20 Οκτωβρίου 2018

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ω… Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδούρια σε …κυβερνάνε τώρα…

Αποτέλεσμα εικόνας για κοτζιασ καμμενοσ
Στο προχθεσινό υπουργικό Συμβούλιο βγήκαν αληθινά χασαπομάχαιρα! Η κόντρα του ΥΠΕΞ (πρώην πλέον) Νίκου Κοτζιά με τον ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου ήταν παροιμιώδης! Βγήκαν στην επιφάνεια πολλές κακιούλες, που θα έπρεπε ήδη να έχουν ανησυχήσει την ελληνική Δικαιοσύνη κατά του κ. Κοτζιά και κατά όποιου άλλου υπευθύνου...

Διότι, το να κατηγορεί δημόσια ο ΥΠΕΘΑ της κυβερνήσεως τον ΥΠΕΞ στην ίδια κυβέρνηση, πως κακοδιαχειρίζεται τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις δημοσιογράφων Συστημικών ΜΜΕ για να “μακιγιάρουν” το τσαλακωμένο προφίλ του, είναι πολύ σοβαρή κατηγορία!

Ωστόσο, ακόμη πιο σοβαρή και πρωτάκουστη κατηγορία – που ενδεχομένως αγγίζει την κακουργηματική πράξη – είναι η “ευθεία βολή” του Πάνου Καμμένου κατά του Νίκου Κοτζιά, πως δηλαδή, πήρε ο ΥΠΕΞ μας 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Ουγγροαμερικανοεβραίο κερδοσκόπο, επενδυτή, επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος για να προχωρήσει την προδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, μέσω της οποίας παραχωρούντο κυριαρχικά ελληνικά δικαιώματα! 

Ακούει τελικά η Δικαιοσύνη; Ακούει κάποιος άλλος;

Ή “ακούει” μόνο ο μεγάλος μας σατυρικός ποιητής Γιώργος Σουρής, που παρ΄ ότι έζησε από το 1853-1919, μπόρεσε και πρόβλεψε το σήμερα, όταν σε ένα διαχρονικό ποίημά του στηλιτεύει την κακοδαιμονία της ελληνικής πολιτικής νομενκλατούρας και με απόλυτο σαρκασμό, αλλά και αυτογνωσία, έλεγε:

«Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ΄ όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους αργούς, να ΄χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα; Να ΄χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε; Όλα σ΄ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν, ονείρατα, ελπίδες και σκοποί, οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν, δεν ξέρουμε τι λέγεται ντροπή. Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει. Κι από προσπάππου κι από παππού συγχρόνως μπούφος και αλεπού. Θέλει ακόμα – κι αυτό είναι ωραίο – να παριστάνει τον ευρωπαίο… 

Στα δυο φορώντας τα πόδια που ΄χει, στο ΄να λουστρίνι , στ΄ άλλο τσαρούχι. Σουλούπι, μπόι μικρομεσσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο. Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης. Και ψωμοτύρι και για καφέ το “δε βαριέσαι” κι “ωχ αδερφέ”. 

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας. Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»!

Συγχωρέστε με, που ποιητική αδεία, παραφράζω ελάχιστα το τέλος του ποιήματος, λέγοντας:
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδούρια σε …κυβερνάνε τώρα… 

Αποτέλεσμα εικόνας για δικη siemens
Έρχεται για τη δίκη της Siemens ο άνθρωπος “κινητή βόμβα”…

Την ερχόμενη Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 συνεχίζεται στην αίθουσα του Γ΄ Μεικτού Εφετείου Κακουργημάτων η δική για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens με την απολογία του πρώην Οικονομικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens AG (Γερμανίας), Thomas Ganswindt!

Ο οποίος θα απολογηθεί μετά το γρήγορο “πέρασμα” από το Δικαστήριο, του επίσης, πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens AG Heinrich von Pierer! Αυτής της ηγετικής φυσιογνωμίας του γερμανικού υπέρ-κολοσσού! Που ήλθε για λίγες μόνο ώρες στην Αθήνα, ωσάν τουρίστας! 

Έτσι, την Τρίτη θα έχουμε την δεύτερη άφιξη γερμανού κατηγορουμένου, που αποφάσισε ο ίδιος να έρθει να καταθέσει στο ελληνικό δικαστήριο! Μια κατάθεση που θα αναμέναμε να έχει τεράστιο ενδιαφέρον λόγω της ιδιότητας του εν λόγω Γερμανού, αφού υπήρξε ο Οικονομικός Διαχειριστής των Τηλεπικοινωνιών (COM) της Siemens AG! Ο Thomas Ganswindt αντικατέστησε τους άλλους δυο κατηγορούμενους Bum Zau και Michael Kutschenreuter, ανθρώπους της Siemens AG! Και ειδικά ο πρώτος, ήταν πολύ κοντά στον πρώην Οικονομικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών (COM) της Siemens ΑΕ (Ελλάδος) – κατηγορούμενο και φυγόδικο – Χρήστο Καραβέλα! 

Ο κ. Thomas Ganswindt, θεωρείται ως ένας έντιμος άνθρωπος, ο οποίος όταν ανέλαβε τα υψηλά του καθήκοντα, προσπάθησε να “καθαρίσει” το COM, από τα παλαιά “χρέη”! Σε μια προσπάθεια να αλλάξει το βαρύ διεθνές κλίμα κατά της πολυεθνικής εταιρείας, αλλά και τις πρακτικές, που μέχρι τότε ακολουθούσε ο Τομέας Τηλεπικοινωνιών (;;;) σε χώρες όπως η Ελλάδα!

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια εξυγίανσης του COM, συγκρούστηκε με ανθρώπους, όπως ο Michael Kutschenreuter και ο Richard Sikachek, ο οποίος ως γνωστόν, είχε καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής: “Η Siemens έδινε πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα”! Οι οποίοι, Kutschenreuter και Sikachek διατηρούσαν (;;;) επιχειρήσεις και σπίτια στο Dubai, όπου δραστηριοποιείται ο υιός του Ηλία Γεωργίου!

Και βέβαια, αποκτάει βαρύνουσα αξία η κατάθεσή του, από τη στιγμή που δεν είναι εν ζωή, το υψηλόβαθμο οικονομικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, ο Heinz-Joachim Neubürger! Ο οποίος πριν λίγα χρόνια έπεσε με το αυτοκίνητό του από μια γέφυρα (;;;)! 

Η παρουσία λοιπόν, στην Ελλάδα του Thomas Ganswindt, αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, αφού “απουσιάζει” από τη δίκη και την Ελλάδα, και ο “Mister Taxi” Χρήστος Καραβέλας! Ο οποίος χειρίστηκε από το 1988 μέχρι και το 2002 τα “μαύρα ταμεία” της Siemens ΑΕ! Ο άνθρωπος, που το όνομά του συνδέθηκε με πολύ σημαντικά πολιτικά πρόσωπα της δεκαετίας του ΄90, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ! Αποτελώντας το ισχυρό δίδυμο με τον άλλο κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου, που είχαν τη δύναμη, τότε, να παραιτήσουν ολόκληρη ελληνική κυβέρνηση!

Με ιδιαίτερο λοιπόν ενδιαφέρον, αναμένουμε από τον την Έδρα να εξετάσει βασανιστικά τον άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για “μαύρα ταμεία” της Siemens!! 

Σχετική εικόνα
Όχι και τον …Σταθόπουλο Μακαριώτατε...

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: “Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως”! Οι εργασίες αυτού του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018! Η συμμετοχή ήταν ομολογουμένως πολύ υψηλή! Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος!

Όμως, μας δημιουργήθηκε ιδιαίτερη αλγεινή εντύπωση και έντονη απορία, που Πρόεδρος της Β΄ Συνεδρίας (Παρασκευή 19/10) ήταν ο Ακαδημαϊκός Μιχαήλ Σταθόπουλος! Ο οποίος, το 2000 ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης ως εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2001. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δέχθηκε αρκετές επικρίσεις από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος για την απόφαση της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες!

Ερωτάμε λοιπόν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με ποια κριτήρια επελέγη γι΄ αυτήν την άκρως τιμητική θέση ο κ. Σταθόπουλος; Του οποίου, η θέση σε όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρον την Εκκλησία και το Έθνος, είναι αρνητική έως και εχθρική; 
Εξ άλλου – αν δεν κάνω λάθος – ο ίδιος δηλώνει πως είναι άθεος! 
Αλλά, οι “κακές γλώσσες” στα πηγαδάκια της Ιεράς Συνόδου, έσταζαν δηλητήριο γι΄ αυτήν την επιλογή του Αρχιεπισκόπου! 

Δηλαδή, πρέπει να πιστέψουμε πώς όποιος ήταν εχθρός του μακαριστού Χριστοδούλου, είναι φίλος του σημερινού Αρχιεπισκόπου;
Από τη στιγμή, που ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος, την εποχή εκείνη, ήταν απέναντι σε όλα τα ζητήματα με τον μακαριστό Χριστόδουλο! 
Σήμερα, μετά τόσα χρόνια ο μακαριστός Χριστόδουλος δικαιώνεται για όσα έλεγε και κατάγγειλε! 

Στο σημείο αυτό, ας δανειστώ τα λόγια του μακαρίτη Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, Σπυρίδωνος Κοντογιάννη, ο οποίος ήταν μεταξύ των τεσσάρων καθηγητών που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ για το ζήτημα των Ταυτοτήτων, και ο οποίος έλεγε:

“Η συμβολική μη αναγραφή του θρησκεύματος, του εγγάμου και της υπηκοότητας στις ταυτότητες, υποκρύπτει βαθύτερες σκοπιμότητες. Γιατί, το θρήσκευμα, το έγγαμο και η υπηκοότητα, είναι οι δεσμοί που δένουν το Γένος και την Ταυτότητά μας και θέλουν να τα αλλοιώσουν”!

Συμφωνείτε Μακαριώτατε;;;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.