18 Οκτωβρίου 2018

Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν κανονικά;

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Οι συνήθεις "πολιτικές" αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε κομματικές παρατάξεις υστερούν κατάφωρα έναντι των ενδοκυβερνητικών αλληλοσπαραγμών.

Ο εξαρχής θνησιγενής (ιδεολογικά) ευκαιριακός συνεταιρισμός /συμβίωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εμμένει στη συμπόρευση του μέχρι τέλους της θητείας τους.

Παρά τις κραυγαλέες διαφορές (πραγματικές ή πλασματικές αδιάφορο) των δύο, η χαραγμένη πορεία νομής της εξουσίας συνεχίζεται αδιάκοπτη, αδιατάρακτη- παρά τις ογκούμενες αναταράξεις.

Η επαίσχυντη, απαράδεκτη για κάθε πραγματικό Έλληνα πατριώτη συμφωνία των Πρεσπών, έβαλε μπουρλότο στις σχέσεις τους. (Σε πρώτη επιδερμική εκτίμηση /ανάγνωση).

Οι αλληλοκατηγορίες κορυφώθηκαν με τις δηλώσεις /τοποθετήσεις, προτάσεις/ προς τους Αμερικανούς του κου Υπουργού Αμύνης.

Τους έδωσε - σε πρώτη του προσφορά- "γην και ύδωρ". Συνειρμικά θυμήθηκα τον μακαρίτη τον τροβαδούρο Αττίκ ο οποίος αν ζούσε θα έγραφε: "έδωσε ό, τι είχε μια φτωχή". Την "τιμή" της δηλαδή.

Σύμφωνα με το σενάριο της "πολιτικής" φαρσοκωμωδίας, οι δύο αμιλλώνται ποιος θα δώσει /εκχωρήσει τα περισσότερα στο ίδιο αφεντικό -προστάτη (;). 
Απλώς ο ένας επιλέγει ως τόπο τις Πρέσπες και το πάρκινγκ της Δοϊράνης, ενώ ο άλλος πηγαίνει στις ΗΠΑ.

Το κλαυσιγελαστικό (=προξενεί κλαυσίγελο) είναι ότι δεν σιωπούν αλλά θριαμβολογούν για τα επιτεύγματά τους. Προχωρούν και παραπέρα: Αλληλοκατηγορούνται ως προς το ποιός από τους δύο με τις ενέργειες του κάνει ... "περισσότερη εθνική ζημιά" (!...)

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η πιθανότητα (ή μήπως λογική βεβαιότητα συμπαιγνίας των συγκυβερνώντων εταίρων;) να είναι στημένο το παιχνίδι συνολικά, τότε εξηγούνται πολλά. Αλλά -κακό για τους ίδιους ασφαλώς- παρεξηγούνται περισσότερα.
Ο λαός παρακολουθεί και αδυνατεί να αντιληφθεί τι ακριβώς παίζεται πίσω από τις πλάτες του. Υπάρχει συμπαιγνία; 
Εξυπακούεται πως στην όλη υπόθεση οι συμπράττοντες /συμπαίκτες δεν είναι μόνον δύο, αλλά τρείς, με τον τρίτο: Αμερικανούς, να κινεί τα νήματα. 
Με Α' ή Β΄plan και κυρίως την απόφαση αναβάθμισης της Ελλάδας με αμερικανικές προσφορές, αλλά και μεγάλες δικές μας παραχωρήσεις.

Όσο περνούν οι μέρες οι ενδοκυβερνητικές τριβές και κατηγορίες αποκαλύπτουν (όταν δεν υπονοούν) ότι ο ένας μέμφεται τον άλλον πως κάνει μυστικές, υπόγειες, επιζήμιες συμφωνίες με τον τρίτο ... φιλικό (αμφοτέρων) παράγοντα τις ΗΠΑ, τραγέλαφος!!!

Πάντως - και δυσεξηγήτως - συνεχίζουν, χέρι -χέρι - το έργο σωτηρίας της χώρας (;). Πως άραγε; Αθροίζοντας την ζημιογόνο δράση τους; 

Ίσως οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. Άραγε αυτό θα οφείλεται σε διαφωνία ή σε συμφωνία /συμπαιγνία; Αν δηλαδή όντως σταματούν την περαιτέρω κυβερνητική συμπόρευσή τους επειδή πράγματι έχουν τεράστιες αποκλίσεις πολιτικής. Ή γιατί ... συμφώνησαν (για προφανείς λόγους παραπλάνησης του αφελούς κομματοεξαρτημένου λαού) να διαφωνήσουν ώστε να πάμε σε εκλογές. Κάτι που (τώρα που ήδη υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία στις Πρέσπες, έκαναν και άλλες παραχωρήσεις) θα δώσει τις καυτές πατάτες /προβλήματα εθνικά, οικονομικά, μειώσεις συντάξεων κ.ο.κ στους επόμενους. 

Πάντως η ομολογία του κου Συγκυβερνήτη ότι ο κος Πρωθυπουργός γνώριζε, αλλά διαφωνούσε με το plan b αποκαλύπτει την αλληλουποστήριξη των δύο (σε πείσμα των εσωκομματικών διαφωνιών των κομμάτων τους). Θυμίζω ότι στην συμφωνία των Πρεσπών ο πρώτος "διαφωνούσε" αλλά δεν αποχώρησε από την συγκυβέρνηση.

Τώρα (ανταποδίδοντας) ο κος Πρωθυπουργός διαφώνησε μεν με το plan b αλλά δεν έστειλε σπίτι του τον κο Υπουργό Εξωτερικών αλλά στις ΗΠΑ.
Προδήλως επιμένουν να ταΐζουν τους ιθαγενείς με λωτούς και αλλαγοκουτόχορτο

ΥΓ Πριν αρκετό καιρό είχα γράψει πως τελικά οι ιδιοφυείς Διόσκουροι συγκυβερνώντες θα διαλύσουν αμφότερα τα κόμματά τους με την ευήθεια τους. 
Η παραίτηση του κου Υπουργού Εξωτερικών θα τους διευκολύνει δρώντας ως καταλύτης των εξελίξεων προς αυτή την κατεύθυνση.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.