτική Θράκη, γιατί με ρυθμίσεις που έκανε (κατά παράβαση της Συνθήκης των Σεβρών, που έδινε δικαιώματα αυτονομίας στην Μειονότητα) ''αφαίρεσε δικαιώματα εσωτερικού δικαίου'' απ' τους μουσουλμάνους κι ότι ''το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της δυτικής Θράκης το δικαίωμα να στήσουν μία κυβέρνηση για εκείνη την περιοχή''...

Όλα αυτά και πολλά άλλα άκρως ανησυχητικά και δυσάρεστα δε φτάνουν στ' αυτιά του πρωθυπουργού δια των αρίστων συμβούλων του, γιατί ίσως τα θεωρούν θέματα ''χαμηλής πτήσης'' για να του τα μεταφέρουν ή αρμοδιότητας της ΕΥΠ (η παρουσία της οποίας έχει υποσκιαστεί εν πολλοίς από την ΜΙΤ, που αλωνίζει προπαγανδιστικά στα μειονοτική χωριά με επίκεντρο τον Εχίνο).

Έτσι στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί από τρίτους σε βάρος μας - χάρη στην ανικανότητα και αβελτηρία μας να χαράξουμε και να προωθήσουμε τη δική μας στρατηγική αφαιρώντας κάθε δυνατότητα από την Τουρκία να επεκταθεί σε βάρος μας με πολιορκητικό κριό τη ''Γαλάζια Πατρίδα'' - δε φαίνεται να υπάρχει καμιά προοπτική εφαρμογής του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Κύπρο (ΔΕΑΧ).

Ταυτόχρονα, μετά την υπογραφή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας (που έχει ''γκριζοποιήσει'' θαλάσσιες ζώνες μας, με την έννοια ότι τις αφήνει ακάλυπτες στις ορέξεις των Τούρκων), γίνεται πολύ δύσκολη η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο (η οποία είναι μονόδρομος για να ανακοπεί η Τουρκία) υπό τoν φόβο της ''Διπλωματίας των Κανονιοφόρων'' (''Gunboat Diplomacy'') της τελευταίας.

Υπό τον φόβο ουσιαστικά μιας εκβιαστικής πολιτικής, που στηρίζεται στη δύναμη πυγμής της Τουρκίας. Της Τουρκίας η οποία έχει ανατρέψει δια των κανονιοφόρων και των ερευνητικών της σκαφών τη στρατηγική ασφάλειας Ελλάδας και Κύπρου προς δόξαν της γεωπολιτικής στρατηγικής του Ταγίπ Ερντογάν, που ανέδειξε ήδη τη χώρα του σε κυρίαρχη Περιφερειακή δύναμη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο...

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.