27 Φεβρουαρίου 2020

« Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» στα σύνορα μας, στην πολιτική σκηνή και στην ζωή της χώρας;

«Τα παλούκια που μπαίνουν στα σύνορα των χωραφιών πρέπει να τα ξαναβάλουμε» 
Όμορφη άποψη από την Κάρπαθο μας (φώτο από το fb) που βλέπει την Αν. Μεσόγειο- Κρητικό και προς τα επάνω δροσίζεται από τους αέρηδες του ΑΙΓΑΙΟΥ. 
Κάπου εκεί κόβει βόλτες και ο τούρκος που τα βρίσκει μπαστούνια με τον Ρώσο και με την οικονομία του. 
Τώρα είναι αδελφοί που χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ (όχι αυτή με το σιντριβάνι) αλλά η άλλη που αναδεικνύει τις αρετές του Ελληνοχριστιανικού από αιώνων πολιτισμού του γένους μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Όχι μόνο μέτρα στην Ελληνική Βουλή για προστασία από την επιδημία, όπως ακούστηκε. Εδώ και τώρα μέτρα στις ευαίσθητες στρατιωτικές μονάδες μας , στα πολεμικά αεροδρόμια, στους ιπταμένους μας και στα στρατόπεδα, σε όλα τους κλάδους του ΕΣ ( δεν περισσεύει κανένας). Πρέπει αυτοί να διασφαλιστούν πρώτα. Πως άραγε θα τους βοηθήσουμε την ώρα που έχουν και την μέριμνα του προσφυγικού- μεταναστευτικού; 

Από την μια συνιστούν ψυχραιμία και όχι στον πανικό και καλώς πράττουν, αλλά φαίνεται να χάθηκε πολύτιμος χρόνος με πολλά κενά ασφάλειας στο θέμα της πρόληψης και της μείωσης του κινδύνου στην αντιμετώπιση του φονικού ιού από την Κίνα. 
ΧΑΘΗΚΕ η ΜΠΑΛΑ; 
«Περίμενε δύο ώρες στο «Σωτηρία» πριν διαγνωστεί με κορωνοϊό η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος»  
https://www.iefimerida.gr/ellada/perimene-dyo-ores-sto-sotiria-prin-diagnostei-me-koronoio-i-40hroni 

Ο ιός αυτός είναι κάτι το πρωτόγνωρο; 
«Μία Γιαπωνέζα τουριστική οδηγός βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα, πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα στον οποίο συμβαίνει αυτό. 

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον covid-19, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei. 

"Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του", δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κοροναϊό. "Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας", πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται.»
https://www.capital.gr/diethni/3413709/giaponeza-brethike-gia-deuteri-fora-thetiki-ston-koronaio 

Η Κίνα μίλησε πριν 2,5 μήνες αλλά ήταν μακριά για να την ακούσουμε. Η Ιταλία μίλησε πριν 20 μέρες αλλά φαίνεται και ότι αυτή έπεφτε μακριά, ώστε να μην δημιουργηθεί πανικός και πέσουν οι αγορές …αλλά σήμερα έπεσαν . 
Είναι πρώτη φορά που από επίσημα χείλη συνδέεται το προσφυγικό με τον Covid 19. 
Η κυβέρνηση τώρα λαμβάνει έκτακτα μέτρα στα σύνορα 
«Το Μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα Κορωνοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν.» 
«επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.» 
«αναβαθμίζεται στον ανώτερο βαθμό ο έλεγχος των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση.» 
«ξεκινά μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών.» 
- https://www.iefimerida.gr/politiki/koronoios-o-mitsotakis-anakoinose-ektakta-metra-se-hersaia-kai-thalassia-synora 

ΡΩΤΑΜΕ θα σφραγίσουν τα σύνορα ή οι λιμενικοί μέσα στην θάλασσα ή στα ακρογιάλια θα θερμιδομετρούν τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες εξ ανατολών;

Θα περιοριστούν οι προσφυγικές ροές;


Μπορεί μόνη της η Ελλάδα ελλείψει εξωτερικής βοήθειας να διαχειριστεί τους εναπομένοντες εδώ; 
Είναι ο φονικός αυτός ιός κατάρα ή το χαστούκι που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ότι θα φάει το σύστημα; 
«ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός έχει δυναμική πανδημίας 
Κορωνοϊός: Το ΔΝΤ ενδέχεται να υποβαθμίσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη» 
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ «έχουμε όμως μάσκες, τι θα γίνει στο στριμωξίδι μέσα στα ΜΜΜ;» 
«Εικόνες Μιλάνου στα ελληνικά σούπερ μάρκετ 
Φρενίτιδα στην αγορά για ζυμαρικά, όσπρια, παιδικά προϊόντα και αντισηπτικά. Από +30 έως +50% η αύξηση της κατανάλωσης. Ποια η εξέλιξη των τιμών και σε ποια προϊόντα παρατηρούνται ανατιμήσει»  
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3413673/eikones-milanou-sta-ellinika-souper-market 
ΤΑ ΠΑΝΤΑ αλλάζουν ξαφνικά μακάρι και η παγκόσμια ανομία της διαστροφής να πάρει τέλος. 
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ σε σηπτικό σοκ. 
Όμως στην μικρή πατρίδα μας που την αδίκησαν οι φίλοι της και θα συνεχίσουν να την αδικούν. 
«Τα παλούκια που μπαίνουν στα σύνορα πρέπει να τα ξαναβάλουμε» 
«Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης, επειδή τα κρύα του Μαρτίου έρχονταν ξαφνικά και ενώ είχαν πια εξαντληθεί μετά το χειμώνα τα αποθέματα σε ξύλα για κάψιμο» 
Ο σουλτάνος δεν καταλαβαίνει τίποτε από Covid19 τρώει το πρωί κουρκουμά με μέλι και δηλώνει: 
«Το σήμα για γεωτρήσεις στη Λιβύη και αλλού έδωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην αποκαλούμενη Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του ΑΚΡ, όπως μεταδίδει το philenews.com.» 

Έχουμε ήδη πολλαπλή κρίση και ρωτάμε πως θα συντονιστούνε όλες οι Εθνικές υπηρεσίες του κράτους με τις φοβερές ελλείψεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω αλόγιστης σπατάλης στην αρχή και μετά λόγω αδυσώπητης λιτότητας; 
Η ΛΕΣΒΟΣ έδωσε ένα μήνυμα όχι μόνο με τα πρόσφατα γεγονότα εκεί. 
Αυτό το μήνυμα ήταν καλά κρυμμένο στα άγια χώματα της εδώ και χρόνια. 
Απλώς τώρα επικαιροποιείται. 
«Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ 
Το Έθνος στον Ουρανό Ηγέρθη και εδώ κάτω Εξανέστη.

Ο Άγιος Ραφαήλ ¨δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις ¨ στο αιρετίζων ψευτορωμαίικο και τους τοκογλύφους του, την ορισμένη από τον ΚΥΡΙΟ ώρα θα τους ανοίξει την πόρτα , θα τους πετάξει έξω από τα ¨χωρικά ύδατα της Ρωμιοσύνης¨… καλώντας μας με το ¨ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.. 
Το Έθνος στον Ουρανό Ηγέρθη (δηλ. οι προσευχές των προγόνων μας) και εδώ κάτω Εξανέστη (δηλ. αγανάκτησε σφόδρα )…¨.
 

Η πόρτα εξόδου στις στιγμές που βιώνουμε είναι ήδη ανοικτή… ¨την κλωτσιά¨ αναμένουμε από την τρέχουσα επικαιρότητα. Όμως ο Άγιος Ραφαήλ ¨ δεν παίζει και κλωτσάει δυνατά¨…
 

Μνήμη δικαίου μετ εγκωμίων… στον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης και απλανή οδηγό της Ανάστασης του Έθνους μας. 
«Της Ιθάκης τον Γόνον και της Λέσβου το καύχημα…» 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/07/blog-post_2.html 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.