28 Φεβρουαρίου 2020

Νεοταξική υποκρισία από τα γερμανικά δικαστήρια.... Απαγορεύεται η επι πληρωμή ευθανασία, αλλά επιτρέπεται η τσάμπα!!!!!

Στο ερώτημα σχετικά με την οργανωμένη υποβοήθηση στην ευθανασία απαντά σήμερα το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης σε μια σημαντική απόφαση, που ήδη θεωρείται σταθμός για το ζήτημα.

Υπάρχει συνταγματικό «δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο»; Και υπό ποιες προϋποθέσεις; Στις 26 Φεβρουαρίου το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης θα αποφανθεί για το θέμα της «οργανωμένης βοήθειας σε ευθανασία» και συγκεκριμένα για την «επιχειρηματική δραστηριότητα» με αυτό το αντικείμενο. Πέρυσι τον Απρίλιο σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα ξεκίνησε στο δικαστήριο η συζήτηση γύρω από τη νομοθετική απαγόρευση της «οργανωμένης βοήθειας σε ευθανασία».

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είχαν προσφύγει βαριά ασθενείς, σωματεία υπέρ της ευθανασίας και γιατροί. Οι προσφεύγοντας βλέπουν τη νομοθετική απαγόρευση σαν προσβολή του γενικού δικαιώματος στην προσωπικότητα ή στην ελεύθερη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Στο μεταξύ, ήδη δύο από τους τέσσερις προσφεύγοντες έχουν ήδη πεθάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ.

Μεγάλες νομικές, ηθικές και υπαρξιακές διαστάσεις

Σύμφωνα με το γερμανικό δικαστήριο, δεν αναμένεται να θιγούν οι ηθικές και πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος – αυτός άλλωστε δεν είναι ο ρόλος της συνταγματικής δικαιοσύνης. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί αποκλειστικά και μόνο αναφορικά με τη συνταγματικότητα συγκεκριμένης ποινικής διάταξης. Αυτό υπογράμμισε και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντρέας Φόσκουλε ήδη τον περασμένο Απρίλιο. Οι διατυπώσεις των συνταγματικών δικαστών είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ζήτημα με βαθύτερες ηθικές, υπαρξιακές και θρησκευτικές διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα η διάταξη εναντίον της οποίας κινούνται οι προσφεύγοντες είναι το άρθρο 217 του γερμ. Ποινικού Κώδικα, το οποίο από τον Δεκέμβριο του 2015 τιμωρεί με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι και τρία χρόνια την «επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από την υποβοήθηση σε αυτοκτονία». Μόνο όσοι δεν ενεργούν «επιχειρηματικά» παραμένουν ατιμώρητοι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται για παράδειγμα συγγενείς και στενοί φίλοι των βαριά ασθενών.

Οι γιατροί που προσέφυγαν θεωρούν επίσης ότι η επίμαχη διάταξη του γερμανικού ΠΚ θέτει εμπόδια στην ελεύθερη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και της επιστημονικής, ιατρικής γνωμάτευσης. «Το δικαίωμα στη ζωή δεν στοιχειοθετεί και την υποχρέωση στη ζωή» υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες. «Σίγουρα δεν αποτελεί ιατρικό καθήκον η βοήθεια στην αυτοκτονία» προσθέτει ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου Βάδης-Bυρτεμβέργης Ούλριχ Κλέβερ. «Αλλά επίσης δεν αποτελεί καθήκον του γιατρού να υπεκφεύγει, όταν προκύπτουν τέτοια μεμονωμένα περιστατικά», σημειώνει ο ίδιος.

Η αντίθετη άποψη ψυχιάτρων

Από την άλλη πλευρά ψυχίατροι, θεράποντες ιατροί και νοσοκομειακό προσωπικό που ασχολούνται με την περίθαλψη βαριά ασθενών ή μελλοθάνατων εκτιμούν ότι οι ίδιοι οι ασθενείς σπάνια εκφράζουν συνειδητά την επιθυμία για υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Αντίθετα η τάση για αυτοκτονία στην περίπτωσή τους αποτελεί συχνά έκφραση της αγωνίας ή μιας ανάγκης που χαρακτηρίζεται από απελπισία, αδυναμία κι ως εκ τούτου από αμφισημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων έλαβε συνολικά 133 αιτήσεις για απόκτηση ισχυρών αναισθητικών για ευθανασία. Το υπ. Υγείας έδωσε την εντολή προς την αρχή να μην δίνει σε καμιά από τις αιτήσεις αυτές «πράσινο φως», εάν προηγουμένως δεν έχει προχωρήσει σε εξαντλητικό έλεγχο των αιτημάτων – αυτό είχε προκύψει από άλλη απόφαση του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου το 2017. Από το Δικαστήριο της Καρλσρούης αναμένεται μια οριστική απάντηση για το θέμα.

dw
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ

Για την ευθανασία τα έχουμε πει πολλές φορές....
Για τις ευθύνες των συμμετεχόντων επίσης....

Συνεπώς το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι το εξής: 

Νεοταξική υποκρισία από τους Γερμανούς δικαστές… 
Απαγορεύεται η επι πληρωμή ευθανασία αλλά επιτρέπεται η τσάμπα!!!!!  

Αυτό μεταφράζεται ως εξής:  
Αν κάποιος με μια ανίατη ασθένεια ανέβει στην ταράτσα μιας οικοδομής και απειλεί να πέσει, (με το γνωστό σκηνικό… πυροσβεστική κι αστυνομία να προσπαθεί να τον σώσει…) τότε αν απο κάτω εμφανιστεί κάποιος που επι πληρωμή θα του φωνάζει πήδα, πήδα…. θα διωχθεί ποινικώς…. 
Αν όμως του φωνάζει τσάμπα….. επιτρέπεται… ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ….

Τον σπρώχνει στην αυτοκτονία αλλά τσάμπα βρε παιδί μου…. δεν το κάνει για το κέρδος…

Το ίδιο και σε κάποιον που κάθεται στο γραφείο του και βγάζει το όπλο του να αυτοκτονήσει από απέλπισία λόγω μιας ανίατης ασθένειας…. (αλλά δεν έχει σφαίρα…)
Αν εσυ μπείς στο γραφείο και του δώσεις μια σφαίρα επί πληρωμή… την έκανες λένε οι γερμανοί δικαστές…. Αν όμως του την δώσεις τσάμπα… τότε είσαι νόμιμος.


Αυτό είναι η νεοταξική υποκρισία….



Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Παιρνω μια φραση απο το σχολιο που διαβασα και για λιγο μαυρο χιουμορ κανω μια αντιπαραβολη .
............Νεοταξική υποκρισία από τους Γερμανούς δικαστές…
Απαγορεύεται η επι πληρωμή ευθανασία αλλά επιτρέπεται η τσάμπα!!!!!........ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ
και λεω το εξης .............νεοταξικη υποκρισια γενικα για το κλιμα ...... η σακκουλα που πληρωνεις δεν μολυνει το περιβαλον , η σακουλα η πρωην τσαμπα καταστρεφει το περιβαλλον και τα κερδη των ευαισθητων λαμογιων που τωρα την πουλανε και γελανε .

Ας πω ομως και για το θεμα αυτο μια προσωπικη αποψη και μονο προσωπικη.
Θεωρω οτι η ζωη ειναι δωρο και πρεπει να την τιμουμε ,ομως εαν γινει γολγοθας για εμας και τους ανθρωπους που αγαπαμε και μας αγαπουν ,δεν εχει νοημα να σερνομαστε σαν σκουληκια σε πληρη ανημπορια και τυχον πονους σε μια αποδεδειγμενη ανεπιστρεπτη κατασταση της υγειας μας ταλαιπωροντας και δοκιμαζοντας το ανθρωπινο περιβαλλον μας .
Αρα εαν ειχα την ευχερια να μπορεσω να διαλλεξω και να το πραγματοποιουσα ΜΟΝΟΣ μου χωρις την εγκριση κανενος αλλου θα επελεγα να σωθω και να σωσω και τους αλλους.
Η θεωρια ομως απο την πραξη απεχει και εκεινες οι στιγμες ειναι σαν μια ολοκληρη ζωη.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Δαναε ομολογω οτι με μπερδεψες λιγο με το σχολιο σου...
Τι εννοείς να σωθείς και να σωσεις και τους άλλους;
Αν θεωρεις οτι με την ευθανασια θα σωθεις και θα απαλλαξεις τους άλλους απο την ταλαιπωρια ειναι λαθος...
Θα σου πω αδερφε μου την θεση του Θεου και της Εκκλησίας μας...
Οταν ο ανθρωπος αρχισει να υποφερει απο μια ασθενεια ανίατη αυτο γινεται γιατι ο Θεός το επιτρεπει και κανεις απο εμας δεν εχει το δικαίωμα να απαρνηθει την δοκιμασία αυτη...
Ο Θεός χαρίζει την υγεία αλλα και επιτρεπει την ασθενεια...

Να ξερεις οτι οποιος χαλαει το σχεδιο του Θεου με μια αυθαιρετη αυτοκτονια αυτο δειχνει μεγαλη ασεβεια και απιστία...
Πρωτον κανεις δεν γνωριζει ουτε και οι γιατροι αν καποιος ασθενης θα ζησει... ή θα πεθανει...
Ποσοι αδερφε μου ανθρωποι σωθηκαν οταν οι γιατροι τους ειχαν ξεγραμμενους;
Αλλα ας υποθεσουμε ότι οντως θα πεθανεις μετα απο ταλαιπωρία...
Γνωριζεις αν μεσω αυτης της ταλαιπωρίας ο Θεός σε απαλλασει από πολλες αμαρτίες;
Γνωρίζεις αν μεσω αυτης της ταλαιπωρίας ο Θεός αναδεικνύει τους ανθρωπους που σε φροντιζουν ή και καταδικαζει αυτούς που σε εγκαταλείπουν;
Οπως αδερφε μου θα επιθυμουσες να φροντιζεις μεχρι τελους τον αγαπημενο σου ανθρωπο ασχετως της ταλαιπωρίας που θα υποστείς ετσι πρεπει κι εσυ να εισαι ετοιμος να υπομεινεις την δικη σου ασθενεια και ταλαιπωρία και να σεβαστείς τον ανθρωπο που απο αγαπη θα σε φροντίζει...

Μην κανεις λοιπον αδερφε μου αυτο το οποιο δεν θελεις να κανει κι ο αγαπημενος σου...
Κι ολα αυτα τα λεω περαν της αιωνιας καταδικης που σιγουρα περικλείεται σε μια πραξη αυτοκτονίας...

Η αληθεια αδερφε μου ειναι αυτη...
Οταν διαπραττεις ευθανασία μονος σου ειναι αυτοκτονια... αν καποιος σε βοηθησει τοτε μιλαμε και για δολοφονία.... και η προφαση δεν εχει καμια αξια μπροστα της....
Τι διαφορα εχει αυτή η μανα που αποφασιζει να απαλλαγει με εκτρωση από ενα εμβρυο που εχει συνδρομο Νταουν από αυτόν που λογω μιας ανίατης ασθενειας αποφασιζει να δωσει τελος στην ζωή; Και στις δυο περιπτωσεις υπαρχει η προφαση οτι απαλλασομαστε απο μια ζωη ταλαιπωρίας... Γιατί; Αμφισβητουμε την θεληση του θεου;
Μια μερα ο αγιος γεροντας Παισιος ειδε ενα ζευγαρι με ενα παιδάκι με συνδρομο νταουν που ομως το μεγαλωναν με μεγαλη αγαπη...
Και τους ειπε δειχνοντας το παιδακι: Αυτο εδω ειναι το εισιτηριο σας για τον παραδεισο... Να το ξερετε.

Ετσι λοιπον σου λεω ότι η δικη σου ταλαιπωρία μπορει να γινει αφορμη για τον παραδεισο για τον ανθρωπο που θα σε φροντίσει οπως και για σενα οταν θα φροντισεις τον συνανθρωπο που ταλαιπωρείται...

Να ξερεις λοιπον οτι δεν ειναι εκ Θεού η σκεψη οτι εγω θέλω να αυτοκτονησω ωστε να απαλλαξω τους άλλους ανθρωπους απο την δοκιμασία... Είναι σκεψη εκ του πονησρου που μας την παρουσιαζει με μια εκ πρωτης λογικη προφαση... που ομως εχει σκοπο να χαλασει το σχεδιο του θεου για την σωτηρία μας.

Αυτα αδερφε μου.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.