17 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ

Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου

Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο εν πολλοίς ψευδής θόρυβος εκ της μετατροπής και πάλι του ναού της του Θεού Σοφίας σε τέμενος, δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας φαίνεται πως δίνει σε κάποιους προκαταβολικά ικανοποίηση με μια σκέψη και μόνο κάποιων ισραηλινών κύκλων. Αφορμή λαβόντες αυτοί από την πρόσφατη ενέργεια της Άγκυρας, ισχυρίζονται ότι αυτή τους δίνει το δικαίωμα όχι απλά να μετατρέψουν το τέμενος του Ομάρ, πού δεσπόζει στην Ιερουσαλήμ, σε ιουδαϊκό ναό, αλλά ακόμη και να το κατεδαφίσουν, προκειμένου να ανεγείρουν στη θέση του νέο ναό κατ’ απομίμηση του κατεστραμμένου από αιώνες ναού του Σολομώντος. Το τέμενος του Ομάρ στην παλιά Ιερουσαλήμ ολοκληρώθηκε το 692 μ.Χ. και είναι από τα παλαιότερα δείγματα ισλαμικής αρχιτεκτονικής.

¨Ότι η κατεδάφιση του τεμένους αποτελεί όνειρο κάποιων ιουδαϊκών κύκλων είναι γνωστό από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ (1948). Το ερώτημα είναι, γιατί χαιρέτισαν με ικανοποίηση την σκέψη για πραγμάτωση του ονείρου και κάποιοι χριστιανοί, ώστε να μεταδώσουν την είδηση δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Θεωρούν κατ’ αρχήν ότι το οφθαλμόν αντί οφθαλμού είναι εντολή, την οποία σεβάστηκε ο Χριστός και διατήρησε στην ευαγγελική του διδασκαλία; Δεν διάβασαν ποτέ τον λόγο Του «να μην αντιστεκόμαστε στο κακό, αλλά σ’ αυτόν που μας ραπίζει να στρέφουμε και την άλλη σιαγόνα»; Κανένας λόγος του Χριστού δεν χλευάστηκε τόσο, όσο αυτός, από τους λάτρεις της δύναμης. Γιατί άραγε να χαίρονται ακόμη κάποιοι χριστιανοί επειδή την εκδίκηση αναλαμβάνουν να πάρουν, αν θεωρήσουμε ότι η ενέργεια συνιστά εκδίκηση, ιουδαίοι το θρήσκευμα, διαχρονικοί πολέμιοι της χριστιανικής πίστης; Μήπως έχουν παρασυρθεί από το φαιδρό σύνθημα Ελλάς – Ισραήλ συμμαχία; Αν πάλι ενθουσιασμό εκδήλωσαν κάποιοι που βλέπουν τον ναό της του Θεού Σοφίας ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τότε γιατί να επιχαίρουν όχι μόνο για την αλλαγή χρήσης του χώρου του τεμένους αλλά ακόμη για την καταστροφή του;

Τί θα σήμαινε η πραγμάτωση του διακαούς πόθου κάποιων Εβραίων; Ασφαλώς ενέργεια ακραίας παραφροσύνης, ως μέγιστη προσβολή του ισλάμ. Είναι δυνατή η λήψη απόφασης για κατεδάφιση του τεμένους από κυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ; Θεωρώ ελάχιστα πιθανό. Αγνοούντες τις συνθήκες που επικρατούν στο κράτος αυτό, καθώς η πληροφόρηση είναι ελλιπής, θεωρούμε ότι υπάρχει στη χώρα αυτή σε βάθος συνοχή και κοινό όραμα. Αγνοούμε ότι υπάρχουν Εβραίοι, οι οποίοι τάσσονται κατά του κράτους του Ισραήλ για θρησκευτικούς λόγους. Είναι αυτοί που προσδοκούν την έλευση του Μεσσία, ο οποίος θα καταστήσει τον εβραϊκό λαό κυρίαρχο! Σήμερα η οικονομική ολιγαρχία των Εβραίων πλουτοκρατών έχει επιτύχει την κυριαρχία μέσω του χρήματος που έχει σωρεύσει και μέσω του οποίου ελέγχει πληθώρα κυβερνήσεων ακόμη και θεωρουμένων ισχυρών κρατών. 

Η πλειονότητα των σιωνιστών Εβραίων, αν όχι όλοι, είναι υλιστές και ελάχιστα ενδιαφέρονται για την πατρογονική τους πίστη, συνεπώς και την ανέγερση ναού κατ’ απομίμηση του ιστορικού ναού του Σολομώντος. Μάλιστα τόσο εντός όσο και εκτός του εδάφους του Ισραήλ οι εκκοσμικευμένοι Εβραίοι ειρωνεύονται και απαξιώνουν τους προσκολλημένους στην πατρογονική θρησκεία συμφυλέτες τους. Αν κάποτε ενεργήσουν κατά τρόπο που συνιστά, όπως έγραψα, ακραία παραφροσύνη, δεν θα υπαγορεύεται η ενέργεια από λόγους θρησκευτικούς, αλλά πολιτικούς, τους οποίους αδυνατώ να κατανοήσω, τρομάζω όμως για τις συνέπειές της.

Πώς θα αντιδράσουν οι μουσουλμάνοι; Και αυτοί βέβαια δεν αποτελούν αρραγές μέτωπο. Η χώρα που εκδηλώνει εμφανώς εχθρότητα κατά του Ισραήλ είναι το Ιράν και μόνο, που ανήκει στη χωρία του σιιτικού ισλάμ. Τρεις άλλες χώρες, που αποτελούσαν κίνδυνο για το Ισραήλ έχουν καταστραφεί. Το Ιράκ κατέλυσαν οι ΗΠΑ με ψευδή κατηγορία. Ακολούθως ο στρατός των μισθοφόρων δολοφόνων κατέστρεψαν την κατακτημένη χώρα, καθώς και τη Συρία. Τον Λίβανο κατέστρεψε το ίδιο το Ισραήλ. Όλα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να διερωτώμαστε, αν ήταν ατύχημα το πρόσφατο τρομακτικά καταστροφικό συμβάν στη χώρα αυτή. Οι κυβερνήσεις των χωρών του σουνιτικού ισλάμ βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο της Δύσης. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν απαθείς ενώπιον τόσο μεγάλης προσβολής κατά της πίστης των λαών τους. Εξαιρετικά δύσκολο όμως είναι και να συμπράξουν όλοι οι μουσουλμάνοι σχηματίζοντας κοινό μέτωπο. 

Η κατά καιρούς προσέγγιση Τουρκίας Ιράν υπαγορεύεται από την κοινή ανησυχία αναγνώρισης κουρδικού κράτους. Στην περίπτωση κοινής δράσης κατά του Ισραήλ πέρα των διαφορών στην πίστη τίθεται και θέμα του ποια χώρα θα ηγηθεί του «ιερού πολέμου». Φαίνεται πιο πιθανό να προκληθεί έξωθεν τεχνητή ρήξη μεταξύ των δύο κυρίων ομάδων του ισλάμ. Δεν αποκλείεται πάντως το ενδεχόμενο οι φιλοδυτικές κυβερνήσεις να δεχθούν έντονη την πίεση των λαών, που εύκολα μπορούν να φανατιστούν από τους εκπροσώπους του φανατικού ισλάμ, των φονταμενταλιστών, όπως τους αποκαλούν οι δυτικοί, και να συμβούν ακόμη και ανατροπές κυβερνήσεων. Το ισλάμ έχει πέρα από το πλήθος των πιστών του και δύναμη και χρήμα. 

Πώς θα αντιδράσει το Ισραήλ; Ασφαλώς θα ζητήσει τη βοήθεια των δυτικών χωρών, οι κυβερνήσεις των οποίων ελέγχονται από το τραπεζικό σύστημα, που διαφεντεύει τον πλανήτη. Θα σπεύσουμε και εμείς ως ανήκοντες εις την Δύσιν; Σπεύσαμε και τότε στην Κορέα, καθώς δεν μας έφθασε η αιμορραγία του εμφυλίου πολέμου, για να «υπερασπιστούμε» την ειρήνη στον πλανήτη! Στην περίπτωση αυτή ασφαλώς θα καταστούμε στόχος, παρά τα αισθήματα συμπάθειας που τρέφουν αρκετοί ισλαμικοί λαοί προς τον ελληνικό. Σε μια σύγκρουση αυτής της μορφής ας μη σπεύσουμε να προδιαγράψουμε την έκβαση αξιολογώντας τη Δύση ως πανίσχυρη. Στην ιστορία νικούν συνήθως οι αποφασισμένοι να πεθάνουν. Και οι λαοί της Δύσης μπορεί να έχουν χάσει από καιρό το νόημα ύπαρξής τους, δεν έχουν όμως και διάθεση και να πεθάνουν χωρίς νόημα. Τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα φανατικών μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκό έδαφος μαρτυρούν ότι η γηραιά ήπειρος είναι άκρως ευάλωτη, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, σε «ανορθόδοξο» πόλεμο, όπως η τρομοκρατία. 

Οι Εβραίοι του Ισραήλ, ένοχοι και αθώοι, θα είναι τα πρώτα θύματα μιας σύρραξης. Ας μη λησμονούμε ότι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών εμφορούμενοι από ολοκληρωτικές ιδεολογίες δεν κρύβουν την αντιπάθειά τους για τον λαό αυτό αδυνατώντας ή μη θέλοντας να κάνουν διάκριση μεταξύ του εβραϊκού λαού και των σιωνιστών. 

Εύχομαι να πρυτανεύσει η σύνεση και τα παρουσιασθέντα να μείνουν ως σχέδια νοσηρών εγκεφάλων που απεργάζονται τον όλεθρο του πλανήτη. Δεν αντέχει αυτός άλλη γενικευμένη σύρραξη, καθώς οι συνέπειές της θα είναι ανυπολόγιστες. 

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.