28 Μαΐου 2019

Αρθρα του Ν. Λυγερού για τις εκλογές, την Μακεδονία και την Βόρειο Ηπειρο.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Από τις δημοσκοπήσεις στην πραγματικότητα 

Όσο η προπαγάνδα είχε να διαχειριστεί τάσεις και δημοσκοπήσεις, πάντα μπορούσε να τα παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο για να επηρεάσει τουλάχιστον τους ψηφοφόρους της. Τώρα όμως που αρχίζουμε να έχουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που είναι θεαματικά, πρέπει να σκεφτεί διαφορετικά τα δεδομένα της πραγματικότητας. Διότι ακόμα και αν αυτή δεν αλλάζει, η προπαγάνδα θα επιχειρήσει να την ερμηνεύσει και να την δικαιολογήσει. Αυτή η πραγματικότητα ήταν προγραμματισμένη, διότι τα λάθη της προπαγάνδας ήταν και είναι τεράστια. Για να μην χάσει εντελώς και να βρει προσχήματα καθυστέρησης, θα αρχίσει να κάνει παράλογες αναλογίες. Ενώ έλεγε ότι θα σπεύσει να πάρει νέες αποφάσεις, τώρα θα μας εξηγήσει ότι πρέπει να μη βιαστεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ακόμα και αν αυτό δεν είναι θολό. Δεν ήθελε η προπαγάνδα να αποδεχτεί την ήττα της και ούτε πρόκειται, απλώς θα πρέπει να την παρουσιάσει έτσι ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να παραμείνει στη θέση του ακόμα και μετά από αυτήν την πολιτική καταστροφή. Ας είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια του αγώνα ακόμα και μετά το τέλος αυτών των εκλογών. 

πηγή

Η Νίκη του Ελληνισμού 

Όσοι αμφισβητούσαν τόσα χρόνια τη δυναμική, αλλά και την ύπαρξη του Ελληνισμού, τώρα πρέπει να αποδεχθούν τη νίκη του ενάντια στη βαρβαρότητα του συστήματος της λήθης. Το γαλάζιο χρώμα που εμφανίστηκε πάνω στον χάρτη της Ελλάδας δεν είναι μόνο το στίγμα μιας παράταξης, αλλά του ίδιου του Ελληνισμού. Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να αποτέλεσε πόλο έλξης, αλλά η δυναμική προέρχεται από ένα ευρύτερο φάσμα του εκλογικού σώματος, διότι αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό που ήταν στα Συλλαλητήρια για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας, και ξέρουμε ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών με τον ανθελληνισμό που το χαρακτηρίζει έπαιξε έναν ρόλο καταλυτικό για την ένωση των ψηφοφόρων του Ελληνισμού. Έτσι η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη μ’ ένα εκλογικό σώμα που ονόμαζε όχλο και μάζα πριν από μερικές εβδομάδες, το οποίο δεν κατάφερε να χειραγωγήσει με τα μέτρα και τις παγίδες της. Τώρα ζούμε μια αλλαγή φάσης που προετοιμάζει μια αλλαγή κύκλου σε εθνικό επίπεδο. Η νίκη του Ελληνισμού είναι βαθύτερη από ότι νόμιζαν μερικοί, διότι είναι το αποτέλεσμα της αντίστασης του ελληνικού λαού που θέλει ν’ απελευθερωθεί από το ζυγό της βαρβαροκρατίας, που ήθελε να ξεχάσει τα πάντα από την Ιστορία και τον Ελληνισμό. Αλλά το Φως πάντα νικά το σκοτάδι.

πηγή

Τελειώνει η βαρβαρότητα

Από σήμερα τελειώνει η δράση της βαρβαρότητας σε όλα τα επίπεδα, διότι η προπαγάνδα της δεν κατάφερε να νικήσει την πραγματικότητα. Κατάρρευσε όλο το σύστημα που έλεγε ότι θα κερδίσει τα πάντα, ενώ καταπατούσε τους πάντες. Διότι νίκησε η αλήθεια και μαζί της ο Ελληνισμός. Κανένας εκβιασμός, κανένα μέτρο, καμιά παγίδα δεν λειτούργησε πάνω στον Ελληνικό λαό που άντεξε όλες τις πιέσεις της βαρβαρότητας. Τώρα αρχίζει η κατεδάφιση μιας ιδεολογίας που ποτέ δεν ήταν λειτουργική και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει τον Ελληνισμό μέσω των επιθέσεων κατά της Μακεδονίας, ανέδειξε το βάθος αυτής της βάρβαρης ιδεολογίας και οι Έλληνες κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν για ν’ αλλάξουν την απαράδεκτη πορεία της κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ξεκάθαρα. Αλλά και στις περιφέρειες όπου έχουμε περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, έχουμε αποδεικτικά στοιχεία της μεγάλης αλλαγής φάσης για τη συνέχεια όπου ετοιμάζεται από τώρα η αλλαγή κύκλου. Με τον αγώνα για τη Μακεδονία είχε αρχίσει η αντίσταση. Τώρα συνεχίζεται η απελευθέρωση.  

πηγή

Η δικαίωση του αγώνα 

Η δικαίωση του αγώνα, που δεν έχει τελειώσει ακόμα, προκαλεί ήδη απερίγραπτη χαρά. Και όσοι είχαν συνηθίσει να είναι πιεσμένοι πρέπει από τώρα να μάθουν τι σημαίνει απελευθέρωση. Μπορεί να μην έζησαν την κατάρρευση του τείχους στο Βερολίνο, την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβικής Ένωσης, την ελευθερία των Βαλτικών χωρών, την ελευθερία της Αρμενίας, αλλά τώρα μπορούν να ζήσουν και οι πιο νέοι Έλληνες τι σημαίνει η αρχή της κατάρρευσης ενός αυταρχικού συστήματος που προωθεί με μονοδιάστατο τρόπο την προπαγάνδα του σαν να ήταν η ίδια η αλήθεια. Όσοι δεν μπόρεσαν να ζήσουν τη χαρά των προηγούμενων κατορθωμάτων, πρέπει τώρα να γευτούν τη νίκη της ελευθερίας, η οποία είναι η μόνη ικανή να προστατέψει την Ιστορία. Τώρα ο ελληνικός λαός βλέπει τι σημαίνει η δικαίωση ενός αγώνα. Όλοι όσοι πήγαν, μίλησαν, οργάνωσαν Συλλαλητήρια μπορούν ν’ αντιληφθούν ότι ο κόπος και ο μόχθος τους δεν πήγε τζάμπα. Διότι με το έργο τους, ακόμα και μοναχικό, επηρέασαν τους πάντες εκεί που δεν το περίμενε το σύστημα της λήθης. Αυτή τη χαρά είναι απαραίτητο να τη νιώθει ο κάθε Έλληνας.

πηγή

Οι επικοινωνιολόγοι έγιναν θύματα προπαγάνδας 

Μετά την τεράστια ήττα του κυβερνώντος κόμματος, έπρεπε να βρεθούν οι ένοχοι. Έτσι για την ασφάλεια της προπαγάνδας δεν ειπώθηκε τίποτα για τη σοβιετική της μεθοδολογία. Βέβαια αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού συνεχίζεται και τα θύματα της είναι πλέον οι ίδιοι οι επικοινωνιολόγοι, ενώ αυτοί απλώς ακολουθούσαν κατά γράμμα τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος και του σκληρού πυρήνα του. Προσπαθούν τώρα να μας εξηγήσουν ότι αυτοί φταίνε για την καταστροφική ήττα και αν είχαν παρουσιάσει διαφορετικά τα δεδομένα, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. 

Όμως όλοι ξέρουμε ότι η γραμμή άμυνας του κόμματος ήταν να παρουσιάζεται αυτό ως ένα ισχυρό κόμμα που δεν είχε τίποτα να φοβηθεί από κανέναν. Έτσι ώστε να μη φύγουν οι ψηφοφόροι που πάντα θέλουν να είναι με το ισχυρό κόμμα. Όμως και πάλι η πραγματικότητα φάνηκε πιο σκληρή από την ίδια την προπαγάνδα. Και τώρα που κατηγορούν τους επικοινωνιολόγους και θέλουν να βάλουν άλλους στη θέση τους, θα είναι και πάλι για να τους ζητήσουν τα ίδια ακόμα μια φορά, για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί. Γιατί όμως δεν ρωτούν σε αυτούς τους επικοινωνιολόγους πόσο κόστισε η εφαρμογή μιας καθυστερημένης ιδεολογίας ενάντια στο νέο Μακεδονικό Αγώνα. Η κυβέρνηση βιάστηκε να εφαρμόσει τις ιδέες της χωρίς να υπολογίσει το κόστος όταν τα βάζεις με τον Ελληνισμό.

πηγή

Απειλές στη Βόρεια Ήπειρο

Η αλβανική κυβέρνηση βλέποντας την υποχωρητικότητα της ελληνικής όχι μόνο αφήνει εθνικιστικούς κύκλους να δράσουν ελεύθερα εναντίον των Ελλήνων που αποτελούν αυτόχθονα λαό στην Αλβανία, αλλά τους παροτρύνουν για να έχουν στην περιοχή ανάλογα αποτελέσματα που πέτυχε η Τουρκία στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Το πρόβλημα είναι ότι οι δικοί μας και ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι μόνοι τους και πρέπει να υπερασπιστούν τα σπίτια τους χωρίς καμία βοήθεια, ενώ βρίσκονται μόνο μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ελλάδας. 

Επειδή η ελληνική κυβέρνηση άφησε την αλβανική να ξεσαλώσει με τη δικαιολογία της κοινής ιδεολογίας, έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού τους δικούς μας. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα και στην Ελλάδα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι χρειάζονται και τη βοήθεια μας και μάλιστα με έμπρακτο τρόπο, αλλιώς η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα επαναληφθεί. Το αλβανικό καθεστώς είναι ήδη εχθρικό προς τους δικούς μας, και το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική του ενισχύεται τόσο από την ελληνική κυβέρνηση που δεν κάνει απολύτως τίποτα όσο και από την τουρκική που ξοδεύει χρήματα για την κατασκευή τζαμιού, έτσι ώστε να αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δεν ζουν σε χαμένη πατρίδα και αυτό θα πρέπει να διδαχθεί επί του πρακτέου.

πηγή

Η μεγάλη εικόνα των εκλογών 

Όσο και να θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις του Προσυμφώνου των Πρεσπών η προπαγάνδα της κυβέρνησης, η μεγάλη εικόνα των εκλογών δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Μακεδονία βοήθησε την Ελλάδα, κι ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία επέλεξαν συνειδητά να καταψηφίσουν το κυβερνών κόμμα, αφού είδαν τι ήταν ικανό να κάνει ενάντια στον Ελληνισμό για να ακολουθήσει τη γραμμή της ιδεολογίας του.

Τώρα που έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης που έχει πληρωθεί δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Όλοι κατάλαβαν ότι ο ελληνικός λαός εκφράστηκε συνειδητά και ελεύθερος χωρίς να πέσει σε καμία από τις παγίδες που του είχαν στήσει τα πολιτικάντικα μέτρα, και αυτό αποδεικνύει και την αξιοπρέπειά του ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Έτσι ο αγώνας που άρχισε στα Συλλαλητήρια συνεχίζεται δυναμικά και με διαφορετικό τρόπο μέσω των καλπών. Οι δημοτικές, οι περιφερειακές και οι ευρωπαϊκές εκλογές έδειξαν τον δρόμο των εθνικών εκλογών. Με αυτόν τον γνήσιο τρόπο περνάμε στον δεύτερο γύρο πρώτα και στις βουλευτικές εκλογές για να συνεχιστεί η αρχή της απελευθέρωσης της Ελλάδας και για να μπορέσει να δώσει τον αγώνα της η Μακεδονία. 

πηγή

Η σημασία του δεύτερου γύρου 

Μπορεί η προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών να έχει στρέψει το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος, αλλά ο δεύτερος γύρος των εκλογών τόσο στο επίπεδο των δημοτικών όσο και των περιφερειακών αναμετρήσεων παραμένει σημαντικός για το μέλλον της πατρίδας μας. Επίσης το γεγονός ότι αυτές οι ψηφοφορίες λειτουργούν αναλογικά, σημαίνει ότι κάθε ψήφος είχε την αξία της, αφού μετατράπηκε σε έδρες. Κατά συνέπεια πρέπει να ενισχυθεί η αρχή της απελευθέρωσης που έγινε στον πρώτο γύρο. Διότι κανένας δεν ξέχασε τι έχει γίνει με το Σκοπιανό και με το Μάτι. Δεν είναι λοιπόν τα τελευταία κόλπα της προπαγάνδας που θα αποτελέσουν παγίδες για τον ελληνικό λαό. 

Η μεγάλη πλειοψηφία κατάλαβε πως τα Συλλαλητήρια λειτούργησαν καταλυτικά για την εκλογή των συμβούλων, τόσο δημοτικών όσο και περιφερειακών. Το θέμα τώρα αφορά αποκλειστικά την αρχηγεία των Δήμων και των Περιφερειών. Διότι είναι αυτοί που θα δώσουν το στίγμα των εκλογών, αλλά βέβαια και τη δυναμική της μελλοντικής πορείας, και σε αυτό το επίπεδο είναι βέβαια οι ψηφοφόροι που θα παίξουν τον ουσιαστικό ρόλο για τη συνέχεια του αγώνα της απελευθέρωσης.

πηγή

Από τον Εθνικό Αγώνα στις Εθνικές εκλογές

Όσο απίστευτο κι αν είναι οι Έλληνες που συμμετείχαν στον Εθνικό Αγώνα για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας μέσω των Συλλαλητηρίων και της ψηφοφορίας τους κατάφεραν να ασκήσουν τόσο μεγάλη πίεση στο κυβερνών κόμμα που αυτό αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Έτσι από μία διαδικασία αντίστασης φτάσαμε σε μία δημοκρατική διαδικασία που οδηγεί σε μία νέα αναμέτρηση. Όσοι είχαν υπολογίσει ότι τίποτα δεν θα μπορούσε ν’ αλλάξει επειδή το κυβερνών κόμμα παρέμεινε αδιάφορο σε αυτές τις λαϊκές εκδηλώσεις, βλέπουν τώρα πόσο λανθασμένες ήταν οι εκτιμήσεις τους. 

Μπορεί να τους παγίδεψε η τεράστια προπαγάνδα της κυβέρνησης που ήθελε να κρύψει έως το τέλος ότι έχανε συνεχώς έδαφος αλλά τώρα το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Και ο αγώνας συνεχίζεται στο επίπεδο των Εθνικών εκλογών, διότι ο στόχος δεν έχει αλλάξει, πρέπει να απελευθερωθεί η Ελλάδα από αυτόν τον ζυγό που υπονομεύει τον Ελληνισμό επειδή δεν είναι συμβατός με την καθυστερημένη ιδεολογία που θέλει να ελέγχει τα πάντα, επειδή δεν πιστεύει στην έννοια του ανθρώπου που έχει ελεύθερη βούληση και κριτική σκέψη. Συνεχίζουμε λοιπόν μαζί τον αγώνα της απελευθέρωσης.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.