22 Φεβρουαρίου 2020

Το 1/3 των μελών του Ρώσων κομμουνιστών πιστεύουν στον Θεό (Πως αλλάζουν τα πράγματα...)

Ο Γκενάντι Ζιουγάνοφ ανέτρεψε τα δεδομένα και είπε πως στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ απέδειξε πως πρέπει να υπάρχει ελευθερία της συνείδησης.

Το ένα τρίτο των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας είναι θρησκευόμενοι, δηλαδή άτομα που πιστεύουν στον Θεό. Την αποκαλυπτική αυτή δήλωση έκανε χθες ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ στον δημοσιογράφο της έγκυρης ρωσικής εφημερίδας Kommersant Αντρέι Καλέσνικοφ, την οποία παραθέτει στο εκτενές του ρεπορτάζ για τη 10η επέτειο της ενθρόνισης του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, που εορτάσθηκε στη μεγάλη αίθουσα συνεδρίων του Κρεμλίνου, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ ( Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας –σ.σ) μπόρεσα να αποδείξω ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία της συνείδησης! Αφαιρέσαμε λοιπόν το σημείο που λέει ότι ο κομμουνιστής δεν μπορεί να πιστεύει στον Θεό! Στο κόμμα μας το ένα τρίτο των κομμουνιστών είναι θρησκευόμενοι. Υπέρ μου ψήφισαν τότε το 40% (των μελών-σ.σ)» , δήλωσε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, απαντώντας στα επίπονα ερωτήματα του Ρώσου δημοσιογράφου για τις σχέσεις του ιδίου και των κομμουνιστών με τον Θεό.

Η εφημερίδα αναφέρει, με βάση τη συζήτηση που έγινε μεταξύ άλλων, ότι ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ διευκρίνισε ότι η κύρια ανησυχία του σήμερα συνίσταται στο ότι «οι αγγλοσάξονες σε τελική ανάλυση άρχισαν την επίθεση» και μάλιστα «ταυτόχρονα σε τρεις βασικούς θεσμούς». Εναντίον του προέδρου, της Εκκλησίας και της ισχυρής αντιπολίτευσης. «Ναι, ο πρόεδρος», κούνησε καταφατικά το κεφάλι του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ για να προσθέσει: «Και εκτός αυτού, είναι η Εκκλησία και η ισχυρή αντιπολίτευση. Εναντίον τους στρέφονται όλες (οι επιθέσεις-σ.σ). Για τον λόγο αυτόν πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά προβλήματα και συσπειρωθούμε γύρω από την εξουσία». 

Η απάντηση αυτή του επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, έκανε τον δημοσιογράφο της Kommersant να διερωτηθεί και να σχολιάσει : «Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Μήπως ο στόχος των κομμουνιστών είναι να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Τι σημαίνει αυτό; Το νομοτελειακό τέλος;…». Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ συνέχισε ωστόσο την απάντησή του λέγοντας: «Ο Παναγιώτατος είπε ότι η βάση της ενότητας μπορεί να είναι το κράτος, η αγία Ρωσία και η σοβιετική δικαιοσύνη! Ναι! Και σήμερα ο Κύριλλος είναι η εμψύχωση κατά της βίας!» 

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ δεν απέφυγε να απαντήσει ούτε όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πιστεύει στον Θεό. « Η πίστη είναι μια πολύ πιο ευρεία έννοια» απάντησε, για να δεχθεί μια ακόμη ερώτηση υπό τη μορφή απορίας . «Μα μπορεί να υπάρξει κάτι πιο ευρύ από την πίστη;» 

«Μπορεί, είπε ο Ζουγκάνοφ και συνέχισε: «Η Πίστη …η Ελπίδα ... η Αγάπη. Εγώ πιστεύω στο κράτος και στον λαό... Στο άστρο μας! Χωρίς εμάς θα είναι άσχημα τα πράγματα…» «Απάντησα στο ερώτημα σας;» ξαναρώτησε ο Ζιουγκάνοφ και αφού μεσολάβησε η απάντηση του δημοσιογράφου, που του είπε πως η ερώτησή του αφορούσε εκείνον και μόνο, ο ηγέτης των Ρώσων Κομμουνιστών θεωρώντας ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την απάντηση του είπε με τρόπο κατηγορηματικό: 

"Ακούστε, θα σας πω λοιπόν το εξής! Στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ μπόρεσα να αποδείξω ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία της συνείδησης! Αφαιρέσαμε λοιπόν το σημείο που λέει ότι ο κομμουνιστής δεν μπορεί να πιστεύει στον Θεό! Στο κόμμα μας το ένα τρίτο των κομμουνιστών είναι θρησκευόμενοι. Υπέρ μου ψήφισαν τότε το 40% (των μελών-σ.σ)». 

ΑΠΕ/ΜΠΕ 
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Γι αυτό τελικώς ΜΟΝΟ το "ελληνικό" ΚΚΕ έχει μείνει στο ίδιο χάλι εδώ και δεκαετίες....
Ακόμα και ένα από σκληρότερα και πιο αδίστακτα και άθεα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου το Ρωσικό, αλλάζει μυαλά... και αποδέχεται την ελευθερία της συνείδησης.... και κατ' επέκτασιν της Πίστης.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.