Τελευταίες αναρτήσεις

31 Μαΐου 2019

Οι εκλογές, ο Τσίπρας και η Εκκλησία

Του Γιώργου Θεοχάρη

Δεν θα επιχειρήσουμε να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών από πολιτική άποψη. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν ταιριάζει στο ήθος του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Αυτό όμως που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ότι οι εκλογές της περασμένης Κυριακής έδωσαν ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα.

Ο λαός μας, παρά την μεγάλη επίθεση που δέχεται στην πίστη του και στην ελληνοχριστιανική ταυτότητά του, παραμένει στην μεγάλη του πλειοψηφία χριστιανικός και αγαπά βαθιά την πατρίδα του.

Το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός απέδειξαν τα πολύ χαμηλά ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της ανιστόρητης Συμφωνίας των Πρεσπών, που ξεπούλησε την μακεδονική ταυτότητα σε φθηνή τιμή.

Παράλληλα όμως ο κόσμος της Εκκλησίας με την ψήφο του διαμαρτυρήθηκε για όλα τα αντιχριστιανικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό το διάστημα της τετραετούς θητείας της.

Οι ελπίδες πολλών από όσους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές από αντίδραση στον παλαιό δικομματισμό και τον έφεραν από το 3% να γίνει Κυβέρνηση, ήταν ότι, ειδικά στα θέματα της πίστης και της πατρίδας, θα συμπεριφερόταν ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι ως κόμμα του 3%.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ διάψευσε τραγικά τις προσδοκίες τους, εφαρμόζοντας στα ευαίσθητα αυτά για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θέματα την δική του αθεϊστική αριστερή ατζέντα: «απαγόρευση εισόδου» στους κληρικούς στα σχολεία, υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στα δεκαπέντε, κατάργηση των ποινών για την βλασφημία και άλλων διατάξεων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ποινικές διώξεις εναντίον αρχιερέων, προσπάθεια για την κατάργηση της μισθοδοσίας των κληρικών, αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας σε αυτούς που δεν την δικαιούνται και πολλά άλλα ακόμη που δεν είναι του παρόντος να απαριθμήσουμε.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των αντιχριστιανικών μέτρων ήταν φυσικό φωτεινές εξαιρέσεις, που πάντοτε υπάρχουν, να χαθούν.

Ο λαός μας για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν ανέχεται τις επιθέσεις στην ελληνοχριστιανική του ταυτότητα και ότι αυτή η ταυτότητα είναι βαθιά ριζωμένη μέσα του και καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να την ξεριζώσει γιατί έχει γίνει ένα με το είναι του, είναι η ίδια η ύπαρξή του. 

vimaorthodoxias.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.